Hirdetés

Aktív témák

• hektor24

aktív tag

Sziasztok Fórumozók!

Két idegesítő problémám volt a Windows 7-tel kapcsolatban:

1. Az Internet Explorer 8 szinte minden gép ki-bekapcsolás után kiírta, hogy rosszul lett leállítva, ami persze nem igaz, mert mindig rendesen bezártam és utána állítottam le a gépet. Megoldás: regedit -> HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Internet Explorer\Recovery -> itt létre kell hozni egy DWORD-öt (Duplaszó) ezzel a névvel: NoReopenLastSession és 1 értékkel.

2. Szintén minden gép ki-bekapcsolás után elindult a Windows betöltése közben a Check Disk (chkdsk), hogy le kell ellenőríznie a C partíciót. Megoldás: Start menü -> futtatás -> cmd -> parancssorba be kell írni: fsutil dirty query c: -> ez valószínűleg ki fogja írni, hogy a meghajtód "dirty" -> utána szintén parancssorba be kell írni: chkntfs /x c: > ezzel a paranccsal a következő újraindítás után nem fogja a chkdsk leellenőrízni a C meghajtót, tehát indítsuk újra a gépet -> nyitni kell egy újabb parancssort (cmd) és beírni: chkdsk c: /r -> rákérdez, hogy következő boot alkalmával fusson-e, ott Y-t (Yes) kell nyomni, majd indítsd újra a gépet -> ha végzet a meghajtó ellenőrzéssel és bejött a windows, ismét nyiss egy paranccsort (cmd) és futtasd ezt: fsutil dirty query c: -> ezután már azt kell kiírja, hogy "not dirty".

Remélem segíthettem! :)

Mindenkinek kellemes Windows 7 használatot! :))

Aktív témák