Hirdetés
- Ilyen videokártyát választana a DOOM Slayer
- Üvegben nem szűköldködő GameMax mikrotorony, "lopakodó" alaplapokhoz is
- 14 GB/s-mal olvasó, DRAM-os SSD az ADATA palettájáról
- A készülő legújabb node-ján is kerüli a legmodernebb EUV berendezéseket a TSMC
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Gaming notebook topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Autós kamerák
- Melyik tápegységet vegyem?
Aktív témák
-
Laraxior
titán
válasz
WildDaemon #30723 üzenetére
hát igen..nyitott a rendszer,mert a tartályba csak bele van vezetve a két cső és annyi, nincsen lezárva
tehát akkor normális a dolog
egyébként tényleg nem ereszt,hacsak nem a radi és a szőnyegre folyik, az egyből be is szivja -
válasz
WildDaemon #8641 üzenetére
és mivel csisálsz füstöt...?
-
RockHaRD
addikt
válasz
WildDaemon #8667 üzenetére
én 89-ben születtem
-
RockHaRD
addikt
válasz
WildDaemon #8665 üzenetére
csepellel nincs baj. bnőm nőbérével lakunk 3-an... nem jó...
saját lakás nyugatinál... szív utca, ha esetleg ismered
-
RockHaRD
addikt
válasz
WildDaemon #8663 üzenetére
max 1 hónap mulva költözünk
köszi cépen
-
B@bL3ve5
senior tag
válasz
WildDaemon #8650 üzenetére
veszek egy MO-RA-t. de alapból lesz egy 3x12es radim ventikkel a házba, de rákötöm a rendszerre mindet. ha itthon vagyok akkor a ventiket kikapcs s megy a passzivitás
ám ha LANozni támad kedvem. lekötöm a MO-RA-t bekapcs ventik s ennyi. nem kell cipelni a sújt...
nem nagy ötlet de...nekem jó
-
djadji
senior tag
válasz
WildDaemon #8641 üzenetére
Hopppááá.. ez a füstölő dolog nekem eddig eszembe se jutott... király ötlet... (jó pap holtig tanul..)
És mi van a jó pap sírjára írva? "Tanulmányait befejezte"És azok az alkatrészek amik a hátsó/belső bordák előtt vannak (olyan alumínium színűek..) azok nem melegszenek nagyon így venti nélkül? Merhogy azokon borda sincs.... és eddig a fölötte levő venti küldte rá rendesen a levegőt...
-
B@bL3ve5
senior tag
válasz
WildDaemon #8639 üzenetére
de ismerős
nekem is olyan van
-
djadji
senior tag
válasz
WildDaemon #8566 üzenetére
És mi van azokkal a ketyerékkel ami a kártya alsó/belső végén vannak. Azzon is van hűtő,, ha jól láttam a netes képeken (én még nem szedtem szét a gari miatt.. egyenlőre a teszt zajlik).
Képet tudnál adni a VGAdról ilyen állapotban? (mármint hogy vízhűtve..)Szval ha jól értem a GPUra raktál blokkot, a többit meg hagytad ahoyg van? És sehol semmi venti? vagy van valahol a házban egy venti, ami kb kiszolgálja a RAM hűtőket?
-
B@bL3ve5
senior tag
válasz
WildDaemon #8568 üzenetére
-
shteer
titán
válasz
WildDaemon #8242 üzenetére
és te panaszkodsz? más meg dolgozni jár a munkahelyére
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
WildDaemon #8242 üzenetére
Hát azért nem egy topp blokk,az ténykérdés,de attól még lehet jó,vagy inkább elég. De van jobb,az is tény...
-
shteer
titán
válasz
WildDaemon #8239 üzenetére
megadva. de enyhe iróniát érzek a hsz-odban
inkább tesztelj radit!
-
Samanbacsii
őstag
válasz
WildDaemon #8232 üzenetére
Nálam 1,34v-nál 36,7 fok volt a víz. (Sima lázmérő a tartályban) 3200Mhz, Magok 67fok, Load (Prime95 1,5óra). Kivi lennék Nálad csak nagyradi, passzív mik az értékek...
-
Samanbacsii
őstag
válasz
WildDaemon #8230 üzenetére
Kiváncsi leszek milyen hatással lesznek a változtatások... Ez a forrasztás téma nálam kemény dió. Grat., hogy belevágtál. Mikor kötöd be?
(A 6-os képen kifejezetten hasonlít MechaGodzilla bőrdudájához)
-
redraven85
tag
válasz
WildDaemon #8016 üzenetére
Okés...feltöltöttem és kirázogattam a csövekből amit tudtam
Mostmár remélem nemképződik több bubi...köszi a tanácsot...egyenlőre a mai nappal tesztelem őt...úgyis 24/7 ben megy a gép ...szóval lesz időm megfigyelni milesz
-
szacsee
nagyúr
válasz
WildDaemon #8001 üzenetére
Figy szerintem először a hőt bírd elvezetni, utána ezen ráérsz filózni..
Amúgy nálam kb 60°C-osak a magok kb Load alatt, de ez egy D-Tek és nem is akkora fesszel...szóval nem oan rossz attól a blokktól.
Radiprojectet csináld meg utána ráérsz ezen gondolkodni... -
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
WildDaemon #7992 üzenetére
Nem,én részben ezért is adtam el...
-
szacsee
nagyúr
válasz
WildDaemon #7998 üzenetére
Nincs mit szívesen!
Pubikám: Verejtékes munka gyümölcse..
-
szacsee
nagyúr
válasz
WildDaemon #7994 üzenetére
Jól vetted ki, a piros vonal a hátsó ívezés lenne, szerintem nem ördöngős ha meglesi jobban az ember..
Sok sikert hozzá! -
szacsee
nagyúr
válasz
WildDaemon #7986 üzenetére
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
WildDaemon #7990 üzenetére
Nem sajnos,csak mérőpontokat....
-
szacsee
nagyúr
válasz
WildDaemon #7982 üzenetére
Van az a T elágazó...na az ki kell forrasztani első körben és a képen látható alsó illetve jöbb oldali csonkot egy ívvel összekötni...
Ezután a piros karikával jelzett (csonkokat) részeket kell 2 db csővel összekötni...így 2 köröd lesz és mindegyik 6 pár ívezést foglal magába..
Ha dolbsz egy olyan képet, amin lejjebb fotózol, akkor egyértelműbben lerajzolom..1 csonk: legalsó és legfelső piros karika...ez össze van kötve csővel és a cső egyik végén záródugó, vagy összenyomni és leforrasztani, a másik végén pedig a csonk, amit a rendszerre kötsz..
2 csonk a maradék 2 piros karika szintén csővel összekötni.... -
Soak
veterán
válasz
WildDaemon #7980 üzenetére
1.406V asszem biosban ... load meg 1,364V idle pedig 1,384V
-
szacsee
nagyúr
válasz
WildDaemon #7976 üzenetére
Na szal én 2 körre osztanám ilyen módon...ha van elképzelésed, akkor oszd meg (rajzon), hátha tok ötletet adni, mivel nem mindegy hogyan alakítod át..
-
Olekgsxr
tag
válasz
WildDaemon #7973 üzenetére
HI!
Nem konkrét ok, de azért ez is bele játszhat.
Kissé meg van törve a cső, ha jól veszem ki.
[link] -
szacsee
nagyúr
válasz
WildDaemon #7970 üzenetére
Grat, akkor csak a radikkal kell elkövetni egy kis gonoszságot és jó is...
Képet kérhetek a radi bemenő feléről?
Nézd meg kevesebb fesszel..pl az enyém Load alatt 1,38V-on stabil 3600-on, míg léggel ez 1,42 volt.. -
P00By
nagyúr
válasz
WildDaemon #7970 üzenetére
LoL
-
törölt tag
válasz
WildDaemon #7964 üzenetére
Megtaláltam R.Zoli hozzászólását... ha igaz az a 6-10 fok, akkor nem érdemes tovább futni a köröket.
-
szacsee
nagyúr
válasz
WildDaemon #7967 üzenetére
Ok, elvileg kiderül, de tutira akkor mehetnél, ha nem lenne más bekötve..(VGA)..sajna.
-
szacsee
nagyúr
válasz
Mondom ok?
Na szal nemtom milyen az áramlás a cuccaid között, de szerintem az a 10-es cső sovány a közösítésre...(képet esetleg róla?).
A radikat fektesd el, hogy a lamella függőlegesen álljon, a csövek pedig vízszintesen..
Na viszont a blokkot úgy tudnád bevizsgálni, hogy ventiket aggatsz a radira, hogy a vízhő minél kisebb legyen és ha így is sovány az eredmény, akkor blokk..
A rendszered átalakítanám mindenképpen...lenne 2-3 optimális megoldás:
1: az egyik radit a VGA után kötném be, hogy a némileg felhevült víz visszahüljön, hisz a VGA is tud fűteni (mellesleg miután bedobtam a proci elé a VGA-t, a hőmérsékletek 10°C-ot kb emelkedtek.
Szal így nézne ki: Szivattyú- VGA- Radi 1- CPU- Radi 2- Tartály
( a gyári radidat meg ha akarod bekötöd még a körbe pl a CPU elé...)2: Csinálsz egy tartót, amin mindkét radi megfér fektetve...majd egy hozzáértő emberrel csinálsz közösítőt is...utána már kisebb lesz az ellenállása..pl 22-es csőből, ha gondolod csinálok egy sematikus ábrát róla..
)
3. Az első módszer annyi módosítással, hogy az újra közösített klímaradikat a CPU elé kötöd, a CPU után meg a gyári megoldást..
Jah engedelmeddel felvettelek a klubba..
-
Samanbacsii
őstag
válasz
G0?
Nálam a B3-as (volt): idle 32-34fok (coretemp), load 68-72fok (prime95); 1.38v és ez 3200Mhz-n, 23 fokos szobában. Nem volt alaposan kitesztelve de szerintem sokkal többet nem tud a procim.
Paszta ok? Rendesen felfekszik a blokk a procira? Még esetleg levegős rendszer... -
törölt tag
válasz
WildDaemon #7961 üzenetére
Shteer-t, ill. Tomikát zargasd ezügyben.
A backplate alá még kell valami kis szigetelő, pl. gap pad, szükséged lesz hosszú M4-es csavarra is, ill. egy fúrógépre, amellyel a backplate előfuratait a szükséges átmérőjűre tágítod.
De megéri. Szerintem legalábbis. -
Samanbacsii
őstag
válasz
WildDaemon #7951 üzenetére
A HK2.5 az egyik legjobb blokk. Fuzik Épp ilyenre pályázom...
Gondolom az x38DQ6-on is van a másik oldalon nagy réz hőelvezető. Na, arra tökéletesen fekszik a backplate! Még szigetelő sem kell alá. -
törölt tag
válasz
WildDaemon #7954 üzenetére
Saját tapasztalatról nem tudok beszámolni, de úgy gondolom, mivel így nem a terhelés hatására egyre görbülő laphoz rögzítesz, erősebb lszorítóerőt tudsz kifejteni. A jobb kapcsolat pedig alacsonyabb hőfokokhoz vezet.
Aztán jó lenne, ha valaki megerősítene, vagy cáfolna ebben, mert én is csak azt mondom, amit kikövetkeztettem, ill. amire a régmúltból emlékszem.
schbandi: Bolt nem hiszem, hogy lesz, kérdezd meg OC-t, hátha van Nála rakáron. Amúgy egy-két hetes átfutási idővel szinte bármit meghoznak itt a kollégák, nem árt néha előre gondolkodni.
-
törölt tag
válasz
WildDaemon #7951 üzenetére
Még ha néha feleslegesnek is látszik, azt mondják jópár fokot jelent, ha van alatta backplate. Quad-nál talán még inkább indokolt lehet a használata.
A gyári 2x4 db csavarral való felfogatás úgyis eléggé szerencsétlen, backplate sem fér így a lap alá. Vettem jó hosszú csavarokat, én azokkal oldottam meg a felfogatást.
Ha lesz erőd / kedved az átépítéshez, mindenképpen érdemes lehet kipróbálni!
-
Samanbacsii
őstag
válasz
WildDaemon #7949 üzenetére
Milyen a cpu blokk?
-
törölt tag
válasz
WildDaemon #7930 üzenetére
Úgy látom, a gyári módszerrel fogattad fel a CPU blokkot. Backplate így nincs alatta?
Csak azért kérdezem, mert a tapasztalatok szerint érdemes backplate-et használni, jobb hőfokokat kapsz és a lapot is kíméli (nem hajlik meg).
Tetszik a rendszer. Szép, rendezett!
-
válasz
Szerintem király a sufni reserator!
-
Samanbacsii
őstag
válasz
Hali!
Meglepő a két "iskola" aktív-passzív egymás mellett... Melyik marad? Mindkettő? Én kipróbálnám melyik radi hűt jobban. Felváltva rákötném a blokkokat. Egyébként ha csak két blokk lesz, lehetne egyiket ezzel másikat azzal hűteni, nem?
A passzív tök jó, kéne még belőle és nem kell a ventis cucc... -
M.W.H
aktív tag
válasz
WildDaemon #7932 üzenetére
jön a fü hideg kör elösztod két csöre egy Y osztoval és igy megy a két uj kör cpu egyik másik meg vga aztán a cpu bol vissza a meleg és a vga bol vissza egy meleg és ugyanugy egy csövet csinálsz a kettöböl egy Y alés mehet ki a meleg
-
fuzik
aktív tag
válasz
WildDaemon #7936 üzenetére
Jó kérdés, hogy lehet e.... és mivel. Nekem még dobozban pihen a kari, ha bekerül a gépbe majd megpróbálom felderíteni.
-
Flatron710
tag
válasz
Jó nagyon! Én bele sem mernék kezdeni egy ilyenbe, mert attól félnék, hogy elönti a gépet a víz... Utána pedig engem...
-
fuzik
aktív tag
válasz
WildDaemon #7934 üzenetére
A VR milyen meleg?
-
fuzik
aktív tag
válasz
A VGA hogy bírja - így, hogy csak a gpu van hűtve?
-
M.W.H
aktív tag
válasz
nahát ez valami klimábol van?
viszont mért nem párhuzamosan kötötted össze? a cpu-t és vga-t -
fuzik
aktív tag
válasz
WildDaemon #7865 üzenetére
Ha 1,45V mellett is ez a helyzet, akkor ott valami porbléma vagyon. Miből áll a rendszered pontosan? Esetleg egy picture?
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
WildDaemon #7865 üzenetére
Magas vizhőfok a radi gyenge teljesitményére utalna. Neked meg ezek szerint a blokkal van gond. De ezt már irtam,akkor sem füllentettem
-
fuzik
aktív tag
válasz
WildDaemon #7863 üzenetére
1,56V -nál már normális lehet az általad megadott hőmérséklet.
Jól raktad össze és vissza? Hülye kérdés.... nincsen fordítva bekötve a blokk?
-
fuzik
aktív tag
válasz
WildDaemon #7856 üzenetére
Mekkora feszt adsz neki?
Illetve - nincsen elkoszolódva a blokkod?
-
shteer
titán
válasz
WildDaemon #6807 üzenetére
ha lerakod a pincébe, biztosan
szobában kevésbé, bár függ elhelyezéstől, lamellatávtól... meg kell próbálni
-
szacsee
nagyúr
válasz
WildDaemon #6683 üzenetére
"Loc-tite-nak van ilyen zöldes, vagy kékes szintén teflonzsinór szerű cucca' by Nyugdíjas
Kicsit félrefogalmaztam, én erre válaszoltam, mivel az enyém fehér... -
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
WildDaemon #6677 üzenetére
De például 1/2" idomoknál előferdül olyan elég gyakran hogy nincsen O-gyűrű. Ha O-gyűrűs tömités van akkor ez teljesen felesleges,való igaz...
-
Szatesz
őstag
válasz
WildDaemon #6664 üzenetére
De ezzel nem rovidul az élettartama a pumpanak? Huh ezt elég egyszeru megcsinalni
Egy teljes rendszerhez ..Értem ezalatt osszes mosfet chipset meg cpu..Vga ...ezekre érdemes atforrasztani vagy birja alapon is?
-
Dimitrov
csendes tag
válasz
WildDaemon #6649 üzenetére
[link] itt ha keresgélsz akkor találsz olyat h a tag a szobaszökökutat épitette be a vizhütésébe
-
szacsee
nagyúr
válasz
WildDaemon #6531 üzenetére
-
szacsee
nagyúr
válasz
WildDaemon #6528 üzenetére
Kösd be a körbe, aztán meglátod, minnyit fog a rendszeren, szerintem ha nagy felület, akkor egyedül elviszi az egész rendszert.
..banderas77 is olyat használ asszem kérdezd meg, neki ráadásképp asszem DDC-je van...
-
redraven85
tag
válasz
WildDaemon #6526 üzenetére
Énis Only GPU vízhűtést akarok a 8800GT re
...a ramok majd bordát kapnak.Sztem jó lesz az
Ahogy néztem itt a legtöbbeknek rendes teljes karit lefedő blokkjuk van ,lehet ezért nemszól senki a tapasztalatokról
-
djyuri
őstag
válasz
WildDaemon #5947 üzenetére
Az se kivitelezhető,mert alattam a fodrász üzlet
De megoldom,ne félj
-
shteer
titán
válasz
WildDaemon #5957 üzenetére
nincs
én csak magamnak rajzolgattam - ezért lesz 8800GT-re
szerk: Todynak van asszem
tőle kérdezd, sztem csak a földszintről került egyel lejjebb a radi. szivattyú term D5
-
shteer
titán
válasz
WildDaemon #5944 üzenetére
levinni emeletről a földbe letenni, hogy hűvös legyen... hát azt meg a csövezés szempontjából nem biztos, hogy praktikus. ezt azért beszéld meg fuzikkal
OC: továbbiakban akkor én a hátoldalra szerelt külső radit ajavaslom, merőlegesen a házra illesztve
-
djyuri
őstag
válasz
WildDaemon #5944 üzenetére
Hát nem is a kivitelezés okozná a gondot,mert legalább a betonkerítés eltakarná a cuccot,de hiába a négy pumpám...az se bírná megkeringetni....
Elzárni max télen,hogy bent maradjon az a hő is...
nyáron eleve 40 fok átlag hőfok van sajna már déltől....szar egy tetőtér....
mindenképpen új csöveket akarok az egészbe még nyáron,mert túl sok réz rakódott le....
aztán persze ferrári is kell,szal majd ha futja
-
djyuri
őstag
válasz
WildDaemon #5929 üzenetére
102W-osak.
Nem kivitelezhető,mert emeleten vagyok a csaldi házban...
így is ki kell találnom valami szép takaró dolgot a falra,mert másfél méter hosszan a két radi és a sövek nem néznek ki túl szépen kint a falon....
nincs pince
-
djyuri
őstag
válasz
WildDaemon #5899 üzenetére
Oksi
akkor neki állok...úgy is pihi van a játékban
Igen,de szerencsére másképpen nem is lehetett volna.
Sajnos így is felmegy 50-60 fokra....mármint nyáron felment az előző procival,pedig sokszor akkora a radi,mint a hagyományos gépekben. -
djyuri
őstag
válasz
WildDaemon #5897 üzenetére
Hátz kérlek szépen úgy fogom,hogy két hűtőbordát egymának szemből összeforrasztatok.
Már megvannak alakítva a bordák közötti rések,ahol a víz egy kétszer oda-vissza utat tesz meg nagyjából 2cm2-es keresztmetszeten.
A bordák külső sima felületére kerül rá a három (a tesztben két) peltier elem a hideg felével.
Majd van nekem két robusztus bordám,amikkel összeszorítom az egészet illetve felfekszik a meleg felületekre. Ezeket 4 darab 16 centis ventivel fogom hűteni közvetlen.
Mivel nem szándékozok 100%-on hűteni velük,így elég lesz a léghűtés.
A végső státuszban a három peltierrel akarok kb 200W hőt produkálni,azaz kb 100W hőt kivonni a rendszerből. Nagyjából ennyi lesz 10V-os feszültségen. szerintemha nem vágod így sem,akkor elkezdek rajzolni paint-ben
-
djyuri
őstag
válasz
WildDaemon #5887 üzenetére
Arra pedig van három peltier elemem
De csak ráhűtést fogok csinálni,mert tavaly beszívtam egy vegyszerrel (wet-protect) és lemarta az akkori procim lábait.
Ma már ugyan nincs lába az új prociknak,de nem kockáztatokA keringő folyadékra fogok ráhűteni a peltierekkel...
Már minden megvan,már csak alu forrasztást kéne csinálni a hőátadő blokknak
Szal ennyi van hátra...jah meg a kültéri doboz...de asszem Winner_hun barátommal megtom dumálni -
Reac^
őstag
válasz
WildDaemon #5782 üzenetére
2900XT-re Tody-nál van (most már) univerzálisnak nevezett blokk.
2900as szériára lett tervezve viszont sok minden mással is kompatibilis -
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
WildDaemon #5782 üzenetére
Használtat biztos nem kapsz.... Kb két emberről tudok itt a ph!-n akinek van. Vagy láttál eladót?
-
SimonYana
addikt
válasz
WildDaemon #4862 üzenetére
Szia!
Halgass nyugdíjasra!
D-TEK FuZion CPU Block
Nekem is Ő állította össze és a blockon ne spórolj,mert az egyik legfontosabb és egy darabig nem költesz rá.Ha gyengét veszel,később majd úgyis lecseréled csak akkor már olcsón elkell adnod azt ami nem vált be. -
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
WildDaemon #4869 üzenetére
Nekem nem hiszel?
-
helkis
veterán
válasz
látom fel vagy pörögve még a választ sem olvasod el. : #4864
én ugyanezeket ajánlom, de fordított sorrendben.. -
szacsee
nagyúr
válasz
Az még nincs kereskedelmi forgalomban, de a lefogatócsavarhoz a vasércet szerintem még ki sem bányászták hozzá...
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
-
shteer
titán
válasz
swiftech, enzotech, d-tek
-
Ch4os
aktív tag
válasz
WildDaemon #4775 üzenetére
Ennyi Y alágnál már erős pumpa kell, mert a szétágazás előnye, hogy mindenhova hidegebb víz megy, viszont a víz áramlási sebessége is drasztikusan lecsökken. Másik hátrány lehet, hogy elégazásnál a víz inkább arra fog menni ahol kissebb ellenállásba ütközik, és ha a proci blokkján nagyon nehezen préselődik át a víz, akkor inkább a könnyebb másik utat válassza, így a proci mégjobban melegedik.
-
redraven85
tag
válasz
WildDaemon #4785 üzenetére
Sztem jó a cucc ahogy van.Elég erős lesz a gépedhez.,főleg a 11/8 csövekkel
Nekem a radiátor is elégnek tűnik,de lehet páran beszólnak majd,hogy ennél nagyobb kell majd
-
redraven85
tag
válasz
WildDaemon #4783 üzenetére
Nekem jónak tűnik így elsőre...de azért kivi vok sheeter kolega mit mondana erre
Ő a nagy hozzáértő ez ügyben.Én csak a saját tapasztalataimban vagyok biztos..és egyenlőre még Y csatlakozós megoldást még sosem használtam
-
redraven85
tag
válasz
WildDaemon #4780 üzenetére
Okés
-
redraven85
tag
válasz
WildDaemon #4777 üzenetére
Az igen
..látom te sem vagy kezdő tuningos
Szerintem elsőkörben lődd be az összeget,hogy mennyid lenne az alaprendszerre, majd azt kell fejlesztgetni késöbbiekben.
-
redraven85
tag
válasz
WildDaemon #4774 üzenetére
Ahogy nézem pont X38 as alaplapod van..ami egyrész azért lehet érdekes mert forró a csipszet mint a pokol..szóval nemtom ,hogy fogod tudni tartósan húzni (nekem a 60 ezres asus p5n32-e sli lapom 425 fsb-t bírta 3 hétig aztán nyekk) ...nforce chip
Szóval a lapodra én mindenképpen tennék valami vízhűtést...a proci nem kérdéses...a VGA val csak azért nemérdemes jáccani mert elvész a gari.A nagykerek mára már tüzetesen átnézik a hibás VGA kat és ha lekerült a gyári hűtése akkor ugrott a gari.Bár ezt sokan nemtudják még. A kingmax ramjaidat sem kell félteni...havernak is pont ez van és 1200 on hajtta őket stabilan hűtés nélkül
-
Ch4os
aktív tag
válasz
WildDaemon #4769 üzenetére
Ha a pontos sorrend kellene és nincs Y, akkor én így kötném:
- Fet
- SB
- CPU
- NBEsetleg az utolsó kettőt felcserélve.
-
Ch4os
aktív tag
válasz
WildDaemon #4763 üzenetére
Komolyra ferdítve: Itt már érdemes páhuzamosítani. Egyik ágon a proci, a másikon a többi. Szerintem. Amúgy pedig logikusan előre mindig a kevésbé melegítő cuccot. Kivételt képez ez alól a proci, mert a tuning meg terhelése miatt ennek nagymértékben változhat a hőleadása, így ez sokszor előrébb kerülhet a sorban.
-
redraven85
tag
válasz
WildDaemon #4769 üzenetére
Valóban...Görög van a falóban
Én személyszerint nemhasználnék Y csatlakozót ,de vannak itt hozzáértők akik tutira megmondják ha komolyan érdekel,hogy hogy célszerü csövezni ..(mondjuk a fetek és a déli borda alig melegszik..szóval oda nemlényeg akkora hatásfok)
-
redraven85
tag
válasz
A csövezés nekemis okoz némi fejtörtést
..Kicsit átkell gondolni mit hova akarsz kötni ,hogy eléggé letisztult legyen a kép és neakadjon bele egy alaktrész sem a csövekbe amikor épp kiszedsz valamit a gépből
-
Ch4os
aktív tag
válasz
A jövőben majd a víz is tud komunikálni wireless módon, tehát akkora már nem kellenek a csövek.
-
szacsee
nagyúr
válasz
WildDaemon #4645 üzenetére
Fentebb írtam!
Az a baj, hogy ezekből csak egy marad nálam, igaz el sem férne a 2 és nem is bírná el szerintem a D5 mindkettőt egyszerre...meg akkor a hordozhatóság is ugrott, hiszen néha vén létemre megyek lan-ozni a haverokhoz.. -
WildDaemon
aktív tag
válasz
WildDaemon #4628 üzenetére
Milyen radiátort ajánlanátok hozzá?
-
rob210
nagyúr
válasz
Eheim szintű nem lesz vele gondod.
Bár azt mondják az elején kicsit darálós a hangja a műanyag forgórész kicsit sorjás. -
varga911
senior tag
válasz
Szerintem inkább vegyél 9000 Ft-ért egy Laing DDC-t Nyugdíjastól, erősebb, tartósabb(nem kell benne rotort cserélni), igaz hangosabb is.
-
banderasz77
addikt
válasz
Nekem ez van, szerintem nagyon jó.
-
yakuza.tora
addikt
válasz
WildDaemon #4604 üzenetére
Figyu!
Nézz be az apróba, mert akadnak jó áron jó cuccok. Szép lassan veszegesd meg darabokban és egy-két hónap alatt össze tudsz rakni egy korrekt rendszert. Tudom, hogy most azonnal akarsz quadot tuningolni, de Bigw.-vel nem fog menni. Fölöslegesen meg ne dobáld a lóvét! -
Nippon
őstag
válasz
WildDaemon #4605 üzenetére
Bármi más...
-
yakuza.tora
addikt
válasz
WildDaemon #4584 üzenetére
Ha ezt [link]gondoltad + radinak, akkor már csak a CPU blokkot, a pumpát, a csöveket és az eredeti radiját kell lecserélned ahhoz, hogy jó legyen.
Ne haragudj, nem akartam bunkó lenni, de ez kicsit magas labda volt.
Ha visszaolvasol a topikban, akkor láthatod, hogy itt szinte mindenki rossz véleménnyel van róla... -
OC
őstag
válasz
WildDaemon #4578 üzenetére
Szia!
Ha 40 fokon szeretnéd tartani tuninggal, akkor nagy fába vágtad a fejszét.
Ha már 20 fokos szobahőmérsékleted van, akkor is nehéz lenne a 40 fokot elérni. Ezek a procik feszelve, húzva nagyon keményen melegszenek, így az 55-60fok körüli érték az, amit érdemes megcélozni, a 40-et sima vízhűtéssel nem tudod elérni normális körülmények között.
Nézd csak meg a tesztet: link
Ha a legjobbblokkot és a legjobb pasztát választod, akkor is 25-27 fok közötti különbséggel számolhatsz a proci és a víz hőmérséklete között. Ha beleszámoljuk még a víz és a levegő hőmérséklete közti különbséget is, ami olyan 4-5 foktól lejjebb nem nagyon vihető (szintén életszagú körülényeket feltételezve), akkor láthatod, hogy szobahőmérséklethez képest 30 fokkal fentebb jaárunk a tesztben szereplő processzor paramétereit, tuningját véve alapul. Azt hozzáteszem, hogy ehez azért nem éppen egy általánosan olcsónak nevezet megoldás kell, bár ugye Einstein után szabadon ez is relatív. -
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
WildDaemon #4578 üzenetére
Azért terhelve 40fok az kicsit merész. Nem nagyon hiszem, hogy lehetne ilyet olcsón épiteni,ami 1,5V-vel 40fokon tartaná. Azért a viz sem tud csodákat tenni.
MEgintcsak a saját rendszeremmel tudok példálózni ami szerintem azért nevezhető erősnek,és én is 1,5V-vel hajtom a procimat,de ötven x fokos. Negyven kissé erős lenne szerintem...
Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- LG 27GP850P-B - 27" NANO IPS - 2560x1440 - 180Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 400
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest