- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Intel GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Házimozi belépő szinten
- Milyen házat vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple notebookok
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
-
PROHARDVER!
Ez a topic épített vízhűtésekkel foglalkozik, kompakt vízhűtések topikja erre a linkre kattintva érhető el! [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
baboss
őstag
válasz MaUser #14294 üzenetére
Annak idején amikor elkezdtem a vízhűtést építeni nekem egy 800x1000-es dupla fehér lemez radiátor volt rajta.A típusára már nem emlékszem.(ez volt otthon elfekvőbe) Gondoltam ideiglenesen az is jó lesz.Reggel bekapcsoltam a gépet és délutánra már igen csak meleg volt.Egy asztali nagy ventivel kellet hűteni.Amint lehetett lecseréltem egy Tripla radira és máris sokkal jobb volt a hűtése a rendszernek.
[ Szerkesztve ]
-
MaUser
addikt
Nem, ez egy kondenzációs kazán munkapontjára számolt 45°C előremenő 38°C visszatérőnél ennek a radiátornak a hőleadása.
''A file-cserélés öli meg a filmipart? Inkább a filmipar öli meg a file-cserélést. 2 hónapja nincsen semmi értelmes film, amit érdemes lenne letölteni...''
-
4D4M
senior tag
válasz MaUser #14294 üzenetére
Ez az érték valami tapasztalati úton jött? Mert ezek aztán már tényleg nem PC vízhűtéshez tervezettek. 70-90°C-os előremenő vízre vannak kitalálva. Őszintén szólva jóval több a szkepszisem ezekkel kapcsolatban mint az autóradikkal (:
(Amúgy nem a gép közelében tervezem a radiátort, tehát nem szempont, hogy szép legyen.)
Más: átfolyásmérővel operál valaki élesben?
[ Szerkesztve ]
...mit teszel ma, ami holnap is számít ?
-
MaUser
addikt
Pl. 500x500 EKE 40 fokos víznél kb. 300W-ott tud disszipálni és ha elég nagy a házad, akkor az oldalára szépen felfogatható. Könnyebb verzió a BEK, ott csak egy konvektor van. Ha maximalista vagy és van hely, akkor pedig egy jó nagy radit is felrakhatsz oldható csatikkal a falra.
''A file-cserélés öli meg a filmipart? Inkább a filmipar öli meg a file-cserélést. 2 hónapja nincsen semmi értelmes film, amit érdemes lenne letölteni...''
-
mackosajt
addikt
Szivárgás és csöpögés gyári, spéci csatlakozókkal is lehet, mint azt itt 1 oldalon belül írta is egy kolléga.
Persze elhárítható, mint ahogy barkácséknál is.Én tudtam csináltatni is csatlakozókat, meg vettem is pneu boltban.
A csőhöz való csatlakozók/tömlővégek az igazán drágák.Egy szűkítő, ami a keringetőszivíttyúhoz kapott, vagy kb. 900 Ft-ért kapható hollandereket leszűkíti 1"-ról 1/2"-ra, az 400 Ft,
A 1/2" - 1/4" szűkítő meg 200 Ft.Tegyük fel, veszel egy használt D5-öt, amihez kell vegyél csatlakozót, mert mondjuk más méretű amit kaptál hozzá. Ezt a csatlakozót a keringető esetében is meg kell venni, vagyis mindenképp költség.
A D5 nem az olcsóságáról híres.
Egy barkácsszakköri tag 2-3 olcsóbb, de stabilan működő, használt, halk keringetőt tud venni ezért a pénzért, vagy ha szétnéz, még majdnem ugyanennyi újat is, csak apróhirdetésekben kell szétnézni.
Ha ehhez vennie is kell 900 Ft-os hollandert (azért írom ennyinek, mert apróhirdetések közt van aki ennyiért ad a 0 perces keringető mellé hollandereket), még mindig alacsonyabb összegnél tart.Nem egyszerű még így sem a vízhűtés megépítése, ez tény, hisz azért mégis csak vizet viszünk az elektronika közvetlen közelébe, szóval oda kell figyelni, meg inkább legyen bőven átalakító, csatlakozó, viszont ha van hely, ahová el tudja tenni az ember a cuccokat, amiknek nem kell szem előtt lenni, meg még sikerül halkra is építeni, akkor uccu neki.
http://www.opelforum.hu http://hkv.hu "Zuzuval társalogni olyan volt, mint sajtreszelővel rejszolni. Enyhén szórakoztató, de leginkább fájdalmas." by Ford Fairlane
-
Ijk
nagyúr
Szerintem semmi baj a barkácsolással, mindaddig amíg van hozzá ügyességed, és ami fontosabb eszközöd. Ha viszont nincs akkor rossz tákolás lesz belőle, jó esetben csak hányadék módon néz ki a géped, rosszabb esetben meg szivárog.
Én majd gyári webshopos cuccokat veszek. Utálom hogy méregdrága minden, de sokkal drágább lenne a szerszámok beszerzése barkácsoláshoz./人◕ ‿‿ ◕人\
-
4D4M
senior tag
válasz BlackPriest #14289 üzenetére
Tényleg nem értem miért hiszed, hogy itt bárki támadni akar bárkit.
Én speciel azelőtt akarok valamiféle bizonyosságot szerezni a koncepcióm működőképességéről, mielőtt meghoznék néhány ostoba pénzügyi döntést és ennek a legegyszerűbb módja, ha érveket ütköztet az ember más meggyőződésű emberekkel (:
Tényleg csak erről van szó és semmi másról: "Jó ez...? Ha nem, miért nem?"
Mellesleg a különtáp kérdéskörén is gondolkodtam...
- kapcsolóüzemű 3-12 V-os adaptereket utánam dobnak pár ezresért
- 230V-os ventilátor + fényerőszabályzós csillárkapcsoló.Előbbi energiahatékonyabb talán, utóbbi meg terhelhető
-
BlackPriest
őstag
En is barkacsoltam mar cifra dolgokat...es amugy lehet rez hutot is kapni. Es nem mondtam soha, hogyha a hang es kinezet nem szamit, akkor nem lehet jo barmi, ami leadja a hot es barmi, ami keringeti a folyadekot.
De vedd hozza, hogy a futes colos kivezeteset mire leszukited es mire a radiatorra is megfelelo meretu csonkot raksz, addigra az sem olcso. A ventinek is kulon tap kell, ha messze lesz a geptol a radi, etc.
Reszemrol ennyi, inkabb kerdezek kulfoldi oldalon ezutan, megnyugodhattok
Bogár nélkül lehet élni, de minek?!_______________________________________________ Elnézést, hogy nem illik bele a véleményem a világképedbe.
-
4D4M
senior tag
válasz mackosajt #14281 üzenetére
Valóban van bizonytalanság a szakadt autóradikban...azért már csak a nagy számok törvénye alapján is van nem egy elmebeteg autós, aki cifra dolgokat művel a technikával. Van kockázat, aláírom. De a gyengébb teljesítménynek elég kicsi az esélye és ez nekem speciel megéri.
Esztétikában nyilvánvaló, hogy nem érhetnek a barkácsszakkör vívmányai a gyári dolgok nyomába. Ezzel soha nem vitatkoztam, de engem ez igazán sosem érdekelt egy PC-nél. Mindig megmosolyogtam LAN-ozások alkalmával is ezt a jelenséget. Ez nálam teljesen kimerül abban, hogy legyen elegáns előlap. Megjegyzem én a power és hdd stb ledeket sem kötöm rá soha az alaplapra.
Hanem. Mindig is egy rugalmas terhelhető szívós hűtést akartam. Aminek a gyári vizes rendszerek a léghez képest megfelelnek, de még mindig nem hozzák azt a magabiztosságot, amiért érdemes váltani a vízre. Azt látom, hogy árulnak 20k-s szivattyúkat, amik szét tárják a karjukat és szenvednek ha valamit esetleg párhuzamosan akarnék kötni. Ráadásul nem csak, hogy hallani a hangjukat de még zajosak is(tudom, tudom...ez szubjektív). Kövezzetek meg, de nekem ez gáz. Ha 25ért vadállat keringetőket lehet kapni, akkor az én olvasatomban egy akármilyen 20 dekás zörgő szivattyú ne kerüljön már 5k-nál többe.
Radiátorok. Azt látom, hogy fajlagosan nagyobb hőleadó felületet kapok a pénzemért, ha autóradiátorokban gondolkodom. Teljesen analóg a szivattyúkkal kapcsolatban. Noha rezes autóhűtőket nem fogok találni, viszont +4×-es felületet és több anyagot garantáltan. Onnan meg már csak rajtam múlik, hogy mit fújok át rajta, milyen hangerővel.
Mivel ezek a legsarkalatosabb pontjai a rendszernek, ezeket akarom túlbiztosítani. Ellenben blokkokat nyilván nem fogok farigcsálni és sajnos arra nincsen alternatíva és valószínűleg azok megválasztása egy ilyen rendszernél hatványozottan nagyobb jelentőséggel bír, mert az lesz a szűk keresztmetszet...na meg az okos CPU kupakok.
Nem elhanyagolható, hogy én szeretek barkácsolni, tehát adja magát a folyamat Viszont ha nem közhasznúak és kívánatosak itt a barkácsjellegű ötletelések, akkor ezt jelezzétek, mert én annak látom.
Mellesleg én is a gányolás iránti undort véltem felfedezni a kolléga írásaiban, amit valahol megértek, dehát na
MaUser: Konkrétan melyikekre gondolsz és milyen okból kifolyólag?
[ Szerkesztve ]
-
mackosajt
addikt
válasz BlackPriest #14284 üzenetére
Nem olvastad végig...
Megint csak a támadás?http://www.opelforum.hu http://hkv.hu "Zuzuval társalogni olyan volt, mint sajtreszelővel rejszolni. Enyhén szórakoztató, de leginkább fájdalmas." by Ford Fairlane
-
MaUser
addikt
Ha már barkács, lehet érdemes lenne megfontolni a normál radiátort is. Használtan egy pici D, E vagy EK-s radiátor szinten ingyen van és mégis valamivel pofásabb (igaz nehezebb is), mint a használt autó radi.
-
mackosajt
addikt
Lehet most nemtetszést fogok kiváltani a kollégából, de hagyd a csudába.
Neki nem tetszik a barkács, mert ő - a leírtak alapján nekem az jön le, hogy - fél és undorodik a dolgoktól, amik ezzel járnak.Beszélgessünk nyugodtan erről az összehasonlítási alapról.
Nézzük, hol is van tévedésben a kolléga:
1. A fűtési keringető mennyibe is kerül, és mennyi egy hasonlóan erős, és hasonlóan halk PC vízhűtésbe gyakran használt ipari melegvíz szivattyú?
Amennyiért én szereztem a keringetőt, még egy fél D5 sem jönne ki belőle, talán egy DC-LT.2. Leválásra váró lerakódások, lyukadás előtt álló cuccok?
Amilyen csoda löttyöket használnak egyesek a kifejezett pc vízhűtéseikben, és amilyen kicsapódásokról, kirakódásokról lehet olvasni néha, szerintem ebben a dologban is sántít a vita. A lyukadást meg egy egyszerű nyomáspróba kimutatja.3. zajos és ronda?
Ha nincs látható helyen, mert nem mindenki gyönyörködni akar a gépben, hanem használni, akkor egyrészt a hang se zavaró, másrészt a kinézet sem.
Viszont hang terén egy MO-RA-t megszégyenítő méretekkel rendelkező radival és egy halk keringetővel nem hiszem, hogy lenne bármilyen probléma.Oké, hogy vízhűtés topik, oké, hogy ha lehet, építsen a paraszt gyári blokkokból, meg gyári radiból, pc pumpával. De ha neki barkácsolni van kedve, legalább tényekkel alátámasztva tessék elküldeni a csába, ne csak a levegőbe lövöldözni vaktölténnyel.
http://www.opelforum.hu http://hkv.hu "Zuzuval társalogni olyan volt, mint sajtreszelővel rejszolni. Enyhén szórakoztató, de leginkább fájdalmas." by Ford Fairlane
-
Gee_1985
tag
válasz DigitXT #14151 üzenetére
Rendszer beszerelve, feltöltve.
Volt kb 4 helyen csöpögésem a pumpa és a tartály körül,de ezeket megoldottuk.
Járattam a punpát is 2-3 órát, teljesen légtelennek tűnik már a rendszer.
Ha minden jól megy ma be kapcsolom végre alatta a gépet is.És a ketreces megoldás győzött szerintem nem is néz ki rosszul.
Furnom is csak a hátfalat kellett hogy ki tudjam vinni a csöveket.Jah és megevett 2.5L vizet
Köszönöm a segítséget!!!
-
Supr@
senior tag
-
Supr@
senior tag
válasz Satyricon #14272 üzenetére
Koszonom szepen! Akkor asszem egyenlore rakotom a radira, max nem tuningolok ideiglenesen, meglatom milyen hofokokat produkal.
(#14273) Asbee: hasznaltam/om, illetve az X1-et is, xspc 16/10es csovel, megfogta mind2 mint a barom, konkretan mar piroskent el lehetne adni a csoveimet kicsapodast a pastellel nem, csak az x1el tapasztaltam. viszont ezek ellenere meg mindig a pastelt hasznalom
-
Asbee
veterán
Mayhems Pastel folyadékkal mik a tapasztalatok, kicsapódás, színezés terén? Masterkleer átlátszó csővel lenne, piros színű folyadék.
-
Satyricon
addikt
El kell bírnia!
Az én Alphacool NexXxos Xtreme 360-as radim ezeket hűti: Phenom X2 550 BE 3,11Ghz @4,xx Ghz, GTX285, 2x2 GB corsair Dominator DDR3, északi híd, déli híd, fet, X-Fi Elite Pro. 5 venti van a radin(a 6. a táp miatt nem fért be ), 3 TB Vegas Duo, 2 F12 Pro. Minden cuccon EK blokk van.
alapon:
Proci: 21-24 °C
vga: 34-38 °CSzerk.: a többi meg hasonló hőmérsékletű.
[ Szerkesztve ]
(lOo \ (llll) (llll) / oOl)
-
Supr@
senior tag
Sziasztok!
Van egy ilyen EK tripla radim, 6db venti rajta, jelenleg csak a proci van rakotve. Kerdes az lenne, hogy elbirana e esetleg pluszban egy hd7970et, illetve egy alaplapi blokkot a radi, tuningal (proci+vga is) vagy a nelkul, vag kellene meg egy radi a korbe inkabb?
Segitseget elore is koszonom! -
-
MaUser
addikt
válasz delveccio #14262 üzenetére
Vannak itt igazi guruk is a téren, de addig is:
- A vízhűtést alapvetően azért szeretjük, mert a hőleadó felület eltávolítod vele a hőtermelési ponttól így a hűtést kedvezőbben valósíthatod meg. Lásd pl. hogyan pusztultak ki a léghűtéses autómotorok mára.
- Az, hogy megéri-e, rajtad múlik. Ha van rá pénzed, időd és igényed egy csendesebb gépre, akkor megéri.
- Nálam i5-2500k-t hűt egy 360-as (= 3db 120mm-es ventit lehet rákötni) házon belüli radi, rajta éppen hogy pörgő 3 englide (sajnos ez már nem létezik, pedig jó kis ventik voltak) ventivel, két leszabályzott házventivel és bios modos gtx570-nel ami a gyári ventijét htpc üzemben 25%-on járatja. A gépben messze a leghangosabb az adattárol HDD (ha éppen megy), illetve most a rakoncátlankodó pumpa. Így olyan halk a gép, hogy az
egyébként tökéletesen csendes mellékutcai lakásban nem szokta egy vendég sem észrevenni, hogy megy.
- Tody a pcvizhutes.hu-n biztosan segít neked összeválogatni a számodra szükséges rendszert.
- Ha meg akarod őrizni a házad letisztult kinézetét, akkor a kinézett ház nem a legjobb, mivel nem nagyon fér el benne a radi (még talán slim sem nagyon) ventikkel, ahogy nézem.''A file-cserélés öli meg a filmipart? Inkább a filmipar öli meg a file-cserélést. 2 hónapja nincsen semmi értelmes film, amit érdemes lenne letölteni...''
-
4D4M
senior tag
válasz Goose02 #14263 üzenetére
Először is az Everest felett már egy kicsit eljárt az idő, az utódja, ha jól tudom az Aida..próbáld meg azt.
A feszültségek is elég cifrák, ilyet még nem nagyon láttam, de nem túl bizalomgerjesztő. Drivereket is érdemes lehet ellenőrizni....mit teszel ma, ami holnap is számít ?
-
őstag
Sorrendben a kérdéseidre. / Kérdőjelenként gondolom 1 kérdés /
Igen
Egyikben rosszabb másikban jobb
Dehogy
Összeg nélkül nem lehet.
Ez a hsz pont annyi ráfordítást igényelt mint a kérdés megírása...Goose02
Core temp“Yesterday is history, tomorrow is a mystery, today is a gift of God, which is why we call it the present.” --- Grand Master Oogway
-
törölt tag
Ajánlani nem lehet, mert a vízhűtés sok elemből áll és mindenből van többféle is. Ajánlani úgy tudunk ha elmondod mit kel hűteni, menyire halkan meg milyen tuning meg egyéb kérések. Jobb a léghűtésnél, kérdés mire van szükséged. És drágább is persze nem is kicsit. Röpködnek a tízezrek.
Így röviden tömören rondán elmondva. -
Goose02
tag
Tudnátok mondani egy megbízható programot hőmérséklet méréshez?
Mert az alaplaprogirja (AI suit II) 18°C-t ír ami szerintem irrelisan kevés, az everest meg 123°C-ra beakadt ami megint nem lehet. Videokari az jó Afterburner meg az everest egyezik.Goose02 felhasználónak 7 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon!
-
delveccio
csendes tag
Sziasztok!
Mondanátok véleményeket a vízhűtésről??
Miben jobb vagy netán rosszabb a léghűtéstől? Megéri beruházni egyre?
Ha igen ajánlotok párat? Árat nem tudok mondani, mert nem ismerem miként vannak beárazva.
Valószínűleg i5-4670K vagy i7-4770K procit hűtenék vele.
Corsair Carbide 300R ablakos házat veszek.
Köszi szépen! -
MaUser
addikt
Akkor nálam ez erősen garanciális gondnak tűnik, a pumpa minden fokozaton jól hallhatóan morog és eléggé rezonál. (Plusz a kerregés 1-3-ig.)
hellboy0415: Jaja, eszméletlen pumpák ezek, szivacson kissé morog, de függesztve (tökéletesen csendes szobában) 5 centiről nem lehet hallani hogy megy vagy sem, ha a gumiharang/rotor/tengely nincs elhasználódva.
-
4D4M
senior tag
válasz BlackPriest #14259 üzenetére
Korrekt.
érdekességképp: Kvázi egy MO-RA (:
Amúgy ha csak a legyártott darabszámokból indulunk ki, mindig olcsóbbnak kéne lennie az autóhűtőknek. Csak a "szervízelésből profittermelés" jellegű autógyártás miatt alakul máshogy. Szerintem.
-
BlackPriest
őstag
hajrá, én is így fogok tenni. nekem befér a házba annyi radi, hogy tökmindegy mit rakok alá, mindegyiket jó áron vettem, nem fogok kínlódni a beépítéssel, csövezéssel, nekem ez jobban megéri. plusz azért ne felejts el, hogy az autó radiátora mit kaphatott az elmúlt x évben, milyen turhák lehetnek lerakódva benne felszakadásra várva, esetleg hol van már nagyon elfáradva lyukadás határon, stb, az új meg ott sem olcsó
Bogár nélkül lehet élni, de minek?!_______________________________________________ Elnézést, hogy nem illik bele a véleményem a világképedbe.
-
4D4M
senior tag
válasz BlackPriest #14255 üzenetére
Én az ellenkezőjét állítom/állítottam a hangosság témájában...erre akartam kilyukadni a számokkal, amiket felhoztam. Attól, hogy nekem valószínűleg mindegy milyen hangos, még másnak számíthat. Pont néhány oldallal ezelőtt lett lebeszélve a srác az autóradiátorról.
A racionális döntés előtti témakörüljárás képébe nem igazán illik bele a megépítem aztán majd lesz valami hozzáállás. Ezért jöttem ide, hogy elméletben megalapozzam a koncepciómat. Ha ezután megépül szívesen prezentálom a képességeit (:
[ Szerkesztve ]
-
baboss
őstag
válasz energy4ever #14244 üzenetére
Ugyan erre az összeállításra nekem tripla radiátort ajánlottak a kollégák.[link]
-
4D4M
senior tag
válasz hellboy0415 #14249 üzenetére
Köszönöm, hogy megosztottad.
A felület valóban meghatározó, csak itt most az a kérdés, hogy a levegő mennyire reked meg, mert egy bizonyos szint felett már nem éri meg növelni a felületet, ha az az áramlást nagy mértékben lerontja.
Azt tudod, hogy milyen radiátor volt az anno? Autóból származott?
-
BlackPriest
őstag
a nem helyes választ akkor fogadom el, ha összeraksz egy rendszert úgy, hogy csak a radiátor legyen különbség és ugyanolyan, vagy jobb értékeket produkál az autós javára.
nem hónapokig kellett várni a morára, hanem hónapokig volt fent. és picit visszaolvasva az átlagos rendszert(cpu+vga) egy vastag 360-as radi kényelmesen elviszi
honnan kell ismerni a szempontjaidat? és említed a hangos ronda dolgokat, ki is lyukadtunk oda, hogy a sűrűbb lamellához erősebb(hangosabb) venti kell, de mivel nem zavar, így pont megfelel neked az autós radiátor is. akkor hol a gond? aki már próbálta azt mondja erősebb venti kell, neked ez nem szempont, mindenki boldog
-
4D4M
senior tag
válasz BlackPriest #14248 üzenetére
Tegyünk különbséget a "nem tetszett a válasz" és a "nem volt helyes a válasz" között.
Szeretem körüljárni ezeket a dolgokat számos oldalról és aztán racionális döntést hozni. (Pl. hónapokat várni arra, hogy feltűnjön egy használt MO-RA, nekem nem racionális). Nyilván volt egy meggyőződésem a kérdések előtt is, de tapasztalatom még nincs sok, ezért gondoltam itt majd találkozik a kettő.
Nem esztétikai szempontból közelítettem meg így az erre felhozott érvek nem igazán relevánsak (én személy szerint olyan rendszert tervezek, ahol a ronda/hangos dolgok nem lesznek szem előtt)
Nem értem mi végre ez az indulatosság...
-
Asbee
veterán
válasz MaUser #14250 üzenetére
Azért megnéztem, hogy ne mondjak hülyeséget. Nekem ezen a fordulat tartományon amit írtam, kicsit jobban búg, enyhén kerreg és jobban berezonál. Amúgy minden más állásban tökéletes és halk. Nekem is volt olyan eheim-em, ami amúgy nagyon halk, de ez D5 3-as álláson halkabb és talán kevésbé berezonál.
[ Szerkesztve ]
-
MaUser
addikt
Köszönöm a választ, akkor ezek szerint ez valamennyire normális. Gondolkoztam az Aquastream és a D5 között, de úgy látszik maradnom kellett volna az Eheim származéknál.
MastR: Köszönöm a választ neked is. Szivacs volt korábban, de függesztve (egész pontosan egy fémlap van felfüggesztve és erre van kétoldali szivacsos ragasztóval rögzítve a pumpa) egyáltalán nem megy át a rezgés a házra, még szivaccsal - ha csak egy kicsit is - igen. A házam atcs 840, ez eléggé érzékeny minden minimális rezgésre a nagy merevítetlen alu oldallapjai miatt.
Annyit még meg tudnátok mondani, hogy ha csak a pumpa megy az kihallatszik a házból és hallani akár öt méterre is?
-
hellboy0415
aktív tag
Hali. Már bocsi, hogy bele szólok más beszélgetésébe de nekem az a személyes tapasztalatom, hogy minél nagyobb egy felület annál nagyobb hőt tud le adni. habár lehet tévedek.. Nekem a kezdetek kezdetén egy ehhez hasonló radiátor volt a gépem oldalán és már bánom a cserét. ez simán elvitte a gépemet passzív módban is. Igaz akkor nem i5 volt hanem q9650. Persze a mostani procim kevesebbet is eszik és nem is termel annyi hőt.
Samsung S20 ULTRA
-
BlackPriest
őstag
kérdeztél, válaszoltunk, nem tetszett és most bármi áron be fogod bizonyítani, hogy igazad van. rakj össze egy rendszert, mutass eredményeket, a többi csak szájkarate.
az én véleményem az, hogy össze lehet rakni vízhűtést roncstelepről meg boltból, mindkettő működni fog, csak az egyik egy ocsmány tákolmány, a másik meg erre van kitalálva. nyilván lehet nem ocsmányul nem tákolt kinézetűre is csinálni, de akkor annyi munka meg anyag lesz benne, hogy annyi erővel egy erre kitalált cuccot is be lehet tenni. autó radiátor? legyen, de minek, ha van mora. használtan 20 alatt ment el nemrég 1 itt az arón, nem kapkodtak érte. batár 220as fűtéskeringető? bontottan is annyi, mint egy ddc és nem kell colról negyedére szűkíteni, befér a házba, stb. lehet slagot is használni csőnek, abban is csak víz megy. ha meg nem tetszenek a válaszok ne kérdezz...
-
mackosajt
addikt
Hogy kiálljak a barkács szakkör mellett, és ne csak a hírös gyártók drága termékeit lehessen dicsőíteni, nem mindegy, milyen járműipari radiátorról beszélünk.
Az utastéri fűtő és hűtő radiátorok általában sűrűn lamellázottak, így azokra jellemző iagzán, hogy nehezen lehet őket szellőztetni.
A motortérben található hűtők (víz/klíma) már jóval ritkábban lamellázottak, pont azért, mert az autógyártók sem hülyék, és ha nem muszáj, nem járatnának egy ventillátort pluszban.
Nekem van a gépben direkt pc-hez szánt 360-as radi, és van a mazda klíma hűtője a motorteréből.
Lamellázottságra kb. egyformák.
Ja, és a klímahűtő legnagyobb előnye nálam, hogy 1/2-es meg 3/8-os csatlakozásai voltak gyárilag, szóval egyszerű volt bekötni.
Hátránya, hogy alu. Viszont a Reseratorom is alu, a blokk és a 360-as radi meg réz.
A fűtési keringető meg öntvény.
G12-t használok ionmentes vízzel. nem színeződik, nem koszolódik a víz, látom a csöveken.hogy a pumpák hőfokához is szóljak, megnyugtatásképp a DDC-s kollégának, nem kell félni nagyon.
Ez a keringető is produkált már olyan hőfokot, hogy a kezemet nem sokáig bírtam rajta tartani, meg is ilyedtem, majd idebent, melóban sikerült olyan szivattyút is tapogatni, ami már sütött. Mégis mennek 24/7-ben.http://www.opelforum.hu http://hkv.hu "Zuzuval társalogni olyan volt, mint sajtreszelővel rejszolni. Enyhén szórakoztató, de leginkább fájdalmas." by Ford Fairlane
-
fbeni91
tag
üdv. Kinek mi a véleménye erről a vízhűtés szett-ről?
Evercool WC-202 Ultra Vízhűtés!
És mennyiért érdemes venni ilyen garancia nélkül!
Mennyire jó a hűtési telyesítménye? :/
Senki nem tud rólla akkor semmit?
-
energy4ever
addikt
8350-et, 4db ram-ot, es az alaplapot kotnem egy korre.
Ehhez mekkora radi kellene, hogy boven eleg legyen? EK-kat nezegettem, 240-es elegendo lenne, vagy ide mar 360-as kellene? Hangos rendszert nem szeretnek epiteni.
Pumpabol nezegettem szinten az EK-kat, ami pumpa+tartaly egybevan, az ajanlott? -
4D4M
senior tag
válasz BlackPriest #14242 üzenetére
Építő jellegű hsz-nak / vitaindítónak szántam, hogy ne keringjen téves ítélet, de látom célt tévesztett...
-
delveccio
csendes tag
Sziasztok!
Mondanátok véleményeket a vízhűtésről??
Miben jobb vagy netán rosszabb a léghűtéstől? Megéri beruházni egyre?
Ha igen ajánlotok párat? Árat nem tudok mondani, mert nem ismerem miként vannak beárazva.
Valószínűleg i5-4670K vagy i7-4770K procit hűtenék vele.
Corsair Carbide 300R ablakos házat veszek.Köszi szépen!
-
MaUser
addikt
Alphacool D5 (VPP655) tulajoktól kérdezném, hogy mennyire hangos a pumpájuk. Most cseréltem a hangtalan (felfüggesztve volt a gépben, 5 centiről is nulla a hangja ilyenkor) 1046-om és egyelőre elég durván csalódás a dolog. Egyrészt 1-3-as fokozat között "kerreg", még 3-astól elcsendesedik, de fellógatva is simán lehet hallani a hangját 5m-ről is. Most kifogtam egy hiábás példányt és cserélhetem, vagy egyszerűen a VPP655 teteje miatt ilyen hangos? A kerregés normális lenne? A csavarokat meglazítva a tetőt elmozgattam 3-4mm-rel, de a kerregés megmaradt, szóval nagyon úgy néz ki nem a tetőhöz ér hozzá a forgórész.
[ Szerkesztve ]
-
4D4M
senior tag
Üdv Urak,
gondolkodtam az álláspontotokon az autó radiátor vs PC radiátor ügyben. Most éppen egy opel radiátor akadt a kezembe és néhány léghűtős pc borda. Sajnos PC vízhűtés radiátor viszont nincs a közelemben.
Szóval az opel radi lemezvastagsága: 0.05 mm a lemezek távolsága 1.5 mm
x1950 hűtő lemezvastagsága: 0.2 mm a lemezek távolsága 1.85 mm
Freezer Pro 64 lemezvastagsága: 0.4 mm a lemezek távolsága 1.5 mm
NH-D14 lemezvastagsága: 0.5 a lemezek távolsága 2 mmHa valaki lemérné a radiátora ezen paramétereit, akkor még korrektebben össze lehetne hasonlítani.
Amint látható vannak olyan léghűtések gyenge ventilátorral, amik ekkora lemeztávolságra lettek tervezve, noha az analógia kicsit sántít itt-ott. Javítja a helyzetet az autóradiátornál a kis lemezvastagság, ami gyakorlatilag javítja az egy ventilátor elé kerülő fajlagos áramlás keresztmetszetet, hiszen kevesebb felületet "takar ki".
Mindenesetre nekem ez eléggé megdönti azt az állítást, hogy az autóradiátorok nem ekkora levegő áramlásra lettek tervezve, ezért kevésbé alkalmasak. Csupán arról van szó, hogy az autónál kW-os nagyságrendű hőmennyiségeket kell lehűteni és az adott térfogatáramú menetszél ilyen kis felületen is el tudja azt vezetni. A PC-nél ugyanekkora felületen csak néhány száz W-ot kell, amihez bőven elégnek kell lennie a relatíve kis légmennyiségnek is.
A korrekt csatlakozások hiánya egyértelműen problémás...ezzel nem vitatkozom.
(feltételezve, hogy az általam talált 1.3-as Kadett radi hűen reprezentálja az előforduló típusok paramétereit)
-
sestertius
őstag
Üdv! Csak egy véleményt kérnék: van egy EK Supremacy Acetal+Nickel cpu blokkom, meg egy XSPC Raystorm blokkom is, i7 3770k procin fogom használni. Melyiket volna érdemes megtartanom, van minőségben érdemi különbség a kettő között? Köszönet!
Régi ph 88 pozitív negatív nélkül, új ph-n azon felül...
-
fbeni91
tag
üdv. Kinek mi a véleménye erről a vízhűtés szett-ről?
Evercool WC-202 Ultra Vízhűtés!
És mennyiért érdemes venni ilyen garancia nélkül!
Mennyire jó a hűtési telyesítménye? :/
-
kaszas19
senior tag
Sziasztok.
Gyűjtöm a pénzt még egy radiátorra a meglévő 240mm mellé akarok venni és nézegettem találtam is egyet de nem tudom hogy ha bekötöm [ezt] is mennyit fogok nyerni vele??? még agyalok rajta de lehet 360-as radiátort fogok csak nem tudom hogy érdemes-e beruházni 360-as-ra vagy két 240-es elegendő lenne?? -
Pista0001
addikt
válasz BlackPriest #14229 üzenetére
És biztos vagy benne, hogy nem egyezik meg a referencia kártya nyákjával? A Sapphire gyártja azt is. Az enyém ugyanaz, így az EK blokkja jó lenne rá, de nekem nagyon nem tetszik, meg azt később nem tudnám másra használni. Ha mást nem, hővezető k3toldalas ragasztóval tudsz rá tenni valamit, az alaplapomnál úgy oldottam meg.
-
BlackPriest
őstag
-
Drizzt01
őstag
válasz jones965 #14226 üzenetére
Akkor értem most már .
Az EK-nál láttam olyan csatikat , amibe plexi cső megy , de 12/10-es . A legnagyobb vicc , fogy a Frozen oldalán olcsóbb , mint a saját webshop-jukban .https://www.facebook.com/Drizztmodding/ http://www.techpowerup.com/forums/threads/obsidian.219662/
-
kaszas19
senior tag
-
N.Ferry
senior tag
Sziasztok!
Melyik 120 és 140-es venti a legjobb radikra?
Illetve van értelme a cpu-t és a vga-t külön hűteni,.vagy elég egy rendszer a kettőnek?Walking Dead
-
Pista0001
addikt
válasz BlackPriest #14211 üzenetére
Upsz. Elspórolták a Dual-X alól??
-
jones965
Modder
válasz ZetorGumi #14215 üzenetére
Nincs bematulva, még folyadék sincs benne. Amit látsz, az a W40 kenőanyag, azt használtam a szilikoncsőhöz, hogy könnyebben kihúzható legyen. Még át kell mosni a csöveket.
Az illesztő csövek is el lesznek tüntetve, nem fognak látszódni.Itt jobban látszódik:
[ Szerkesztve ]
-
Pista0001
addikt
válasz BlackPriest #14185 üzenetére
-
Goose02
tag
Sziasztok!
Végre összeraktam a rendszert "újra" , köszönöm a segítséget, leeresztéssel sincs gondom, már meg volt a próba is, mert rossz helyre kötöttem a csövet a tartályon és le kellett engednem a rendszert hogy másik helyre rakjam át.Még nincs teljesen kész a gép szeretnék harisnyázni meg egy pár plexi elemet berakni. Itt van még néhány kép hátha valakinek ad ötletet
Goose02 felhasználónak 7 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon!
-
mrbig25
őstag
Hétfőn este, legkésőbb kedd reggel rendelek az aquatuning-tól egy pár apróságot.
Ha valaki társulni akar, akkor szóljon....
-
MastR
tag
válasz Motion_Blur #14205 üzenetére
Csak a BF4-el szoktam elütni az időt, 50 fok körül alakul a max.
-
blasko92
őstag
Srácok!
Tudnátok ajánlani valami ragasztót, amivel meg tudnám foltozni a tartályom, és nem oldja az alkohol?
-
Motion_Blur
félisten
Erre a megoldásra nem is gondoltam, de nagyon jól néz ki és tényleg van ott alul hely + egy duplaradinak.
Kérdés hogy én ezt képes leszek-e így, vagy legalább úgy összerakni hogy működjön
Kártyádon a VRM1, VRM2 milyen értékeket mutatnak mondjuk egy AC Black Flag alatt?
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
MastR
tag
válasz Motion_Blur #14201 üzenetére
Ez a megoldás tetszene?
Itt van hozzá a build log[ Szerkesztve ]
-
joca1
tag
válasz adatfalo #14202 üzenetére
Arra jutottam,hogy vagy megcsinálom normálisan vagy sehogy se,az elöbbit választom,de lehet tényleg külön fogom megvenni hozzá a cuccokat.A házba még akár az 500mm radiátor is beférne ha egyáltalán van olyan,de az nekem totál felesleges 400-as bőven jó.
Már csak egy kérdésem maradt,hogy csatlakozókból milyen fajtát kellene,hogy vegyek mert abból van elég sok féle ahogy nézegettemk,illetve csőből hány métert kell vennem kb?
Köszi mégegyszer a segitséget leköteleztetek.[ Szerkesztve ]
-
adatfalo
senior tag
Aha, kivéve a folyadékot ahogy látom. De előbb mérd le a házadat, hogy befér-e a 360-as radiátor! (400mm hosszú). Meg ha tényleg nem akarsz cpu-t hűteni (bár miért ne?) , akkor külön-külön vedd meg a dolgokat cpu blokk nélkül, azon is spórolhatsz.
[ Szerkesztve ]
www.adatfalodesign.hu
-
Motion_Blur
félisten
üdv!
Én is meguntam a léggel való szenvedést és szeretném bevizezni a CPU-t és a VGA-t.
Egy Corsair 500R házikóm van, amit nem is szeretnék lecserélni. Egy i7-3930K-t és egy R9 290-et kellene meghűteni. Jelenleg a procin egy H100i van ami egyébként nagyon jól teszi a dolgát. De a VGA-t mindenképpen vizezni szeretném, így mennie kell.. szeretném ha ajánlanátok alkatrészeket, illetve adjatok már tippet hogy honnan rendeljek
Amit nagyjából kinéztem az a
CPU blokk: EK-Supremacy Clean CSQ - Full Copper
VGA blokk: EK-FC R9-290/290X - Acetal+Nickel + backplateA házban egy dupla radi fér el, az meg valszeg nem elég, szóval leginkább ebben kérném a segítséget: milyen bordát ajánlotok és hol helyezzem azt el?
Nem akarok rajta spórolni, egyszer akarom rendesen megcsinálni. De azért 120-130K-ba bele kellene hogy férjen.. nagyon max. 150.
[ Szerkesztve ]
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Kompakt vízhűtések topikja erre!
● Olvasd el a Téma összefoglalót!
● Privát üzenetben szakmai kérdéssel ne zavarjátok a tagokat!
● A topik csak épített vizes rendszerekkel foglalkozik!
● A topik kiemelt témájú!
● Vízhűtés offtopik
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest