- Apple asztali gépek
- Autós kamerák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- OLED TV topic
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Videós, mozgóképes topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Aktív témák
-
Clemi
veterán
válasz
Protoss
üzenetére
NVIDIA nForce4 SLI MCP built-in, asus m2n4-sli, nforce4 mcp;
Oksa, mostmár tudjuk legalább milyen vassal van a gond.
Most perpillanat nem fogok mondani semmit, mert esetleg rossznéven vennéd, csak 2 dolgot megjegyeznék:
1.) Életem első konfigja (10 évvel ezelőtt) AMD-s volt. Kb 1 hónapig használtam, de mivel folyamatos kompatibilitás gonddal küszködtem már akkor is, lecseréltem Intel-re amihez azóta is ragaszkodom. Ez persze szigorúan privát, és szubjektív vélemény, de a családban senkinek nem javasoltam, azóta sem, és nincs is AMD-s konfigja.
Igen, az Intel drágább, de nem is volt soha semmilyen gond senkinek a környzetemben.2. Mikor megvettem a mostani alaplapom, hetekig bújtam a fórumokat, és erősen hezitáltam én is az nForceX chipset és az Intel chipset között. De miután begyűjtöttem temérdek információt, és tapasztalatot, döntöttem, és azt hiszem jól.
Lehet hogy egy kicsit drágább a konfigom, de a mostani alaplapom a harmadik procim, és a negyedik videokártyám szolgálja ki (generáció váltások miatt), de működik rajta minden, és hibátlanul működik. Igen, egy kicsit drága volt az alaplap, de nem 1 évre vettem.
A tanácsom pedig az, hogy a hálókártya gondoddal vagy fordulj a Gigabyte supporthoz, (ha már egyszer ilyen LAN van rajta: LAN: NVIDIA nForce4 SLI MCP built-in Gigabit MAC with external Attansic PHY; Support TCP/IP Acceleration) vagy vegyél olcsón egy PCI-os kártyát.
Amúgy azt írtad, hogy Realtek driver van a hálókártyádhoz. De az én olvasatomban, az általad megadott alaplapon Gigabyte LAN van! Az nem lehet, hogy a W7 rosszul ismerte fel a LAN chipsetet?
Aktív témák
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- AKCIÓ! LENOVO ThinkPad P15 Gen 1 munkaállomás - i7 10875H 32GB DDR4 512GB SSD Quadro T2000 W11
- Lenovo ThinkPad X1 Yoga G6 (6th Gen) - i7-1185G7, 32GB, 512GB SSD, multitouch + TOLL
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- új akku Ár/ÉRTÉK BAJNOK! Dell Latitude 5330 i3-1215U 6magos! - 16GB 512GB 13.3" FHD 1 év garancia
- Dell PowerEdge R820 4x Xeon 688GB ECC RAM
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest