Hirdetés

Keresés

Aktív témák

• fzr1000

tag

válasz mazsom #25 üzenetére

Eppen ezert kerdeztem ra, hogy milyen DOS-ra gondolt. De ha csapdani win98-at emlegetett, akkor gondolom, o is a win98 DOS modjara gondolt. Egyebkent miert lenne a 6-os DOS az ''igazi'' DOS, a win98-e meg csak olyan kvázi DOS? Nem ertem, miert lenne ebben kulonbseg... Teszem azt, feltelepitem a win98-at, aztan csak ugy letorlom a win-t a command konyvtar kivetelevel (meg esetleg egy-ket szukseges file marad meg), ugyanugy tudnam hasznalni a gepem ''DOS-modban''...

Jo kis keveredes van itt a limitekkel... A 136GB a BIOS limitje, mint pl. amikor bejott az LBA az 512MB-os korlat utan, azutan lett a hatar 8.4GB, most meg 136GB... A DOS FAT16 kiegeszitese lett a win95 VFAT-je (hosszu filenevek), aztan meg jott a FAT32, ami szvsz 32 bites cimet hasznal a 16 bites helyett, csak azt nem tudom hogy sectort vagy clustert cimez, ebbol eppenseggel ki is lehetne szamolni, hogy mekkora lehet a max particio meret...

En is a Win98SE FDISK-jevel particionaltam a 60 gigast 10/50-re, es az 50 giga majdnem teljesen tele van, szoval ha a FAT32 32 gigat tudna, akkor most nekem milyen filerendszerem van? :)

Egyebkent egy szerintem 2 evvel ezelotti CHIP-ben volt egy cikk ezekrol a hatarokrol...

Aktív témák