Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Micro Four Thirds
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Apple asztali gépek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen alaplapot vegyek?
-
PROHARDVER!
A topic a Microsoft Windows 7 operációs rendszerrel kapcsolatban felmerülő kérdésekkel fogalkozik:
Gyakori hibajelenség: A Windows Update csak keres-keres (svchost.exe jelentős a processzorterhelés), de nem talál frissitéseket. Itt a megoldás (Az angol nyelvű forrásanyag: http://wu.krelay.de/en/ )
Új hozzászólás Aktív témák
-
tpeter77
addikt
válasz
anorche1 #59045 üzenetére
ezt hogy?
nincs. Csak 1 pendrive az usb2.0-n és a másik usb2 porton a billentyűzet.
SATA3 0. portban van a HDD.
SATA Mode Selection: AHCI vagy IDE legyen?
illetve
Integrated SATA Controller
Enables or disables the integrated SATA controllers. (Default: Enabled)
és végül
Storage Boot Option Control: Legacy only
ez igy jó? mert korábban DVD-ről simán települt, de most pendrive-ról próbálom és nem megy. -
-
dokee78
félisten
Munkahelyen Win7 gépen rendszer gazda fiók van tehát nincs lehetőség játszani van valami trükk,hogy ki játsszam?
Heckelés nélkül? -
tpeter77
addikt
sziasztok,
telepíteném a Win7-et egy noti vinyóra pendrive-ról, és a legelején a meghajtó kiválasztásánál az alábbi hibaüzenetet kapom:
A telepítő nem tudott új rendszerpartíciót létrehozni vagy egy meglévőt keresni. További információt a telepítő naplófájljaiban talál.
Mi lehet a gond? MBR a lemez, és minden partíció le van róla törölve, simán csak kiválasztom neki a lemezt, hogy erre tedd fel, és ezt a hibát dobja. Nem tudom hogy mi a gond
-
Spirit
őstag
Elég sok futó alkalmazásom van, amiket nem zárhatok be(TW-n keresztül több gép, böngésző sok lappal, stb.) Ugyanezen gépen sokat játszom is, azonban a WASD helyett az Alt és a Tab a két leggyakrabban használt billentyűm a háttérprogramok miatt, így időszerű volt a 8GB ramot megduplázni,mert néha már köhögött. Látszólag minden megoldódott, azonban előjött egy új jelenség. Hosszabb uptime után(napok), ha komolyabb programot futtatok, igaz tökéletesen fut, de kilépés után egy böngészőben a lapváltás kb. 20mp és alig akar magához térni. A gyorsítótárazott, elérhető és szabad memória együtt 8GB körül van, ezen belül a szabad 0-10MB. Futó folyamatok összesen jó, ha 2-3GB-ot esznek ilyenkor. Windows 10 alatt a jelenség nem áll fenn, de itt nem részletezném miért nem azt használom
Kérdés, mi a ***** tüntet el kb 7-8GB ramot hosszú uptime-ok alatt, ha vírus, spyware, hasonlók kizárva(semmi nem talál semmit, újratelepítés nem segít, RAM bővítés óta áll fenn)?
-
-
anorche1
őstag
Sziasztok!
Át jövök ide, szerintem inkább a 7 -tel lesz a gond, nem a 10-zel.
Szóval, adott egy dell E6440 -es laptop, aminek az alján van egy win 7 prof kulcs. Én felakartam rakni uefi módban, ahci beállítással pendrive -val a Windows 7 prof 64bitet, egy win7 prof sp1 64 bit msdn isoból. A telepítőt rufus -szal csináltal, uefi módot beállítva. Pendriveról való bootoláskor kékhalál. Jó, megpróbáltam másik telepítővel (win 7 aio 64bit, júniusig frissítésekkel) és pendrive -val, de ugyan úgy kékhalál.
Jó, akkor rakjuk fel legacy -ba. Így szépen fel is ment, sikerült is aktiválni. Ezután azt mondtam a gépnek, hogy én használok akadálymentesítő technológiát, kérném az ingyenes Windows 10-emet. Leszedtem a frissítést segédet, ő el kezdett dolgozni, újraindította a gépet, majd a boot logó után fekete képernyő, és nem történik semmi.
Jó, biztos az a baja, hogy az ssd kondíciója 1% (nem annyi, csak annyit ír, valami kingston bug, majd he lesz időm elküldöm szervizbe), és már a Windows telepítésekor hibát ír, hogy erre nem lehet telepíteni, meg mentsek le róla mindent, de tovább gombra kattintva mégis telepíti. Ezért megpróbáltam ugyan ezt hdd -vel, de ugyanúgy fekete képernyő a vége. Gondoltam a frissítő felület annyira csicsás, hogy grafikus driverek nélkül meg sem tud jelenni, ezért minden drivert felraktam a géphez. Majd újra próbálkoztam, de ugyanúgy fekete képernyő.
Rádugtam hdmi és dsub -ot, hátha küld valamelyikre képet, de nem.
Kíváncsiságból megpróbáltam frissíteni egy win10 -es pendrive segítségével, de ugyancsak fekete képernyő.
Eljött a későeste, ezért hagytam megint, hogy csinálja a dolgát a frissítés telepítő (ezt a szart, minden egyes alakalommal letölti a 10-et, mi a szarért nem tudja megtartani, és leellenőrizni? Ráadásul hiába van 1gigabites netem, a Microsoft szerveréről csak csordogál), és úgy hagytam éjszakára.
Reggel mikor ránéztem a gépre megörültem, mert ki volt kapcsolva a képernyő, de miután megmozgattam az egeret, a Windows 7 ébredt fel, egy 0x8007000d hibakóddal.A Windows 10, uefi módban gond nélkül felmegy, de én szeretném aktiválni.
Ötlet?
-
ityam
őstag
Jogos. Tényleg nem kerestem rá itt a topicban. anno googléztem és egy manuális frissítésre találtam ami gyorsítja a keresést de azzal sem mindig turbó de néha tényleg jó legközelebb az említett oldalon lévőket nézem.
Köszi
-
Directors
senior tag
Sziasztok! (Nem tudom jó helyen teszem-e fel a kérdést de megpróbálom itt.)
Frissen telepített win 7.
Az a problémám hogy belekattintok pl. a google keresőjébe és elkezdek írni a billentyűzettel akkor egy kis idő után olyan mint ha nem lenne kijelölve a hely ahová írok és nem is folytatja az írást.Újra vissza kell kattintatom.
Most is míg írom az üzenetet ide egy csomószor ide kell kattintanom hogy tudjam folytatni a gépelést.
World alatt is ugyan ez a helyzet.Ez miért van ? Tudnátok segíteni ?
-
válasz
Rebel007 #59025 üzenetére
Ne a "csökkentett mód"-ot válaszd a menüből, hanem a Kis felbontású kép (640x480) engedélyezése pontot. Ez reseteli a beállításokat, majd újraindítás után hagyd rendesen indulni.
-
ityam
őstag
válasz
Cancer #59026 üzenetére
Ha nem ír ki hibát a frissítésnél csak pörög és pörög akkor szerintem hagyjad éjszaka bekapcsolva. Múltkor melóhelyen frissítettem egy win7 et aminél délután 2 kor kezdtem el keresni a frissítéseket és este 9 után frissült.
ui:Ettől meg ha valaki tud frissítés gyorsítására megoldást azt szívesen meghallgatom
-
Cancer
senior tag
Sziasztok,
Egy olyan kérdésben kérném a segítségeteket, hogy adva vagyon egy Win 7 lemezes verzió. Feltettem a laptopomra, ami kb 3 hónappal később megadta magát. A vinyója (valójában SSD) átkerült egy asztali gépbe, ahol a Win7 minden gond nélkül futott. Majd a napokban gondoltam (vírus és egyéb akadások miatt), hogy újra húzom a rendszert...
Azóta nem megy a Win update. Telepítéskor be-x-eltem, hogy végezze el a regisztrációt, ha online van. Amúgy SP1-es csomagként települt. A frissítés kereső meg csak pörög, pörög, "nem talál" semmit. Viszont a Photoshophoz kell valami frissítés, mert nem tudom felrakni a gépre.Pedig NAGYON kellene! Van ötlet, hogy mivel lehetne orvosolni a problémát?
Előre is köszönöm!
Ádám -
Rebel007
csendes tag
Igen Asus alaplap van benne, odáig el is jutottam, hogy alacsony felbontásban csökkentett módban elindítsam, de ott meg állt a tudomány hiába próbáltam bármilyen felbontásra állítani nem oldja meg a problémát sajnos.
Próbálkoztam ATI Catalyst Centert elindítani, de persze erre esély sincs. Mi tévő legyek?
-
Rebel007
csendes tag
Köszi szépen kipróbáltam, de F8-ra nekem a gép csak azt kérdezte, hogy miről bootoljon. Utána ugyanaz a forgatókönyv. Amikor csökkentett módban elindult akkor a legkisebb felbontás 800x600 volt arra állítottam de nem oldotta meg utána még az 1024x768 volt de azzal is sikertelenül próbálkoztam.
-
Rebel007
csendes tag
Sziasztok,
Az alábbi problémával fordulok hozzátok.
Van egy asztali gépem Win7 fut rajta és egy LCD tv volt monitornak használva főként filmnézésre. Egy rövid ideig át kellett raknom a gépet egy másik LCD tv-re simán ment az átállás. Most visszaraktam az eredetileg használt tv-re és az a gondom, hogy miután bootolásnál a fekete alapon Windows 7 felirat a vibrálós logóval lemegy és jönne a grafikus háttérrel az Üdvözöljük felirat ebben a pillanatban elveszti a jelet a Tv. Csökkentett módban elindul. Szerintem valami grafikus beállítás probléma lehet de nem jöttem rá, hogy mi felbontást próbáltam állítani de semmi.Előre is köszönöm az ötleteket vagy megoldást.
Üdv.
-
psg5
veterán
Sziasztok!
Már teljesen elbiznytalanodtam és outlook topik kihallt.:
Outlook 2016 ban szeretném beállítani egy gmail címet.
Mindent ugyanúgy csinálok és állítok be mint a másiknál (már van egy beállítva és rendben működik).
Mind a gmail oldalán engedélyezve van minden, mind outlookban beállítva. (megpróbáltam úgy ahogy a már beállított be van, ugyanazokkal a beállításokkal, majd megpróbáltam azzal amit a google javasol)
A fogadáskor mindig hibát jelez: "OK Gimap ready for requests from...."
Mit kellene még állítanom? -
jacint78
addikt
-
Panthera
őstag
Üdv!
Innen akarom letölteni a A DirectX végfelhasználói futtatókörnyezet webes telepítője-t, de win 10 letöltést akar erőltetni.
Hiányzik egy fájl egy játék indulásakor, és a leírás szerint ez javítaná.
Van alternatív forrásotok hozzá? -
ityam
őstag
válasz
Warpig #59012 üzenetére
Ha a parancsikonját rakod asztalra az szerintem jó megoldás.
A mappát miközben kihúzod az asztalra nyomjad meg az alt gombot és akkor nem másolja át az asztalra csak a parancsikonját.Így asztalról elérhető bármely mappa amit akarszvagy asztalon jobbklikk parancsikon létrehozás és megkeresed a mappát és úgy állítod be.
-
Warpig
aktív tag
Sziasztok!
Hogyan lehet az asztalra kitenni könyvtárat egy másik meghajtóról? Tehát, hogy ne a C-n legyen a documents könyvtárban.
Köszi!
W. -
-
Wolfskin
őstag
válasz
Wolfskin #59009 üzenetére
tegnap elolvastam azt a cikket amit kaptam, abban az állt, hogy sem driver, sem vírusirtó nem lehet rajta. nos, a vírusirtót nem lehet uninstalálni, csak cafatokban levakarni. de úgy végül este felment. azóta frissíti magát. már 15%-on van. remélem a héten elkészül...
a laptoppal ugyanezt már nem játszom el (érdemes egy t420s-t frissíteni?),
le lehet tölteni vhol egy w10 telepítőt?
am meddig lesz támogatva a win7? -
ityam
őstag
válasz
Richter36 #59000 üzenetére
tudom hogy le lehet e szedni csak azt akarom tudni hogy le kell e. rendszergazdáskodom és ezért fontos hogy minden laptop ami netről frissül kell e baszakodni vagy már tárgytalan a dolog. pár hónapja jött vissza laptop win10 el amit vissza kellett állítani win7re. amit el kéne kerülni, de fölöslegesen nem akarok dolgozni a kiszedéssel.
Richter36 köszi ez jó hír.
Ha valakinek megjelenik az ajánlat akkor megköszönöm ha szól.
-
Wolfskin
őstag
szval 12 órás 99%-on rostoklás után újraindítottam a gépet. most 140/231 frissítésnél jár, de megint belefagyott, úgy látom
nem fogom erőltetni ezt a w10-et, ha mér nagyon nem lehet elkerülni, kitalálok rá valami okosságot... -
SamSem58
aktív tag
Már nem ingyenes a Windows 10, úgyhogy rejtély, hogy miért ajánlgatja még a Microsoft.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• A topikban Alapelveink értelmében tilos a warez témák tárgyalása!
• Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- TCL LCD és LED TV-k
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Programozás topic
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen NAS-t vegyek?
- Korábban érkezhetnek az új hajlítható Samsungok
- Politika
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Asus ProArt OC RTX 4070 OC 12GB GDDR6X videokártya 3 év garancia 27% áfa
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W dokkoló (3TR87AA)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest