- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen egeret válasszak?
- Lítium-ion/Li-ion akkumulátorok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hobby elektronika
- Milyen TV-t vegyek?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- TCL LCD és LED TV-k
- Szomorú jövőt vetít előre a dedikált GPU-knak a Jon Peddie Research
Aktív témák
-
Bass
addikt
Az hogy lehet hogy nem a 80-as IBM-et én 20/60GB-ra osztottam Fat 32-es rendszerben Win98SE alatt? Vagy félreértek valamit?
-
Bass
addikt
Na ja csak a Patricion Magic igen szép hibákat tud generálni(Fat,Téves lemezméretjelölés stb)ezeket a Norton Utilsal szépen meg lehet nézni és szépen ki lehet javítani:)
-
Hacked_3874
csendes tag
-
fzr1000
tag
Na, en is szepen megkavartam a szamokat :D ...
Szoval a BIOS limitek 504MB / 8.4GB / 127 GB...
Az oprendszer limitek 2 / 4 / 32 / 64GB; a 2GB a FAT16-e, a 4-et nem tudom, a 32 a win95-e, illetve win2k/xp, ha FAT32-es, a >64GB meg a win98-nal okozhat problemat... Forras: Anandtech... -
fzr1000
tag
Eppen ezert kerdeztem ra, hogy milyen DOS-ra gondolt. De ha csapdani win98-at emlegetett, akkor gondolom, o is a win98 DOS modjara gondolt. Egyebkent miert lenne a 6-os DOS az ''igazi'' DOS, a win98-e meg csak olyan kvázi DOS? Nem ertem, miert lenne ebben kulonbseg... Teszem azt, feltelepitem a win98-at, aztan csak ugy letorlom a win-t a command konyvtar kivetelevel (meg esetleg egy-ket szukseges file marad meg), ugyanugy tudnam hasznalni a gepem ''DOS-modban''...
Jo kis keveredes van itt a limitekkel... A 136GB a BIOS limitje, mint pl. amikor bejott az LBA az 512MB-os korlat utan, azutan lett a hatar 8.4GB, most meg 136GB... A DOS FAT16 kiegeszitese lett a win95 VFAT-je (hosszu filenevek), aztan meg jott a FAT32, ami szvsz 32 bites cimet hasznal a 16 bites helyett, csak azt nem tudom hogy sectort vagy clustert cimez, ebbol eppenseggel ki is lehetne szamolni, hogy mekkora lehet a max particio meret...
En is a Win98SE FDISK-jevel particionaltam a 60 gigast 10/50-re, es az 50 giga majdnem teljesen tele van, szoval ha a FAT32 32 gigat tudna, akkor most nekem milyen filerendszerem van? :)
Egyebkent egy szerintem 2 evvel ezelotti CHIP-ben volt egy cikk ezekrol a hatarokrol... -
vlaci79
senior tag
Udv
nehany dolgot szeretnek tisztazni.
-te vinyod tuti h nincs particionalva.
-biost nem kell hozza frisiteni.
-csak a egy normalis particionalo program kell
windows 98-xp alapbol nem engedi letrehozni a 32 GB nal nagyobb particiot.
fdisknek ha jol tudom letezik egy frissitet verzioja ami tud 32GB feletti particiokat kezelni (en meg nem taltam meg sehol)
a particionalo progival (PQ magic tuti mukodik ) kell letrehoznod a particiot es vele is formazd le, utanna mar 98 xp is gond nelkul tudja hasznalni a 32GB feletti particiot.
annak idejen en is ledobbentem mikor xp nem volt hajlando fat32-t rakni a 32 gb nal nagyobb particiora, ntfs eseten nem volt semmi gond. en egyben hagytam az adatoknak a 60 gb-os vinyot fat 32-vel :).
remelem segitettem -
GamesBond
csendes tag
Ammenyire én emlékszem a FAT32-es rendszert 32GB os particióra tervezték !
És a hibák akkor szoktak elő jönni ha mondjuk egy 40Gb -et elkezdesz megtölteni és eljutsz vele a 32Gb határáig !
Minden esetre a Fat32ben a Microsoft ajánlása max 32Gb -os partíció ammennyire emlékszem !!! -
fzr1000
tag
Hmmm, ez csak azert furcsa, mert nekem a vadiuj 60-ast zokszo nelkul felismerte (kb. egy eve), nem kellett vele buveszkedni, csak rendesen particionalni meg formazni, ahogy Agyzuzo is irta; szerintem Csapdani ezt elfelejtette vagy nem tudta (megesett velem is :) ). Amugy Maxtor vinyokhoz letezik egy MaxBlast Plus II nevu progi, amivel meg lehet oldani ilyen dolgokat, a leirasanal fel is sorolja, hogy milyen limitek voltak/vannak (BIOS, filerendszer stb.), bar nem tudom, mennyire hasznalhato, mivel nekem meg nem volt ra szuksegem...
-
McJames
senior tag
Nem a BIOS nem látja, hanem a Windóz... Gyanítom driver-hiány lehet az oka.
Van is egy patch, de az 32Gb feletti HDD-kre meg Scandiskre vonatkozik. -
tothjozsef
aktív tag
Jah, ez csak új BIOS-al vagy alaplappal fog menni...
-
McJames
senior tag
Az utóbbi két évben nem tudok annyi időt fordítani ilyesmire, amennyit szeretnék. Ezért kb. egy éve, amikor a brand new HDD-met nem akarta látni a 98, akkor némi gondolkodás majd 10-15 perces iterációs műveleteket követően megoldottam a problémát. De hát az egy éve és muszáj volt... :)
-
-
McJames
senior tag
-
-
nap
addikt
Ha van benne auto detect, akkor megprobalom felismertetni. :)
Amugy azt hiszem maxra kell allitani az ertekeket a buvos szamok: 512, 16, 63.
a precopy 0 vagy 64k.
Bocs, hogy, csak nagy vonalakban mondom, de mar regen lattam biost, es mar nem emlekszem pontosan mindenre, csak, hogy mit meg hova kell irni. :)
Meg, hogy Page Up meg Page Down. :) -
JulWCZar
senior tag
hehe, ne is mond, ez az osi billentyukiosztas az agyamra megy. Az autodetect asszem akkoriban csak a StarTrekben volt :)
-
nap
addikt
Ha van benne auto detect, akkor megprobalom felismertetni. :)
Amugy azt hiszem maxra kell allitani az ertekeket a buvos szamok: 512, 16, 63.
a precopy 0 vagy 64k.
Bocs, hogy, csak nagy vonalakban mondom, de mar regen lattam biost, es mar nem emlekszem pontosan mindenre, csak, hogy mit meg hova kell irni. :)
Meg, hogy Page Up meg Page Down. :) -
Zolcsy_3298
tag
Vindóz nem látja?? Addig jó neki...
-
nap
addikt
-
JulWCZar
senior tag
Nekem a 486-os ISA-s vinyovezerlokartyaja nem latja az 1,2-es quantumot. Pedig beallitottam a Head/Cilinder/Sector szamot is, de csakazerse.... :(
-
Agyzuzo
addikt
Nem ártana FSIDK-elni meg formázni... Addig nem nagyon fogja látni semmi... :)
-
csapdani
csendes tag
Most vettem 40GB-s Maxtort, de a Win98 nem látja. A BIOS felismeri. DOS-ban sem látszik. Frissítettem a BIOS-t, de nem segített. Mi lehet a baj?
Aktív témák
Hirdetés
- Toshiba P300 3.5 2TB SATA3 (HDWD320UZSVA) új, 3 év gar
- Samsung 990 Pro 4TB M. 2 2280 NVMe with Heatsink!
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Toshiba P300 SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, hűtőbordás - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Crucial P310 1TB M.2 2230 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bontatlan - 7100-6000 MBs - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Nintendo Switch 32GB V2 játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 15" 2019 i9 9980HK 32GB 500GB Radeon Pro 560X hibátlan működéssel
- AKCÓÓÓ!!! Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z77 MPOWER Z77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged