- CES 2026: akár játszhatunk is az Acer RGB lézerprojektorával
- Iterálunk, iterálunk? DeepCool AK700 Digital processzorhűtő
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- CES 2026: Teljesen szürreális lett az ASUS asztali gamer PC-je
- CES 2026: 1 kHz-es modell is akad az Acer idei monitorkínálatában
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Plazma TV topic
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Videós, mozgóképes topik
- Vezetékes FÜLhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Gaming notebook topik
-
PROHARDVER!
Ez a topic épített vízhűtésekkel foglalkozik, kompakt vízhűtések topikja erre a linkre kattintva érhető el! [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
gaben22
senior tag
-
Tomace91
senior tag
Köszi Pug és adridabri!

Azért kérdeze csak, mert én mindig is átlátszó folyadékot használtam, de ha majd egyszer végre valamikor a jövőben meglesz az új ház meg egy VGA és átépítésre kerül a loop akkor a folyadékot is lecserélem majd. A DP Ultra már megvan, jelenleg nem ez van benne, csak gondolom akkor már érdemes lenne átmosni/átöblíteni ilyenkor a loop-ot.
-
válasz
Tomace91
üzenetére
Vettem anno egy használt radit amiben piros folyadékot használtak . Átmostam alaposan , csapra kötve 5percig engedtem keresztül a melegvizet . Majd utána többször desztívzzel. Majd egy külön gépen kívüli loopban fél napig keringettem benne a [Sysclean] -es vizet , 2x cserélve . Tisztának tűnt a végére . Beépítve a loopba viszont másnapra mégis előkerült a piros valahonnan. Még próbálkoztam egy utolsót ecetes vízzel feltöltve fél napig , de nem ... Na azóta nem veszek használt radit , csak ha színtelennel volt használva
-
válasz
mpierre
üzenetére
Blokk, tartály, de leginkább az egyik reservior-ba épített szűrő, szerencsére nagy részét megfogta.
Radik átmosva, 2 tartály is... mivel a VGA és ez által a VGA blokk is új, kb 2 napot volt a loop-ban, azzal nem kellett foglalkoznom.
Viszont a CPU blokk mlg hátra van, pedig azt nem akartam megbontani, de ez van...
-
Eletemben eloszor es utoljara volt szines loty a rendszerben, az is biztos...
Ez is csak azert kerult bele, mert ez volt azonnal elerheto, DP ultra kek hardveraprorol ...
Ezek utan csak az atlatszo, az krvelet
-
Toby888
senior tag
üdv, én gondolkodtam a laposom vizezésén,gondolom oda esztergáltatni köll blokkokat, valaki meg tudná csinálni ?
-
mpierre
veterán
válasz
xyvalaki
üzenetére
2 db XT45 420-n (az x-flow éppen kezd kútba esni, mert nincs raktáron) + 1 db 480/560-n + egy 4 utas osztó-gyűjtőn + blokkokon kell áttolni a vizet. Kb 200l/h-t el kéne érni, hogy az osztó ágain meglegyen a 50l/h.
Laraxior: Amíg nem volt tervben ekkora kör, ennyi hőforrással és hőleadóval én is egy D5-t használtam. Azért az Aquaero 5LT visít is, ha gond van.
-
mpierre
veterán
válasz
pandagabor
üzenetére
Lesz egy elfekvő, ha elkészül az új gép.
-
Laraxior
titán
Van valami kiálló vacak a ddr5 ramokon, ic, vezerlő vagy akármi, ami miatt nem menne rá a régi OCZ flex blokk? Kicsit kinezetre az alphacool core blokk is hasonlonak tunik, csak nem mutatják a belsejét, meg ugye a méretek sincsenek meg.

-
pandagabor
csendes tag
Kedves Fórumtársak!
Nem sok esélyt látok rá, de hátha…a képen látható reservoirt keresem, hátha van valakinél egy elfekvőben. A mérete igazából lehet más, 150-200-as is, ami fontos az az hogy D5 alja legyen…
Köszi ha valaki jelez!
-
mpierre
veterán
Szerény gépészeti ismereteim alapján: a dupla D5 esetében a két D5 azonos fordulatszámon menjen? Pár % eltérés gondolom belefér.
-
válasz
proci985
üzenetére
Elvileg szerda-csut erkezik.
Remelem hiba mentesen teszi ezt meg (IO front panel issue, bent front grill issue, poor protecting packaging issue).Holnap meg ki kene koltozni a HAVN-bol es patika modon szepen osszelegozni es elcsomagolni a futarnak.... az asszony imadni fogja

-
proci985
MODERÁTOR
eloben joval kevesbe ver istvan a HAF es a belso elrendezese jobb. egyebkent en is agyaltam par napot vetel elott, hogy hogy nez mar ki. viszont a gyakorlatban volt a csaladban egy Cosmos S RC1100 (es volt sok evig egy sajat sima RC1000 is), az EVO joval inkabb az RC1100 kesei rokona. konkretan par megoldasa (szinpaletta, racs alak felul) egyertelmuen a classic Cosmos S rokona. verpistike logo alig, a ledeket pedig meglepoen jol be lehet lazara allitani. nalam okkal van Van Gogh Starry Nights szinvilagara konfiguralva

CM fan egyebkent nem vagyok, utobbi 10 evben egy NZXTm volt. A HAF meg ugy kerult a kepbe, hogy kizarolag kifele fujo radiatorsloton akartam a Mora3 radiatortomeget elhelyezni, amire egyedul ez a haz kepes a piacon.
viszont kivancsi vagyok, mert nekem is kb az volt a masik haz, amit neztem

-
Ha merev csöves AM4 rendszeremet AM5-re váltom le, akkor a cpu blokk csöveit kell módosítanom?
-
mpierre
veterán
Még dobozban van a géplak. (yt link) Megnéztem, méricskéltem, utána visszacsomagoltam. Szerencsére egyben van, de a front panel csámpásan van fröccsöntve. Szerk.: (Nekem úgy tűnik, de yt videóban is úgy néz ki, tehát gyári ficsőr.) A jobb felső sarka kajla egy picit. Pont ezért fog maradni.
-
mpierre
veterán
Hiába a CM HAF 700 Evo, mégiscsak a TT CTE C750 lett. Nem tudtam megbékélni a HAF kinézetével, meg szeretem széttúrni a gépházat. A 420-as XT45 nem fér be hátra. Pont 5 mm hiányzik ehhez, meg a kábelek sem jó helyen jönnek ki hátul, ha asztal mellé kerül ez a b@szom nagy gépház. (Nem is értem a kivezetést. Asztalra nem igazán való ez a gépház, akkora. Max ha táncparkett méretű az asztal alatta. A Lili A4H2O-ból vagy két tucat beleférne.)
Szóval kezdődhet a tervezgetés, hogy mit hova, merre pakolok el a gépházban. Az aquaero 5 LT-nek is kell valami jól szellőző, de nem túl látványos hely. Meg a hdd-nek is kell még. Jó lesz ez.... egyszer...valamikor. -
proci985
MODERÁTOR
-
proci985
MODERÁTOR
sved amazon
ahogy nezem nemet amazonon van sima 340 es (mas eladotol) EVO 420 korul.
kulonbseg az elolap, meg az EVOhoz jar PCIE riser. belul elvileg a ketto egyezik. lud legyen kover alapon en az EVOt vennem, simanak szerintem eleg verpistike elolapja van, az EVO eloben inkabb a Cosmos S RC1100 kesei rokona (szinvilag is stimmel, van egy a csaladban).
-
fox64
tag
Üdv mindenkinek!
Ek flt240 tartályban lakó D5 nagyon nehezen indul,lehúzott pwm-el is,elég ha egy napot/fél napot áll.kétszer már kiszedtem megpucoltam,dp ultra clear folyadékot használok,kb egy hónapja volt a rendszer átmosva és előtte is csak clear folyadékkal ment.mi lehet a gond? -
-
Vizezett valaki 5090-et alphacool blokkal? Itt is van chip magassag elteres para es kell puttyizni, vagy jo az alpha altal adott padozat?
-
Toby888
senior tag
válasz
nagy.attila1
üzenetére
nyugodtan csavarozd ki és szedd ki, nem lesz baj, remélem...
-
Toby888
senior tag
válasz
nagy.attila1
üzenetére
nem,csak ha cserélni akarod
-
Toby888
senior tag
válasz
nagy.attila1
üzenetére
kitekered a csavarokat, kiszeded, oszt csá,a csavarhúzóhoz csak értesz,úgyanúgy működik,csak a másik irányba
-
nagy.attila1
csendes tag
Sziasztok, lenne egy komplett alphacool corewind st240-es folyadékűtés szettem, egyáltalán nem értek hozzá :/ esetleg valaki tudna segíteni a kiszerelésében ? Szívesen cserélném sima aio hűtésre vagy eladnám, de így értékesíteni se tudom
Köszönöm a segítséget előre is -
Aquatingról hétfőn fogok rendelni, ha valakit érdekel, írjon rám.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
JSandor
üzenetére
Cooler Master Haf 700 (EVO).
Két 360 felülre, egy oldalra. összes meleg mehet direkt házon kívül. Gyakorlatilag Mora3 felület házon belül, hogy az összes meleg kizárólag kifelé távozik a radiátorokról.
Nem olcsó, de van akcióban 400 eur körül. Egyszerű vele dolgozni, egyszerű vele építeni és a felépítése miatt eszméletlenül jól szellőzik.
-
mpierre
veterán
A Watercool megoldotta a problémát. Kb 1 hónapja kapható 200-as D5 tank. Nem kell hozzá MoRa IV.
-
-
JSandor
tag
Nem fért be, mert akkor a pumpa kimenete egy szintbe volt a vga-val. Úgy is volt már összerakva ahogy Lara írta, sőt oldalt két venti sor volt a radin push/pull ba befelé, az alsó kifele fújt pull ba, fent kifele push ba és a hátsó venti kifele. A víz áramlást meg mindig így csináltam ahogy most van: pumpa->alsó radi->gpu->ram->cpu->felső radi->oldalsó radi->pumpa csak régebben nem volt ram blokk.
-
Garsza
veterán
válasz
JSandor
üzenetére
A hardver ez mi alatta?
De ezek olyan hőmérsékletek amit közepes léggel is el lehet érni.
Én mondjuk gépházban nem erőltetném a radikat. Inkább házon kívül. Ha nincs mozgatva a gép.
Én meg azon paraztam hogy ráraktam az 5080 -ra a blokkot nem jól érintkezik mert 400w -on 53°C melegedett. -
gaben22
senior tag
válasz
JSandor
üzenetére
A vízhőmérséklet az tényleg fokozott hogy úgy mondjam
, így már értem miért merült fel nálad, hogy megpróbálj javítani rajta. Házon belüli radikkal én olyan sokat nem játszottam, de az a delta 5 fok idle-n az valóban jelezni akar valamit. Terhelésnél ventik is forognak rendesen, pumpa is pörög úgyhogy hőmérsékleteken kívül akár hangban is tudnál nyerni némi javítással. -
JSandor
tag
válasz
gaben22
üzenetére
Nos itt lesznek a hőmérsékletek:
Szoba: 24,6 fok
Idle:
-gpu 28 fok
-cpu 26 fok
-víz 29 fokTerhelés: ( másfél óra Furmark 2, GPU 1440p és CPU stressz teszt):
-gpu max 68 fok (gépház oldal, előlapi üveggel) nyitottan 61,5 fok
-cpu max 89 fok nyitottan 79 fok
-víz max 47, 5 fok nyitottan 38,9 fok
-áramlás 157,5 L/h nyitottan lemegy 103 L/h-ra
-ventilátorok 1700-1800 rpm
-
Zsohi
őstag
Ezzel en nem ertek egyet. Azok a komponensek amik igenylik az aktiv hutest azokon mind ott a viz, az hogy most a 35-40 fokos radin keresztul erkezik a levego az a VRM-nek nem szamit, ssd nem szamit, ram szamithat, esetleg, viszont nem ismerek sok olyan workloadot ami fel fogja futeni a ramokat es most persze nem arra gondolok, hogy a letezo ossze venti kintrol befele dolgozzon.
-
JSandor
tag
Igen ma munka után úgyis van más dolgom és belövöm a gépet addig 1-2 óra tesztre aztán este írok.
-
gaben22
senior tag
válasz
JSandor
üzenetére
Tudsz mondani hőmérsékleteket? Leginkább külső (szoba) hőmérséklet és idle víz + 1-2 óra nagy terhelés utáni vízhőmérséklet lehet érdekes, mellé esetleg CPU GPU hőmérsékletek is, csak hogy lássuk honnan hova mennénk hőmérsékletek tekintetében (40 fokot láttam, de nem mindegy, hogy 33 fokos budapesti belváros szobahőmérsékletet nézzük vagy 18 fokos telet
) . -
JSandor
tag
Többféleképpen próbáltam, jelenleg most úgy van, hogy minden a benti levegőt fújja ki mindegyik venti a radiátorokon keresztül és 1 venti fúj be. Úgy is volt, hogy az oldalsó radiátoron keresztül kintről befelé fújt. Azonban hőmérsékletben nem volt változás.
Szerk: Időközben pumpa csere is volt mert a DDC pumpám 3 éves volt és cseréltem új D5-re. Az előtt is ugyan az a víz hőmérséklet volt jelen.
-
JSandor
tag
Sziasztok!
Segítség/véleményetekre lenne szükségem.
Jelenleg Lian Li O11 XL akváriumba van a rendszerem: CPU+GPU+RAM blokk (12900k, RTX3080) 3 db 360-as radi (45mm, 35mm, 30mm vastag) és D5 Pumpa. Viz hőmérsékletem játékok alatt 40 fok körüli és szeretnék házat váltani.
Néztem a Phanteks Enthoo Pro 2-t és arra gondoltam, hogy a három radiátor helyett a házba kettőt tennék (Monsta push/pull alulra és egy 480-as felülre push-ban) elől és oldalt pedig csak intake ventik lennének vagy 120-as vagy 140-es méretben.Szerintetek ezzel javulna a víz hő ?
-
Pakmara
őstag
válasz
tibcsi0407
üzenetére
Mi lett a DD blokkal?
-
tibcsi0407
félisten
Könnyű blokkocska.
-
mpierre
veterán
2 db Alpha xt45 x-flow (házban) + egy 420/560 Phobya (hol máshol, mint kint) + vga + cpu + ram + ssd (talán) osztó-gyűjtős vízkeringetésére elég egyetlen D5, vagy inkább legyen 2 db?
Új hozzászólás Aktív témák
● Kompakt vízhűtések topikja erre!
● Olvasd el a Téma összefoglalót!
● Privát üzenetben szakmai kérdéssel ne zavarjátok a tagokat!
● A topik csak épített vizes rendszerekkel foglalkozik!
● A topik kiemelt témájú!
● Vízhűtés offtopik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Witcher topik
- Ford topik
- Okos Otthon / Smart Home
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Videó stream letöltése
- Plazma TV topic
- További aktív témák...
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 2026.01.02 - Frissített Lenovo Gamer árlista (RTX 5090 / 4090 / 5080 / 4080 / 5070Ti / 4070 / 5060)
- Huawei P30 Lite / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Apple iPhone 13 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 100%
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3747
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

. Ha már színes...

Grózi