Hirdetés
- OLED TV topic
- Melyik tápegységet vegyem?
- Bluetooth hangszórók
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen SSD-t vegyek?
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
G viktor
tag
Feltettem a win 10-et és most hogyan tudom aktiválni?
-
hippo0315
senior tag
válasz
Milestone2 #11383 üzenetére
Köszi a link-et!
-
Gólya.
tag
Nekem Lenovo X201 lapin volt az alján win7 prof matrica, felraktam hogy tudjak frissíteni jogtiszta rendszerről.
A win7 aktiválva volt frissítettem W10-re és most azt írja hogy hiba az aktiváláskor -
apszi
őstag
válasz
Milestone2 #11383 üzenetére
Így mindjárt a letöltendő fájlt dobja csak fel (ami persze nembaj, jó ez így is, csak kíváncsi lettem volna hova a csudába dugták
)
KÖSZÖNÖM!
-
Mattb
senior tag
Ha insiderként egy aktivált win10 korábbi build van fent a gépemen, az iso telepítésével (pendriverol) akkor hogyan lehet aktiválni? Az insidert nem eredeti 8.1rol telepitettem. Tiszta tekepitest szeretnek.
-
Zoshi85
aktív tag
Hát.. egyenlőre csalódás. Gta V pl akad rajta. Win 7 en nem volt gond. Vga nak a driverét felrakom de el se indul. Mintha nem lenne fent.. Ebből 7 vissza rakás lesz
Más. Mi az a Runtime Broker? Egyfolytába használja a procit 30 50 % ba. Lehet az is.. Hiába állítom le.. újraindul.
-
junior11
veterán
válasz
Milestone2 #11386 üzenetére
Köszi szépen!
-
Xpredi01
tag
bocsánat, ha láma a kérdés, de:
"Windows Phone 8.1-el rendelkezők számára a megjelenést követő évben ingyenes a frissítés, és a frissítést elvégzők számára a rendszer használata az első évet követően is ingyenes marad."
ezt hogy kellene érteni? Van windows 8.1-es telóm és frissíthetem az asztali rendszert?
-
semetka
őstag
[link]
Jobb alsó gomb, oh yeah -
apszi
őstag
válasz
Milestone2 #11378 üzenetére
32 bitest hol találok. Illetve az MS oldalán honnan lehet iso-t leszedni. Valszeg az én lámaságom, de képtelen vagyok rátalálni
-
viralmind
aktív tag
Mesterek!
Ha felfrissitek egy win7 32 bit pro-t win 10 32 bit pro-ra, az ugye akkor aktivalja magat, viszont inkabb atvaltanek 64 bit-re , akkor ha a frissitesi procedura utan clean installal felrakom a win10 64bit-et vajon marad aktivalt?
Koszonom a valaszt!
-
junior11
veterán
válasz
Milestone2 #11377 üzenetére
Igen, a frissítés után automatikusan aktiválódott.
-
Milestone2
nagyúr
válasz
junior11 #11373 üzenetére
Az előbb írtam le. Amikor frissítetted nemrég, akkor aktiválódott? Ha igen, akkor a visszaállítás után is aktivált lesz. Ha nem, akkor akkor sem. mindjárt bekapcsolok egy w10-es gépet és megnézem hol van, ha nem találod a menüpontot.
Gépház / Frissítés és biztonság / Helyreállítás / Gép alaphelyzetbe állítás
-
törölt tag
Na, megtörtént az upgrade. A tablet csak annyit írt, hogy lefoglaltam, és majd értesít. Ezt nem vártam meg, a hivatalos programot letöltöttem, ráböktem, hogy azon a gépen ráfrissítse a 8.1-re, és elkezdődött. Jó sokáig tartott, valamiért kétszer is keresett frissítéseket egymás után, de minden rendben ment.
Nekem tetszik ez a tablet mode is, nincs vele bajom. A kezdőképernyőt át kellett rendeznem, mert egy oszlopba sorolt mindent, de ezt leszámítva az is rendben van (persze a keskeny oldalsó sávon macerásabb kikeresni egy nem kitűzött programot, mint 8.1-en). A taperolásnál ugyanúgy minden kézre áll nekem.
Asztalin az Insideres, frissített rendszert formáztam, és szintén a hivatalos programmal készített pendrive-ról telepítettem a rendszert. Amint netre lépett, már aktiválta is magát, kódot egyszer sem adtam meg neki, szóval a tiszta telepítés is jól működik. Ez jót is tett neki, pl. a képnézegetős app sem lép ki random módon.
-
funk648
aktív tag
Sziasztok!
Ki szeretném próbálni a Windows 10-et virtuális gépen, viszont nem tudom, hogy honnan töltsem le. Elérhető valahol már az iso?
-
Vasinger!
nagyúr
MSDNA-ra mikorra kerülnek fel majd a kulcsok az egyetemistáknak? Jelenleg még nincs fent.
30 napig minden korlátozás nélkül tudom használni majd, ha ettől függetlenül aktiválatlanul felteszem?
-
junior11
veterán
válasz
Milestone2 #11371 üzenetére
Na és ilyen csak nyomok egy rendszer visszaállítást a beállításokban? A tiszta telepítés során/után automatikusan aktiválódik a W10 vagy nem?
-
semetka
őstag
Végre elindult
Próbáljátok a Toolkittel. Elindítjátok és frissítésre nyomtok.
[link] -
junior11
veterán
válasz
Milestone2 #11368 üzenetére
Köszi, igen a rendszer visszaállításra gondoltam, és arra, hogy a frissítés után van-e egyáltalán értelme...
-
Milestone2
nagyúr
válasz
junior11 #11365 üzenetére
Ha frissítetted, akkor nem kell tiszta telepítés (hiszen akkor újra kéne telepítened, de annak nincs értelme) régen rendszer visszaállításnak hívták, most nem tudom mi a hivatalos neve, meg nincs előttem w10-et futtató gép, de a beállításokban van a visszaállítás. Lányom gépét azzal gyalultam vissza eredeti állapotra. Kicsit több mint egy óra alatt végzett. Igen ajánlott, ha nem akarod, hogy az előző rendszer (w7, w8) sok "szemete" ott maradjon.
-
junior11
veterán
Na frissítettem sikeresen a notebookot W10 Home-ra W8.1-ről. Most ha szeretnék tiszta telepítést csinálni, hogyan kell? Beállításokban van valahol? Tanácsos a tiszta telepítés ilyen esetben vagy nincs értelme?
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
Воланд #11363 üzenetére
Az okés, csak ha már ott a teljes installer a gépen nem értem miért nem indul a telepítés. Főleg, hogy meg is próbálja elindítani azt, és ott van már 30 faield bejegyzés a history-ban. Ez így elég vicces. És semmi plusz terhelést nem kapna a microsoft szervere, hisz már csak az aktiválás lenne hátra, a telepítőfájlok lenn vannak.
-
Воланд
titán
válasz
csokoládé13 #11354 üzenetére
ebben az a jo, hogy honapok ota igergettek a blogpostot a frissitesrol, hogy mi merre hany meter es most megjelent a frissites es konkretan nulla informacio van az aktivaciorol.
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
Milestone2 #11347 üzenetére
Pontosítok, el se indul a telepítés. A hardverrel nincs gond.
-
Milestone2
nagyúr
válasz
Sgt. Chris #11348 üzenetére
Miért ne maradt volna aktivált? Aktiváltra engedted rá. Szerintem amíg ki nem lépsz az Insiderből aktivált is maradsz.
-
FarkasT
csendes tag
válasz
Milestone2 #11341 üzenetére
Igen, én is olvastam az alaplaphoz kötődést, csak nem igazán világos, hogy ez miért érvényes a Retail-re is?
Mindenesetre köszönöm, megvárom akkor a cserét, az a biztos. -
Sgt. Chris
aktív tag
Érdekes, én az első 10240-es buildet feltettem anno, regisztráltam az Insider-be, akkor kiírta, hogy a Win10 Pro-m aktiválva van...
Most letöltöttem a MS linkről az ISO-t, ráeresztettem a frissítést a fájlok megtartásával... Jó egy óra mókolást követően meg is volt vele. :-)
Frissítés után a regedit szerint 10240.16384-ből 10240.16393 lett...továbbra is aktivált maradt...
-
kengyel
nagyúr
Ha a MediaCreationToolnál, a frissítést választottam, akkor itt minden oké lehet ?
-
westlake
félisten
válasz
r3dsnake #11328 üzenetére
Azt a kinézet felejtsd el. Nincs már olyan, hogy klasszikus Windows Update a Vezérlőpultban. Nyomsz egy frissítések keresése gombot és onnantól minden automatikus. Amit talál azt feltelepíti. Kérdés nélkül. Bármit lehet uninstallálni, de a legközelebbi alkalommal megint feltelepíti.
-
Xpredi01
tag
Sziasztok, próbaidő van a windows 10-nél (aktiválás nélküli használat). Ha igen, mennyi?
-
Milestone2
nagyúr
válasz
FarkasT #11333 üzenetére
Itt többször leírták és ha igaz, akkor meg kell várnod az alaplapcserédet, mert a W10 a leírások szerint alaplaphoz kötött. Ha most frissíted, akkor a mostani vasad adatai kötődnek hozzá és az új alaplappal nem lesz kompatibilis. Ha jól értettem az elhangzottakat. Én legalább is ezért lettem most inkább Insider, mert nem a legújabb az alaplapom. A hivatalosan vásárolt Windows-omat, majd alaplapcsere után frissítem. Bár nem teljesen világos számomra, hogy ez az alaplap függőség csak az OEM-re vonatkozik-e... Mert én sem számítógéppel vettem a Win8-at, hanem a MS egy akciójában géptől függetlenül.
-
Воланд
titán
válasz
csokoládé13 #11335 üzenetére
-
Telda
addikt
válasz
Milestone2 #11320 üzenetére
Köszi mindkettőtöknek!
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
tomboy0013 #11331 üzenetére
Nálam ugyanúgy failed lett a vége újbóli letöltés után.
Komolyan szánalom, hogy két gép közül egyikre sem ment fel még mindig, bár meglepett volna, ha normálisan működik valami a microsofttól elsőre.
-
csokoládé13
tag
Sziasztok!
Ha a MediaCreationToolnál a "telepítési adathordozót készíteni egy másik géphez" opciót választom, majd telepítésnél a Windows 8.1-es dreamsparkos kulcsom adom meg, azzal vajon tudja aktiválni magát a W10?
Előre is köszönöm a segítséget!
-
BiP
nagyúr
válasz
Bluerainbow #11272 üzenetére
Ha frissítéssel tetted fel a Win10-et (nem insider), akkor párhuzamosan nem használhatod a Win8.1-eddel. (ha leszeded a Win10-et, akkor viszont újra használhatod a 8.1-et, tehát nem veszti érvényét.)
Viszont - szerintem - ezzel párhuzamosan viszont használhatod az Insideres Win10-et.Tehát ha mindkét rendszert egyszerre szeretnéd legálisan használni, akkor az egyik legyen az Insider-es Win10, a másik meg lehet a 8.1 (vagy az erről frissített Win10).
-
FarkasT
csendes tag
válasz
Milestone2 #11327 üzenetére
Én is ezen gondolkodom, de el akartam volna kerülni a dupla telepítést.
Mert elvileg ugye W8.1Pro Retail licenc-ből W10Pro Retail licenc lesz, ami elviekben újraaktiválható lenne, ha jól tudom. -
mdraco
őstag
Valami újdonság annak, aki 15-e óta használja? Gondolom nem éri meg újra felrakni, mert ugyanaz.
-
tomboy0013
veterán
Sikerült elindítani a letöltést. Rájöttem mi a hiba. Nem kell semmilyen mappa tartalmát törölgetni egyszerűen csak a WU-et automatikus letöltésre és telepítésre kell állítani majd a parancssorba beírni hogy wuauclt.exe/updatenow és lefuttatni egy keresést. Azonnal elkezdte tölteni. A tabletemre 1,9 giga a mérete annak amit letölt.
-
Kami11
őstag
Akinek nincs hang X-fi alatt töltse le az XFI_SupportPack_3_4.exe fájlt innen: http://danielkawakami.blogspot.hu/
-
Már a 10 van fent, frissítés iso-ból, Semmit nem tartottam meg, ép lemezkarbantartó szöszmötöl
-
FarkasT
csendes tag
Sziasztok!
W8.1Pro Retail licenc esetén a 10-es upgrade-et követően, új alaplap+processzor és clean install után újra lehet aktiválni a 10-est?
A közeljövőben terveztem a gép fejlesztést, amin már egyből W10Pro-t szeretnék használni a meglévő licenccel.
-
Milestone2
nagyúr
Elméletben ha felrakod a tegnap linkelt wushowhide.diagcab -ot és akkor tudsz állítani / választani.
De olvass utána....én nem próbáltam.
-
Goose-T
veterán
Ha valaki frissít Windows 10-re, nem tisztán telepít, akkor ne legyenek olyan karakterek a profilnevében, amik nem ASCII-karakterek, mert fura dolgokat csinálhat onnantól a Windows. Az én Windows 7-esemen Gergő volt a felhasználói profilom neve, és három programot próbáltam csak telepíteni, mindegyik más hibajelenséget produkált:
1. Firefox telepítő: kiírta, hogy a 7zip nem tud a temp könyvtárba írni, csak rendszergazdaként futtatva működött.
2. Total Commander: telepítés utáni első indításkor nem tudta menteni az .ini file-t jogosultság hiányában, ha rendszergazdaként futtattam, akkor meg létrehozott a Users könyvárban egy Gergo könyvtárat a Gergő mellé, és oda rakta a cuccait.
3. Thunderbird: telepítés után semmilyen mail accountot nem tudtam hozzáadni, GMail esetében kiírta, hogy rossz jelszó, Yahoo-nál írta, hogy jó a jelszó, csak egyszerűen nem lehetett a Done gombra nyomni, céges IMAP hozzáférésnél pedig írta, hogy a bejövő szerver már létezik, és nem engedett tovább.Létre kellett hoznom egy másik profilt kizárólag ASCII-karakterek használatával, abban a profilban már minden tökéletesen működik, a régit meg töröltem. Online accounttal valószínűleg nem léphet fel ilyen probléma.
-
Telda
addikt
Hali!
Megvan a Win 8 eredetiben, de egyébb okoból kifolyólag Win 7et használok, ami viszont virágbolti.
Ha szeretném felfrissíteni a Windowsom, akkor úgy kellene eljárnom hogy felrakom a 8-at, kivárom a sorom, majd felfrissítem 10-re? Illetve utána már bármikor csinálhatok tiszta telepítést, megjegyzi valahol az aktiválást? -
Milestone2
nagyúr
-
semetka
őstag
Ezt nem hiszem el, letöltötte újból és megint hiba.
-
Воланд
titán
válasz
westcoastog #11311 üzenetére
igen.
-
Воланд
titán
válasz
tomboy0013 #11307 üzenetére
nalam harom gepen semmi, meg most feltettem egy 8.1-et vm-be es ott meg a gwx icon sem jelenik meg, pedig fent van a frissites. szoval en most kimaradok.
-
westcoastog
veterán
Frissítés után elvileg ugyanúgy kéne futnia a programoknak, játékoknak is? Pl Battlefieldek, gta5, és a mentése is megmaradna a gta-nak?
Ilyet még nem csináltam.
(#11313) woland_y2k
-
vatafakk
aktív tag
válasz
Milestone2 #11304 üzenetére
Elég hülye kérdés, de hogyha az Insider programban regisztráltam és használtam a win10-et, akkor csak a win10 RTM-ről tudok frissíteni jogtisztára, vagy 8.1-ről is valahogy az accountom alapján?
-
fcbarca
őstag
válasz
Milestone2 #11304 üzenetére
insiderre regisztráltam.csak már későn,akkor már nem lehetett letölteni a windows prewiewet
-
tomboy0013
veterán
Van itt rajta kívül olyan aki még a BT mappával sem rendelkezik? Vagy csak az én szaromra képtelen lemászni a frissítés bármit művészkedek az update-tal meg a parancssorral?
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- OLED TV topic
- Melyik tápegységet vegyem?
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Egyéni arckép OFF
- Subaru topik
- Bluetooth hangszórók
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3004
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- Apple iPhone 13 Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3038, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest