Hirdetés
-
PROHARDVER!

Új hozzászólás Aktív témák
-
tisztavíz
junior tag
válasz
domper2015
üzenetére
Ezért kell kidobni a hibátlanul működő Xiaomi Mi 10T Lite 5G-met (2020-as, 2021-ben vásárolt). Telekom kártyával van VoWiFi, Yettel-el nincs. VoLTE mindkettővel van. A legutolsó MIUI van rajta, több frissítést nem kap. Root + bootloader nyitás banki és egyéb appok miatt nem jöhet szóba. Ha mégis tenném, lehet rá gyártani VoWiFi profilt?
-
tisztavíz
junior tag
válasz
martongunar
üzenetére
A Xiaomi Mi 10T Lite 5G-m VoWiFi képes, most is azon lóg Telekom kártyával (csak amiatt vettem, hogy bebizonyosodjon). Yettel-el ha fejreálltam sem ment. A 1220-at talán 20-30-szor is hívtam. A végén már a háttérben egyeztettek technikai kollégákkal, persze engem nem irányítottak oda, hiába kértem. A válasz mindig ugyanaz volt, 2022 utáni és náluk kapható készülékeken valószínűleg müködik, egyébként nem tudják garantálni. Ha szerinted felveszik még hibára is, sok sikert hozzájuk.
-
tisztavíz
junior tag
válasz
csaszi75
üzenetére
Már rég elengedtem, miután kiderült, hogy a One nincs a képben, illetve a VoWiFi megléte roaming-ban nagyon extra, nemhogy még minőséget várjak el. Bizonyos számokat nem lehetne roaming-ban hívni, tehát a VoWiFi nagyon nagy segítség, de nem csak emiatt. A traceroute-ot elküldtem, nem analizáltam.
2017 óta vagyok a spusu-nál. A Drei " le( nem )fedettségén" kívül a hívásminőséggel kapcsolatos problémára nem emlékszem, a mostanit leszámítva. A 7-8 év alatt új SIM-el volt egyszer eszköz kompatibilitási probléma. Ketten használtuk. Úgy ajánlotta egy elégedett felhasználó. Mindvégig nagyon gyorsan válaszoltak bármilyen csatornán és korrektek voltak. Ez alapján nem low cost.
Ha a VoWiFi nem garantált szolgáltatás, kis előfizető számnál még elmehet a külföldi megjáratás. A minőségi probléma nem biztos, hogy ettől van. Most tesztelem honos hálózatból. -
tisztavíz
junior tag
válasz
csaszi75
üzenetére
~ $ traceroute 83.216.33.116
traceroute to 83.216.33.116 (83.216.33.116), 30 hops max, 60 byte packets
1 x.x.x.x (x.x.x.x) 15.557 ms 15.617 ms 16.572 ms
2 * * *
3 catv-89-135-221-78.catv.fixed.one.hu (89.135.221.78) 39.428 ms 39.628 ms 38.370 ms
4 * * *
5 catv-89-133-5-121.catv.fixed.one.hu (89.133.5.121) 41.636 ms 40.905 ms 47.835 ms
6 193.188.137.82 (193.188.137.82) 51.066 ms 27.105 ms 33.879 ms
7 193.114.177.174 (193.114.177.174) 34.401 ms 31.859 ms 33.695 ms
8 213.164.2.218 (213.164.2.218) 33.700 ms 34.034 ms 33.302 ms
9 * * *
10 * * *
...
29 * * *
30 * * * -
tisztavíz
junior tag
válasz
csaszi75
üzenetére
Próbálom harmadszorra leírni másképp. Semmilyen mobilnet nincs a képben. Csak One vezetékes internet van, amin kimegy a WiFi. Csak és kizárólag ezt használom VoWiFi-hez. Egy telefonban van a spusu és Yettel eSIM, mindkettő VoWiFi-n lóg, a telefon repülőgép üzemmódban. Összehasonlítási alapnak írtam a Yettel-t, mert azonos körülmények között azon jó a hangminőség, amíg a spusu-n nagyon rossz Mivel a jelenség nem csak nálam fordult elő, gyanús, hogy központi probléma. Ha engedi a Linux emulátor, futtatok traceroute-ot később. Minek az IP címe a 83.216.33.116?
-
tisztavíz
junior tag
válasz
csaszi75
üzenetére
Talán egy valamiben tévedtem, de összeszedetten írtam pedig. Idézem a saját írásom, benne a válasz:
"A WiFi is a sz...ok One vezetékes hálózatán megy a netre, de mostanában stabil, ennyire nem lehet rossz. A Yettel VoWiFi kristálytiszta volt, de arról már nem hívok semmit. A spusu-t 100%-ban VoWiFi-n használom és rendkívül meglepett a hangminőség ilyen mértékű romlása, hogy már nem lehet érteni mit mondanak."A spusu adatkapcsolaton van 4G roaming, most próbáltam ki. VoLTE nincs, de az nem fontos nekem, 2G-n pedig nem várok el jó minőséget. Nem osztom vissza a mobil kapcsolatot, kizárólag ugyanazon, a One vezetékes hálózatán netre menő WiFi-n lóg a VoWiFi, amin talán joggal várok el minőséget.
Domper2015 válaszát meg kell erősítsem: a spusu nemrég még roaming-olt a Yettel-en is, már csak One-ra megy fel. Manuálisan sem megy fel sem a Yettel, sem a Telekom 2G/4G-re. De ennek a VoWiFi szempontjából nincs jelentősége ezekszerint.
Mégegyszer: a spusu-t roaming-ban csak VoWiFi-n használom. Ha a minőség rossz, ezen csak a spusu segíthet, mint kiderült.Az Orange-t mobilhálózaton használom (van VoWiFi, de azzal nem lehet ingyen hívni). Eddig felment mindhárom szolgáltatóra. A Yettel-re már nem megy fel manuálisan sem. Automatikus csatlakozással véletlenszerűen a One vagy Telekom hálózatára csatlakozik.
Ismét idézem magam:
"Az Orange sem jó minőségű és sok számnál a kicsörgést sem hallom, elkezd időt számolni és süket (bizonyos számoknál 100%-ban, másoknál 50%-ban vagy véletlenszerűen). A másik fél ilyenkor mindig hall engem."A One-on egy bizonyos ismert számnál kirakja a HD jelet, de itt is csinálta, hogy nem hallottam semmit. Ez nem feltétlenül VoLTE kérdéskör, de szerintem ezen is csak az Orange segíthet vagy jobb térerő, ami nálam sosem lesz.
-
tisztavíz
junior tag
válasz
4Grider
üzenetére
"A VoWiFi-hez nincs köze, csak a honos szolgáltatónak". Én is így látom logikusnak, de az előző hsz. 3. pontjában link-eltem a fórumtárs korábbi válaszát (IMS APN-t használt), ami miatt, illetve az 5. pontban írt tapasztalatok miatt kezdtem gyanút fogni, hogy mivan ha mégis a roaming szolgáltatón keresztül megy a VoWiFi. 20 éven át volt Linux gateway-em, ahol minden kapcsolatot láttam, minden forgalomba bele tudtam hallgatni.Sajnos most erre nincs kilátás, csak a probléma van, hogy nem tudok normálisan telefonálni.
Az Orange mindenre felmegy manuálisan (úgy emlékszem Ausztriában is). Automatikus beállítással láttam már a Telekom-on és a Yettel-en is. A gond a harmatgyenge jelerősség nálam, így a telefon nem a 2G-t preferálja, hanem a másik szolgáltatót 4G-vel. A spusu-t mintha a Yettel-en is szoktam volna látni. Mindenesetre most mindkettő szeret átmenni a One-ra, amit ki nem állhatok. -
tisztavíz
junior tag
válasz
csaszi75
üzenetére
Köszönöm a hozzászólásokat. Nem sorrendben, igyekszem mindenkinek válaszolni.
1. osztrák spusu (MVNO, Drei hálózatán), lengyel Orange
2. Nem tiltja, kijátszás/trükközés sem volt, alapból megy mindkettővel (értelme csak a spusu esetében van). A Yettel gyakorlatban tiltja, volt szerencsém tapasztalni, de ezt már korábban kitárgyaltuk.
3. Nem internet szolgáltatóra, hanem a roaming szolgáltató IMS AP-jára gondoltam, mint közbenső állomás a telefon és a honos szokgáltató között. Erről is volt szó. Csak azóta már a fórumtársnál is a One-on roaming-ol és nem a Tele2-n. 4Grider azt írta direkt kapcsolat van, erre később válaszolok.
4. A kérdés arra vonatkozott, ki lehet-e tiltani a One-t meghagyva az automatikus szolgáltató-választást. Az összes szolgáltatón 0-1 vonalka a 4G jelerősség általában és gyakran nincs 4G. Váltogat 2G és 4G között. 2G van közel teljes jelentősséggel, de ha van 4G éppen, jobb lenne az. A manuális választásnál Yettel 2G, Yettel 4G, Telekom 2G, Telekom 4G, stb. lehetőségek vannak. Ha éppen nincs 4G a kiválasztott szolgáltatón, fel sem megy vagy felmegy és hamarosan ledobja. Automatikus módban muszáj hagyni.
5. A kérdéseket leírtam. Azt szeretném elérni, hogy normális minőségben tudjak telefonálni (legalább érteni lehessen a beszédet). Néhány napja mindkét SIM a One-ra mászik. A hangminőség botrányos szintre süllyedt (recseg, pattog, torz, kihagy) VoWiFi-n is. A WiFi is a sz...ok One vezetékes hálózatán megy a netre, de mostanában stabil, ennyire nem lehet rossz. A Yettel VoWiFi kristálytiszta volt, de arról már nem hívok semmit. A spusu-t 100%-ban VoWiFi-n használom és rendkívül meglepett a hangminőség ilyen mértékű romlása, hogy már nem lehet érteni mit mondanak. Zsinórban több hívás ilyen volt Ausztria geográfiailag legkülönbözőbb pontjaira. Tegnap kiírta, hogy nincs kapcsolat a szerverre és egy ideig nem engedett hívni, amíg magától újra nem csatlakozott a VoWiFi. Akkor kezd el ilyen lenni, amikor kiveszem repülőgép üzemmódból, felnegy a r..ek One-ra, majd visszateszem repülőgép üzemmódba. Az Orange sem jó minőségű és sok számnál a kicsörgést sem hallom, elkezd időt számolni és süket (bizonyos számoknál 100%-ban, másoknál 50%-ban vagy véletlenszerűen). A másik fél ilyenkor mindig hall engem. Ausztriából nem csak a honos spusu-val, az Orange-el is kifogástalan a hangminőség, mindegy, hogy VoWiFi-n vagy VoLTE-n vagyok. Igaz, 4G+ és 5G van (majdnem) teljes jelentőséggel, de mi köze ennek a VoWiFi-hez, ami tökéletes volt. -
tisztavíz
junior tag
Külföldi kártyáknál, itthon roaming-ban a VoWiFi-hez köze lehet bármelyik magyar szolgáltatónak? Meg tudom nézni, hogy a telefonon melyik szolgáltatóra csatlakozik VoWiFi-ként, repülőgép üzemmódban? Az IP/port megnézéséhez vagy protokollba hallgatáshoz külső router/gateway kellene vagy root-olni a telefont, de egyik sem opció.
Ki lehet tiltani az One-t, hogy azon ne roaming-oljon itthon egyik külföldi kártya sem? -
tisztavíz
junior tag
Ilyet nem tapasztaltam. Két új Xiaomi-m is van. HyperOS 1 (Android 14) és 2-vel is ment/megy a VoWiFi Yettel-el repülőgép üzemmódban is. Nála is megy, de csak mobilhálózatra kapcsolódás után. Interneten keresztül nem épül fel a kapcsolat. A telefon nyilván próbálkozik. Ha tud egy teljes protokoll capture-t készíteni, abból kiderülhet. De biztos vagyok benne, hogy a szolgáltatónál bukik el.
-
tisztavíz
junior tag
HyperOS 2-n a repülőgép üzemmód és a WiFi bekapcsolása után (ha jól emlékszem) automatikusan jelezte, hogy ezentúl a repülőgép üzemmód bekapcsolása után bekapcsolva marad a WiFi. Ha van rá lehetőséged, próbáld így. Egyébként mikor tűnik el a VoWiFi ikon? Repülőgép üzemmódban aktív a WiFi hívás kapcsoló és az alatta lévő menü a SIM kártya menüben és nem írja felül az előnyben részesített hálózatot mobilhálózatra?
Egyébként biztos vagyok benne, hogy szolgáltató oldalon van a gond. -
tisztavíz
junior tag
-
tisztavíz
junior tag
válasz
tisztavíz
üzenetére
Az osztrák spusu Xiaomi 14T Pro-n roaming-ban tudja a VoWiFi-t. Még kint kikapcsoltam az egyik telefont, a másikról töröltem az eSIM-et (multi SIM). Magyarországon trükkösen felraktam az eSIM-et a 14T Pro-ra repülőgép módban. Így azt hitte még Ausztriában van. A másik eSIM felrakásánál ki kellett vennem repülőgép üzemmódból néhány másodpercre, ami alatt a spusu SMS-t küldött a roaming miatt. Ekkor a mobilhálózat lett preferált, de WiFi-re állítva azonnal ment a VoWiFi. Repülőgép módban is megy.
A Yettel VoWiFi kint nem ment a Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 5G-n. Itthon azonnal működött. A 14T Pro-n is. -
tisztavíz
junior tag
válasz
tisztavíz
üzenetére
A spusu válaszolt, hogy aktiválták a szolgáltatást. A másik telefonon keresztül megosztott spusu saját adatkapcsolattal a SIM kártya menüben ki-be kapcsoltam a WiFi hívást és azonnal megjelent egy VoWiFi feliratú ikon. A bank hálózatán is azonnal megy. Magyarországról kipróbálom a Xiaomi 14T Pro-val. Megírom mire jutottam.
-
tisztavíz
junior tag
válasz
4Grider
üzenetére
Az egyetlen nálam lévő eSIM-kompatibilis Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 5G-ben aktiváltam az eSIM-et, az osztrák spusu hálózatán (Magyarországról nem megy). A 14T Pro-ban biztos vagyok, hogy azzal menne a VoWiFi, de sajnos az nincs nálam. Jelen állapotában valószínűleg nem működne semmilyen készülékkel. Mint az előző hozzászólásomban írtam, központi problémára gyanakszom vagy a multi SIM-re, mert elképzelhetlennek tartom, hogy kiteszik a készüléket a listára és nem működik vele.
A Redmi Note-t nem tartom meg, helyette mégegy 14T Pro-t szeretnék. Hogy miért kell két telefon, nem mennek bele. Samsung/iPhone/Sony egész biztosan nem kell. A spusu-nak sajnos nincs jó alternatívája.
Köszönöm a megerősítést, hogy az általam próbált módszerekkel működnie kellett volna a VoWiFi-nek Ausztriában, a spusu saját hálózatán (Drei vagy 3 AT). Ez alapján nem látok más lehetőséget, mint a szolgáltatóval felvenni a kapcsolatot. Megírom mire jutottam. -
tisztavíz
junior tag
válasz
domper2015
üzenetére
Köszönöm az ismételt leírást. Vettem az adást elsőre is, de ezen a telefonon (Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 5G) tegnap óta hivatalosan is mennie kellene, emiatt központi problémára gyanakszom vagy a multi SIM-re. Magyarországon a roaming miatt, ahogyan írod is, nem 100%-os a módszer, tehát akkor már két hibalehetőség is lenne. Emiatt lenne lényeges, hogy itt (Ausztriában) az otthoni hálózaton működjön (sajnos csak ez az egyetlen VoWiFi képes telefon van nálam).
-
tisztavíz
junior tag
válasz
4Grider
üzenetére
A lengyel Orange-el (amivel pont semmi értelme, mert csak roaming-ban tudok ingyenesen EU-t hívni) mindennel megy a VoWiFi. Magyarországon azonnal ment az eredeti HyperOS-el, az osztrák spusu-val, a bank WiFi hálózatán. Az IMS implementációkkal a szolgáltatónként eltérő "káosz" miatt elképzelhetőnek tartom, hogy a spusu más porton vagy protokollal megy, amit a bank hálózata megszűr. Nincs root-olva a telefon, így nem tudok belehallgatni a hálózati forgalomba, amiből biztos vàlaszt kapnék (router és számítógép sem áll rendelkezésre). Más problémára gyanakszom. Ezt a telefont nem tartom meg viszont tartok tőle, hogy Magyarországon ugyanez lesz a gond a Xiaomi 14T Pro-val is, ami szintén (kezdettől fogva) támogatott a spusu szerint. Mindenképpen meg szeretném oldani a problémát, amíg Ausztriában vagyok.
-
tisztavíz
junior tag
válasz
4Grider
üzenetére
Köszönöm a részletes és hasznos összefoglalóitokat.
Az osztrák spusu hálózatán vagyok, egy másik telefon a WiFi hotspot. Fizetős VPN-em van. Hiába próbáltam sok magyar szervert, úgy sem működött. Repülőgép módba kell tenni, mert alapból a mobilhálózatot részesíti előnyben és szürke (elérhetetlen) a menü. Repülőgép módban elérhető a menü, a WiFi részesül előnyben. Feladtam.
Azért működik csak pár napig, mert valamiből rájönnek, hogy külföldön vagyok? Vagy ez otthon is így van?
One nem kell a "kiváló minőségű" vezetékes szolgáltatásukkal való sokéves bajlódás után. Még a modemes internetem is stabilabb volt a 90-es években.
Még egy kérdés. Egy napja fel van sorolva a telefonom az osztrák spusu weboldalán, mint VoWiFi kompatibilis készülék. Erről sem megy a VoWiFi, pedig otthon van, Ausztriában. Ahogyan fent írtam, egy másik telefonról csinálok WiFi hotspot-ot, de az ugyanaz a szolgáltató, mert multi SIM-em van. Ez lehet akadálya? A szolgáltató leírása szerint van bekapcsolva a VoWiFi, ami alapból ott volt a menüben. Bank WiFi-jéről (a szomszédban van, rálátok) és ingyenes WiFi-ről is próbáltam. Mindegyikről VPN-el és anélkül. Sokszor, sok VPN szerverrel próbáltam. Minden lehetőséget repülőgép módban is. Nem megy. Mielőtt panaszt teszek a szolgáltatónak, esetleg ötletetek van? A multi SIM lehet probléma? Mindkét SIM-re megjönnek az SMS-ek.
Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 5G, legfrissebb HyperOS van fent. -
tisztavíz
junior tag
A Yettel ügyfélszolgálattal most beszéltem, hogy a weboldalukon VoWiFi kompatibilisként szereplő készülékkel otthon ment a WiFi hívás, Ausztriából nem megy. Hosszas váratás után azt a választ kaptam, hogy külföldön nem elérhető a szolgáltatás. No comment. A VoLTE működik, az pont nem érdekel.
-
tisztavíz
junior tag
válasz
4Grider
üzenetére
A Yettel-el a bajlódás még azelőtt történt, hogy a fórumra írtam. Számomra egy ilyen fórumbejegyzés aranyat ért volna, főleg az az információ, hogy Telekom-al megy a VoWiFi ezen a készüléken. Amit írsz, egy hozzászólással ezelőtt tömören leírtad. Sajnos csak a mobilszolgáltatóknál adott területen dolgozók tudják biztosan mi hogyan van implementálva. Azt nem értem hogyan mehetett ennyire félre a VoWiFi a szolgáltatónként eltérő implementációkkal és ehhez tartozó készülékszoftver követelményekkel. Ezek szerint a VoLTE is hasonló cipőben jár. Egyébként minden hozzászólást elolvastam azóta.
-
tisztavíz
junior tag
válasz
tisztavíz
üzenetére
Visszatérve az eredeti kérdésemre: a Xiaomi 10T Lite 5G-n domino kártyával megy a VoWiFi (a VoLTE kijelzés nélkül, de úgy néz ki megy). Yettel előfizetéssel esélytelen volt a VoWiFi. Szerintem a 1220-on már mindenki ismerte a nevemet. A hàttérben technikai ügyfélszolgálattal egyeztettek a hívások nagy részében. Engem közvetlenül nem kapcsoltak a technikai ügyfélszolgálathoz, hiába kértem. A válaszuk mindig az volt, hogy ők nem "tiltják" a telefont, de a 2022 után gyártott és náluk forhalmazott készülékekkel fog csak nagy eséllyel működni. Ennyit egy VoWiFi-t tudó telefonról és a szolgáltatóknàl egyedileg implementált "IMS káoszról".
-
tisztavíz
junior tag
válasz
djsunstealer
üzenetére
Ha ez megnyugtat, domino kártyával Xiaomi 10T Lite 5G esetén ugyanez a helyzet és a hívások mellett a híváslistában HD kijelzés sincs. 4G-n hívás közben tudok 4G adatot használni. Yettel-el volt VoLTE ikon, HD kijelzés. 14T Pro-n (HyperOS 1) Yettel-el szintén volt VoLTE ikon és HD kijelzés. Ebben más magyar szolgáltató kártyája nem volt, arról nem tudok nyilatkozni. A SIM kártya menüben van VoLTE kapcsoló? Ha nincs, oda lehet tenni kóddal, de nálam ez a 10T Lite esetén nem változtatott. Teljesen szolgáltató függő milyen ikonok jelennek meg.
-
tisztavíz
junior tag
válasz
csaszi75
üzenetére
Dehogynem tudja. A Telekom oldalán a felsorolásban szerepel. Itt Android 10-el tudja, görgetve látszik a telefon menüje is. Még az elődje is tudja, nemhogy ez. A menüben be van kapcsolva a WiFi hívás, úgy mint a fenti link-en. Az alatta lévő menüben az a preferált. Csak nem működik a Yettel miatt. Telekom kártyával szerintem fog, csak tudjam végre kipróbálni.
Van újabb készülèk, amin vígan megy a lengyel Orange-el. De a cél a régi készülék lenne, mert oda akarom adni valakinek. Kimondottan fontos lenne a WiFi hívás. -
tisztavíz
junior tag
válasz
4Grider
üzenetére
Talán nem a Yettel topikban kellett volna feltennem a kérdésem.
"A te telefonodat nem támogatja a voda VoWiFi-je. Jó eséllyel a yettelé sem. A Telekom VoWiFi-je támogatja a legtöbb telefonmodellt, egészen gagyi butatelefonokat is."
Tudom, hogy ez a probléma, de nagyon érdekelne ennek a pontos techinkai háttere. A készülék támogatja, a Yettel bekapcsolta a szolgáltatást. Miért látom az IMS status-ban, hogy nem elérhető? Mi hiányzik ahhoz, hogy működjön?
Vettem egy domino kártyát csak ennek a kipróbálására, amire még nem tudtam sort keríteni. A Telekom oldalán fel van sorolva a készülék.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon tokok, telefon fóliák kedvezményes áron!
- Dell latitude 5330 i5-12.gen/8gb ddr4/250gb ssd/magyar Bill./új akku (Esztétikai hibás)
- Erőmű Magyar! Lenovo P16 ( Core I9 12950HX 32Gb DDR4 512Gb SSD Nvidia RTX 4Gb video) laptop!
- SONY PLAYSTATION 5 PRO KONZOL, 2TB
- Bivaly Lenovo T14 gen5 (Core Ultra 7 32Gb DDR5 1 Tb SSD) laptopom eladó 29 hónap gyártói garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eladó Honor 400 5G 8/256GB / 12 hó jótállás / AJÁNDÉK KEMÉNY TOK / CSAK KIPRÓBÁLVA VOLT
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi 13T 256GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

tomp