Hirdetés
- MWC 2025: A ThinkPad notebookokról sem feledkezett meg Lenovo
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Dell notebook topic
- A frissítési frekvenciához igazítja a képkockagenerálást az új Lossless Scaling
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Leszámol a fekete képernyős hibákkal a GeForce driver gyorsjavítása
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Vezetékes FEJhallgatók
- OLED TV topic
- A beágyazott rendszerek területére is jön az új EPYC generáció
-
PROHARDVER!
A topic a Microsoft Windows 7 operációs rendszerrel kapcsolatban felmerülő kérdésekkel fogalkozik:
Gyakori hibajelenség: A Windows Update csak keres-keres (svchost.exe jelentős a processzorterhelés), de nem talál frissitéseket. Itt a megoldás (Az angol nyelvű forrásanyag: http://wu.krelay.de/en/ )
Új hozzászólás Aktív témák
-
ricsi99
addikt
válasz
ledgeri #67998 üzenetére
Az lesz az indito particio... oda másolja fel a rendszer fileokat majd átadja a 2 particiora a vezérlést és indul a win... ez másolásnál problémákat okozhat.
Legközelebb ugy telepits ,hogy egy másik gépben leparticionálod az adattárolót ,és a telpitésnél csak megmutatod ,hogy ide kéred... akkor nem készit olyan kis particiót... és simán lehet copy-z ni...
a mostani problémádra a megoldás lehet ha disk-copy.t csinálsz... akkor elméletileg jó lesz... vagy profibb programot ami kezeli rendesen... -
krealon
veterán
válasz
ledgeri #67998 üzenetére
Baki baki hatan....
Klonozas elott a cel meghajto azonositoja ha bekerul a registry-be, akkor klonozas utan is megmarad a betujele a celmeghajtonak.Klonozas utan az eredeti lemezt el kellett volna tavolitani az elso inditaskor, hogy az uj meghajtohoz rendelodjon a C betujel.
A Macriumos WinPE-vel bootolva elvileg lehet a rendszerinditast javitani.
[ Szerkesztve ]
-
ledgeri
nagyúr
Üdv! Mit tartalmaz a kis kiegészítő partició, amit a win7 csinál településkor?
Problémám részletesebben:
SSD-mről átmásoltam macriummal HDD-re mindkét particiót (100megás, meg100 gigás). A HDD az az SSD mellett a fő háttértár szerepét is betölti, win telepítéskor nem volt a gépben HDD, csak az SSD ahogy illik...
Amikor a HDD-t tettem meg első számú boot eszköznek, akkor az SSD-ről futott a rendszer...
Amikor csak az HDD volt elérhetőnek megadva bootolni (fizikailag minden csatlakoztatva még), akkor viszont a "nem találtunk boot eszközt" fogadott...
Azt szeretném elérni, hogy a HDD-ről bootolhassak. Lehetséges-e hogy csak elfelejtkeztem a betűjel átírásokról, vagy az SSD-ről mentett kiegészítő partició automatikusan (valahogy azonosítván) csak az SSD-ről akarja bootolni a wint?
Korábban mintha műköött volna ez csak egy macrium váltással, kb 2 éve próbáltam utoljára...
Bármi tipp mit hagyhattam ki? -
Pityu.
nagyúr
Egy ismerősömnek van egy nagyon régi laptopja amin windows 7 van,3 napja állítólag még normálisan működött de elkezdett szórakozni olyannal,hogy nem minden betűt ír vagy bizonyos betű gombokra meg nyit ezt meg azt vagy bezárja a böngészőt tehát beírni nem nagyon lehet sehova semmit sem vele.Nos először gondoltam vírusra vagy malewaréra csináltam is vizsgálatot vírus nem volt de maleware volt vagy 3 ki is irtottam de továbbra is csinálja.Most nem tudom mire tippeljek anno 3 napja körül telepítettek egy nyomtató drivert a gépre ,hogy esetleg az is megzavarhatja,vagy a windows sokallt be,vagy hardveres hiba lehet e a billentyűzet döglődik e.Lehet nem szoftveres hiba?
-
zorzy4
addikt
Sziasztok! Munkahelyi gépen abba a hibába futottam, hogy a bekapcsolás utáni frissítések konfigurálásán nem jut túl a gép. Gyanítom kevés a szabad tárhely a c meghajtón. De addig amíg valahogy el nem indítom a gépet, nem férek hozzá. Csökkentet módokban is elkezdi tekerni a konfigurálást. Mit tegyek?
-
-
-
Helló, az eheti win update után mikor bejelentkezek fekete képernyő van egér kurzorral, egy idő után bejön a háttér, de nincs net. Ilyet tapasztalt valaki?
-
bacsis
Közösségépítő
NA gyerekek, hozok én nektek kihívást!
Adott egy laptop. Amin egyszer csak elszállt a Wifi, a nyomtatás lehetősége és a fényerőst sem lehet állítani.. állítólag pár napja le volt futtatva a Windows update, illetve amit az update talált frissítéseket, azóta nem jó.
HA a fényerőt akarnám állítani ezt kapom:
Youtube-n találtam ezt a "bemutatót" hogy registry-ben mit próbáljak kipucolni, persze nem hozott megoldást. Érdekes, hogy míg normál módban a Windowst indítva ugye egyből 0-ra vágja a fényerőt, addig csökkentett módban normálon hagyja...
NA szóval ettől az akármitől hogy lehetne megszabadulni?
Bónuszkérdés! Mi hozhatta elő? én még ilyent az életemben nem láttam -
sz.j
nagyúr
válasz
Zafir78 #67981 üzenetére
Amikor én álltam át (kb 1 éve) win 10-re, valami olyan lehetőséget is lehetett választani, hogy a meglévő adatok és programok megtartását is lehetett választani és a win 7-re frissítettem rá a win 10-et.
Szinte minden megmaradt win 10 alatt is (kivéve a win 7-ben lévő játékok és a miniatűrök).[ Szerkesztve ]
-
Zafir78
tag
Frissítenék Windows 10-re, de nem akarok kitolni magammal. A videókártya driver-t nyilván frissíteni kell, de mennyire esélyes, hogy utána nem indulnak steam-es játékok, programok, office, vagy, hogy adatvesztés következik be? Előre is köszönöm a választ.
[ Szerkesztve ]
-
I02S3F
addikt
Sziasztok!
Januárban elvileg lejár a W7 támogatása. Szerintetek az MS meg fogja hosszabbíani ezt az időt? Csak Windows specifikus alkalmazásokat futtatok a Windows alatt (például Office), tehát ritkán van elindítva.
Maradhatok még rajta, vagy frissítsek 10-re?
-
zolee001
őstag
kicsit bonyolultnak hangzik de nem annyira az
Win telepitöröl boot,nyelv kiválasztása majd shift f10,megjelenik a cmd
majd net user
net user administrator /active:yesEkkor bootolás után megjelenik a beépitett rendszergazda fiokja amivel elvileg vissza tudod adni magadnak a jogokat
-
peti_s
addikt
Üdv Emberek!
Olyan kérdésem lenne, hogy hogyan lehet átvinni komplett programokat egy frissen telepített W7-es gépre a régiről?
Van egy rendszerem amit 5 éve mindig klónoztam amikor merevlemezt cseréltem, de most gépet cserélnék, 64 bites Windowsra váltással.
Specifikus programonként, vagy van valami olyan segítség, mint okostelefonnál a SmartSwitch?
Köszönöm előre is,
üdv. peti_s -
zolee001
őstag
-
efi99
őstag
válasz
kiváncsi f.. #67959 üzenetére
Lehet, hogy ebből 33 perc volt a letöltés.
-
ZBO
tag
Sziasztok!
A köv. problémára keresek megoldást: (Win7 alatt) a keresőbe beírva a feladatkezelőt nem tudom megnyitni, mert a ,,rendszergazda letiltotta" . Hol lehet visszaállítani? Egyébként a közelmúltban bekaptam pár vírust, amit azóta leirtottam. Akkor állíthatták el szerintem. Ctrl+alt+del beütve nincs a listában a feladatkezelő. Előre is köszönöm. -
zoo8800
veterán
válasz
kiváncsi f.. #67959 üzenetére
Nekem pár perc alatt felment (SSD-re), semmi fura nem volt. Szokásos patch kedd...
-
kiváncsi f..
tag
Ma reggel a Win 7-em 3 frissítést kapott. 35 perc alatt birkózott meg vele. 2x indult újra.
Nem sok ez a 35 perc egy kissé?De még mindig jobb, mint a Win 10 gépet és rendszert hazavágó frissítései
-
krealon
veterán
-
Pityke78
őstag
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem, de lehet off téma lesz, csak nem találtam jobb topicot.
Vettem egy TP-LINK AC1300 wireless USB V3 adaptert, amihez adtak egy telepítő CD-t, de a gépen már nincs DVD meghajtó.A neten próbáltam keresni hozzá drivert, de csak a V1-hez találtam, de az nem ismerte fel.
V3-hoz csak Mac és Linux operációs rendszerhez találtam.Esetleg tudna valaki segíteni, hogy hol találhatok ehhez a típushoz (V3) drivert Win7-hez?
A pontos típus:
TP-LINK AC1300 V3 Archer T4U High Gain Wireless MU-MIMO USB Adapter
Köszönöm
-
Freddy S
tag
Hello, Windows XP módot nem tudtam telepíteni Windows 7 pro alatt, az intalláció megakad olyan 90% nál. Van ennek valami hardver limitje esteleg? A windows 7 es gép egy Ryzen 5 3600, lehet túl modern?
-
Panthera
őstag
válasz
Glaz-dozfhut #67942 üzenetére
Nekem is volt hasonló a régi billentyűzeten, de a mostanin már nincs. Emiatt sem lehet nagy dolog, de ezzel a programmal szerintem nem lehet kideríteni.
-
Glaz-dozfhut
őstag
válasz
Glaz-dozfhut #67941 üzenetére
Rosszul írtam a program nevét; Process Monitor. Az a program tényleg mindent lát, ami egy folyamathoz kapcsolódik, meg azon kívül mindent is. Jól kell tudni használni, de én nem vagyok otthon benne.
-
Glaz-dozfhut
őstag
válasz
Panthera #67939 üzenetére
Konkrétumot nem tudok, de kell lennie valaminek, mert a mezei billentyűzeteken, amiken vannak média-lejátszásra külön sor gombok, azok minden külön driver nélkül működnek. Nekem ilyen van, médialejátszás nélkül is van némítás. Nem kellett driver.
Ha véletlen értesz a Process explorer nevű microsoft gyártású programhoz és tudsz hozzá beállítást, amivel lehet szűrni a kívánt parancsot, akkor meg tudnánk nézni. Vagy bárki. -
Panthera
őstag
Üdv!
Lehetséges külön program nélkül gyorsbillentyűt némításra beállítani?
A Nircmd-vel megcsináltam, de nem hiszem el, hogy nincs erre egy rundll vagy akármi parancs. Köszönöm! -
ricsi99
addikt
válasz
ricsi99 #67924 üzenetére
Megvan a hiba... az intel vga driver... telepitésnél csak az igp-volt ,igy feltelepitettem azt is... késöbb pattintottam be egy 8800gt-t.. és hiába volt inaktiv az alaplapi vga 1-2 exe akkor is futott a igp-nek... kilöttem a feladatkezelöböl ,majd uninstalll.. minden hibátlan...
piros pont amugy a zintel barátunknak 25 év után sem tudnak egy normális szopatásoktol mentes drivert irni[ Szerkesztve ]
-
zoo8800
veterán
válasz
sfdrakex #67934 üzenetére
Itt valami alaplap hiba lesz.
Előástam az 1000 éves pótvinyómat egy régi Win-telepítéssel, annak az eseménynaplójában is benne vannak ezek a bejegyzések, csak ezek jóval korábbiak, mint amióta fagyogat a gép. Azzal a Winnel is fagy a gép, bár az SSD után egy öreg vinyót használva nehéz megállapítani, mikor fagy fél percet a gép bekapcsoláskor, és mikor csak szimplán tetűlassú.
RAM, VGA cserebere megvolt. -
zoo8800
veterán
válasz
sfdrakex #67932 üzenetére
Mbam nem talált fenyegetést. MSconfigban nincs semmi gyanús.
Ez a fagyás néha már a bejelentkezési jelszó begépelése közben előjön, szerintem nem az automatikusan induló programokkal van baj.Event logban van még pár, de ritkább hiba:
pl.
A(z) 192.168.1.1 DHCP-kiszolgáló elutasította a(z) 0x1C872C630FB5 hálózati című hálózati kártya 192.168.1.100 IP-címbérletét (a DHCP-kiszolgáló DHCPNACK üzenetet küldött).
Letelt egy időkorlát (30000 ms) a(z) aswbIDSAgent szolgáltatás kapcsolódására való várakozás közben.
A(z) C: kötet árnyékmásolatait a program megszüntette, mert az árnyékmásolatok tárolására szolgáló lemezterületet egy felhasználó által beállított korlát miatt nem sikerült megnövelni.
Egyáltalán érdemes nekem az eseménynaplót túrnom?
[ Szerkesztve ]
-
zoo8800
veterán
Üdv.
Van egy kis probléma a PC-vel: bekapcsolás után 30-60 mp-re lefagy, aztán minden rendben.
Az eseménynaplóban van egy visszatérő hiba, ez:A(z) alapértelmezés szerint a gépre vonatkozó engedélybeállítások nem biztosítanak Helyi Aktiválás engedélyt a(z)
{BC50CF2A-E12C-4F18-90CE-714CC8600CEE}
CLSID és
{BC50CF2A-E12C-4F18-90CE-714CC8600CEE}
APPID azonosítójú COM-kiszolgálóalkalmazáshoz NT AUTHORITY\HELYI SZOLGÁLTATÁS SID (S-1-5-19) felhasználónak a(z) LocalHost (helyi állomás, LRPC használatával) címről. Ez a biztonsági engedély a Komponensszolgáltatások felügyeleti eszköz használatával módosítható.A neten rákeresve a "BC50CF2A-E12C-4F18-90CE-714CC8600CEE"-re van találat, de megoldás nincs.
Memória cserebere volt már, a hiba továbbra is fennáll.
Mi lehet a hiba?
-
ricsi99
addikt
Nincs virusom ,vagy ilyesmi.
1 hete dobbtam össze ezt a gépet .és csütörtökön kezdtem el használni.
Viruskergetés ,ilyesmi megvolt , hálózati rész rendben van.
Nincs semmi rendszerbirizgáló csodaprogi sem fent.
Nincs a gép hálózatban ,most csak egyke... telefon pedig egy vatta új s10 ,azon sincs semmi kártevő... szinte csak az alaprogramok vannak. -
ricsi99
addikt
Van még új a nap alatt... van egy 20ft-s kérdésem.
Win7 sp1hu ...eddig 1000-gépre telepitettem ..
Asus p5gc deszka
Felment , win feltelpit driverek minden hibátlan.
Telefonról usb-n leosztva rá a net.Az érdekes hiba... elinditasz egy bármi videólejátszást..... és az elején megáll... ez lehet online
film , a gépen lementett valami ,de ami érdekes ,hogy pl a játékok elején kis intro mind1 megáll....
megszakitom a netkapcsolatot és már megy is minden , visszakapcsolom és tökéletesen megy akár egy online video....
Mind1 milyen böngészö ,mind1 milyen video ,mind1 milyen játék... ha van netkapcsolat az elején megáll és ha megszakitom, ujrainditom a netet akkor megy tovább....Amugy minden hibátlan ,szépen megy a net is
Tudom egy win reinstall megoldaná a problémát ,de inkább az izgat mi lehet a hiba? Ilyet még nem pipáltam... -
sz.j
nagyúr
Kár, hogy megszűnik a win 7 támogatása, mert kb egy éve hogy frissítettem win 10-re a gépeket, de nem tudom megszokni...... Sokkal jobban szerettem a hetest ....
Félreértés ne legyen, hibátlanul működik a win 10 a gépeimen, de szinte minden nagyobb frissítésnél tartani kell attól, hogy a frissítés nehogy agyonvágja a gépeket.
Eddig egy alkalom kivételével megúsztam .... -
carr
őstag
válasz
King Unique #67909 üzenetére
~30GiB szabad tárhely maradt.
~750GB foglalt (mindent kijelölve, akár TC akár win kezelőben ~750GB a foglalt terület)
belezavarodom.ne bonyolítsd.
Google fotók felszinkronizálta magát, kb 1 órája, úgyhogy formázom, majd visszamásolom rá a cuccokat. Azt meglátjuk.köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
-
troviko
senior tag
-
King Unique
titán
Ha bruttó 1 TB-os a HDD, akkor igen, a nettó mérete 931 GB (pontosabban GiB), az addig oké. Azt pedig a fájlkezelőben a meghajtó tulajdonságainál lehet megnézni, hogy mennyi a rajta lévő partíciónál a foglalt és a szabad terület. Ha a meghajtó gyökerében kijelölöd a mappákat és azok méretét nézed, az nem minden esetben egyezik az előbbivel, ami nem egyedi eset (példa). Ha NTFS fájlrendszernél nincsen megfelelő jogosultság a megtekintéshez, akkor pedig pláne nem meglepő. De ilyenkor rá lehet nézni külön fájlkezelővel (pl. TC), vagy erre szakosodott speciális programokkal is, mint pl. a TreeSize, hogy mi és pontosan mennyi tárhelyet foglal a meghajtón.
Viszont esetedben az nem derült ki, hogy az a ~ 200 GB (vagy inkább 181 GB) most szabad terület, vagy a tulajdonságoknál ténylegesen 931 GB foglalt és a mappák kijelölése mutat 750-et. Ha az előbbi, akkor semmi gond. Ha az utóbbi, akkor meg lásd az előbb leírtakat. -
carr
őstag
válasz
King Unique #67905 üzenetére
köszönöm! szuper vagy! Közben rájöttem, hogy más furcsaság is van itt.. 931GB diskmgmt.msc szerint a vinyó nettó mérete, de a rajta tárolt adatok 750B° Gb-ot foglalnak. hová tűnt dé... izé, ~200gb?
Most asszem megformázom inkább, s visszamásolok mindent. Hátha. HD sentinel 100/100
Rejtett fájlok/mappák megjelenítve. hmm... -
ricsi99
addikt
válasz
VIPowER #67906 üzenetére
Sajnos az első megoldásom nem jött be akár mit csináltam 72% megállt a telepítő.
Pe verzió amiket meg megtaláltam win7re az nem ismert fel a nyamvadt alaplapom hálókártyáját
8.1 10 pe meg a vga-t nem dijazta ...not supported.maradt a c verzió... elökotortam aszonypajti bobcatmagos régi notiját... na az lassú dög igazán... arra feltoltam egy win7 tiny-t és megy az adott célra...
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
Röviden, NTFS fájlrendszer és annál felhasználói jogosultságok. Ha a folytatásra kattintás esetleg nem lenne elég, akkor Windowson belül a saját tulajdonba vétel, saját felhasználódnak megfelelő hozzáférési jogok beállítása lehet a megoldás. Ez megoldható grafikus felületen és parancssorban egyaránt.
Alternatív megoldás lehet külső program (pl. IObit Unlocker) használata, vagy bebootolni pendrive-ról egy Linux Live (példa) / spéci WinPE (példák) rendszert, amik rendszerint figyelmen kívül hagyják az NTFS hozzáférési jogokat.
[ Szerkesztve ]
-
carr
őstag
Sziasztok!
kolléga HDD-ről másoltam át fájlokat a saját hdd-re (windows és más egyébeket is), s most rendszergazda jogot kér, meg másegyéb jogokat a törléshez. :s
Azon kívül, hogy átmásolok mindent egy másik hdd-re, és formázom, majd azon kívül visszamásolom, van valamilyen alternatív opcióm? köszi. Ja, rendszergizda vagyok.[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz
ricsi99 #67899 üzenetére
Van többféle megoldás is a WTG-hez, említve, linkelve volt már pár. Ha neked azok valamiért nem felelnek meg, akkor lehet másképpen is (példa), de a többi általában körülményesebb, pláne W7-nél.
Windows 8-tól hivatalosan és natívan támogatott a Windows To Go, mint már említve volt. Annyi korlátozás viszont van, hogy hivatalosan csak Enterprise lemezképpel működik, legalábbis a beépített eszköz használatánál. De külső programokkal megoldható más kiadásoknál is, lásd pl. az előbbi válaszban említett programokat. Meg akár a meglévő, pl. SATA-s telepítés WTG-re történő átkonvertálására is van lehetőség. Ez W10-nél működik (próbáltam), sőt mivel elég rugalmas, volt akinél még külön konvertálás nélkül is ment utólag USB-n csatlakoztatva.
Téged nem érdekel a sebesség, az egy dolog, de amúgy nem véletlenül volt említve. Akármilyen tetű lassú pendrive-ot nem javasolt WTG-hez használni, mivel rossz esetben használhatatlan lassú lesz rajta a telepített Windows... Ilyen szempontból általában jobb egy külső HDD, egy külső SSD meg pláne. A strapabíróság (írásterhelhetőség) meg a másik, azt az utóbbi kettő szintén jobban bírja, mint egy akármilyen vacak pendrive. Egy lassú, nem túl strapabíró pendrive-nál inkább valamilyen WinPE megoldást (példák) célszerűbb tartósan használni.
[ Szerkesztve ]
-
ricsi99
addikt
válasz
King Unique #67898 üzenetére
Nem érdekel a sebesség ... kb 3* irom le.
Kell nekem egy os ami mimimum win7 ,az se érdekel ha 1/2 óráig bootol.
Se nem hivatalos, se nem naprakész az se érdekel.
Frissitések sem ,csak menjen pen drive rol egy c2d lap.
Nem veszek hozzá se hdd-t se ssd-t mert szinte csak az asztal ketyeg rajta aztán megy a kukába
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• A topikban Alapelveink értelmében tilos a warez témák tárgyalása!
• Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- Óra topik
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Autós topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: MárkaLánc
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- MWC 2025: A ThinkPad notebookokról sem feledkezett meg Lenovo
- További aktív témák...
- Game Pass Ultimate előfizetések 4 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest