-
PROHARDVER!
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
vlevi
nagyúr
válasz
Sh4rKy #29597 üzenetére
Egykétórát vársz, nem csukod be a posta appot, majdcsakbefrissul az.
Megoldás? Nincs, hacsak az uninstallt nem számitjuk annak.
Én már letettem róla, hogy uwp platform alatt akárcsakegyetlen normálisan működő appot is lássak. Talán az időjárás, az még kinéz valahogy, sőt, kifejezetten teccik, de a többbi.... -
Sh4rKy
senior tag
Sziasztok
Olyan kérdésem/problémám volna a windows 10 posta alkalmazásával, hogy akár hogyan törlöm/helyezem át az e-maileket a gmail fiókomba ez már nem frissül be... ha megnyitom böngészőből, akkor az ott még ugyan ott van mintha nem is foglalkoztam volna vele...
Erre valakinek van valami megoldása esetleg? -
ignisz
senior tag
A mai frissítés után a verziószám vége 29.
-
saelin
veterán
Pont ma mondtam, hogy semmi komolyabb bug nincs win10-ben... erre beragadt a win update.
Megoldás:
1. CMD futtatása admin módban.
2. Majd írjuk be hogy:
net stop wuauserv
net stop bits
Ez kilövi a win update szolgáltatásokat.
3. Keressük meg a "C:\Windows\SoftwareDistribution" mappát és töröljük a teljes tartalmát.
4. Indítsuk vissza a szolgáltatásokat:
net start wuauserv
net start bitsMondjuk nekem az első cmd nem kellett, mert mire beírtam volna már elindította a win.
Szerk:
Majd el is felejtettem. Itt a forrás, ami alapján csináltam. [link] -
kabalapasika
tag
Sziasztok!Erre a problémára Valaki?[link]
-
gabee jr
tag
Windows 7 (64) alatt létrehozott dinamikus lemezem egyik partícióját (simple, egyszerű partíció) sem látta a Windows 10 (64)!
A lemezkezelőben láttam ugyan a lemezt, de felkiáltójeles volt, semmit nem engedett vele csinálni. (csak konvertálni lehetett volna basic lemezre (primary particióra), persze csak adatvesztés árán.Nem túlságosan jól indul az első találkozásom a Windows 10-el.
Valaki tapasztalt hasonló problémát esetleg? -
RedHarlow
aktív tag
válasz
Snip3r_HUN #29583 üzenetére
Töröltem mindent a winchesterről.
-
direwolf
őstag
Sikerült már valakinek elérnie, hogy a wupdate tényleg egy LAN-on lévő gépről töltse le a frissítéseket, és ne a netről? Mert hiába van beállítva, nekem netről jön minden gépre.
-
netpeti98
addikt
Másnak, hogy néz ki a TuneIn Windows Store oldala magyar nyelven és régióval? Itt a leírás kínai nyelven volt, a letöltött app pedig német lett.
-
saelin
veterán
válasz
szinesz.bob #29580 üzenetére
Semmi komolyat:
- Skype Update Service
- Steam Client Bootsraper
- Steam Client ServiceMeg pár alkalmazásnak adtam késleltetést, hogy mikor kezdjen betölteni. A lényeg, hogy ne egyből akarjon indulni.
-
RedHarlow
aktív tag
Sziasztok, van egy OEM windows 8-as laptopom, amire feltettem a windows 10-ed külön DVD-ről mivel a frissítés folyton lefagyott. Szeretném kiolvasni a gépből az OEM kulcsot majd aktiválni vele a Windows 10-et. Hogy tudom ezt megtenni? előre is köszönöm a segítségeteket!
-
saelin
veterán
Amióta rendbe tettem az autostart alkalmazásokat, azóta az Üdv. feliratnál csak 1-2 másodpercet áll a win! Eddig nekem mindig elmolyolt ott valamit, amit gyakran 10+ másodpercig is eltartott...
-
Viper26
nagyúr
-
szinesz.bob
senior tag
válasz
HornedReaper #29569 üzenetére
Próbáld meg 34x.xx driverel.
-
Elektrikus
csendes tag
válasz
HornedReaper #29569 üzenetére
Szia!
Itt lehet a gond:
"Hang: Asus Essence ST+H6 kieg."
Nekem is hasonló a hangkártyám, a nem hivatalos driver "low latency" módban telepítése volt a megoldás.
Persze ehhez nem árt ha a 10-es "test módban" fut.
-
Boonen007
őstag
A Naptár alkalmazásba, hogy tudom az időjárás adatokat megjeleníttetni? 8.1-en gyárilag benne volt.
-
HornedReaper
senior tag
Még mindig idegesítő, hogy meg-megáll a kép/hang kb 1-2 másodpercre filmnézés / zenehallgatás közben, erre nincs megoldás? (kb óránként csinál egy ilyet, érdekes módon 3D új játék közben nem tapasztaltam)
-
Telda
addikt
Hali!
Hogyan tudnám ezt a OneDrive-ot végleg eltüntetni vagy kikapcsolni?
A beállításaiban ki van kapcsolva az automatikus indítás és mégis elindul.
Van hogy bezárom, de fél óra múlva látom hogy újra ott az ikon. -
rx8pencz
tag
Próbáltam már,és ott is jelentkezett.Tegnap este még a windowst is újra tettem,és úgy is jelentkezett.Ma reggel viszont megy normálisan,bár ez így nem megnyugtató,jó lenne tudni,mi,vagy mi volt a baja.
-
-
S-IW
tag
-
rx8pencz
tag
Toroltem mar a vga driveret abba a 20 mp-be, amig mukodott a kepernyo, de tovabbra se jo.
-
Gyula84
veterán
üdv
Ki tudom kapcsolni hogy a vga drivert ne szedje le, mert mikor felrakja onnantól nincs kép ati laptop kártya, win 10 home
-
rx8pencz
tag
Udv sracok!
Van egy olyan problemam, ami az utobbi 2 napban jott elo, es sajnos most mar olyan mertneknel tart, hogy hasznalhatatlan lett a gep. A problema az, hogy teljesen elfeketedik a kepernyo.Eloszor azt hittem hardwares hiba, de erdekes modon csak a bejelentkezesem utan megy el egyfolyaban, addig egyaltalan nem(ertsd:tudom nezni a profil kepem a jelszavammal a vegtelensegig). Az is furcsa, hogy az fn+kepernyo kikapcsolo gomb ketszeri megnyomasaval visszajon a kep egy pillanatra. Nezegettem kulfoldi forumokat, azt irtak, hogy a ctrl+alt+del utan a registrybol kikell torolni vmit, de mivel kurzorom sincs, igy az se jatszik. Toroltem a videokartya driveret is, meg elinditottam ugy is a gepet, hogy nem volt rakotve periferia, de azok sem valtak be. Esetleg tudnatok segiteni,hogy mi lehet a megoldas? Megkoszonnem, sajnos igy vizsgaidoszak kozepette ennel rosszabbkor nem is johetett volna. :/
-
szanozs
aktív tag
Segítséget szeretnék kérni. Jelenleg a főkapcsoló gombon csak alvó állapot, leállítás, újraindítás funkció érhető el. Szeretném ha megjelenne a felhasználóváltás lehetőség is. Hol lehet ezt beállítani?
-
saelin
veterán
Én olyan nagyon komoly bugokat nem is vettem észre. Egyetlen egy dolog ami nagyon zavaró számomra, hogy a file explorer bebuggolt egy kicsit. Megváltoztattam a C-ről D-re a dokumentumok, videók, képek mappák helyét, aztán később beletettem ezeket az onedrive mappájába, majd a videók mappát kiszedtem belőle (rájöttem hogy ezt hülye ötlet volt oda tenni... ugye a felhős szinkronizáció miatt)... És itt jött elő az, hogy a Videók gyorselérésénél Letöltéseket ír, így van 2 linkem a Letöltésekhez... és ha bármelyiket is szerkesztem, akkor mindkettő megváltozik.
Semmi registry hackkelést nem csináltam, csak szimplán a Tulajdonságok - Hely menü alatt csináltam egy áthelyezést és ott kavarodott be valami.
-
gyiku
nagyúr
hiba: 8.1-rol frissitett 10 aktivalasi hiba clean install + hardvervaltozas utan
megoldas: (MS helpdesk): Nyissa meg a Paranccsort (rendszergazdai) majd futassa a következo parancsokat egyessével. *Ahol X - az elozo operációs rendszer terékkulcsa
1. slmgr.vbs /upk XXXXX-XXXXX-XXXXX-XXXXX-XXXXX*
2. slmgr.vbs /dli
3. slmgr.vbs /cpky
4. Net stop Sppsvc
5. CD C:\Windows\System32\SPP\Store\2.0
6. Ren Tokens.dat Tokens.old
7. slmgr.vbs /rilc
8. slmgr.vbs /ckms
Ezeket követoen indítsa újra a számítógépet, majd ismét nyissa meg ismét a Paranccsort (rendszergazdai) és a következo paranccsal írja be a termékkulcsot:
slmgr.vbs /ipk XXXXX-XXXXX-XXXXX-XXXXX-XXXXX*Majd ha szükséges hajtson végre egy telefonos aktiválást.
Nekem ettol nem aktivalodott, viszont a gephazban mar elfogadta a 8.1 serialt, es most aktiv.
-
RockHaRD
addikt
Sziasztok. Hogyan tudnám megcsinálni win10-ben, hogyha total commanderben nyomok rá egy iso-ra, akkor automatikusan létrehozza a virtuális meghajtót, mint ahogyan intézőből való kattintásnál teszi? Ha TC-ből rányomok, akkor csak bejön a társítás ablak, de nincs ilyen választási lehetőség.
-
köli
csendes tag
Sziasztok!
Kb 2 és fél éve win7-es rendszer fut a gépen, de elég ramaty állapotban van már, ezért újra akarom rakni, de a win10-re kiváncsi lennék, szerintetek érdemes feltenni a win10-et, milyen állapotban van?
Vagy maradjak a win7-nél (esetleg 8.1? azt annyira nem ismerem, sima 8-at próbáltam, de az nem jött be)?Köszi!
-
kabalapasika
tag
Sziasztok!A Hp 8460p laptopomat frissitettem windows7-ről windows 10re....a wifit nem lehet bekapcsolni!Segítséget kérnék melyik drivert tegyem fel hogy működjön!?A választ előre is köszönöm!
-
szucsinka
őstag
xeon procim van és ep45 ds3 lap a legujabb bios kellett neki igy már fasza.
-
Motion_Blur
félisten
üdv!
Kezdetek óta előjön az a hiba hogy eldobja a rendszer a hálókártyámat... sokáig azt hittem hogy sz*r a netem, mindennek elszidtam már a UPC-t, de egyszer véletlenül kiderült közben hogy WiFi meg van
Jobb klikk hibaelhárítás utána pár mp múlva helyreáll minden, csak idegesítő mert most már naponta többször is tapasztalom.
print screen:
Ötlet?
-
vlevi
nagyúr
A Macrium Reflect ezenkívül mentésre is jó. Nem tudom hoygan csinálja, de nekem a 60 gigas particiot, amin 40G körül volt foglalt, lementette kb 6 perc alatt. Kipróbáltam, visszaállitas is sikerült rola, tényleg lementette. Differential backup (csak a különbozetet menti, az első backuphoz képest), valami másfél perc, és természetesen méretben is kisebb, mint egy teljes mentés.
-
S-IW
tag
-
laleeee
őstag
sziasztok ! Hogy tudom megnézni,hogy a w10 legújabb verziója fut-e a gépemen ?
-
raidx
őstag
válasz
FrozenThrone #29534 üzenetére
Nekem is volt hasonló de ahogy jött pár hét után megszűnt. Okát nem sikerült kideríteni. Valamelyik frissítés megszüntette. Nekem nincs víruskergető és a defender is ellett távolítva mert induláskor percekre fogta a gépet.
-
Qwen
tag
válasz
Dehogynem,elég gyakran elfordult nálam is.
Nekem az Avast vírusirtó okozta,pedig jól működött,de sajnos 15-20 percenként megakasztotta a gépet pár másodperce.Próbáltam hogy kikapcsolom,de még így is dolgozott a háttérben.
Csak a teljes törlés segített,azóta nem találkoztam a hibával.
Még annyi hogy Premier verzió volt fent,amibe minden védelem bent volt,gondolom azért is fogta meg a gépet. -
darkhorse
tag
válasz
Ezzel megnézheted esetleg, hogy nem-e valamelyik driver kavar be.
-
Valaki nem találkozott olyan hibával hogy teljesen random időközönként fogja magát a gép és beakad a kép és a hang is egy fél másodpercre. Ez lehet filmezés közben, netezés, játék, böngészés, akármi mi. Egyszerűen nem találom az okát, már mindent kipróbáltam, de nincs több ötletem, esetleg valakinek találkozott már hasonlóval? Driverekből a legfrissebb van fent, de régebbiekkel is próbálkoztam.
-
Stirbi
addikt
Sziasztok!
Lenne egy Lenovo Ideapad S206-osom, amire tegnap feltelepítettem windows 10 professional 64bit-et. Az lenne a problémám, hogy ma ahogy az iskolában használtam a notebookot akkumulátorról akkor a fényerőt automatikusan szabályozgatta! Hogy lehetne kiküszöbölni ezt a problémát?
Köszönöm!
-
malacka87
őstag
Nekem ettől a javítócsomagtól megbolondult az Edge. Bezárok egy lapot erre még mindig ottmarad a felső sávban. Valamiért mindig kidobja teljes ablakból a böngészőt. Videók még mindig fekete foltosan indulnak el.
-
vlevi
nagyúr
"de át tudom a mostani tartalmat pl gosztolni?"
Ettől ne féljél. Macrium Reflect segítségével pikpakkmegvan. Van sok más, hasonló progi, de én ezt ismerem, utoljára ezzel csináltuk. Mondjuk HDD (SSD) klónozásnál, költözésnél nincs veszély, mert legfrosszabb esetben újra kell kezdeni. Egy dolgot lehet elrontani vele, ha régi->új helyett új->régi másolást választasz ki -
dyzo
csendes tag
válasz
Milestone2 #29525 üzenetére
Akkor megvan a válasz, ami engem mégjobban elkeserít: dec 5-én volt egy nagy frissítés. akkor hozta újra vissza az Windows old könyvtárat. Ez viszont azt jelenti, hogy tényleg kevés lesz nekem a 120-as SSD
vennék is egy 250-eset, de át tudom a mostani tartalmat pl gosztolni?
A bajom az, hogy videoszerkesztek Pinacle 14-el. Ez biztonságosan csak úgy viselkedik, ha ugyanazon a könyvtáron van minden szerkesztés közbeni, meg projekt fájlja, ahol a főprogram. Az meg csak a rendszer mellé megy fel. -
Воланд
titán
válasz
Milestone2 #29525 üzenetére
csak uj buildek eseteben van old mappa.
-
PuMbA
titán
válasz
HornedReaper #29518 üzenetére
Beállítástól függ, nekem a Win7-em, Win8-am sose volt 17GB fölött egy 30GB-os particion, azóta már 100GB-osra bővítettem
Szóval nem, a Win10-es se hajlamos növekedni, viszont kell 30GB hely az évenkénti két nagyfrissítésnek
-
dyzo
csendes tag
FIGYELEM! A Windows.old mappa törlésével nem lesz lehetőségünk arra, hogy visszaálljunk egy korábbi verzióra. (30 nap elteltével a mappa automatikusan törlődik)
Valami nem volt kerek az abgrédoláskor.
A Win 10 október 30-án került fel, ez van a könyvtárak dátumaként.
A Windows old könyvtárán meg december 5 van. A témával tehát várok január 4-ig
Ezt fejtsd meg! -
válasz
HornedReaper #29518 üzenetére
Erre én is kiváncsi lennék, bár erős a gyanuja hogy a kérdésre igen a válasz. Eddig is a WinSxS mappába másolt minden dll fájlt illetve minden telepitőinformációt elmentett hogy bajban helyre tudja állítani magát, gondolom ez most sincs másképp.
#29519) dyzo
ha magyarul van akkor lemez... valami néven található úgy tudom.
-
HornedReaper
senior tag
Windows 10 is hajlamos gigantikus méretekben gyarapodni, mint a Win7 az állandó frissítésekből fakadóan? (Win 7-esem 20 GB-ot felszedett 1-2 év alatt, amit nem lehetett kitörölni, még windows tisztítós okossággal sem)
Kisebb méretű SSD-t raknék asszony laptopjába a vinyó mellé, rendszernek.. -
pzstm
titán
idézek Neked is az Összefoglalóból:
Frissítés után találtam egy Windows.old mappát, hogyan tudom törölni?Windows.old mappát a lemezkarbantartó (disk cleanup; vagy keresésbe beírjuk egyszerűen, hogy cleanmgr.exe) admin funkciójával tudunk törölni teljesen.
Előfordulhat azonban olyan, hogy nem tűnik el, nem tudjuk törölni sehogy, akárhogy átvesszük az "uralmat" felette.Ilyenkor a Settings/update&security/recovery menüjéből kiválasztjuk az ADvanced Startupot, majd utána a command promptot. Ezután az alábbiakat kell beírni (esetemben a Windows OS a C meghajtón van, ha valaki máshova telepítette a C betűket értelemszerűen helyettesítheti)
1. lépés:
Cd /d c:\2. lépés
Attrib -r -a -s -h C:\Windows.old /S /D3. lépés:
RD /s Windows.oldEzután beírjuk hogy exit, majd a restartot választjuk, s belépve örömmel konstatálhatjuk, hogy tökéletesen eltűnt a Windows.old mappa.
FIGYELEM! A Windows.old mappa törlésével nem lesz lehetőségünk arra, hogy visszaálljunk egy korábbi verzióra. (30 nap elteltével a mappa automatikusan törlődik)
-
-
dyzo
csendes tag
Két kérdésem van, ha tud valaki választ adni, kérem, szóljon:
1. Hogyan lehet a Win 10-et "javítani", pl, ha azt feltételezem, hogy valami elveszett belőle?
2. Egy 120-as SSD-n van a Win 10-esem. Kezd betelni, de rajta van egy "Windows old" könyvtár is vagy 15 GB-tal. Az egy hónap letelt, nem lehet a régire már visszatérni. Letörőlhető ez a könyvtár a Win 10 sérülése nélkül?
Gondolataitokat előre is köszönöm! -
S-IW
tag
-
AtHoS
nagyúr
válasz
Fényhozó #29503 üzenetére
Esetleg GameSave Manager
-
saelin
veterán
válasz
Casoli #29508 üzenetére
Ez a windows 10 store nekem egy csalódás. Mikor először hallottam/láttam azt hittem olyan, mint androidon vagy ios-en a store vagy a market, de sajnos nem... Tiszta fapad, hulladék appokkal.
Más
Szeretném az automatikusan induló alkalmazásokat kicsit időzíteni, hogy ne egyszerre akarjon mind indulni, hanem x idő késleltetéssel. Pl panda vírusirtó 5 sec-, qbittorent 10 sec-, steam client 20 sec-el eltolva induljon. Ismerem a feladatütemezőt, de nem tudom hol kellene ezeket az alkalmazásokat keresnem. Az inditatás egyszerű: ne fogja meg a gépet az egyszerre induló appok hada. (HP Elitebook 8560p, igp-s változat) -
Áruházból tudja valaki, hogyan kell letöltött játékot kigyomlálni a rendszerből? Semmiféle törlési lehetőséget nem találok.
-
Tibko8
senior tag
Sziasztok.
Van valakinek acer aspire 5720z(g) típusú laptopja? Most kaptam egyet hogy felkéne frissíteni most windows 7 van rajta. A kérdésem az lenne hogy erre a gépre fellehet telepíteni a Windows 10-et vagy erre a gépre már nincs támogatás? -
Fényhozó
tag
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Felújított szerverek, storage-ok, hálózati eszközök Enterprise szinten, minden gyártótól
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2666MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 15740Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest