- Bemutatkozott a Transcend SSD-inek zászlóshajója
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- Félreértések az FSR 4 és a PlayStation 5 Pro körül
- Nem tetszik a Procon-SP-nek, hogy a Nintendo távolról kivégezheti a Switch 2-t
- Megcélozta az NVIDIA-t a 2 nm-es node-jával a Samsung
- SONY LCD és LED TV-k
- Tovább csúsztatja az 1,4 nm-es node-ját a Samsung
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Bluetooth hangszórók
- OLED TV topic
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Nem tetszik a Procon-SP-nek, hogy a Nintendo távolról kivégezheti a Switch 2-t
-
PROHARDVER!
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
válasz
krisztianAMG #105048 üzenetére
Újra visszatérő kérdés ez, de a válasz újfent ugyanaz: hivatalosan már rég nincs erre lehetőség, de technikailag akár még manapság is működhet (kipróbálod). Egyébként pont nemrég volt téma, lásd az ITT leírtakat. Vagyis upgrade sem feltétlen kell, hanem mehet közvetlenül a 7-es kulcsával a 10-es telepítése, értelemszerűen a megfelelő kiadást telepítve.
-
Cs1csó
titán
válasz
krisztianAMG #105048 üzenetére
De ha OEM Windows 7 van a gépen - tehát géphez kötött a licenc - akkor fogd telepíted simán tisztán a Windows 10-et - lehetőleg hasonló kiadásút vagy amiben több is van pl. Home Premium - Home, Professional - Pro - és saját magát fogja aktiválni. A telepítésnél van egy rész ahol kódot kell megadni ott lépj tovább nem szükséges.
RETAIL kulcsnál, telepítés során jön egy rész ahol meg lehet adni a kódot ott megadod és úgy is jó lesz.
-
Nyethuszar
tag
Na össze is állt az új gép, a Win10 is felfrissült 1903-ra, de aktiválnom kellene.
Eddig nem kaptam választ arra,hogy melyiket lenne jó megvennem
Az elektronikus vagy az OEM licence kulcsot
Persze nyüszög a OS,hogy aktiváljam.. -
Nyethuszar
tag
Sziasztok !
Mivel a régi gép teljes körű cserét kap, így új win kulcsra is lesz szükségem.
Az lenne a kérdésem,hogy mi a különbség az "OEM" és az "Elektronikus" licence kulcs között.. ?
Mert mind a kettőt ott van a listában és nem tudom melyik kelleneKöszi a segítségeket előre is !
-
Kékes525
félisten
Az 1903-as verzióhoz kiadott legújabb frissítés [link] elrontotta a keresést (nem működik, hiába írok bele bármit, nem reagál rá) és a SearchUI.exe program állandó 20-25%-os CPU használatot okoz. A reddit-en is írnak erről: Windows 10 1903 Update (18362.329) Causes High CPU Usage (SearchUI.exe) Tudtok valamit javasolni rá, ami nem olyan drasztikus, mint a registry kulcs törlése?
-
Aureal
őstag
válasz
King Unique #104981 üzenetére
Ez a c:\Felhasználók alatt is kicseréli a dolgokat vajon a user dokumentumok és egyéb útvonalakon is? Mert a telepített progik elvileg nagy szarban lennének utána nem? Vagy ez registry kulcsokat is átír hibamentesen visszamenőleg annyira profi módszer?
-
zoltannagy
aktív tag
Sziasztok!
Win7 Professional kulccsal, lehet Win10 -re cserélni a rendszert vagy már nincs lehetőség rá?
Van egy eredeti kulcsom amivel a PC-m beaktiváltam és van egy pluszba, ami a HP PC oldalán (matrica)is van.
Köszönöm a segítséget! -
Ablakos
őstag
A licensz kulcs hogy viselkedik virtuális gépen újratelepítés esetén? Megváltozott hardver környezet (virtuálisan) stb.
-
-
BalaG
aktív tag
Sziasztok!
Olyan kerdesem lenne hogy vettem itt az oldalon egy RETIAL kulcsot.
Alaplapot cseréltem ma es tegnap a masikat eladtam mar!
Viszont ma akartam volna aktivalni az ujat es nem engedi! Vegigi csinaltam mar minden lepest eszkoz hozza adas meg eltavolitas microsoft fiokban aztan ki-be jelentkezes meg manualis serial beirasa stb... de semmi.
Hiba uzenetet dob folyton a win: EZT
MI lehet a baj? -
Taci
addikt
válasz
blu79 #104806 üzenetére
Ezt találtam:
The answer is to open the registry editor (press Start and type regedit) and check the registry location below for a key called 'Shell'. For people experiencing this problem the key is there and it has a value of %comspec%. For people with healthy systems, that key isn't there. So simply delete the key and reboot!
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\WinlogonThere is also a 'Shell' key in the registry location below, and that one SHOULD be there, and its values SHOULD be explorer.exe.
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\WinlogonTehát:
- Ha van egyShell
nevű,%comspec%
tartalmú kulcs aHKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon
alatt, akkor töröld.
- Ha nincs egyShell
nevű,explorer.exe
tartalmú kulcs aHKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon
alatt, hozd létre (vagy ha üres, add neki azexplorer.exe
tartalmat).Annyi, hogy rendszergazdai jogosultságokkal indítsd a regeditet, hogy tudj törölni/létrehozni/módosítani.
-
csixy
addikt
válasz
ridiculous #104781 üzenetére
Ha w10 enterprise van fent, akkor a w10 Pro telepítés nem fog automatikusan beaktíválódni csak abban az esetben, ha már korábban volt fent egy legális w10 Pro telepítés azon a vason, vagy be van égetve a BIOS-ba a w10 Pro kulcs , vagy van hozzá kulcsod.
-
krealon
veterán
válasz
Sátán44 #104676 üzenetére
"Windows 10-es dell laptopon bekapcsoláskor bejön a bitlocker képernyő, egy nappal előtte még nem kért kulcsot, simán betöltött a rendszer. Nincs helyreállítási kulcs a géphez. Ilyenkor mit lehet tenni?"
1, Kikapcs, bekapcs.
2, Ha a fenti nem mukodott, akkor a microsoft fiokodba (Skype, OneDrive, stb) kell belepned (amit azon a gepen hasznaltal) es ott kikeresni a kulcs menteset.Szerk:
Lassu voltam. -
Sátán44
addikt
Sziasztok!
Windows 10-es dell laptopon bekapcsoláskor bejön a bitlocker képernyő, egy nappal előtte még nem kért kulcsot, simán betöltött a rendszer. Nincs helyreállítási kulcs a géphez. Ilyenkor mit lehet tenni? -
jss
aktív tag
Tudnatok segiteni?
Talaltam egy weboldalt, ahonnan Win10 aktivalo kulcsot lehet venni.
Ez legalis?
Csak letoltom a Win10-et a Microsoft oldalarol es ezzel a kulcsal lessz egy mukodo oprendszerem? -
Taci
addikt
válasz
uriember #104510 üzenetére
Ez eléggé warez-szerű. Van Standard verzió is belőle, ha meg már ilyen kulcsot "adnak" hozzá, az gyanús, hogy nem a fejlesztőtől származik. Hacsak a link nem pont az ő weblapjára mutat, egy "mai nap ezzel a kulccsal ingyenesen regisztrálható" oldalra.
Na megnéztem a linket, amit végül sikerült linkelned. Eléggé kétesélyes. Orosz oldal. Giveaway. Korábbi verzió. De persze mindenki döntse el saját maga.
-
Ricsi.M
tag
Sziasztok!
Lenovo desktop PC-ről lenne szó. Előtelepített Windows 10 Pro van rajta (BIOS OEM licences). Windows 7 kellene rá mindenképpen. Olvastam, hogy lehet downgradelni, és az aktiválásnál bármilyen Windows 7 Pro kulcsot megadni neki. Ez valóban működik? Én próbáltam neten keresni hozzá egy csomó kulcsot, de egyiket sem fogadta el, hibával kidobott az aktiválásból, aminél pedig nem volt hiba, ott azt írta, hogy a Microsoft letiltotta az adott kulcsot. Automata telefonnál pedig bediktálva neki a telepítési azonosítót, ott is a végén hibába ütközik és bemondja, hogy nem sikerült neki.
-
Üdv!
Érdekes dolgot tapasztaltam. Tegnap, egy több mint 5 éves procit, alaplapot, RAM-ot cseréltem le, egy 9-dik generációs Intel procira, a hozzávaló körítéssel. Az első géprestart után, szerencsére nem nyűglődött a Win az új cuccok miatt, viszont azt dobta ki, hogy nincs aktiválva a Win.
Ezen mondjuk nem lepődtem meg, mert úgy 2012 környékén, egy OEM-es változatot vettem még az akkori Win 7-hez, szóval az alaplap csere miatt végül is érthető volt. Mivel már régóta MS fiókot használok, és a gép hozzá volt kapcsolva, így a Gépházban egy párszor eljátszottam a hardvercsere miatti javítást, de nem hozott eredményt.
Mivel a mai nap sem gondolta meg magát a Win, gondoltam teszek egy próbát, és kibányásztam a fiók mélyéről a Win telepítő dobozát, majd megadtam neki kulcsot, és láss csodát, azonnal aktiválódott. -
bringasisti
őstag
válasz
Cs1csó #104169 üzenetére
Én Windows 10 re szeretnék új gépre feltenni egy 2012 es HP nyomtatót és rendszergazda jogot kér és itt elakadtam. Az eszközök és nyomtatók látja, de nem szereti. Azonkívül hogy kidobom a P...bá és veszek egy Samsung nyomtatót mik a lehetőségek? Windows 7 tökéletesen működött de nincs rá kulcsom és aki a gépet össze rakta azt mondta hogy erre az alaplapra nem megy fel a régi verzió -
Angel2014
addikt
Sziasztok! Az a kérdésem lenne ,hogy most megyek egy céghez egy minolta c220 nyomtatót beállítani ez egy régi darab ,de win 10 hivatalos licenszel van fent amihez nincs driver, ha felrakom a win 7 -et a win 10 kulcs visszafelé aktiválható?
-
King Unique
titán
válasz
Cs1csó #103996 üzenetére
Nem, mert attól még a BIOS-ban a Home kulcsból nyilván nem lesz Pro, ahogyan más is írta. Max. úgy működik, ha a linkelt módszert alkalmazva a telepítésnél Pro kiadást választ, ami utána elvileg automatikusan aktiválódni fog, ha 1x már telepítve és aktiválva lett azon a gépen.
-
King Unique
titán
válasz
1egaly #103989 üzenetére
Nemrég arról is volt szó, hogy a Windows 10-zel előtelepített gépeknél az újratelepítésnél alapértelmezetten az a kiadás kerül kiválasztásra és telepítésre, amihez a BIOS tartalmazza az OEM kulcsot. Vagyis ha pl. Home, akkor az. Viszont ez az EI.cfg / PID.txt módszerrel áthidalható, amit már más is említett. Vagy másik lehetőségként akár a közvetlen Home -> Pro upgrade is megoldható, aminél hagyományos újratelepítés sem szükséges.
-
válasz
Sgt. Chris #103879 üzenetére
Én is vettem egyet a múlt héten, bár konkrétan nincs most rá szükségem, de úgy voltam vele tarcsiba jó lesz.
Egyértelműen OEM-es, azaz alaplap csere esetén elvileg kuka lehet, de ha MS fiókhoz van hozzárendelve az adott gép, akkor akár a Gépház megfelelő menüjében lehet újra próbálkozni alaplapcsere esetén.
Egyébként az előreutalás után kb. 3 nappal küldték elektronikusan a számlát, és azon van feltüntetve a kulcs.
Abból induljál ki, hogy ha 10 ilyen kulcsot veszel, és évente ellősz egyet, az ugye még mindig csak 24 e Ft, miközben nézd már meg, hogy mennyibe kerül a Pro verzió az MS-nél. -
Albigator
őstag
Hali!
Már volt itt szó az emagos akcióról de csak röviden. Szóval ez a megbízható bolt ami olcsón ad OEM win10 Prot. A hozzászólások alapján azt látom, hogy csak számla van és a kulcs de matrica persze nincs. Így mennyire "használható" legálisan az op. rendszer?
Én annó HA-ról vettem jóval drágábban wint schawo-tól de az teljesen korrekt biznisz volt, kaptam matricát is ugyebár így full legálisan jogtiszta rendszert használok.
Amúgy csak betankolnék egyet, egy leendő új géphez csak nem tudom h mennyiben különb ez mint pl az ebayen fellelhető olcsó kulcsok.
Előre is köszi.
-
Pakmara
őstag
Sziasztok!
Olvastam, hogy megbonyolították a termék kód megtalálást/kinyerést. A slmgr -dli parancs még a valós termékkulcs 5 utsó karakterét írja ki? (Csak azt szeretném megtudni, hogy az-e a kulcs amire gondolok, azaz nem kell a teljes 25 karakter, csak be szeretném azonosítani).
Köszi, Pakmra
-
válasz
pontyos #103575 üzenetére
Az "egész olcsó" általában bontott volume licenszcsomagokból jön. Ha nagyonnagyon olcsó (mondjuk 10k alatt) akkor fennáll a veszélye, hogy jóval több vevőnek adták el uazt a kulcsot, mint amennyire a csomag szólt, azaz megszívhatod. Hosszabb ideje a piacon lévő eladótól, reálisabb áron véve teljesen jó lehet ez is.
-
Ł-IceRocK-Ł
veterán
Üdv!
Van egy "gond"-om a Win10 ben. Lehet már volt róla szó, keresőbe nem hozott eredményt kulcsszavakra sem.
Szóval, a háttérkép váltás gyakoriságát szeretném változtatni, a legkisebb ugye 1 perc, a következő lépcső már 10 perc. E közé a két érték közé nem lehet valahogy belőni ezt?Örülnék ha meg lehetne oldani
-
csubuka
addikt
válasz
Lauda #103522 üzenetére
Még az is lehet, hogy automatikusan a BIOS-ból való kulcs kiolvasásnál detektálja, hogy milyen verzióhoz való a kulcs és csak azt hagyja felrakni nem?
Itt egyesek panaszkodtak is a topikban, hogy ők retail kulcsos más Windows 10 verziót akartak volna, mint amihez az OEM kulcsuk volt és gányolni kellett valamit, hogy az menjen...
Csak azért mert Édesapámnak kell majd ezt megcsinálnia az én leírásom alapján és minél egyszerűbb annál jobb
-
csubuka
addikt
Sziasztok!
Ha jól olvastam a topikot, akkor ha egy Windows 8-al előtelepítetten vett gépre most először raknék Windows 10-et, akkor van esély rá, hogy a legfrissebb Microsofttól leszedett ISO-fájlból készített telepítő kiolvassa a BIOS-ból az OEM kulcsot (gondolom egy régebbi HP előtelepített gép is ilyen kulcsos, ha egyszer előtelepített volt) és szépen felmegy gond nélkül, hiába elvileg már nincs akciós Windows 10 frissítés nemde a végén szépen aktiválva magát?
-
-
KISDUCK
addikt
A microsoft oldalán lévő win 10 home tovább vihető licenc? Tehát ha X év múlva gépet váltok akkor ezt a kulcsot vihetem tovább másik gépre?
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
liszi70 #103424 üzenetére
Kulcsot csak leválaszthatsz hardverről. Ha a hardvert megveszed, akkor az mindenképp költség. Létezik egy céged, annak is vannak költségei. Kétezer forintból gyanús, hogy minderre fussa. A használt hardverrel is kezdened kell valamit. Mennyiségi licenszet venni szintén költség.
-
válasz
philoxenia #103417 üzenetére
Ha jelenti valaki az aprón az egyik eladót, aki ennyiért árul kulcsokat és a megjegyzés az lesz, hogy gyanús az ár, mi fog történni?
-
válasz
philoxenia #103423 üzenetére
""refurbisheddé" válik a szoftver. Bizonyosan van költsége."
Milyen költségre gondolsz? A ms-nak nemigen kell fizetni, ők már megkapták az első eladásnál.
Szerk.: Szerintem az a mar-program, amit most linkeltél, az nem teljesen az, amiről itt szó van. Ha jól értelmezem, az a microsoft akciója, hogy olcsóbban adja a felújított gépekre a wint. Belépni lehet a programba, azok gondolom fizetnek is a ms-nak, hogy használhassák a program nevét. De szerintem nem kötelező a belépés, enélkül is lehet kulcsokat leválasztani.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
liszi70 #103422 üzenetére
Konkrétan kéne utánanézni az eljárásnak, amivel "refurbisheddé" válik a szoftver. Bizonyosan van költsége. A legolcsóbbak ezt nyilván kispórolják. Ha nem fogadják el az MS-nél a kulcsot, gondolom küldenek másikat. Nekem COA matricával és számlával jött. Azonban mint a linken is látszik, ezek egyediek, a két refurbished sem ugyanaz az ár. Ahonnan én vettem ott is különböző árakon voltak szoftverek.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Lauda #103403 üzenetére
Viszont, ha normális számlát kapsz róla, normális eladótól, akkor mi baj lehet? Refurbished kulcs is működik, ha nem adták el másnak is ugyanakkor. 2009-ben vásárolt win7-es kulcsról frissített 10 viszont nekem csak úgy működött, hogy újra feltettem a 7-est és arról frissült tízesre újra. A letöltött 10-est telepítve nem volt aktiválható a rendszer.
-
"kap egy "elfogyott a kulcsra használható aktivációk száma" hibaüzenetet akkor Téged kereshetnek?"
Nyugodtan kereshetnek, el fogom mondani, hogy sosem állította senki, hogy minden kód legális és működőképes. De aki olcsón akar vásárolni, az szerintem bevállal ennyi kockázatot.(És el fogom mondani, hogy vegyen egy másikat, az már statisztikai valószínűségszámítás szerint nagy eséllyel jó lesz.
)
"vajh ellenőrzi hogy amit vett 3k-ért az most OEM_DM kulcs vagy Volume_MAK kulcs?"
Jó kérdés, és erről lehetne ismeretet terjeszteni, hogy ezt az ellenőrzést hogyan kell csinálni. Mert a vétel után rögtön lehetne reklamálni az eladónál, és kitiltatni a legálisan árulók soraiból.
-
Geth
veterán
válasz
liszi70 #103385 üzenetére
Nyilván van lopott kód is a piacon, de emiatt mindent és mindenkit egy kalap alá venni, bűnözőnek beállítani, kriminalizálni az egész átruházási eljárást, az rendben van?
Semmi gond. Ha valakire véletlenül MAK kulcsot sóznak rá, és 2 hónappal az első telepítés után kap egy "elfogyott a kulcsra használható aktivációk száma" hibaüzenetet akkor Téged kereshetnek?
Mert a korábbi kérdésre se írt senki értelmes választ. Szóval a laikus Gipsz Jakab vajh ellenőrzi hogy amit vett 3k-ért az most OEM_DM kulcs vagy Volume_MAK kulcs?
(A méregdrága Retail-nél boldogan megoldják az aktivációs problémát, amit írtam ott példaként ott max. elmosolyodnak.) -
válasz
pzstm #103379 üzenetére
Minden tiszteletem a topikgazdáé, de egy mondatban írd már le, hogy miért nem lehet erről beszélni, véleményt cserélni? Normális hangnemben, veszekedés nélkül ment a diskurzus, egy ontopik témában.
Topikgazdaként szerinted az rendben van, hogy az eu-ban érvényes licence-kulcs átruházási jogszabályt figyelmen kívül hagyva, egyesek csalónak állítanak be mindenkit, akik a leválasztásból származó kulcsok legális kereskedésével foglalkoznak? Nyilván van lopott kód is a piacon, de emiatt mindent és mindenkit egy kalap alá venni, bűnözőnek beállítani, kriminalizálni az egész átruházási eljárást, az rendben van? Senki nem állította, hogy minden kapható licence legális, de azt sem szabad sugallni, hogy mindegyik csalásból származik, akkor sem, ha a MS bevétele csökken némiképp emiatt (bár ebben nem vagyok biztos), és a jó vastag-krémes tortából másnak is kénytelen némi morzsát juttatni az eu döntésből kifolyólag.
Ja, még mielőtt azzal vádolnátok, hogy érdekeltségből "védem meg" a legálisan leválasztott és olcsón árult kulcsokat, akkor közlöm, hogy, nem, nem árulok win-licenceket, és jómagam sem 3k-ért szereztem be a liszenszemet, tehát semmi önigazolás nincs a mondandóm mögött.
(#103383) Dragon3000 "Azért illene azt is tudniuk, hogy az eu miket ír felül ezekben az ms szerződésekben."
-
törölt tag
válasz
liszi70 #103367 üzenetére
"Felfogásom szerint ez kimeríti a legális használat fogalmát, akkor is, ha a hivatalos, leírt álláspont más." Ez óriási, be lehet zárni a jogi egyetemeket, sakk-matt hiszen liszi70 szerint valami legális akkor az úgy is van, mindegy a szerződés mit ír és úgyse ellenőrzik komolyan.
Először reklamálsz írjunk tényeket, belinkeljük az állításod cáfoló szerződést, amire azt mondod a te felfogásod erősebb. Értem! A politikusok is így csinálják.
Hát ilyen hadovát
úgy érzem a kifárasztásos vitázás játékosa vagy, tényleg fejezzük be mert sértődés lesz a vége ilyen dolgokra már nem lehet normálisan reagálni.
Kérdésedre: nem egészen igaz az MS-nek semmi baja az ilyen-olyan kulcsokkal, folyamatosan szokták tiltogatni az érvénytelen kulcsokat (főleg vadonba kikerült MSDN volume kulcsokat, egyik szomszédom Win8.1 rendszerén múlt héten lőtték le) és még külön figyelemfelhívó oldaluk is van, valamint tudod szerencsére a többség garantáltan eredeti kulcsot használ hiszen a többség előtelepített gépet vesz illetve már nem az otthoni Windows a fő profiljuk (hanem Vállalati bevétel, OEM partnerek, Azure, Office) ezek miatt nem annyira éri el Redmondban az ingerküszöböt az otthoni licence téma. Ahogy az Adidas sem vadászik éjt nappallá téve az ilyen-olyan árusokra. Ahogy az autó is működik jogsi nélkül és nem mindenkit állít meg a rendőr, ettől még.... Ismételve attól hogy működik egy kulcs még nem biztos legális.
"akkor nektek mi bajotok vele?"
Szintén ismételve: biztos láttad néhányszor már leírtam nekem aztán mindegy ki milyen kulcsot vesz és használ
Viszont amikor valaki megkérdezi adott kulcs kóser-e, akkor hogy ne csak az ilyen-olyan hadova "érveket" lássa, páran le fogják írni a jeleket, linkelni a feltételeket és döntsön aszerint. Ha a napszemüveg topikban lennénk és valaki azt kérdezné facebookról a Ray-Ban 20-30x olcsóbban a gyártói árnál vajon kóser akkor is felhívnám a figyelmét arra a jelek alapján minimum furcsa a dolog.
Tudod nem mindig az van, hogy örülünk az okosba' szerzett dolognak, van úgy hogy tényleg rendes termék kell hivatalos helyről megfelelő papírral. -
válasz
#86564352 #103366 üzenetére
Azért nincs "használt" szoftver-kulcs, mert tök mindegy, hogy mennyien használták előtte azt a számsort vagy kódot, az onnantól kezdve, hogy hivatalosan leválasztódott az előző gépről, az már a következő gazdájának újnak számít, mert egy új használati jogot vesz meg vele. Ez nem használódik el, ez egy jog a szoftver használatára. És ez a jog átruházható, mint tudjuk. Mint az üdülési jog.
Ez akkor is érvényes, ha én tegnap az "újrahasznosítás" jelzőt használtam.
Nézd, ha a ms minden további nélkül engedi ingyen is használni az oprendszerét (kis vízjellel üzen, meg a kinézet személyre szabását korlátozza némileg) azt minden bizonnyal nem jófejségből teszi. Nyilván nem fogja beleírni a szoftverliszensz szerződésébe, de végül is simán lehetővé teszi. És ez biztosan nem ok nélkül van így, érdeke fűződik hozzá. Nem tiltja le, nem korlátozza. Felfogásom szerint ez kimeríti a legális használat fogalmát, akkor is, ha a hivatalos, leírt álláspont más.
Egy dolgot kérdezek még, aztán leszállok a témáról, mert már én is unom.
Ha a MS-nak semmi baja nincs az olcsó kulcsokkal, évek óta engedi a használatukat az európai unióban, nem tiltja le a gépről leválasztott kulcsokat, de még a (szerintetek) csalók által forgalmazott kulcsokat sem, akkor nektek mi bajotok vele?
A MS-nak minden eszköz adott a kezében az ellenőrzésre, pontosan tudja egy adott kulcsról, hogy milyen gépen, ki használta. Aztán ugyanazt a (már olcsó) kulcsot egy másik gépen egy másik személy kezdi használni, és MS ezt hagyja, engedi. Könnyűszerrel megtehetné, de nem tiltja le, nem szankcionál, és gyanítom, nem humanitáriánus megfontolásból, hanem jól felfogott üzleti érdekében. Ha az olcsó kulcsok forgalmazásában még a MS is érdekelt (mert érdekelt, ha nem tesz ellene semmit), tehát ha valójában nincs is sértett az ügyben, mert a status quo mindenkinek jó, akkor valójában kinek az érdekeit véditek az olcsó kulcsok illegálisnak minősítésével?
-
törölt tag
válasz
liszi70 #103355 üzenetére
"Nincs olyan, hogy használt vagy új kulcs, ezen legyünk már túl."
Oké. Tegnap még te magyaráztad, hogy születnek ezek a kulcsok leamortizált gépekkel mennek az "újrahasznosítóba".
Ha szerinted se új, se használt nincs akkor hogyan nevezzük?
"de a 3k pont 3000 Ft-al több, mint amit letorrentezve fizet az átlagfelhasználó a windowsért"
Micsoda indoklás.
Miért is a letorrentezett warezzel veted össze a 3K-t és nem MS vagy hivatalos partner saját árával?
MS szempontjából minél több a 3000? Az MS-t ugyanúgy kár éri ha warezolsz és akkor is ha nem tőlük, hivatalos partnertől veszel hanem sufnicégtől.
"Az jobb lenne, ha 13-ért árulnák, ugyanazt? Akkor az már "legálisabbnak" tűnne?"
Én például Windows 8 megjelenéskor 30 euróért vettem Pro kulcsot, eléggé kedvező ár volt, de nem összegtől függ elsősorban hanem mert az MS hírlevél alapján akcióban hivatalos MS partnertől, MS customer service-en keresztül történt, mondom ha a bukaresti eladó is megfelelő számlát küld és a kulcsot nem tiltják le Redmondból soha akkor hajrá.
"a win simán használható bármeddig legálisan tök ingyen is"
Ezt miből sikerült megállapítanod? A működik és legális két külön dolog.
Ha elolvasod a feltételeket látod benne a te állításod vagy inkább az ellenkezőjét?
A sikeres aktiválás nem jelenti annak megerősítését, hogy az adott szoftver eredeti, vagy hogy megfelelően van licencelve. Ön nem iktathatja ki és nem kerülheti meg az aktiválást. Annak megállapításához, hogy az Ön szoftvere eredeti-e és megfelelően licencelt-e, az (aka.ms/genuine) webhely nyújthat segítséget. [link]
(még egyszer: engem hidegen hagy ki milyen kulcsot vesz, nem vagyok se jogász se ellenőr, magánemberként otthonra kutya se vizsgálja, jogodban áll nem meggyőződni arról mit is veszel és kitől, csak ilyen hasból írt "érveket" ne találjatok ki amikor feketén-fehéren ott az ellenkezője a szerződésben... arra is kíváncsi lennék hányan olvastátok el a sokat emlegetett Európai Bíróság döntést milyen feltételek vonatkoznak a továbbértékesítésre)
-
szepsy
senior tag
Hali.
Win 10-et szeretnék vásárolni.
Ha a Microsoft oldalról letöltöm és veszek hozzá kulcsot, az ugyanaz mintha lemezen venném meg?
Így olcsóbb is nem? -
válasz
#86564352 #103331 üzenetére
"újként árulják a linkelt románok"
Nincs olyan, hogy használt vagy új kulcs, ezen legyünk már túl.
"Új Pro kulcs egy pizza árán, tényleg nem furcsa?"
Nem. Bocs, hogy ismétlem magam, de a 3k pont 3000 Ft-al több, mint amit letorrentezve fizet az átlagfelhasználó a windowsért, arról nem is beszélve, hogy a win simán használható bármeddig legálisan tök ingyen is, néhány apró esztétikai korlátozással. Ezeknek fényében piaci szempontból nem tartok irreálisnak egy 3k-s árat. Sokan még ezt a 3k-t sem akarják kifizetni, a piac meg idomul. Az jobb lenne, ha 13-ért árulnák, ugyanazt? Akkor az már "legálisabbnak" tűnne?
Továbbra sem bizonyítja semmi, hogy ezek a kulcsok illegálisak. Lehet, hogy van közöttük az is, de hogy évek óta, európa-szerte nem tudna működni ez a dolog ha mindegyik illegális lenne, az is biztos. És nem csak a "román" emagról van szó, hanem nagy és neves oldalakról is. Ismétlem, az a baj, hogy csalónak állítotok be mindenkit, aki olcsón árul kulcsokat, pedig nyilvánvaló, hogy nem csak bűncselekményből származhat ilyen kulcs.
-
törölt tag
válasz
Lauda #103338 üzenetére
Látszik nem olvasol csak írsz, most harmadszor írom engem nem érdekel ki milyen kulcsot használ
egyébként gondolkodni szabad neked is nézd meg MS honlapján mennyi egy Pro kulcs aztán ahhoz képest nézd meg a linkelt román hirdetésben újként árult 2300 Ft reális összeg vagy sem. A többi hiszti nem érdekel.
-
törölt tag
válasz
Lauda #103333 üzenetére
Ez is csak azt mutatja összevissza beszélnek.
Mit nem értesz azon a tényen egy új Pro kulcs 2300-ért nem reális? Gondolom te aluljáróban is megállsz a Rolex árusoknál érdeklődni jó cucc az? Én a konkrét hirdetésről beszéltem ahol ki volt írva. Én nem akarom folytatni
mondom higgy amit akarsz. Ha annyira tuti üzlet vegyél tőlük most 10 db 2500 forintos kulcsot, add el 7500-ért és megvan a hétvégi strandolás költsége.
-
King Unique
titán
válasz
Francia91 #103330 üzenetére
Ha a laptopon eredetileg W7 volt és W10 semmilyen formában, akkor is max. a legelső telepítésnél kell megadni a 10-esnek a 7-es kulcsát, amit még elvileg mindig elfogadhat. Viszont második alkalommal, a W10 újratelepítésénél már nem, lásd az előbb leírtakat. Meg akkor sem, ha korábban történt azon a gépen sikeres W7->W10 upgrade és aktiválás.
Ha Windows 10-zel előtelepített a laptop, akkor meg eleve az UEFI BIOS tartalmazza a jellemzően OEM Home / Pro kiadáshoz a termékkulcsot. Ott egy újratelepítésnél megint nem kell újra megadni a kulcsot, mivel a BIOS-ból lesz kiolvasva és később szintén automatikusan aktiválódni fog a rendszer. Meg ott nagyon elrontani sem lehet, mivel a telepítésnél eleve az a kiadás kerül alapértelmezetten kiválasztásra és telepítésre, amihez a BIOS-ban ott van a kulcs. Ha valaki másikat akar telepíteni, akkor kell az EI.cfg / PID.txt módszer, viszont akkor a másik kiadás aktiválásához megfelelő licenc is szükséges. -
törölt tag
válasz
Lauda #103322 üzenetére
Pl. újként árulják a linkelt románok miközben ti használt leválasztott kulcs EU döntésről beszéltek? Új Pro kulcs egy pizza árán, tényleg nem furcsa? Még ha adnak is valamilyen vecsési számlát.
(tudom ez csúnya elképzelés részemről) Az Office árazásuk is érdekesen ellentmondásos. [kép]
Maradjunk abban nekem aztán teljesen mindegy ki milyen kulcsot használ, csak ne már az legyen leszólva a topikban aki egy hirdetésre érvekkel leírja ha úgy néz ki mint egy kacsa, hápog mint egy kacsa akkor valószínűleg kacsa. Akkor is ha vevőként főleg otthonra magánemberként ilyesmiből nagy gond nem lehet. Leválasztott használt kulcs, MSDN kamionról leesett volume kulcs még a jobbik eset, az rosszabb amikor lopott hitelkártya adatokkal vesznek MS-től rendes kulcsokat és nyomják fel ebay-re. -
Francia91
veterán
válasz
King Unique #103328 üzenetére
& Bogyó bá'
Köszöntem!
Javarészt laptopokat telepítek, ott vagy Windows 7 matrica van, és azzal a termékkulccsal aktiválható a Win10 is, vagy BIOS-ba telepített kulcs által aktiválódik a Windows
Most raktam össze össze egy új asztali gépet, arra meg vettem egy Windows 10 licencet, így még ez az út nekem új -
törölt tag
Nem kell riogatni. A Defender is jó megoldás (nézz teszteket) + Smartscreen és nincs benne 3rd party AV bullshit (tisztelet a kivételnek) MS termék lévén kompatibilis a rendszerrel friss buildek idején is. Valamint az Ublock Origin (vagy Adguard) is tartalmaz malware elleni listát, a reklámblokkoló manapság az első védelmi vonal.
(#103303) Lauda: alátámasztotta ő, csak nem igen akartátok meglátni a fenntartásait (magyarán 2300 forintos Windows Pro kulcs és 8000 forintos fullos Office Pro kulcs a bukaresti sufnicégtől minimum érdekes Európai Bíróság ítélettől függetlenül, persze ha tuti számlát küld és nem adja el másnak ugyanazt a kódot és a Microsoft nem lövi le három év után sem akkor hajrá)
-
cigam
titán
válasz
liszi70 #103290 üzenetére
egész biztos, hogy többségük legális, és hivatalosan leválasztott kulcs
Te ezt honnan tudod ilyen biztosan?! Pontosan honnan van "leválasztva"? Miről?
És igen, csalónak gondolok mindenkit aki 3k-ért árul W10pro licence kulcsot. Ez annyira a földtől elrugaszkodott ár, hogy a fal adja a másikat. -
válasz
cigam #103287 üzenetére
"Itt az a kérdés hogy a nem hivatalos viszonteladótól ipari mennyiségben beszhető 3k-s Windows, és 6K-s Office kódok mennyire számítanak legális licence-nek."
Bizony, ez a kérdés, és ezt remélem végre magadnak is címezted, hiszen ez benned eddig fel sem merült.
Eddig határozottan állítottad, hogy akár az emagon, akár a hardveraprón hidetett licence "annyira lesz legális mintha egy kulcsgenerátorral aktiváltad volna. Semennyire." Márpedig ez nem állja meg a helyét, egész biztos, hogy többségük legális, és hivatalosan leválasztott kulcs. Az meg, hogy akadhat köztük "hamisítvány" is, és csalók is akarnak ebből hasznot húzni, az sajnos a nagy számok törvénye alapján elkerülhetetlen, ugyanúgy, mint más termékek esetén is.
Azt értsd meg, hogy szerintem egy kalap alá vetted az összes olcsón árult kulcsot és az összes eladót, és gyakorlatilag csalónak minősítettél a kijelentéseiddel mindenkit, aki az eu rendelkezésekkel élve olcsón árul ms kulcsokat.Summa summárum: Lehet akár 3k-ért is kapni legális kulcsot az Európai Unióban, de meg kell vizsgálni, hogy az eladó és a kulcs teljesen megbízható-e. Ezt így elfogadod?
-
törölt tag
Az egy dolog magánembert otthoni használattal a kutya se keresi milyen, honnan van, attól még vannak esetek amikor feltétel, hogy tutira hivatalos viszonteladótól származó kulcs legyen normális számlával.
-
válasz
cigam #103275 üzenetére
"De valamivel támaszd már alá, hogy vajon mitől nem hamisítvány?"
Ha hosszú ideig működik (márpedig a többségük a visszajelzések alapján hosszú ideig működik), akkor biztosan nem "hamisítvány", hiszen ha bűncselekményből, vagy illegális forrásból, csalásból származó kulcs lenne, akkor a microsoft a saját jól felfogott érdekében biztosan letiltaná. Nyilván eljutnak hozzá a kulcsokkal való visszaélések adatai. Ennyi, nem kell ezt túlmisztifikálni.
(#103266) Dragon3000
"nem tudod miért nem kell már az adott licenc a cégnek miért adják el"
Szerintem a cégek egy csomószor nem is adják el, hanem az amortizálódott számítógép-hardverekkel együtt megy az is az "újrahasznosítóba". Szerintem nem is tudják, vagy ha tudják, nem foglalkoznak a licence-k leválasztásával, hanem az új gépekkel együtt jön az új windows, kit érdekel a régi.
Valószínűnek tartom, hogy innen kerülhet a licence-k egy része a piacra. Olyan alkatrész, vagy használt pc kereskedőktől, akinek viszont jó biznisz a termékkulcs-leválasztás.
-
JamesHun
addikt
válasz
TRob1 #103269 üzenetére
egy office 2019-et pl hogy adsz el?
Azt hozzá kell kötni az MS accountodhoz, mert a dobozban nem a végleges kulcs van, azt az accounthoz kötéskor kapod meg..
Te már az ott kapott kódot kapod meg ami neki utána is az accountjára lesz kötve?
Mert akkor ki tudja hány helyre adja el. -
TRob1
veterán
válasz
cigam #103265 üzenetére
Ez ám kvára csak szőrszálhasogatás, főleg míg a win is elfogadja a kapott kódot és az MS sem tiltja.
Ha Te adsz működő kódot, Neked fognak utalni. Ennyi. Az összes többi csak kötözködés, találgatás... Évek óta árulják ezer meg ezer helyen az olcsó kulcsokat, probléma nélkül. Ha akkora kamu lenne, nem hiszem hogy ennyi ideig húzná bárki is. Én még Amazonon is vettem ezerpárszázért. (Igaz, még fel sem használtam) Ha egy ilyet ESETLEG letiltanak, kell venni másikat. Ha 10et veszek egy élet során, akkor is jobban megéri mint a szerinted tényleg legális. ÉS hogy mi legális, mi nem, azt szerintem hagyjuk meg az illetékesek számára (akik legfőképp a vásárlók és az MS, nem pedig egy itteni felhasználó aki esetleg tényleg legál helyről vásárolt, esetlegesen a sokszorosáért) -
cigam
titán
válasz
cigam #103255 üzenetére
Kékes525
Az emag csak a felületet adja, a szerződést ezzel a román garázscéggel kötöd: Forgalmazza a(z): GM-Royal-Concept
A pozitív értékelések annak szólnak, hogy a kapott küd működött. Ettől még nem lesz legális.liszi70
Ez egyfajta humor? Tarsd meg magadnak a prekoncepciódat! Csak tájékoztatásképpen: A legálisan vásárolt W7-et frissítettem, a W8 megjelenésekor akciós áron az MS WEBoldaláról, amit ingyen frissítettem a W10 megjelenésekor.Lauda
Szerinted az aprós nepperek honnan szedik a kulcsokat? Biztos a legálisan leválasztott meg az OEM és retail kulcsaikat adják fillérekért. Mennyire életszerű hogy egy 150ezrest program licencét odaadják 6000.-ért korlátlan mennyiségben? -
válasz
cigam #103251 üzenetére
Nekem ez az egész csak találgatásnak tűnik. Ennyi erővel az aprós kulcsok is kamuk?
Nem a használt licence eladása nem legális, hanem azok a (valószínűleg mennyiségi) licencek, amiket ezek a garázscégek árulnak.
a mennyiségi liszensz is szétválasztható: http://partner.sov24.hu/a-hasznalt-szoftverek-ertekesitesenek-jogalapja/ http://szerzoijog.com/hasznalt-szoftver/
-
válasz
cigam #103247 üzenetére
"Ez annyira lesz legális mintha egy kulcsgenerátorral aktiváltad volna. Semennyire."
Tévedsz. Hogy jutnak hozzá, nem tudom, de az unióban legális a liszensz továbbértékesítése. És működnek is a kulcsok, amint az a sok pozitív visszajelzésből, és a negatív visszajelzések viszonylagos hiányából egyértelműen látszik.
Szét lehet nézni a hardveraprón is, látható, hogy működnek a 3k-ért árult kulcsok is.
Persze aki gigantikus MS-áron vette meg a winjét, az nyilván puffog kicsit, hogy ennyiért is lehet használhatót venni. -
cigam
titán
válasz
#38464487 #103242 üzenetére
Akkor inkább utald nekem azt a pénzt. Ugyanolyan illegális kópia marad, de "jó" helyre kerül a pénz. Lásd
103077.Szerinted egy Roman garázscég milyen szerződésben van az MS-el, hogy töredék áron adja a hivatalosan beszerezhető példányokhoz képest?! Ez annyira lesz legális mintha egy kulcsgenerátorral aktiváltad volna. Semennyire.
-
zolee001
őstag
válasz
Crystalheart #103076 üzenetére
Igy van,W7/8 kulccsal még mindig mehet az upgrade technikailag,minden további nélkül elfogadja
Az OEM EU-ban leválasztható jogilag de az MS is egy tel hivásra miszerint a user sirvafakad,hogy tönkrement az alaplap és ujat vett minden további nélkül segit beaktiválni
Elöre nem lehet megállapitani,hogy legális e a kulcs illetve,hogy meddig marad az ,a legtutitbb pl venni egy szétbontott noti seggét amin van COA matrica és azt használni
-
Crystalheart
őstag
válasz
zolee001 #103071 üzenetére
Ezt hogy érted, ha vennék ma egy dvd-s, matricás Win7-et, azt legálisan uograde-ekhetném 10-zé, vagy uogradekhetem, de nem lesz legális? 😀
Mi a helyzet az OEM licenc-szel, amit az EULA alaplaphoz köt, de az EU jog e. ladhatónak ítél?
Hogyan tudom előre megállapítani, hogy legális-e a kulcs?
Tényleg nem akarok itt 30+ ezret egy szoftverért kifizetni, ha nem feltétlenül szükséges.
-
zolee001
őstag
válasz
MasterDeeJay #103064 üzenetére
Mert Techent/MSDN/Imagine meg mittom én mi az anyámkinjának átnevezett helyeken Retail kulcsokat (is) adtak továbbá az MS nagy ivben tesz rá,hogy egyáltalán aktivállják e a Win 10 zeket avagy sem illetve a pár éve megszünt W7/8 free upgrade is müködik továbbra is
Elgurult ezeknél valami,a többek között nekem kiutalt O365 business E3 csomag pár honap után megszünik müködni de csak a "vastag kliens" tehát az office csomag a gépen és csesztet,hogy vegyem meg,ellenben a 25TB tárhely a Sharepoint,a Stream stb stb az kifogástalanul müködik évek óta
-
válasz
zolee001 #103060 üzenetére
Az 3 éve lejárt MAPS win10 pro kulcsra azt írja hogy Retail és rá tudom rakni végtelen számú gépre, hiba nélkül aktiválta. Hivatalosan lejárt és nem is szabad használni mégis működik. Ha gonosz lennék el tudnám adni ami illegális. De fene se tudja hogy holnap nem tiltják-e le, vagy jövőre vagy soha....
Szóval a kulcsból is lehet nem legális de mégis működő. -
válasz
seger #103046 üzenetére
Nem hiszem hogy román nevenincs eladót kellene ajánlgatni az EMAG marketplace-n. Ennyi erővel ebayről is vehetné.
Annyi biztos hogy a kulcs 100% hogy valami lopott volume lincences lesz amit egy idő után bevonnak. Vagy használt gépekről lekapart win7 amit eladnak többször is. Jótállás és garancia meg ugye nincs mivel román cég.
Már ha az ilyet lehet cégnek nevezni, beszédes az email címe is.GM-Royal-Concept SRL (a továbbiakban: Kereskedő vagy Vállalkozás) fő tevékenysége az értékesítésben .
Cég neve: GM-Royal-Concept SRL
Székhely: Calafatului nr 25, Constanta, Constanta,
Cégjegyzékszám: 39580558
Adószám: J13/1886/2018
IBAN: RO92INGB0000999908700446
Bank: ING BANK N.V., BUCHAREST BRANCH
Telefonszám: 0720967905
Email: mariusmas98@gmail.comDe igazad van mert számlát tud adni, hosszú távon én nem vállalnám be. Papír van róla és ha az számít akkor legális. De nem tudom mi van akkor ha felnyomja őket valaki.
-
King Unique
titán
válasz
olivera88 #103016 üzenetére
Volt már róla szó számtalanszor, hogy amit az MCT letölt ESD, valamint a direkt letöltés standard ISO-t, azoknál eleve több kiadás közül lehet választani a telepítésnél (példa), beleértve Home és Pro + azok N-es változatait is. Ha olyan géped van, amelyik gyárilag Windowszal előtelepített és a BIOS tartalmazza az OEM kulcsot, akkor viszont az a kiadás (pl. Home / Pro) kerül alapértelmezetten kiválasztásra és az fog települni. Ha ezt felül akarod bírálni, akkor az EI.cfg & PID.txt megoldás ad erre lehetőséget.
-
peterk
senior tag
válasz
Bogyó bá' #102852 üzenetére
"Ha OEM (olcsó, adott hardverhez - alaplaphoz - kötött) Windowsod volt, akkor szinte biztosan nézhetsz egy új példány után. (Én azért megpróbálnék az új gépen telepítés után ugyanazzal a Microsoft-fiókkal belépni, hátha vannak még csodák....)"
Ez nem igaz. Az ismert EU rendelet alapján az OEM windows is tovább vihető minden további nélkül (feltéve, ha a régin nem használják tovább). Ha a régi gép annyira meghalt, hogy nem lehet rajta deaktiválni, akkor sincs vége a történetnek. Ilyenkor előfordulhat ugyan, hogy az online aktiválás elsőre nem megy, de ilyenkor sincs gond. Ki fog írni egy telefonszámot, azt fel kell hívni (munkaidőben), elmondani, hogy mi történt (nem kell részletezni, csak annyit, hogy a régi gép meghalt, újat vettél és aktiválnád rajta a windowst ... nem fognak faggatózni, nem is tehetik). A supportos be fog diktálni egy jó hosszú kódsort, amit be kell ütnöd és kész is, aktiválódik a windowsod.
A Microsoftos fiókos belépés viszont jó ötlet. Az anniversary edition óta a ms fiók is tárolja a kulcsot, éppen azért, hogy ha hardvert cserélsz, könnyebb legyen az újra aktiválás az új gépen. Ha van/volt ms fiókod és a meghalt gépen azzal léptél be, akkor csak add meg ugyanazt a fiókot, és jó eséllyel nem lesz szükséged a telefonos módira. (Egyelőre ne töröld ki a régi gépedet sem a fiókból. Próbáld meg aktiválni, és ha nem megy, akkor töröld csak és próbáld újra. Utolsó megoldásként mindig ott lesz a telefonos aktiválás lehetősége, az is megvan tíz perc alatt, csak munkaidőben csináld, mert máskor nem elérhető a vonal.)
-
peterk
senior tag
válasz
GEPESZ66 #102890 üzenetére
De igen, ha ismerik a kulcsot és gyorsabbak, mint Te vagy. (A leválasztással annyit érsz el, hogy a kulcs újra aktiválhatóvá válik, de az akár aktiválható ugyanazon a gépen is újra.)
Ha a bios-ban van a kulcs, akkor sokat nem tudsz tenni, bízni kell a vevőben, hogy nem azzal a kulccsal fogja aktiválni. Ha nem biosban, akkor deaktiválás mellett töröld le a teljes lemezt, windowsostól. Ha kérnek előtelepített windowst, mert lusták, vagy nem értenek hozzá akkor rakjál fel egy szűzet, aktiválatlanul és úgy add el.
-
JamesHun
addikt
kicsit félig off lennék
goodoffer24: ez a csoda oldal mennyire tekinthető legálisnak ha MS kulcsokat venne az ember?
Lassan már minden nevesebb magyar IT oldalon fent volt a hirdetésük és eléggé megoszlanak a vélemények, hogy érdemes innen kódot venni, vagy sem. A többség szerint legális, de sok helyen azt írják MSDN és TeschNet kulcsokat árulnak és mennyiségi liszenszeket adnak el többszörösen. -
Sokimm
senior tag
Sziasztok!
Ha a családon belül vándorló hardware-eket cserélgetem, mire kell figyelnem a licence-ekkel kapcsolatban?
CPU, SSD, BIOS, mi tárolódik egy aktiváló kulcs mellé? Nekem EDU verzióm van, bátyámnak valami origi classic win10, de most mindent összekavarok a hardverekkel, és szeretnék tiszta maradni utána is.
(teljesen friss újratelepítés lesz, nem bízok a "factory reset"-ben...)
A válaszokat előre is köszi! -
zoltannagy
aktív tag
válasz
zolee001 #102746 üzenetére
Mikor az ESC-et nyomom , hogy felkínálja a lehetőségeket, BIOS stb. ott nem látok Recovery Menüt.
Akitől vettem megbízható és ezt írta, mikor rákérdeztem a kulcsra.
"Nem kell a Win 10-hez semmilyen kulcs, a BIOS-ba van beleírva, szóval ha telepíted, akkor kiolvassa onnan és egyből aktiválva lesz.
https://support.hp.com/hu-hu/document/c05175986
" Az OEM aktiválás 3.0 (OA3) a gyárban történik. Az alaplap BIOS rendszerébe a gyártási eljárás során egy digitális termékkulcsot (digital product key, DPK) telepítenek.""
Igen, telepítés végére aktivált lesz. De eredeti Windows-t rakj, Microsoft oldaláról lehet leszedni ilyen Win 10 telepítő készítőt.'Akkor most mi lenne végül is a megoldás? Mert már teljesen tanácstalan vagyok, de a kulcs most egy másik kérdés mert ettől függetlenül, nem tudom telepíteni
-
zoltannagy
aktív tag
válasz
zolee001 #102742 üzenetére
Nem tudom melyik build azt honnan tudom meg?
Annyira azért nem vagyok benne profi sajnos, annyit csináltam, hogy mikor az eredeti HDD benne volt a gépbe akkor töltöttem le (tegnap) hivatalos oldalról pendrivere.
Ezt írtad:
"avagy a HDD-n elvileg van egy REcovery partició amiröl egy gomgnyomásra ujratelepiti azt amivel érkezett"
De ezt hol tudom beállítani?
Mármint az SSD-n tudom mikor elindul a telepítő?
UP: kivettem az egyik memóriát úgy sem volt jó, így nem az a gond.
Meg mikor telepítettem kulcsot is kérne de azt hittem azt kiolvassa de akkor valamit rosszul csinálok valóban. -
zoltannagy
aktív tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék.
Van HP ProBook-om, kicseréltem a HDD-t SSD.re.
Pendrivere ráraktam a hivatalos oldalról letöltött Win10-et (elvileg a BIOS-ba van integrálva a kulcs).
Formáztam is telepítő alatt de mikor befejezi a telepítést és újraindulna, mindig ezt írja ki:
A számítógép problémát észlelt ezért újraindul összegyujtottunk pár információt, aztán újraindítjuk a rendszert".
De nem javul meg, mit tudok tenni?
Köszönöm aki segít, itt tökölök már vele egy ideje -
Geth
veterán
válasz
Paxker315 #102695 üzenetére
A kulcs gondolom ez: W269N-WFGWX-YVC9B-4J6C9-T83GX. Ez KMS kliens kulcs, ami volume channel.
Azért nem tudja aktiválni, mert keresi a(z általában) céges helyi KMS szervert.Ha rögtön ez a kulcs jelent meg, akkor vagy a telepítő volt VL, vagy valami egyéb módon (unattend.xml, pid.txt, stb), ez a kulcs volt beégetve.
Az alábbi admin CMD-s paranccsal tudsz Pro esetén Retail channelre váltani:
"%SystemRoot%\System32\CScript.exe" "%SystemRoot%\System32\slmgr.vbs" /ipk VK7JG-NPHTM-C97JM-9MPGT-3V66T
(A példában a kulcs generic Pro Retail kulcs, aktiválásra nem jó, ez az alap kulcs, amivel a Pro Retail települ, ha kihagyod a kulcsot normál, azaz nem VL telepítővel).
Egy restart, és vagy aktiválnia kell magát digitális licence miatt (ha korábban volt aktiválva), vagy beadhatod neki a saját kulcsodat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Iqos cigaretta
- SONY LCD és LED TV-k
- Tovább csúsztatja az 1,4 nm-es node-ját a Samsung
- Eredeti játékok OFF topik
- Xbox Series X|S
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Matematika topic
- MasterDeeJay: Noname 1TB-os SATA SSD teszt
- Horgász topik
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Dell Latitude 5550 üzleti -Intel Ultra 7 165U16GB DDR5 RAM 1TB SSD Intel Graphics WIN11
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G7 - i5-10GEN I 16GB I 512GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest