-
PROHARDVER!
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Liner
aktív tag
Hali! Felnyomtam egy legújabb Nvidia drivert és miután felrakta nem aero hanem teljesen eltűnt a tálca. csak a rögzitett ikonok voltak alatta pedig a háttérkép. Bitang jól nézett ki. Direkt nem lehet ilye csinálni?
Ha igen hol kutakodjak plz. Köszi!
-
ACAB95
tag
Üdv
Ma újratelepítettem a gépemet és miután aktiváltam azóta használhatatlan. Az a gond hogy állandóan felugrállnak ilyen mindenféle reklám ablakok a böngészőben. Továbbá nem tudom hogy honnan de csomó aplikációt is feltelepített magától. Ha kitörlöm az adott appokat magától visszatelepíti azokat. Köszönöm a segítséget! -
törölt tag
válasz
havri1 #89686 üzenetére
Van. Media Creation Tool és Upgrade Assistant által is. Csak a Windows Update ahol óvatosabban állnak hozzá most és a kiadási blogban meg is jegyezték, azt javasolják várjon a többség amíg telemetria alapján magától felkínálja. Ha nem tudsz várni ott a frissítési segéd a linkben.
-
vlevi
nagyúr
válasz
#42813184 #89677 üzenetére
Egyelőre nem is tudod elkapkodni.
Ahogy olvastam más helyeken, egyelőre még a Windows Update-n nem került kiadásra, csak kézzel telepíthető.
Ha majd nagyon jó lesz, akkor majd felteszik a Windows Update-ra is. Egyszer. Talán.De, hogy csatlakozzak az előttem szólókhoz, nekem ugyanúgy működik, mint előtte. Nálam egyik, a 1809-hez kapcsolódó hiba sem jelentkzezett, pedig nekem szeptember legvégén, még a legelső körben települt.
-
neo81
senior tag
Sziasztok!
Tudja valaki, hogyan lehet elérni, hogy a képen lévő frissítés figyelmeztetés ikon soha ne jöjjön elő?:
Köszi!
-
-
törölt tag
Üdv!aki felrakta a javított 1809 frissítést annak mik a tapasztalatai?még nem akarom elkapkodni még megvárok pár javítást
-
Kékes525
félisten
válasz
Döglött Róka #89671 üzenetére
"Tarthatod feleslegesnek, de pont azért van hogy ne kúrd szét az OS-t."
Hol írtam, hogy feleslegesnek tartom? A lassú és a felesleges egészen mást jelent.
(#89668) Doky586
Tévedsz, ha már bootolható pendriveról, akkor a format c: sokkal gyorsabb, mint az egyszerű törlés.
-
Geth
veterán
válasz
Döglött Róka #89670 üzenetére
Sima path-ban keresésre nem gyorsabb sokkal, file content keresésben jelentkezik a nagyságrendi különbség a klasszikus kereséssel szemben.
-
Döglött Róka
veterán
Elég sokszor kellett javítanom már component store-t pont az ilyen barbárságok miatt és persze ilyenkor nincs frissített base image vagy windowsupdate elérés
Kösz a tippet, de ha ilyet tud akkor inkább kihagyom. Azt meg nem tudom elképzelni hogy mivel gyorsabb annál minthogy ha az van beindexelve amit keresek azt azonnal dobja a start menüben.
-
-
Geth
veterán
válasz
Döglött Róka #89660 üzenetére
Ja, resetbase-t szoktam tolni valamennyi idővel az update után (amikor épp nem zavar a háttérben).
Ő arra gondolt, hogy az MS tudhatná előre, hogy milyen komponenseket dobhat ki, nem kell egyáltalán figyelembe vennie az adott rendszert, annak komponensszintű összefüggéseit, dependenciákat, stb.
Indexeléshez: nem használom, de az Everything bizony gyorsabb, mint az alapvetően elérhető Search a Windows-on. Azért, mert az NTFS MFT-t használja. Ehhez viszont admin jogosultság kell
Fun fact: segítségével egy felhasználó simán felderítheti az összes file-t a gépen, függetlenül attól, hogy egyébként van-e a befoglaló könyvtárhoz jogosultsága. -
Döglött Róka
veterán
válasz
Kékes525 #89662 üzenetére
Hogyan lehetne gyorsabb?
Az megvan, hogy a patchcleaner teljesen mást csinál? (egy vbscript ami törli a %windir%\installer msp,msu file-ait)
Ja hogy index alapon olvassunk és töröljünk. Merész elképzelés. Az index nem tartalmaz verziót pl ami az alapja a componentstore-nak. Szóval, butaság.
-
Kékes525
félisten
"Fogynak az érvek?"
Körbe jártuk a témát. Szerintem lehetne sokkal gyorsabb is, szerinted nem.
Kérdés, hogy más programok sokkal gyorsabbak e ebben? A PatchCleaner azt hiszem tudja ezt is, ha jól tudom, de milyen gyorsan?
(#89664) Döglött Róka
Leírtam, hogy szerintem hogyan.
"Az megvan, hogy a patchcleaner teljesen mást csinál? (egy vbscript ami törli a %windir%\installer msp,msu file-ait"
Azért kérdeztem. Kérdés volt, nem kijelentés. Úgy írtam, hogy hiszem, nem úgy, hogy tudom. Én nem használtam még.
-
Döglött Róka
veterán
Tudja hát, amúgy ez megint olyan kérdéskör amit lehet beépített eszközzel megoldani:
DISM a válasz:
Use the /StartComponentCleanup parameter
Using the /StartComponentCleanup parameter of Dism.exe on a running version of Windows 10 gives you similar results to running the StartComponentCleanup task in Task Scheduler, except previous versions of updated components will be immediately deleted (without a 30 day grace period) and you will not have a 1-hour timeout limitation.
From an elevated command prompt, type the following:Dism.exe /online /Cleanup-Image /StartComponentCleanup
Use the /ResetBase switch with the /StartComponentCleanup parameter
Using the /ResetBase switch with the /StartComponentCleanup parameter of DISM.exe on a running version of Windows 10 removes all superseded versions of every component in the component store.
From an elevated command prompt, type the following:Dism.exe /online /Cleanup-Image /StartComponentCleanup /ResetBase
SZERK: Most olvasom hogy ugyanezt csinálod, elnézést, hogy belevau
Üdítő ilyet olvasni ezen a fórumon.
Pontosan az ilyenek miatt nem szeretem a 3rd party eszközöket, mert a kereket találják fel újra meg újra.
Kékes, az everything beindexeli az összes cuccodat a lemezeken és ezért gyors, ezt el tudod érni windows search-el is:
-
Geth
veterán
válasz
Kékes525 #89654 üzenetére
Igen, képzeld javítottam (ez valakinek nehezen megy). Utánaolvastam (ez is van akinek nehezen megy), illetve én resetbase-t használok, ott nem tartja meg azokat a dolgokat, amikről az derült ki, hogy már feleslegesek. Hátránya, hogy ilyenkor nem lehet update-t uninstallálni.
Fogynak az érvek? -
Geth
veterán
válasz
Kékes525 #89651 üzenetére
Most meg behozod a registryt... Kérlek, könyörgök, olvass már utána a dll hellnek, a component store-nak, a side-by-side assemblynek, vagy akár olyan alapfogalomnak, mint a dependency in programming, majd ezek UTÁN próbáld meg végiggondolni, miért tart sokáig a rendberakása a component store-nak (kapcsolódik még a dism startcomponentcleanup és resetbase kapcsolója). Nem sima keresésről van szó, hiába hozod azt fel példának, hogy de az milyen gyors, dependency fát kell építenie, hogy tudja, melyik részét vághatja ki a fenébe.
Valóban tömörítget, ahogy a kolléga megjegyezte (valami tárhely resetbase nélkül is felszabadul), hiába van 8. generációs processzorod, az I/O a szűk keresztmetszet, ott pedig a csudijó SSD se mozgat meg gigabyte-okat, mert ez nem szekvenciális művelet (baromi sok kicsi darabka a filesystemen).
Besírok, milyen magabiztossággal dobsz be világmegváltó ötleteket (assembly...), de rám mondod, hogy lenézem a Microsoftnál dolgozó mérnököketGondolod direkt lassúra és átgondolatlanra tervezték a ki-tudja-hanyadik újraírásnál? (Nem ugyanaz a verzió van, mint pl. a W2k-nál)
-
Kékes525
félisten
A név és regisztryből tudnia kell. Teljesen felesleges az egész fájlt beolvasni. Semmi plusz információt nem nyújthat ehhez képest.
"Szerinted minden azonos verzión lévő rendszer component store-ja byte-ra ugyanaz?
"
A futható állományokat és a programkönyvtárakat, stb. ismernie kell. Amelyik kérdéses az a regisztry segítségével eldönthetők, hogy micsodák, kellenek, avagy nem. A keresések optimalizhatóságára pedig nagyon szép példa az Everything nevű kis program. 10 TB-on is pillanatszerűen (1 másodpercen belül, legalábbis gyors rendszeren, mint nálam) keres.
-
Geth
veterán
válasz
Kékes525 #89642 üzenetére
Tehát Te azt mondod, hogy egy ilyen egységnek (szándékosan nem file-t írok) pusztán a neve elég ahhoz, hogy a rendszer el tudja dönteni, hogy megtartja vagy eldobja az adott egységet. Érdekes elgondolás, valószínűleg forradalmasítja a szoftverfejlesztést
Bónusz pont az assembly-ért, ez elő szokott kerülni performancia gondoknál, ki lehet találni kik szokták bedobni ezt az ultimate megoldást -
Kékes525
félisten
Te a törölhető fájlok kiválogatására hivatkoztál. A lemezt pedig ehhez nem kell olyan sokat használni, hogy az 15 percig tartson. A fájlokat nem kell betölteni (ez valóban sokáig tartana), csak a nevüket kell kiolvasni.
(#89639) gb4400
Ha ez így van, akkor ez magyarázza a sebességét.
Kérdés az, hogy más programok ezt milyen gyorsan hajtják végre, például a PatchCleaner?
#89640) need
Ha helyet szeretnél, akkor használd a lemezkarbantartót (rendszergazdai módban), vagy a Tárterületsegédet.
-
need
addikt
amint látom azért itt a tárhellyel lesznek gondok ezt megelőzendő pár program beszerzése itt a fórumon találtam rá tippeket..
na most szeretném tudni hogy C:\Windows\SoftwareDistribution\Download lehet törölni büntetlenül??
-
Kékes525
félisten
"de a component store-t (WinSxS) átnyálazni, hogy melyik egység törölhető, melyik dependál egy másikra, stb, na ez nem egy gyors művelet tekintve a komponensek és keresztfüggőségeik számát."
Hát ezt nagyon nehezen tudom elképzelni, különösen egy 8. generációs processzor esetében. Hány műveletet tud 1 másodperc alatt végrehajtani? Tudom, hogy ez elemi művelet, de azért mégis. Ott inkább az lesz, hogy nagyon nincs optimalizálva a kód. Például ilyenkor illik a kritikus részeket Assembly-ben írni.
Az SSD-t pedig csak azért írtam, hogy nehogy azt a választ kapjam, hogy lassú a rendszerlemezem. -
Geth
veterán
válasz
Kékes525 #89620 üzenetére
Nem tudom a kolléga milyen ki-be tömörítgetésről írt, de a component store-t (WinSxS) átnyálazni, hogy melyik egység törölhető, melyik dependál egy másikra, stb, na ez nem egy gyors művelet tekintve a komponensek és keresztfüggőségeik számát.
Még úgysem, hogy az SSD-d nagyon gyors, de elárulok egy apróságot. Kisméretű fájloknál (és itt ez a lényeg) kábé pont hangyányival gyorsabb az SSD-d, mint egy sima SATA-s. -
-
need
addikt
sziasztok
Nekem korábban a Temp könyvtárak egy külön meghajtóra szemeteltek. De az még win 7 volt és azt kb. 5 éve csináltam és hát.... elfelejtetettem már hogy hogyan kell vagy is hol kell átírni?! Ciki öregszem
-
Kékes525
félisten
-
Kékes525
félisten
Nálatok is rendkívül lassú a lemezkarbantartó? Egy 3.07Gb-os windows update törlése legalább 15 percig tart a Samsung 960 EVO 512GB M2 PCIe MZ-V6E500BW rendszer SSD-émen. Néhány másodperc, vagy még annyi sem, alatt végeznie kellene.
Amúgy az SSD-ém nagyon gyors, csak a lemezkarbantartó szöszmötöl.
-
King Unique
titán
válasz
Tiger. #89617 üzenetére
Mi 700 GB, a Windows rendszerpartíciója (C), vagy a D partíció? A natív eszköz alapértelmezetten eleve csak a rendszerpartíciót (C) és a rendszer számára fenntartott kisebb partíciókat menti le, a többit (pl. D) nem. Sőt, az előbbiek eleve be vannak jelölve és nem lehet előlük kivenni a pipát. Az utóbbiakat pedig max. külön kiválasztás (bejelölés) után menti le. Illetve más a partíció teljes mérete és más a ténylegesen felhasznált terület. A mentéshez szükséges szabad területet az utóbbi szerint kalkulálja. Ha nálad az több, mint a G partíción lévő szabad hely, akkor nincs min csodálkozni...
-
-
válasz
King Unique #89616 üzenetére
Azt írta, több mint 700gb elég érdekes nem? A rendszert akarom lementeni, nem d meghajtót.
-
King Unique
titán
válasz
Tiger. #89615 üzenetére
A hibaüzenet egyértelmű, nincs elegendő szabad terület a G partíción. Viszont azt eleve kiírja a program, hogy mennyi szükséges a mentéshez, azt nem nézted? Ha alapértelmezetten csak a rendszerpartíció (C) és a rendszer számára fenntartott partíciók vannak kijelölve a mentésnél, de így is kevés a szabad terület a mentéshez, akkor értelemszerűen tárhelyet kellene felszabadítani a G-n. Vagy eleve olyan partíciót megadni mentési célként, ahol elegendő szabad terület van.
-
válasz
King Unique #89613 üzenetére
-
vlevi
nagyúr
válasz
#86564352 #89610 üzenetére
Azért arra a világos témára ne várj annyira.
Nekem most fenn van a 18282-es insider preview, és hát elég szőrnyű a világos téma. A taskbar színénél ez annyit tesz, hogy a windows ablakkeret színét nem sötétíti, hanem világosítja, és így igencsak érdekes színkombinációk tudnak kijönni -
King Unique
titán
válasz
Tiger. #89609 üzenetére
Milyen belső, a Windows saját rendszermentő eszköze? Hova akarsz menteni? Értelemszerűen másik fizikai meghajtóra kellene. Ha ugyanarra akarsz, amin a Windows 10 is van, akkor eleve figyelmeztet, ahogy az úgy nem éppen OK, de még enged továbblépni. Azt pedig kiírja, hogy mekkora a mentéshez szükséges szabad hely és mennyi van jelenleg az erre a célra kijelölt meghajtón. Ha a 2 nem stimmel, kisebb az utóbbi, akkor nyilván nem meglepő, ha nem enged oda menteni. A Macrium esetében szintén hasonlóképpen működik ez, bár az annyiból jobb, hogy képes tömöríteni, azaz a partíciók valós (foglalt) méreténél kisebb méretű lemezképfájlt létrehozni.
Egyébként nem sok konkrétum derült ki a leírtakból, a hibaüzenet stb. sem ismert. Segíteni is úgy lehetne igazán, ha ennél egyértelműbben írnád le a problémát, akár screenshotokat is mellékelve stb.
-
Werkly
őstag
A Win kezdi megadni magát vagy hardware? Nagyjából a probléma:
Játék közben megáll 3-5 másodpercre a kép (FPS meg semmi nem esik be, hang is megy),
Videó is meg-megröccen,
Weblapot olvasom majd scrolloznék ott is 3-5 mp mire megmozdul!
Fagyás nincs és nem fut semmi "extra" a feladatkezelő szerint. Hőfok gond sincs! Remélem, hogy csak software gond? Ötlet? -
jonnyjoker01
veterán
válasz
Cs1csó #89601 üzenetére
Kikapcs-újraindít majd bekapcs és újrandít megoldotta, köszi a tippet! Bár nem értem, hogy a "téma" aktiválás utáni restart miért nem oldotta meg a problémát
Természetesen a file explorerre gondoltam (explorer.exe
).
A light téma pedig érdekes, sötétet preferálom, de ez elég jól néz ki
-
törölt tag
Nincs kész a sötét mód (A szürke 50 árnyalatában pompázik összevissza), már készül a világos téma: [kép] [link]
Érdekes, furcsa, majd kiderül a fehér tálcát idő lenne megszokni kíváncsi leszek rá. Egyébként évek után is rémesen néz ki a default start menü. Ennyire vakok legyenek egy vonalzót nem képesek a start menühöz odatenni: a baloldali # és a jobboldali Getting stuff done szöveg nincs szintben, sem balra az első 3D Viewer ikon jobbra az első To Do csempével, és ez az eddigi verziókban is ilyen igénytelen. Hogy nem szúrja ki a szemüket évek óta és miért nem lehet kikapcsolni a felesleges helyet foglaló nyomorult ABC jelzést, jobb helyeken már oviban megtanulják az ABC-t, miért nem elég sorrendben az appokat listázni? Az a böszme keresősáv is ronda és szerencse még azt engedik lehet vékonyra állítani a tálcát.
-
Ilyen nincs, de képtelen vagyok megcsinálni a mentést, a belső nem enged meghajtót választani, és ahol 45gb van szabad az nem elég neki, a macrium, ott meg elvileg fel kéne valamit ajánlania a leírás szerint de nem teszi, igy ott sem tudom hogyan tovább.
-
törölt tag
válasz
jonnyjoker01 #89600 üzenetére
Gépház > Személyre szabás > Színek résznél ki van választva a sötét mód? Azután sötétnek kell lenni a File Explorernek. Ha netán az Edge-re gondoltál ahogy javasolták előttem, azt az Edge saját beállításaiban kell bekapcsolni a sötét témát. Ez is csak egy MS logikátlanság, elvileg a gépház színek résznél rendszerszintű a kapcsoló, a gyakorlatban mégsem teljesen.
-
-
steele80
senior tag
válasz
Amikor az explorert írod akkor az Edge böngészőre gondolsz? Mert azt a böngésző beállításában a téma alatt találod.
-
válasz
Döglött Róka #89599 üzenetére
Tehát ennyire zavar téged. Sajnálom.
-
Cs1csó
titán
válasz
Közbeiktatni esetleg egy gép restar-ot majd ki-be kapcsolgatni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- Xiaomi Redmi A3 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged