- Programajánló: közeleg az idei Bacsis-tuning Retró Számítógép kiállítás
- Computex 2025: az Akko klaviatúráira nem mondható, hogy unalmasak
- Computex 2025: szinte mindenre gondol a Team Group
- ATX 3.1-es tápokkal gyarapodott az MSI MAG termékcsaládja
- Még mindig nem döntött az ASML High-NA gépeiről a TSMC
- OLED TV topic
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Steam Deck
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Melyik tápegységet vegyem?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Fujifilm X
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Kedvező árú Philips OLED televízió a tesztpadon
- Milyen TV-t vegyek?
-
PROHARDVER!
Ez a topic épített vízhűtésekkel foglalkozik, kompakt vízhűtések topikja erre a linkre kattintva érhető el! [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Laraxior
titán
Tényleg rendben lesz a víz, ha nem gyógyszertári alkoholt öntök bele, hanem mondjuk vodkát?
Sajnos az igazi alkohol elfogyott, csak ez a kis gyenge lötyi van itthon, viszont ma szétszedném a gépet, vagy holnap, ha éppen ellustulok -
Tikakukac
titán
válasz
energy4ever #45346 üzenetére
Kapcsolózás veszélyes, oda valamit még rakni kell, könnyen lehet olvasztani a gépsast, true story.
-
DigitXT
félisten
válasz
energy4ever #45346 üzenetére
Hát éppen azért, mert elindulni azon nem igazán szeret. Jó a kapcsoló,
de egyszer felejtsd el átkapcsolni, aztán ott erőlködik a szivattyú. A víz
meg felforr. Az se piskóta, hogy megy 5V környékén...! Volt már nálam
néhány DDC, s a konkrét példány elektronikájától függött, hogy mennyi
feszt tolerált még. (Nálam 6V alatt kb. egyik se szerette a meghajtást.)Az érdekes, hogy egy bizonyos fesz alatt már nem csökken a fordulat,
hanem az elektronika megpróbál stabilizálni, pl. 2000 rpm-en: ha még
sikerül neki, akkor megy, ha viszont nem, akkor leáll a retekbe.Neked mennyit forog 5.2V-on?
Illetve hol méred a feszültséget?
-
energy4ever
addikt
válasz
DigitXT #45345 üzenetére
Ahogy tekerem lejebb, ugy halkul. 5.2V korul mar nema, viszont az aramlas olyan alacsony, hogy az aramlasjellzo forgo akarmim a korben mar szo szerint megall(aramlas ettol meg van, mert a res-ben lattni.)
Miert necces a 6V? Ha nem indulna a DDC, beraktam egy kapcsolot, ami feldobbja 12V-re. -
DigitXT
félisten
válasz
energy4ever #45344 üzenetére
A rezonancia a fordulatszámától függ. A 6V lehet pont nem a barátja:
én első körben megpróbálnám kicsit odébb tekerni. Igen, akár feljebb!
(Ha lenne még egy DDC-d, attól még nem menne a mostani kevesebb
feszen jobban: eleve necces már a 6V is, még az is lehet, azért zörög.) -
energy4ever
addikt
Szerintetek erdemes lehet megegy DDC-t bekotolni a korbe, hogy halkabb legyen? A mostani rezonal, nem akarom lecserelni a res kombot, igy marad. Ha megegy DDC bemenne a korbe, megkevesebb V-t addnek neki. Viszont lehet hogy ugyan akkora aramlasnal ugyan ugy rezegne!?
Alacsony Volt-on valo indulast kikuszoboltem. Bekotottem a rendszerbe egy kapcsolot. Igy tudom kapcsolni, hogy epp 12V-ot, vagy 0-12V kozott menjen(most 6V-n megy).
-
Walter_White
senior tag
Sziasztok! Még nagyon kezdő vagyok a témában,elég volt a kompakt víz világából, főleg úgy hogy megölte a procimat a pumpaleállása.(valószínűleg amiatt, hogy a pumpa közvetlenül a procival érintkezett, és az a hő nem éppen jó hatású, főleg úgy, hogy azt olvastam, hogy 60 fokig van, az épített víznél megengedett vízhő, ami még nincs káros hatással a pumpára.- akkor egy ilyen kis .... -nál mennyi lehet... ha rosszul olvastam javítsatok ki kérlek)
Most elsőnek csak procit szeretném vizezni, - most fogok újítani is gépet (1700X, vagy 1800X-re) késöbb pedig majd VGA-t is, de most jelenleg az R9 290-es lesz a gépben így arra nem szeretnék pénzt költeni.
Összeállítottam egy variációt, ha láttok valami anomáliát kérlek szoljatok, illetve ha esetleg tudtok valami mást ajánlani, azt is megköszönöm. A Házam egy TT Core X71. - van hely benne bőven mindenre
Merlinnél
Radi: EK Water Blocks EK-CoolStream PE 480
Cső: Alphacool AlphaTube HF 13/10mm - Átlátszó, 1m
Áramlásmérő: Alphacool Eisfluegel G1/4 szögletes - Acetal vagy Aquatuning átfolyásjelző G1/4 szögletes - Plexi
Folyadék: NANOXIA COOLFORCE CF1 - PURE & POWER- 1.000 ML
Csatik: Alphacool 13/10 szorítógyűrűs csatlakozó G1 / 4 - Deep Black Sixpack /17387/
Csap: ALPHACOOL 2-UTAS GOLYÓSCSAP G1 / 4 - BLACK NICKEL
Blokk: AM4-es, de azt majd késöbb.
(pumpát- tartályt - külön külön, esetleg egybe?)
Amit kinéztem
Egybe pumpa-tartály: ALPHACOOL EISBECHER D5 250MM ACETAL INKL. 1X ALPHACOOL VPP655 /13291/ALPHACOOL EISBECHER DDC 250MM ACETAL INKL. 1X ALPHACOOL DDC310 /13293/
Külön-külön
Tartály: EK-RES X3 250 LitePumpa:PHOBYA DC12-400 12VOLT PUMP
vagy
EK Water Blocks EK-XTOP SPC-60 PWM - Acetal (incl. pump)Minden segítséget előre is köszönök
-
-
JasL
őstag
válasz
jones965 #45336 üzenetére
EK-s a szivattyú, nincs rajta AQUABUS. Igen, csak ventiket vezérelek vele, mert az alaplaphoz kapott ext. fan card egy marék hulladék volt. Nem baj, ha most még felesleges, egyszer még jól jöhet a bus. A szivattyúvezérlést most az alaplap WATERPUMP headerjével valósítom meg, tehát azért van felette kontrolom bőven.
-
JasL
őstag
Kábelrendezve, beállítva. Úgy érzem teljesen kimaxoltam a dolgot a lehetőségeimhez képest.
Konfig:
i7-6800k
Asus Rampage V Edition 10
32GB Kingston DDR4 2666 16GB HyperX Predator CL13
MSI GTX 1070 Gaming X 8G
Samsung 950 Pro 256GB [M.2/2280]
EVGA SuperNOVA G3 1000W
Thermaltake Core W100Periféria:
LG 34UM95-P
Ergotron MX
LG BE16NU50 külső Blu-Ray író
Razer Deathadder Elite
DasKeyboard 4 Ultimate
SteelSeries QcK XXL
Logitech Z906
Vogels VLB-500 kitek
ASTRO A50
AKRacing Nitro Orange
Office Depot lábtámaszHűtés:
Aquaero 6 PRO
Plexiáramlásmérő
2x Aquacomputer SPLITTY9
7x Noiseblocker BlackSilentPro PK-PS (140 mm, PWM)
6x Noiseblocker eLoop B12-PS (120 mm, PWM)
Mayhems Ultra clear cső
Mayhems X1 clear hűtőfolyadék
Phobya G-Changer 360 V.2
Alphacool fittingek, csap, áthidaló
EK Water Blocks EK-XTOP Revo D5 PWM + Pumpa - Acetal
Phobya Balancer 250 fekete nikkel
EK-Supremacy EVO - Full Nickel (Original CSQ)
Phobya inline Hőmérséklet érzékelőEnnél jobb gépre most nem is vágyhatnék. A gépparkom még ennél is bővebb sokkal, de a PC-hez kb ezek tartoznak. Csak a hűtés ára.. hát több 100k volt. Nem ajánlom senkinek!
-
JasL
őstag
Hogy a fenébe kell ezen RPM-es ventin fordulatszámot állítani? Addig megvolt, hogy MIN és MAX állítás, meg hogy RPM... de mindig maxon mennek
-
zsopu
tag
Sziasztok,
azon agyalok, hogy csak a processzort megcsinálom vízhűtésesre.
szerintetek elég lehet egy 120mm radiátor?
kb. 100W-ot kéne lehűteni! -
JasL
őstag
Első látásra szerelem, aquaero rulez
Azt írja a License Manager, hogy 2018-as verzióra is jogosult vagyok, viszont nem találom a letöltéseknél, illetve 2017-1.3-at tette fel. Ezt hogy lehet orvosolni?
-
-
JasL
őstag
Na, kezd alakulni a dolog. Már bent van a helyén, most jön a kábelezés meg splitty-k berakása.
-
Grózi
Topikgazda
válasz
LLKobe #45304 üzenetére
ThodEE-nál a pont,nem vettem észre hogy te nem pwm-s ventihez keresel.
Így a külön tápos elosztókábel nem játszik,egy ilyenre lesz szükséged: [link] +ad meg a venti típusát.
A manualod szerint 1A-val terhelhetők a sys_fan aljzataid,így ha 0,25A-nal nem több egy venti(120-s méretben csak a nagy fordulatszámú(1800+) és az ipari ventiké szokott több lenni) akkor mehet 4 egy aljzatra. -
LLKobe
veterán
Üdv!
Ti hogy oldjátok meg a nem PWM-es ventik szoftveres szabályzását?
Konkrétan 3-4db ventit kéne alaplapról feszülségszabályoznom, de lehet hogy a lapra már nem dugnék egy 4-es splittert mert elfüstöl tőle...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Kompakt vízhűtések topikja erre!
● Olvasd el a Téma összefoglalót!
● Privát üzenetben szakmai kérdéssel ne zavarjátok a tagokat!
● A topik csak épített vizes rendszerekkel foglalkozik!
● A topik kiemelt témájú!
● Vízhűtés offtopik
- OLED TV topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Patikamérlegen számolgatják az iPhone 17 Air komponenseit
- Bestbuy játékok
- WordPress tartalom kezelő rendszer (CMS)
- Kerékpársportok
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Mazda topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A05 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A9 2018 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus B350 R5 1600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050Ti 4GB Cooler Master CM 690 III TT 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest