Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• jani-wan

tag

Hello

Kis segitséget kérnék én is.
    Érdekelne a Wake on LAN, és eddig odáig jutottam hogy BIOS-ban engedélyeztem, és a hálókártyán kell engedélyezni a felébresztést.
    Itt is olvasgattam kicsit, de amit Freddy TNT ir a #169-ben az nálam nincs. Már Advanced fül sincs hacsak nem az Advanced Routing-ról van szó, de azon belül aztán végképp semmi.
    Szóval fogalmam sincs azokat a beállitásokat hol kellene eszközölni a Routerben.
    Linksys WRT54GL routerem van, v4,30,7 firmware-rel (gyári), a hálókártya pedig Realtek RTL8139 alaplap integrált.

A másik talán érdekesebb dolog hogy a routerhez USB-s WIFI-n kapcsolodik a gép.
    Úgyhogy igazán nem is tudom hogy az alaplapi hálókártyám milyen szerepet is játszik a gépben, mivel ugye kábel nincs bedugva az RJ-45-be, és ugyebár ezért kapom a fizikai kapcsolat hibája piros X-et a helyi kapcsolat ikonon. Viszont csak itt lehet engedélyezni a hálókártyás ébresztést. Nem beszélva arról hogy még ezen sincs meg a Speciális fülön a Wake from Shutdown opció, mint a #153-as hozzászólásban látható képen.
    De van az Energiagazdálkodás fülön Eszköz felélesztése készenléti állapotból.
    Viszont a vezeték nélküli hálózati kapcsolaton (SMCWUSB-G 802.11g Wireless USB 2.0 Adapter) aztán Energiagazdálkodás fül sincs. :W

Szóval mit kell tennem, hogy távolról be tudjam kapcsolni a gépem, milyen programra lenne szükségem és hogyan állítsam be a routert?
    Köszi a segitséget előre is.

J

Új hozzászólás Aktív témák