Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- SSD kibeszélő
- OLED TV topic
- Gaming notebook topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- 5K-s monitor a ViewSonic portfóliójából, akár Mac-ekhez is
-
PROHARDVER!
A topic a Microsoft Windows 7 operációs rendszerrel kapcsolatban felmerülő kérdésekkel fogalkozik:
Gyakori hibajelenség: A Windows Update csak keres-keres (svchost.exe jelentős a processzorterhelés), de nem talál frissitéseket. Itt a megoldás (Az angol nyelvű forrásanyag: http://wu.krelay.de/en/ )
Új hozzászólás Aktív témák
-
quailstorm
nagyúr
válasz
quailstorm #67723 üzenetére
A Comodo Secure Shopping module okozta, és nem elég kikapcsolni, el is kell távolítani.
-
quailstorm
nagyúr
Olyan hibával találkozott már bárki, hogy a képmetsző/snipping tool metszés során kifeketíti a másodlagos monitort, és így onnan semmit nem tudok metszeni?
Talán a Comodo IS telepítéséhez tudom kötni, de amúgy 2017 nyara óta változatlan gép.IBM Rapport izé nincs fenn.
Ha megcserélem a két monitort, akkor is a másodlagos lesz fekete. -
dugynok
senior tag
-
dugynok
senior tag
-
dugynok
senior tag
-
dugynok
senior tag
válasz
zolee001 #67712 üzenetére
Elindítom, felvillan az ablak és eltünik. Ez se megyBocs, nem jót indítottam.Most se jó, azt írja ki, hogy nem vagyok adminisztrátor... Pedig rendszergazda fiók és rendszergazdaként indítom...Siker intézőből, TC-n nem működött...
Múlthét hétvégén be akartam kapcsolni a Windows IIS-t a beépített ftp miatt a "windows-szolgáltatások ki-és bekapcsolása"-nál elvileg csak az ftp részt pipálgattam be,de az sem működik és mostmár a "windows-szolgáltatások ki-és bekapcsolása"-nál üres ablakot ad ki, nincs ott semmi...
Összefüghet a 2 dolog?
Köszönöm, hogy próbálsz segíteni -
dugynok
senior tag
válasz
dugynok #67710 üzenetére
Érdekes.... Letöltöttem az SP1-et, mert találtam rá utalást, hogy az miatt kergülhetett meg és telepítsük újra. Nos letöltés után elindítom és hibát dob, hogy nincs meg a file..KÉP
Passzolom mitől szaródott el, hétfőn kikapcsoltam a laptopot, tegnap meg be. Közte semmi nem történt.
Eset és Malwarebytes nem talált semmit -
dugynok
senior tag
válasz
zolee001 #67709 üzenetére
Nem segített, itt a hiba. ha külön letöltöm máshonnan a frissítést, akkor sem telepíti sőt, a választható frissítéseket sem teszi fel, ugyan az a hiba
-
zolee001
őstag
válasz
dugynok #67708 üzenetére
Futtasd le a [Windows Update Troubleshootert]
-
dugynok
senior tag
Üdv!
Adott egy Win7 Prof. 64bit legal. Mindíg minden fontos frissítés lejött rendesen, de most a KB4507449 2019-07 havi összegző hibàt dob, a hibakód 80073701.
Esetleg tudja valaki mi a gond és mi a megoldàs?
Köszönöm előre is. -
King Unique
titán
válasz
simpley #67700 üzenetére
Ha azt nézzük, hogy csak kb. fél év van hátra a támogatásából és annak megszűnése után nem kap biztonsági és egyéb javításokat sem a rendszer, akkor tartósan értelemszerűen nem igazán érdemes visszaváltani. Persze saját felelősségre lehet otthon a támogatás megszűnése után is használni, ha van hozzá az adott gépen megfelelő támogatás pl. driveres oldalról, futnak a használni kívánt programok stb. De a foltozatlan rendszer tartós, online használata egyre inkább rizikósabb lesz, már a legutóbbi patch kedden is javítottak jó egynéhány sebezhetőséget. A másik meg az, hogy nyilván nem azonnal, de fokozatosan húzzák majd ki alóla a talajt kompatibilitás, az új programverziók stb. támogatása terén is, ahogyan pl. az XP-nél. A hardveres támogatásról már nem is beszélve, amit pl. az újabb gépeknél már most is lehet tapasztalni.
Egyébként a W10 állandóan frissít meg nyilván nem egészen így van... Ott is van havonta (!) 1-3 db (mikor hogy) összesítő frissítés + van amikor .NET, Adobe Flash meg ilyenek, ahogyan Windows 7, 8.1 rendszereken szintén. A 10-esnél az évi 2 funkciófrissítés az extra, de az egyrészt eddig is halasztható volt ilyen-olyan beállításokkal, módszerekkel, másrészt a jelenlegi verziótól fogva már külön halasztás beállítása nélkül is eleve használható upgrade nélkül az adott verzió a 18/30 hónapos életciklusa végéig.
-
ekkold
őstag
válasz
old-dog #67703 üzenetére
Kit érdekel, ha nincs támogatás... Amíg a programok normálisan futnak alatta addig használható. Attól, hogy nem támogatják, nem fog hirtelen összedőlni, kivéve ha az utolsó frissítésben időzített "kékhalál" vagy partició törlés is lesz
(vagy ki tudja, lehet, hogy már rég benne van a programozott vég).
Egyes új hardverekhez esetleg nem lesznek majd drájverek, hogy kiszorítsák a régi rendszert, mint ahogy pl. az XP esetében volt. A jelenlegi cuccok drájvereit meg jól el kell tenni. Ennek ellenére pl. az XP is virtuális gépen vidáman fut, a támogatás hiánya ellenére, mai szemmel nézve rel. kicsi az erőforrásigénye, és néhány dologra teljesen jól használható. Persze előbb-utóbb muszály lesz váltani, de egyáltalán nem biztos, hogy egy újabb windows-ra, talán igen, talán nem. Van néhány olyan dolog ami nem megy (vagy nem megy jól) linuxon, de egyre kevesebb ilyen van - én azért remélem, hogy egyszer valódi alternatívája lehet a windowsoknak. -
ekkold
őstag
válasz
simpley #67700 üzenetére
Sokan vannak, akiknek valamilyen problémájuk van a win10-el, és ezért inkább maradtak a win7-nél. Fél éve cseréltem le a régi PC-met egy használt i7-4790 -re. Meg sem fordult a fejemben, hogy win10-et tegyek fel rá, szépen átraktam az SSD-t meg a winyót, a régi PC-ből, a win7-el, indítás csökkentett módban, pár drivert lecserélt magától, néhányt a neten kerestem hozzá, és azóta is megy. Egyedül az USB3-al volt egy kis anomália, de azt is sikerült megoldani. A win10-el voltak szívások, pl. (régi)munkahelyemen néhány hibáját a mai napig nem sikerült megoldani, így otthonra eszemben sincs feltenni. Nekem egy ideje érik már a linuxra váltás is, fel is van telepítve egy xubuntu, de most még 99%-ban a win7-et használom. És még jó darabig használni is szeretném. Viszont ha a win7 használhatatlanná válik (pl. mert nem lesznek rá működő szoftverek, vagy ellehetetlenítik) addigra azok közül a programok közül amit használok, az a néhány, ami jelenleg nem megy linux alatt, az várhatóan működni fog (pl. mert a wine-t is fejlesztik, vagy mert addigra lesz linuxos verziója is, akkor könnyű lesz váltani. De addig sok minden történhet, és eltelik némi idő.
-
gregory91
senior tag
válasz
simpley #67698 üzenetére
Emlékeim szerint van erre egy "fix update-csomag" ami megoldja, ezt a csomagot a windows 7 frissítései közt találod lehetőleg online keress rá.A nevére pontosan nem emlékszem mert mindengyik számmal látják el.Vagy probáld feltelepíteni a windows 7 service pack 1-et.
-
simpley
őstag
Hali,
van egy Win10-es PC-m de már az agyam eldobom az állandó frissítésektől .. Nézegettem a Linux-ot is, nem az én világom.. a gépemnek vannak 7-hez driverei.. mennyire éri meg még felrakni?Januárban megszűnik a támogatása, mi várható ha nem lesz több patch már? -
quailstorm
nagyúr
válasz
II.Démonlord #67691 üzenetére
Ez a NOX App player virtuális networkjét teszteli, de hogy az output hogy kerül ide az jó kérdés.
-
II.Démonlord
tag
Sziasztok,
A gépem indulás után automatikusan elindit egy ismeretlen fájlt. Kb pár napja csinálja csak ezt. Kérdezi, hogy mivel szeretném megnyitni. Jegyzetömböt társitva hozzá az alábbi infókat kapom
Megnéztem, de nem találok ilyen mappát (rejtett sincs). Vírusellenörzést (NOD32) csináltam, de semmit nem talált. Tudja valaki, hogy mi lehet ez és hogyan lehet megszüntetni (a rendszer újratelepítésén kívűl)? -
gorje
senior tag
Sziasztok!
WIN7 termékkulcsot van lehetőség lementeni/előhozni valahogyan? Sajnos lekopott a matricán lévő.
-
zolee001
őstag
válasz
s.roland93 #67686 üzenetére
Ha már van server akkor ott a WSUS amiben 100%-ban testre tudod szabni az updateket és központilag tudod telepiteni,nem egyesével gépekhez rohangálva
-
buttmaki
csendes tag
válasz
OldMike #67685 üzenetére
A csak biztonsági frissítések nem is települnek automatikusan, csak a monthly rollupok (havi összegző biztonsági minőségi frissítések). A KB4507449 a mostani.
E szerint a cikk szerint 2016 októberében bontották szét két részre. A havi összegzőkben benne vannak a biztonsági frissítések, bugfixek és még ki tudja, mik... Emellett azoknak, akik nem akarták ezt feltenni, meghagyták a lehetőséget, hogy letöltsék a csak biztonsági frissítést, ami csak a biztonsági frissítéseket tartalmazta. Eddig. Most ugyanis - alattomos módon - belecsempészték a KB2952664-es frissítéssel korábban (újra meg újra) kiadottkémkedőtelemetry funkciót.
Egyébként egy gépen le tudtam törölni a megfelelő fájlokat, miután letiltottam a szolgáltatást és átállítottam a fájlok tulajdonosi jogait, de nem volt egyszerű. Ebben ez a videó volt a segítségemre (és talán ez a cikk is hasznos lehet). -
s.roland93
csendes tag
Üdv!
Kaptam egy feladatot ami arról szól hogy minden gépre rakjak fel kb 10 programot (böngészők winrar képszerkesztő stb). Mellé azt az utosítást kaptam hogy minden felhasználónak akik Ad-val kapcsolódnak tiltsam le a frrisítéseket és havonta egyszer én szaladjak végig a gépeken. Már egy ideje olvasgatok erről de nem találtam hasznos információkat kivéve a win10 esetében.
A kérdésem az hogy hogyan tudom ezt megoldani, köszönöm a segítséget előre is
-
buttmaki
csendes tag
Sziasztok!
Vigyázzatok a keddi csak biztonsági frissítéssel (KB4507456), mert miután felraktam, először a diagtrackrunner.exe, majd a compattelrunner.exe akart kimenni a netre, de a tűzfalam megfogta őket. Berakott egy CompatTel könyvtárat a system32 alá, úgyhogy gyorsan le is szedtem. Aztán utánaolvastam, és ezeket a cikkeket találtam:
[link]
[link] -
zolee001
őstag
válasz
WaterWave #67678 üzenetére
Azok az eszközök virtuálisak mivel virtualizálsz,a virtualizácios szoftver gyártójánál keresgélj vmi virtual machine add on stb stb néven a guest oprendszerednek megfelelöt
"kamu" hardware drivereit másnál nehezen fogod megtalálni
Ötelet : Win 10 ben ott a Hyper V by default,pár kattintással telepitheted a W7 rendszert szintén virtuálisan és semmi driver nem fog kelleni neki -
krealon
veterán
válasz
"A csavar ott van, hogy egy nAS virtuális szerverrel telepítettem fel a windowst"
Minden virtualizacios kornyezet maskent viselkedik, mas virtualis hardvereket hasznal.
Mintha mas-mas hardverrre telepitened a windowst.
Ha nem mondod meg, hogy a tied min alapul (hw, sw), akkor senki sem fog tudni segiteni. -
válasz
Mivel csak tippelni tudnék mi a célod ezért mutatok pár képet ami nálam fizikai gépen van és automatikusan települt a drivere:
Win10 home usb3: [kép] [kép]
Win7 pro usb2: [kép] [kép]Tehát mindkettő ugyanaz az usb lemez, csak más az OS és másik gép.
Ha nem erre gondoltál akkor elnézést hogy zavartalak..
-
WaterWave
veterán
Sziasztok,
Remélem tudtok segíteni.... Windows 7-hez (64 bit) keresem a következő drivert:
Universal serial bus usb vezérlő
SCSI
PCI eszköz
PCI egyszerű kommunikációs vezérlő.A csavar ott van, hogy egy nAS virtuális szerverrel telepítettem fel a windowst, ennek prózai oka annyi, hogy a laptopjaim itthon windown 10-esek, nem akartam barmolni, másik oka, hogy egy alkalmazást akarok rajta futtatni, amit csak win7-esen lehet, és ezért kellett...
Tehát virtuális szerveren fut a win7- összes frissítést feltelepítettem, regisztrált, jogtiszta.Próbáltam netről feltelepíteni, nem sikerült, próbáltam úgy, hogy felraktam virtuális szerver képfile-nak egy virtioo-t ami sikerült a win10-nél, itt nem megy.
Tudtok adni olyan linket vagy bármit, amivel a fent említett drivereket fel tudom rakni?
Előre is köszönöm a segítséget.
-
zsoltip
őstag
válasz
King Unique #67660 üzenetére
Továbbra sem működik :(
-
Panthera
őstag
Sziasztok!
Egy adott munkaállomás konfigra készítek naprakész image fájlt (driver, windows update, programok, nyomtató, stb). Már nem emlékszem, a sysprep általánosítás során a felvett felhasználói fiókok megmaradnak-e? Az lenne a jó, ha igen!
Vagy mentsem ki inkább az image fájlt valamilyen programmal (pl. Macrium) és ne szórakozzak a sysprep-el?
Köszönöm! -
krealon
veterán
válasz
SunMount3r #67669 üzenetére
"Mi a legbiztosabb módja a Win7 teljes "átrakásának" egy másik meghajtóra? Ok: a rendszer HDD-t egy SSD-re akarom cserélni a notim-ban és nem akarok egy új Win7 telepítéssel, bekonfigurálással szenvedni. Ha jól vettem ki ezt hívják "klónozásnak"?"
Ha rendszerparticio nagyobb volt mint a celmeghajton elferne, akkor erdemes a klonozas elott elvegezni a zsugoritast.
-
SunMount3r
nagyúr
Hello!
Mi a legbiztosabb módja a Win7 teljes "átrakásának" egy másik meghajtóra? Ok: a rendszer HDD-t egy SSD-re akarom cserélni a notim-ban és nem akarok egy új Win7 telepítéssel, bekonfigurálással szenvedni. Ha jól vettem ki ezt hívják "klónozásnak"?
Köszi!
-
-
Golyobis
tag
Sziasztok.
Szerettem volna a képernyőkímélőhöz billentyűparancsot hozzárendelni.
Hogy tehetem meg?Magát a képernyőkímélő filet már megtaláltam (nem volt egyszerű, mivel a win7 keresője nem adta ki a találatok között valamiért, feltételezhetően mert rendszermappába volt, viszont olyan opciót sehol sem láttam ahol be lehetett volna állítani hogy ott is keressen.)
-
_DiEGO_
őstag
válasz
King Unique #67660 üzenetére
nem neked akartam
kár hogy nincs egy törlés opció...
-
_DiEGO_
őstag
válasz
Armagedown #67659 üzenetére
Király vagyol ! Műxik és már kapom is a frissítéseket !
-
_DiEGO_
őstag
válasz
Armagedown #67659 üzenetére
Szia !
Ezzel a wufuc nevű cuccossal ? wufuc_v1.0.1.201-x64.msi
Nem akarsz többé Windows 7-et, ha új a processzorod
Anno olvastam , de nekem akkor javában szuperul működött...
-
King Unique
titán
válasz
zsoltip #67657 üzenetére
Ha tényleg (?) végigpróbáltad a leírásban lévő általános módszereket, a vezérlőpultban a megjelenítés be van állítva, a Plug and Play szolgáltatás fut, RunDll32... és restart stb. is megvolt, de továbbra sem jelenik az értesítési területen az ikon, akkor egyelőre passz. Ez így abnormális és lehet egy sfc /scannow futtatása sem ártana első körben.
-
_DiEGO_
őstag
Segítséget szeretnék kérni , és remélem van valami mágus aki tudja a megoldást.
Win7 Prof X64 volt a gépen SSD-n , ment is szuperül , minden okés volt, de egyszer csak az jött ( 2-3hete) hogy xy program nem indul el , mert sérült a net keretrendszer 4-es verzió , frissítsem , stb blabla.
Mondom kellene a proggi amit használok , de : net keretrendszert sem ftissíteni sem eltávolítani nem lehetna mondon király. Sem online sem offline sem semmi. Na mondom ez újrahúzás lesz , no para úgyis vagy 2 éves a rendszer, kap újat. Minden fontos lement, elment és leszedtem a legutolsó olyan Win7 telepítőt amit ellehet érni frissítésileg: Windows.7.SP1.AIO.x64.Integrated.February.2019.IE11.Hungarian-Kori.iso ez tartalmazza a szukséges USB 3.0-s illesztőt , szóval simán fel is ment , elkezdtem visszarakni a szokásos dolgaim ... aztán mikor kész . no akkor jöhet a frissítés rá ---- és itt fogadott e meglepetés :
Mit lehet , mit tudnék csinálni ? Szükséges a Win7 . Nem , nem kall mondani, egy másik SSD-n ott a Win 10 .
De nekem nagy szükségem van a Win 7 -re . Ha valaki tudna ilyan Win 7 telepítőt , ami májusi netán júniusi frissítéseket is tartalmazza , vagy egyéb tuti megoldást tud adni, hogy frissítések továbbra is jöjjenek mert kellene.ezt a nem támogatottságot meg nem is értem
-
zsoltip
őstag
válasz
King Unique #67656 üzenetére
Igen, próbáltam.
3rd party sw telepítését viszont első körben hanyagolnám. -
zsoltip
őstag
Üdv Fórumtársak!
Adott egy HP 650 G2, Win 7 Prof SP1.
Tálca, Értesítési ikonok: USB eszköz biztonságos eltávolítása pop-up ablak nem ugrik fel, akárhogy kattintgatok rá.
Szolgáltatások között a Plug and Play automatikus indításon van, nem is engedi változtatni.
USB driverek törlés, majd ismételt telepítés megtörtént.
Intézőből és Commanderből elő lehet hívni a "kiadás" opciót, de nem normális, hogy nem jelenik meg a tálcaikonon az eddig is működő opció.
Sem gyors eltávolításra, sem sebességre optimalizálva...Miként tudom vajh' orvosolni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• A topikban Alapelveink értelmében tilos a warez témák tárgyalása!
• Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen okostelefont vegyek?
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Gitáros topic
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- SSD kibeszélő
- Spórolós topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- Huawei MediaPad T5 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor X6b 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest