- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
-
hunvarlan
aktív tag
Sziasztok olyan gondom van hogy az ssd azt mutatja tele van majdnem kb 11 gb hely van rajta a 30 valahány helyett és nem találok semmit sem a felhasználok meg az asztal-t mutatja 30+ gb-nak de nincs ott semmi mit tehetek ezzel a gonddal mindenképpen újra kell telepítenem vagy van erre más megoldás köszi előre is. Kingston 128gb-os ssd.
-
Kam1kaze
aktív tag
(#65135) Doky586 és (#65138) kory24
Köszönöm a válaszokat!
Nem nagyon tudtam eddig feljönni ide, mert azóta is szenvedek a géppel. Azt elfelejtettem írni, hogy teljesen új PC-t raktam össze. Végül lehúztam a HDD-t telepítés előtt. Meg is tudtam a pontos okát, hogy miért kell. Állítólag, ha csak a BIOS-ban kapcsolom ki, azért se jó, mert ebben az esetben is, hiába adom meg hova rakja a Windowst, magát az indító (boot) fájlokat lehet, hogy a HDD-re rakja és ha kiveszem valamiért, akkor nem indul ugye emiatt.
Gondolom Doky586 is ezért írtad, ha HDD-t cserélnék egyszer, akkor gond lehet. Csak a miértjét nem tudtam, de már ezt is tudom.
Viszont tegnap, mielőtt a HDD-ra pakoltam volna az adatokat, le akartam tesztelni HDS programmal, a rövid ön-teszt lefutott, majd elindítottam a részleges ön-teszt vizsgálatot is. Körülbelül 6 órát írt ki, ezért elmentem itthonról, mire hazaértem, nem volt fent a teszt eredmény, csak a HDS program. Utánanéztem a programban, azt írta, hogy "Vezérlő által megszakítva", majd ránéztem Windows 10-ben az eseménynaplóra, ezt találtam: "Kritikus 2017. 09. 25. 17.40.36 Kernel-Power 41 (63)"
Újraindult a gép, direkt kikapcsoltam minden energiagazdálkodási cuccot, mielőtt itt hagytam volna a gépet, mert ezzel kapcsolatban olvastam, hogy köze lehet hozzá. Egyedül a merevlemez-t nem állítottam be, mert ott nem lehetett a kikapcsolást sohára rakni, mint XP esetén, de mivel azt ellenőrizte a HDS, az nem állhatott le, maximum a biztonsági mentéses HDD.
Mit próbáljak meg ezzel a Kernel-Power hibával kapcsolatban? Addig nem merek rámásolni mindent az új HDD-re, meg telepíteni se akarom a programokat, nehogy felesleges legyen így, egy esetleges újratelepítést, vagy hiba miatt.
-
szokegyorgy
újonc
Hálózatba kötött Windows 10-es gépeken szeretnék 2 gépet úgy beállítani, hogy csak jelszóval lehessen hozzáférni az adott gép D: partícióhoz. Az egyik gépen ezt sikerült is beállítani, működik is (mondjuk azon pont a C: rendszermeghajtót osztottam így meg, az nincs particionálva). A másik gép esetében, ha hozzá akarok férni a géphez ezt írja ki:
A \\GEPNEV nem érhető el. Lehet, hogy nincs joga a hálózati erőforrás használatához. Lépjen kapcsolatba a kiszolgáló rendszergazdájával, hogy megtudja, van-e hozzáférési joga.
A felhasználó nem jelentkezhet be a felhasználói fiók korlátozásai miatt. Lehetséges okok: az üres jelszavak használata nem engedélyezett, a bejelentkezési időpontok korlátozása, vagy a házirendben lévő korlátozás betartatása.Ehhez mindkét gép esetében létrehoztam egy-egy felhasználót, hogy ezzel a felhasználónévvel, ill. jelszóval lehessen belépni.
Ha nincs beállítva a Jelszóval védett megosztás, akkor simán hozzáfér minden gép a D:-hez, de ha bekapcsolom a jelszavas védelmet (ahogy kellene működni), akkor meg jön ez a hibaüzenet.
A két gép között annyi a különbség, hogy amelyik nem megy, az win7-ről lett 10-re frissítve és Eset Smart Security fut rajta, a másik új telepítésű win10 és Avast megy rajta. Ugyanabban a munkacsoportban vannak a gépek.Van valakinek ötlete, hogy milyen beállítást kéne megtennem, hogy úgy működjön, ahogy szeretném? Eléggé tanácstalan vagyok...
-
raidx
őstag
válasz
DoItYourself #65191 üzenetére
Nekem már kafurcolt be a lemerülőfélbe lévő gombelem. Még garis volt a lap. Kicserélte a szervizes, azóta semmi baja. Előtte lassú boot, eltünt BIOS beállítások, rendszerösszeomlás szórakoztatott.
-
P.mini
aktív tag
Sziasztok! A legfrissebb Windows 10 (vagy pl. az Anniversary Update) egyetemesen tudja az Ethernet megosztását Wi-fi-n keresztül? Vagy kell hozzá még valami, azon kívül, hogy rendszergazdai parancssor szerint a hardver alkalmas rá? Köszi a választ! (most Win 8.1-et használok)
-
válasz
DoItYourself #65189 üzenetére
én ezeket szoktam beállítani biosban:
- Rapid Start Technology: Disabled
- Smart Connect Technology: Disabled
- ACPI beállításainál: keyboard, egér, ring, stb Power on: Disabled
- Windowsban hálókártya energiagazdálkodás beállításainál: Csak magic-csomag (wol) ébresztheti fel a gépet. -
-
zsoltip
őstag
válasz
DoItYourself #65189 üzenetére
Alaplap hiba esetén könnyedén megesik. Viszont ez esetenként csak cserével orvosolható.
Egy BIOS csere esetleg, vagy gombelem csere a lapon? Ezekkel próbálkoztál már? -
DoItYourself
addikt
Sziasztok,
keresgéltem a topikban, látom másnak is volt "leállítás helyett újraindul" problémája. Ellenőriztem a BIOS-t, Fasboot tiltva, ill. kikapcsoltam a Windows energiagazdálkodási lehetőségeknél a gyors rendszerindítást. Egyik se segített, ugyanúgy újraindul kikapcsolás helyett. Van még valami, amit ki lehet próbálni?
Köszönöm a válaszokat:
DIY -
Voice24
őstag
válasz
MK VII #65157 üzenetére
Nem töröltem le a OneDrive-ot, csak kiléptem belőle, illetve beállítottam, hogy ne induljon automatikusan a windows-al. Elvileg (láthatóan) nem is futott, ma mégis megint elkezdett nőni egy olyan fájl, már 18 gigánál tart. És mivel a tálcán a rejtett ikonok között nincs is ott most az app, le sem tudom állítani. A fájl meg továbbra sem törölhető, mert a OneDrive-ban nyitva van. Hát elég bosszantó a dolog...
-
trialboj
őstag
Néhány hónapja megdöglött a hdd-m. Vettem egy újat caviar blue, felraktam rá a cuccokat, szépen megy, de 2 napja nagyon lassan nyílnak meg a videók, kb 3-4 mpre leakad az egér, és utána indul csak, aztán megy szépen.
Sentinel nem mutat gondot a hdd-nél. Az alaplap elég régi, lehet hogy most meg az kezd szivatni?Szoftveres gondnak tűnik inkább, minden lejátszó más időtartamig akad meg tőle... bármi ötlet?
-
lovi27
addikt
-
-
krealon
veterán
válasz
allein #65179 üzenetére
"Próbálkoztam korábban több mail alkalmazással. Szerintem nem lett törölve valamelyiknek az adatbázisa, ez lesz a .dll méret. Jól sejtem?"
Nem jol sejted.
A .dll fajlok, fuggvenykonyvtarak, amibol a kulonbozo programok kozosen kepesek hasznalni kulonbozo fuggvenyeket. (Ezek teszik peldaul lehetove, hogy magasszintu programozasi nyelven megirt programot is lehessen hasznalni (lasd Visual C).) -
mouzrr
őstag
Sziasztok. Sorozatot küldenék át wifin laptopról okos TV-re, ami működött is régebben. Most is működik,csak másképpen. Amit átküldök tv re, az kb olyan mintha egy programban nyílna meg a videó és úgy küldené át laptopról a képet a tvre, és ezzel az a gondom, hogy láthatóan "lassú", nem "folyékony" a kép. Régebben simán megnyílt a Windows media player, és a tv n indult is a videó, jó minőségben és akadozás nélkül. Samsung tvről van szó, Windowsra leszedtem programot amivel meg is tudom csinálni hogy jó legyen,de mégis jobb lenne az ami régen volt,hogy a fájlra jobb klikk, és átküldöm a Tvre. Valakinek esetleg van ötlete? Köszönöm előre is!
-
allein
addikt
-
törölt tag
-
törölt tag
Utánanéztem az új MacOS-nek: HEVC és HEIF támogatás, új fájlrendszer, új fotó app fényévekre a Windows fotó apptól, böngészőben autoplay tiltás videókra és állandó olvasó mód (Edge-ben ez katasztrófa) PiP mód, univerzális vágólap, normális és gyors kereső, egységes design, normális virtuális asztalok és minden más jóság Candy Crush bullshit nélkül.
-
-
kory24
őstag
Sziasztok!
Ha alvóba küldöm a gépem el,egy és 1 másodperc és vissza is jön.
powercfg - lastwake ezt írja:
Wake History Count - 1
Wake History [0]
Wake Source Count - 1
Wake Source [0]
Type: Device
Instance Path: PCI\VEN_1022&DEV_1709&SUBSYS_12341022&REV_00\3&61aaa01&0&20
Friendly Name:
Description: PCI–PCI híd
Manufacturer: (Szabványos rendszereszközök)Mi az ami felébresztheti?
Esetleg BIOS-ban állítsak valamit?
-
sinick
senior tag
válasz
unknownerror #65172 üzenetére
W10 alatt is van és két jelenséget is produkált:
1) Nálam otthon nullára fogyott az SSD a log fájl miatt.
2) Ismerősömnél a csak HDD van, azon volt egy minimális méretű log fájl, amit nem lehetett törölni, viszont a 8GB memória 100%-osan elfogyott, a lemezhasználat 100%-os volt. (Gondolom HDD-re még nem írt, csak cache-be pufferelt.)
(Érdekes módon céges, "tartományi környezetben" működő W10 alatt még nem jelentkezett.)
-
unknownerror
tag
válasz
Kustor #65083 üzenetére
Több helyen találkoztunk vele, de azok Win7-ek.
Onedrive frissíteni akar, nem tud, tolja a logot a user/appdata/local/temp alá, meg eszi a memóriát. Ma 3-an hívtak, hogy betelt a C meghajtó, látom az appdata alatti temp 70 gigás, két aria-debug fájl 25-25gb, meg van pár 6-7gb.
Letöltöttem a legfrissebb OneDrive telepítőt, hátha úgy megy, de úgy is beakad rögtön az elején.
Ha kilövöm, gép újraindítás után random rákezd megint a frissítésre, vagy valamit biztos csinál a háttérben, mert a OneDriveSetup.exe 1+gb ramot kajál. Kilövöm, minden OK.Vírusra is gondoltunk, de legfrissebb nod van, illetve random átnézve a fájlokat minden megvan, működik.
Még nem lett megoldás rá, most próbálkozunk, egyelőre a feladatütemezőben letiltottuk a onedrive frissítését.
-
allein
addikt
Sziasztok. WIN 10 alatt milyen módon tudom megnézni pontosan mi foglalja a tárhelyemet?
-
junior11
veterán
Sziasztok, nálatok sem frissült a mail alkalmazás? Mert nekem mind2 gépen hibakódot dob...
-
oszi666
őstag
Sziasztok!
Nem teljesen értem ezt a live-account windows dolgot.
Megváltoztattam a live accountom jelszavát. Ezzel az accounttal lépek be az otthoni és a munkahelyi gépemre is, de a bejelentkezéskor még a régi jelszavamat kell megadni ez miért lehet? -
DS39
nagyúr
Ha szeretném használni Cortana-t, akkor elég English (US)-re átállítani a nyelvet vagy kell egyéb beállítás is?
-
Antonio
senior tag
válasz
lovi27 #65029 üzenetére
Sziasztok,
egy kis epilógus: pár napig még szenvedtem ez ügyben, sógorom is segíteni próbált Team view en keresztül, de hasztalan.
tegnap hívtam egy hivatalos szakembert (bár hozzám képes fiatal srác
) aki kb ugyancsak min. 2 órát szenvedett vele (hivatalos kaspersky uninstal és sok egyéb -nekem kínai folyamat-, több kollégával való egyeztetés után) míg a végén kiderült hogy SMB vel van/lehet a gebasz a gépemen. Bár le és felrakta ezt a protokollt de nem oldotta meg az se a hibát. Úgyhogy maradtunk Ftp-n keresztüli NAS fájl elérésen (ha ezt tudtam volna az elején* ...) bár official a Win 10-em, erősen javasolta egy új felrakását. Az ő win 10 ével gond nélkül ment a csatlakozás.
*A feleségemnek elmagyaráztam (miután én is fel lettem világosítva Samba-FTP ügybe4n) hogy végül is mi volt a megoldás, csak hétköznapira lefordítva: kb mintha elvinném a kocsimat a szervizbe hogy nem nyílik a bal hátsó ajtó, majd több órai szerelés tanakodás telefonálgatás után közlik hogy sajnos nem tudják a megoldást, esetleg próbálkozzak a jobb hátsón
... ja tényleg
. félreértés ne essék ezzel nem a szerelőt hanem az én (átlagos user) magam hozzá nem értését figurázom ki. Na de sebaj így tanul a gyerek.
-
hanhp455
csendes tag
Sziasztok! Ha sokáig be vannak jelentkezve a gépen egy másik fiókba (>egy óra), akkor kijelentkezés után nem bírok visszajelentkezni a saját fiókomba, hanem egy sötét képernyő fogad kurzorral, majd egy kicsi idő után ez is elsötétül és kialszik a monitor. Ha megnyomom a win+p-t, akkor bejön egy képernyőválasztó menü, de nem sokra megyek vele, nem fog bejönni bejelentkezési képernyő. Közben minden működik rendesen a háttérben, érzékeli a bedugott eszközöket is, messengeren is, ha írnak, hallom az üzenethangot. Nem valami kellemes, hogy amit éppen csináltam, egy resettel meg kell szakítani... Mit lehet ezzel csinálni? A gpu driver friss.
-
törölt tag
September 25, 2017—KB4040724 (OS Build 15063.632)
Improvements and fixes
This update includes quality improvements. No new operating system features are being introduced in this update. Key changes include:Reliability improvements and fixes for cellular connectivity.
Addressed issue in Microsoft Edge where on first launch after installing KB4038788, or periodically thereafter, users may observe performance issues or unresponsiveness until the next launch of the browser.
If you installed earlier updates, only the new fixes contained in this package will be downloaded and installed on your device.For more information about the resolved security vulnerabilities, please refer to the Security Update Guide.
-
zsoltip
őstag
Sziasztok Fórumtársak!
Vajon azt tudjuk, hány féle ujjlenyomatot állíthatunk be a Windows 10-es tabletünkön/laptopunkon? Gondolok itt a Windows Hello funkcióra, amiben egy ujj regisztrálása után, van olyan opció, hogy másik ujj regisztrálása. Nos, ez törli az előzőt?Köszönettel,
zsoltip -
mzso
veterán
Helló!
Az ingyenes upgrade az még mindig megy 8.1-ről?
Az a helyzet, hogy most új hardvert veszek (Ryzen alaplap CPU). Ez igényli a win10-et? Vagy ugyanúgy elfut a 8 is.
Viszont korábban már upgradeltem a mostani rendszeren. Ha kicserélem a hardvert tudok megint upgradelni? (feltéve hogy működőképes marad a 8.1 az új hardveren)
Szerintem van még érvénye win8 serialom az MSDNAA révén. Tuudom kamatoztatni ezeket, ha a fentebbieket nem tudom véghez vinni?
És ha olyat akarok, hogy megtartom a win8.1-et is (másolom a partíciót) akkor működhet mindkét rendszer. Vagy ha nem tudom cserélni a serial-t az egyiken? (Nem akarok nulláról úrjahúzni/konfigurálni rendszert.) -
törölt tag
-
Voice24
őstag
Talált, süllyedt!
Megnéztem jobban, nem a dokumentumokban volt, hanem a felhasználó/appdata/local/temp mappában vannak ezek a fájlok. Törölni akartam az éppen most is hízót, és valóban azt írta, hogy nem törölhető, mert a OneDrive használja.
Amúgy én nem használom ezt a progit, simán letörölhetem? Nem okoz gondot a windowsban?Ja, amúgy azt régóta ki szokta írni pár napos rendszerességgel, hogy probléma adódott a OneDrive frissítésekor, de én ezzel soha nem foglalkoztam.
-
Voice24
őstag
Hali!
Nem biztos, hogy windows10 probléma, de nem tudok jobb helyet a kérdésemre.
Arról lenne szó, hogy pár napja veszem észre azt, hogy a C: meghajtó szabad helye vészesen elfogy, mégpedig nagyon gyorsan. (SSD-ről van szó). Megnézve a mappákat, a dokumentumok temp mappája hízik fel szinte szemmel láthatóan.
Az alábbi fotón láthatók a hízó fájlok, fogalmam sincs, mik ezek. Ahogy nézem, a 10 gigás nőtt tegnap este, ma meg elkezdett egy újat hízlalni. Simán lehet törölni, de idegesít, hogy mi ez. Három napja, amikor először észrevettem, nem találtam meg egyből a dolgot, és a C: pár mega híján el is fogyott...Valami kártevő garázdálkodhat? Vagy win hiba lehet?
-
balu78
csendes tag
Hali,
Teljesen megtelt a C:/meghajtó
a windows mappa duzzadt fel hatalmasra
58,8 GB foglal elebből az installer mappa 37,3 GB
a system32 7,3 GB
winSxS pedig 6,5 GBaz installer mappában 1085 file van mind .msp .msi kiterjesztés
már csináltam lemezkarbantartás, rendszerfájlok törlésével de egyszerűen nincs hely
mit tegyek, mit csináljak? -
Dinter
addikt
Üdv.
A laptopom bővítettem egy SSD-vel, a régi HDD meghajtón maradtak dolgok. Ezeket letörölhetem? Illetve a fájlrendszere valamiért FAT32 lett, ezt még jobb ha most formázom, amíg nincs rajta sok dolog, vagy nem lesz hátrányom belőle?
-
lovi27
addikt
válasz
gyuribácsi88 #65141 üzenetére
Nézd át itt a log fájlokat, hátha... (időpont alapján)
c:\Windows\System32\LogFiles\
Igyekeznék minél több szabad helyet hagyni az SSD-n, hogy ne mindig a kevés szabad cellákba legyen kénytelen írni.
-
mckay
aktív tag
szerintetek lehet ghostolni vagy más programmal átmásolni egy Windows 10 telepítést egy másik hasonló gépre, ha amúgy
- UEFI secure boot
- másolás előtt a merevlemezvezérlőt átállítom szabványosra
? -
King Unique
titán
válasz
--Disztroj-- #65147 üzenetére
Akkor az elején kellett volna eldönteni, hogy melyikbe való inkább a kérdés, illetve melyikben akarod feltenni. Egyébként ne aggódj, a másik topikban már megkaptad az értelmes választ.
-
--Disztroj--
senior tag
válasz
King Unique #65146 üzenetére
pardon, azt gondoltam talán relevánsabb lesz mégis inkább itt kérdezni, mint az ömlesztőtégelyben, ahol féltem hogy a trollkodáson kívül érdemes választ nem kapok
-
King Unique
titán
válasz
--Disztroj-- #65145 üzenetére
Elég ám 1 topikban megkérdezni és szépen megvárni, amíg ott válaszolnak! Épp akartam az imént a másikban válaszolni, de most akkor hova írjam...? Írom oda... Aztán, ha valakinek netán annyira sürgős a dolog, akkor van pl. Azonnali kérdések órája topik is. Oda jelen esetben most nem kell beírni, hanem majd esetleg legközelebb.
-
--Disztroj--
senior tag
Sziasztok!
Mac vinyók beolvasásához akad jól használható (ingyenes) progi?
-
TRob1
veterán
válasz
freestailo #65142 üzenetére
Mármint ha majd megjelenik? Valószínűleg igen.
-
freestailo
őstag
Sziasztok, fall creators update külön letölteni lehetne valahonnan? Tudtok ilyenről?
-
Sziasztok, olyan kérdésem lenne hogy meglehet valahol (valahogy) nézni hogy a tárhely felszabadító mit törölt pontosan? A lényeg annyi hogy 1-2 hete, naponta 1-2 gigával kevesebb hely volt az ssd-n, majd tegnap mikor már csak kb 2-3 giga szabad hely volt, a win feldobta hogy a tárhely felszabadító csinál helyet ha szeretném, (épp játszottam) rákattintottam hogy persze, szeretném (gondoltam majd megkérdezi hogy mikor is szeretném meg lefuttat valamit aztán megkérdezi hogy mit szeretnék pontosan törölni) de csak fogta magát aztán csinált 20 giga szabad helyet, na most ezt szeretném megnézni hogy mi volt ebben a 20 gigában amit nagylelkűen letörölt. Van erre a lehetőség?
-
"A win 10
IdeATA/ATAPI vezérlőnek Szabványos vezérlőt telepít gyárilag aminek az illesztője 2006. 06. 21. ezzel annyit érek el hogy látja.."
Sokan használjuk ma is ezt mert jól működik. Nekem csak sATA interfészen van tapasztalatom vele, IDE és AHCI módban is tökéletes. Nem véletlenül tették át egy az egyben a win7-ből a win10-be..0 MB méretet akkor mutat ha le van titkosítva (ata jelszóval). Ez csak laptopban a jelszó ismeretében oldható fel (az eredeti helyén biosból).
-
Pros
tag
Sziasztok már több fórumot is bejártam, de nem hozott eredményt egyik sem ezért itt is próbálkozok. Összegezve eddig ahol tartok. A lényeg van egy HP 250 G4-em amibe beépített 128 GB M2 SSD van természetesen a hdd helyére téve nehogy egyszerű legyen az élet. Vettem egy caddyt amibe beletettem egy Western Digital Blue 2.5" 1TB 5400rpm 8MB SATA3 WD10JPVX hdd-t. Win 10 nem látta rendesen ezért kicseréltem egy másik caddyre. A probléma ugyan az volt. Ezután megnéztem linux alatt látszik formázható particionálható másolni lehet rá viszont win 10 alatt valami driveres gond van amit nem tudok hogy mi. A notebook biosába semmit nem lehet
szinte állitani és nem is látja a hdd-t, nincs hogy odd helyett hdd-t látna tudom az odd-t ki be kapcsolni enable disable ezzel a hdd-t kapcsolom ki be. és kb ennyi. Az viszont észre vettem hogy ha windows 10-t telepítek a telepítő is látja a hdd-t lemezként de nem lát rajta elérhető MB-t, ugyan ez a telepítés után a win 10. A win 10 Ide ATA/ATAPI vezérlőnek Szabványos vezérlőt telepít gyárilag aminek az illesztője 2006. 06. 21. ezzel annyit érek el hogy látja a partició manager az Eszközök lemezmeghajtók, illetve a HDD sentinel, de ugyan úgy nulla MB nem inicializálható és ki irja, particionálásnál, hogy a rendszer nem találja a megadott filet. na ha a gyári hp 250 g4 drivert telepítem akkor az ATA/ATAPI vezérlőnek Szabványos vezérlő helyett megjelenik az Intel(R) 6th Generation Core Processor Family Platform I/O SATA AHCI Controller Drivers amivel az Eszközök lemezmeghajtók közül eltűnik a hdd és teljesen láthatatlan lesz. Itt már I/Q eszközhibára hivatkozik a particio manager. Ezért gondolom, hogy vagy alaplapi bios gond ez vagy valami spéci sata driver kéne a win 10 alá mivel a linux tökéletesen kezeli. Vagy SATA 2 1TB vagy kissebb hdd-t kéne nézzek helyére. -
-
DJGABI
addikt
Hölgyek-urak!
Kérdésem volna, igazából találtam rá félig-meddig választ, de egyszerűen nem vagyok hajlandó elfogadni hogy 2017-ben itt tart a technológia, ezért hátha hozzá tud valaki szólni: szóval, vettem egy remek JBL T450BT bluetooth fülest. Gondolván hogy milyen jó lesz majd multis játékoknál kiváltani a vezetékes fejhallgatót. Ehhez képest úgy működik, hogy: ha megy a média és hangot is szeretnék átvinni akkor addig a hangszóró elhallgat (diktafon alkalmazással próbáltam). De játékban pl volt hogy PTT gomb megnyomása után teljesen megszűnt a hang, csak újracsatlakozás után tért vissza. Az eszközök között duplán szerepel, így: [kép] ha a fejbeszélőre teszem alapértelmezettnek, akkor szörnyű, ilyen alacsony bitrátás mono mp3 minősége lesz a hangnak, de akkor kb úgy működik ahogy kéne neki, nem szakítja meg közben a médiát. Találtam egy olyan tippet hogy itt: [kép] vegyem ki a pipát a telefonkihangosító mellől. Ez nyilván hülyeség, ilyenkor végképp megszűnik a mikrofon, mint opció. Ami a félig-meddig válasz volt: W8.1 alatt még jól működtek a BT fülesek. [link] ilyen kínai receiverem van, Bluesoleil-t próbáltam, nem működött vele. Valami tipp? Vagy a sávszél nem elég egyszerűen ehhez? Nem akarom elhinni, hát BT4.0-s mindkét eszköz. Nevetséges hogy almánál az Airpodsot tolják, közben meg itt tartunk....
-
Kam1kaze
aktív tag
Sziasztok,
SSD-re (M.2 NVMe 1.2) megy a rendszer (Windows 10 Pro 64bit) UEFI módban és HDD-re az adatok, több helyen is olvastam, hogy ebben az esetben le kell húzni SSD kivételével a többi merevlemezt, de olyat is írt valaki, hogy teljesen felesleges, mert neki úgy is sikerült minden. Arra gondoltam, hogy én sem húzok le semmit, telepítés előtt. Egyesek szerint miért van rá szükség, hogy lehúzzuk? Ha mégis muszáj lenne, akkor nem elég csak a BIOS-ban kikapcsolni a HDD-t?
-
raidx
őstag
válasz
Mr-Pamacs #65126 üzenetére
2A hardver hibát kizárnám, hiszen a BIOS kiírja hogy megtalálta a vinyókat."
Attól még a winyó lehet hibás.
Egy HD Szentinel ellenörzés nem ártana. Vagy a másodlagos vezérlő vagy valamelyik winyó rosszalkodott. Persze kábelhiba is lehetett. Ami helyreállt a le fel húzással. -
Debilon
addikt
válasz
#86564352 #65077 üzenetére
köszi, így használom a gépe (nem kap áramot a winyó), de olyan lehetőség érdekelne, hogy ha megjön az utódja pár dolgot le tudjak szedni róla, de mivel ha nem vagy csak nagyon érdekesen indul a win, nem tudok hozzáférni az adatokhoz..
live linux vagy valami live cd-s boot rendszer segíthetne?
-
Mr-Pamacs
senior tag
Sziasztok!
A gondom a következő lenne windows 10-el.
Már kb 3 hónapja ment rendesen, SSD-n van. Ma filmnézés közben megállt a film, gondoltam egy restart megoldja. Újraindításkor nem jött be a win. Újabb újraindításkor bejött a windows hibajavítója, megpróbáltam javíttatni a hibát de nem sikerült neki. Újraindítottam, megint megállt. Lehúztam az SSD-n kívüli vinyókat, indítás. Semmi gond. Visszadugtam a vinyókat és indítás. El is indult, de 2 vinyót amik egy másodlagos vezérlőre vannak dugva nem ismeri fel. A gép indulásakor kiírja a vinyókat, ugyan úgy mint eddig. Az eszközkezelőben nincs semmi hiba elvileg.Az alaplap GigaByte GA-MA790FX-DQ6.
A hardver hibát kizárnám, hiszen a BIOS kiírja hogy megtalálta a vinyókat.
Van ötletetek mi lehet a gond?
-
aleister
veterán
válasz
quailstorm #65120 üzenetére
Köszi a választ! Utánanézek.
Bányász gépnek kellene. Gondoltam kiváltotm a HDD-t, merthosszú távon minden wattnyi fogyasztás számít. Szóval gyakorlatilag nem lenne cache-elés, lapozófájl, stb.(#65117) netpeti98
Erre én is gondoltam, csak még nem érzek elég erőt magamban nekiállni a Linux-nak. Ettől függetlenül lehet, hogy ez lesz a vége.(#65119) Syl
Köszi neked is! -
embe
nagyúr
válasz
Komplikato #65118 üzenetére
Leszedtem a Comodót. Nem változott semmi.
De most meglestem a gépet, és most meg aktiváltnak írja.
A fene sem érti ezt.
-
quailstorm
félisten
válasz
aleister #65113 üzenetére
A 16GB-os fostabletek WIM-es installerének nézz utána. (tömöríti a C-t)
Igen a pendrive hamarabb el fog használódni, de egy Windows tab se hullott még el, ha nem azzal torrentezel fogja bírni. Amúgy is olcsó már az USB3.0 pendrive is.
Viszont naggyon lassú lesz.Amúgy még a Windows to Go-t lehet megpróbálnod.
-
aleister
veterán
válasz
sugarforce #65115 üzenetére
Ez nem hangzik jól. Akkor újratervezés.
-
válasz
sugarforce #65112 üzenetére
Ok, megprobalom.
Legkozelebb kedden megyek meloba, ott a maceras pc.Abszolut off, de az asztali Viber topikba junius ota 15-20 kerdest lattam, valaszt egyet se,
Asztali Viberen lehetseges tobb account, es azok kozott valtani? Mint pl. a Skypeba. -
aleister
veterán
Sziasztok!
Létezik esetleg olyan kiherélt W10 verzió, ami elfut egy 16 GB-s partíción?
Pendrivről szeretnélfuttatni. Nem kell semmi (mediaplayer, böngésző, stb), csak hogy fusson az oprendszer.szerk: esetleg ezt próbálta már valaki?
-
sugarforce
addikt
válasz
tordaitibi #65110 üzenetére
Tolts le microsoft oldalarol policy definitions-t win10hez. C:\windows\Policydefinitions vagy policy definitions( pontosan nem emlekszem, de leiras biztos van hozza) mappaba kell masolni.
-
Dévacsen
senior tag
Nekem akkor csinált ilyet amikor már a win 10 telepítésekor a legelején beírtam a win7 pro kulcsát,amikor kéri,utána mikor kész lett minden és csatlakoztam a nethez,mivel nekem digi van,tehát a telepítés alatt nincs hálózati kapcsolatom,akkor ezt írta amit neked,nem tudtam hirtelen mi lehet,utána újra beírtam a kulcsot az aktiválás résznél és akkor már elfogadta.
-
válasz
sugarforce #65109 üzenetére
Pontosan EZT toltottem le, de a logon, login screen es meg sok menupont nincs benne, ergo nem is allithato.
-
embe
nagyúr
Sziasztok!
Egy Dell gépre telepítettem W10, majd a gépen lévő W7 pro matricával aktiváltam. Egy újraindulást követően azt írta ki, hogy nincs aktiválva a gép. Ezután az előző lincenszet hiába írtam be, nem fogadta el.
Aktiválás közben kiírt egy guard64.dll problémát.Kiderült ez egy valszeg Comodo vírusírtó hiba. Leszedtem a Comodót, utána már nem írta ki, de nem is lehet aktiválni.
Mi a bánat lehet a gond? Sok gépet telepítettem így, hogy felment az MS oldaláról leszedett telepítővel a W10, majd a gépen lévő matricán található W7 kulccsal aktiváltam.
Ami érdekes, hogy sikerült egyszer az aktiválás, akkor most miért vesztette el az aktivált státuszát?
Ha bemegyek a Vezérlőpult/ rendszerbe, ott nem azt írja ki, hogy nincs aktiválva, hanem hogy csatlakozzak az internethez az aktiválás miatt. De én csatlakozva vagyok. -
Syl
nagyúr
válasz
sugarforce #65106 üzenetére
Windows Home-ban nincs gpedit!
-
sugarforce
addikt
válasz
tordaitibi #65105 üzenetére
Miaz hogy nincs gpedit? Miert ne lenne? Az ilyen kulso gp editor szarokat irtsd le a geprol. gpedit.msc-t keress. Ott computer settings policies es control panel asszem. Interactive logont is tiltsd le.
-
Nem megy.
Amiket elkövettem,
a regedit buhera a NoLockScreen létrehozása,
netplwiz a pipa ki a jelszó kérése elől,
mivel ez Home, sajnos többet nem tudok mert nincs GPEdit, azaz van, letöltöttem egye és feettem, de sajna nem az igazi, a fele hiányzik, vagy nem használható.
a ShutUp10 program segítségével minden bejelentkező jelszó és képernyő tiltva.Kb. ennyi, ha valakinek további ötlete van a monitor-off-ból visszajövet ne legyen Reflektorfény vagy kép, és jelszókérő logon ablak, az ne tartsa magába.
-
ArthurShelby
addikt
A laptopomban (lenovo z500) meghalt az akkumlátor (nem mai darab).
Eddig bírt 15-20 percet. Tegnap este annyira lemerítettem, hogy most azt írja ki, hogy csatlakoztatva, 0%, nem töltődik.
Tudom hogy akkumlátort kell cserélnem. De addig nincs valami mód/trükk arra, hogy legalább 5percnyi működésre bírjam? Csak annyira kéne, hogy ne kapcsoljon ki azonnal, amíg a 2 konnektor között lavírozok a lakásban.
(eddig bírt min. 15 percet)
Van erre esetleg valami program/trükk, hogy tudjam tölteni?(ezt már próbáltam, bár az akksit még nem vettem ki, mivel az beépített, de ha ezen múlik szerelek is)
-
TRob1
veterán
válasz
tordaitibi #65101 üzenetére
És ha jól rémlik a Gépház/Fiókok/Bejelentkezési lehetőségeknél is a Ha nincs a gépnél... az Soha-ra van állítva.
Tényleg. Háttered 1 kép, vagy Diavetítés? Mert ha Dia, esetleg próbának 1 fix kép.(#65102) Wiz Khalifa :
Nemá! Eddig bejött ez a trükk mindenkinél.
És most kipróbáltad és semmi reakció? -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- iPhone-t használók OFF topikja
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Sorozatok
- Nintendo Switch 2
- E-roller topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Linux kezdőknek
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- AKCIÓ! HP ZBook Firefly 14 G9 üzleti notebook- i7 1255U 32GB RAM 512GB SSD nVidia T550 4GB Win11
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ProCaster 50UNB800H 50" 127cm FULL HD üzleti kijelző
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest