- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- E-book olvasók
- Gaming notebook topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- OLED monitor topic
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
Aktív témák
-
helkis
veterán
a dtek fuzion v1 q6600@4G procit teljesen korrektúl hűtött nálam anno, így meg vagyok győződve róla, hogy Ci7 alatt bőven elég mindenre, valszeg ott is elég sokmindenhez, de azt a platformot még nem ismerem közelről
ez azt jelenti, hogy ha a HK jobb is, csak extrém esetben jönne ki az előnye, alapon ugyanazt hozná, terhelés alatt számíthatsz pl 1-2fok eltérésre ugyanabban a rendszerben szvsz.. ha ez megér neked ennyit akkor hajrá, illetve a designra gyúrsz, hogypl egy gyártótól legyen az összes blokk akkor is nyugodtan bevállalhatod, ennyiért nem sok egy full réz HK, vagy ha csak kipróbálásra veszed, akkor is ki tudsz belőle szállni bukó nélkül.. -
Tikakukac
titán
10-es cső tuti, ha sikerül megérkeznie a csöveimnek végre akkor kiderül hogy 11,1mm-eshez kell-e már kötöző, de szerintem ne 5 forinton múljon egy gép.
Amúgy múltkor nyitott tartálytetővel néztem az áramlást, bedugtam a szivattyút és úgy pofánlőtt a ddc-plus hogy alig láttam, tiszta víz volt a fél szoba. Szerencsére mindig a géptől távol 12 voltos hosszabbítóval játszok
-
Erdei88
veterán
-
OC
őstag
-
fsb1000
nagyúr
Korrrekt munkának látszik, mert ilyen kis helyre vizzel, radival együtt beszerelni nem semmi.
A házról is megnéztem volna egy képet, mert nem világos, hogy a radiátor hogy szellőzik.
Felül nyomja ki a levegőt?, szívja? vagy csak ugy ottvan és a "belső" levegővel érintkezik? -
Joshi
titán
Kösz a dicsérő szavakat, sajnos a VGA blokk miatt van a keresztbe csövezés, de sajna a be és kimenet ennél a VGA blokknál fix ráadásul a csonkok nem a kártya tetején vannak ami nagyban megkönnyítette volna a dolgomat.
A te csövednél egyértelműen az a probléma hogy meg van csavarodva és mivel vékony falú így egy picit elhagyta magát.Látod pont ezért jó a vastag falú cső, mert sokkal kisebb íveket és alakzatokat kibírnak "megrogyás" nélkül.
ui.: sajnos a HTPC projectemet kénytelen vagyok elhalasztani későbbre anyagi okok miatt, de ha aktuális lesz mindenképpen megkereslek ha nem bánod.
Erdei88: Tygon R3400 15,9/9,5mm black Azért is vannak nagy ívek mert nem akartam feleslegesen szétvagdalni ezt a méregdrága csövet, hátha szükségem lesz a későbbiekben a hosszokra.
-
helkis
veterán
a d-tekben alapban semmilyen stáff nincs, külön lehet hozzá venni ilyen terelőket, amivel a magok fölé lehet pozicionálni valamennyire a víz nagy részét, anno én is rendeltem nyugdíjastól, de mire megjött, meg beleraktam volna már nem volt quadom, illetve eladás alatt volt a gép is..
-
jozef72
tag
Köszi!
Tegnap jutot eszembe nem muszály szilikonzsír.A sikosításon van a hangsúly mindamellett,hogy a csövet előtte megpuhítod.Talán még a disznózsír is megteszi.
Meme ez teljesen hangtalan.Nekem most ez van,egy régebbi DDC után,az sem volt hangos,de ezzel a tetővel csendesebb.Bátran merem ajánlani,OC is forgalmazza,ha nincs is a palettán,mert ez is tőle van.
Van még az Ultra,ez nagyobb folyadékszállítással bír.Annyi a különbség,viszont ennek a hangjáról nem tudok nyilatkozni. -
-
jozef72
tag
Olyan nincs,hogy nem sikerül.
Egy kis para bennem is van mert VGA visszaraktam Léghűtésre,hogy lássam a CPU egymagában milyen hőmérsékleten működik.
Hallva a sok VGA elhalálozást(4870),új gappadot vettem lehet ne rakjam bele?
Maj meglátjuk,egy összeszerelést már kibírt,szerintem nem lesz gond.
De ha már a "döglött hardvereknél járunk akkor volt nekem is egy Ram csere,ami 2 napig bírta.Memtest -
jozef72
tag
Azért kell a szilikonzsír,hogy le is tudd szedni,meg tudod forgatni a csövet,ha teljesen rányomtad akkor is.Az öngyújtót valóban felejtsd el.A hajszárító nagyban megkönnyítit a dolgod,mind összerakásnál és szétszedésnél is.
Azt a félig rátolt csatit nem hagyám úgy nem vagy te ilyen gányóló.Vágd le,és meglátod egy pici zsír+hajszárító mennyit segít.Bár elkell mondjam,ez a 13/10-es CF a gyorscsatikhoz lett kitalálva.Én ezt még nem próbáltam HF csatira tenni.De minden bizonnyal kivitelezhető. -
-
Ezért jobb öngyújtóval, akkor le is jön utána. De persze, minél jobban megszorult, legalább annál biztosabb, hogy nem fog csöpögni. Levételkor meg ejtesz rajta egy hosszirányú vágást, és lejön. Nekem eddig ilyen szempontból bevált a 11/13-as puha cső (csak az meg tört az ívekben), és most a 12/18-as duplafalú kemény gumicső is (ez nem törik, és szorul rendesen, de azért le is lehet húzni, ha ügyesen csinálod).
Ha melegíted arra figyelj, hogy ne csak 1 kis szakaszon nyúljon meg a műanyag, hanem nagyjából egyenletesen (egyformán melegítsd a kör mentén, és egyenesen próbáld rátuszkolni, ne féloldalasan, aztán rácsavarni hogy vissza álljon egyenesbe). -
helkis
veterán
nekem anno a mentorom: Vedini
azt mondta, hogy ideális esetben a kör így néz ki: pumpa>>CPU-blokk/VGA blokk (legmelegebb pont)>>egyéb blokkok (kevésbé melegedősek)>>radi>>tartály>>pumpa
a pumpa jó ha nem bubis levegőt nyel, ezt a tartályból tudja megtenni mert ott tud légtelenedni a rendszer, a radiból pedig a hűvös víz jön a tartályba, amit egyből nyom a pumpa a legmelegebb pontra.
-
helkis
veterán
nálam sincs fénycső, csak 3db 12-es piros venti..
érdekessége, hogy hátulról szívja a levegőt és nyomja be a házba ezt még egy kicsit meg akarom dönteni, hogy az alaplap bordáira illetve a proci köré fújjon kissé, valamint így elviszi a vga-felfelé szálló hőjét is a duplaradin lévő 2 venti pedig kivelé vagyis előre fele fúj..
most egy ideig úgysem lesz időm fejleszteni, piszkálni a gépet, majd azért a nagyobb változásokat azért ismét bedobom..
de látom neked eléggé ki van centizve a hely, kiváncsi vagyok hogy sikeül! -
törölt tag
-
Sn00PiG
aktív tag
Háát, egyrészt szerintem messze ne hasonlítsunk össze egy 9800GT OC-t ésegy 3850-et, másrészt pedig: nem azzal van a gond, hogy azt nem hűti, amin rajta van. Ramokon is normális a hőmérséklet meg a GPU-n is, csak ugye ezek alu blokkok, és úgy átforrósodnak, hogy kézzel pl. lehetetlen őket megérinteni. Na most gondolj bele, nyomja a gpu a többi résznek a meleget, meg a vram is, és azok hiába 38 fokosak, ha kifele iszonyat hőt termelnek, ami a 0 légmozgás miatt ugye mit fűt? a feteket, és minden többi alkatrészt...
Hidd el, a 3. kártya füstöl el. Első kártyára vastagon pasztáztam és véletlen meg is fogtam a pasztát, kb inkább szigetelő volt mint hővezető... Gariba vissza visz, kicserélték.
Ezután, mivel még nem jött meg a vram aljára a kétoldalú hővezető ragacs, ezért gpu blokk fel, és teleraktam sünikkel minden melegedőt. De még mindig 0 a légmozgás. GPU olyan 35-40fok körül. Megsült. Gari, kicserélték.
És most pedig mind2 blokk a helyén, furmark alatt 10 perc semmi baja nem lett, ment 3 napig. Aztán hétvégén nem voltam otthon, haza értem akkor neteltem, és mozilla ment csak, amikor újraindult, leállt, meghalt...
Hidd el nekem, éreztem a szagot is, meg rátettem a kezem a kártyára, még mindig meg van a nyoma...de ha gondolod, akkor van egy rwb1 blokkom eladó, mert már tuti nem rakom vissza
-
nyunyu
félisten
-
A gigabyte megoldotta X38/48 lapokon.
Kb 20 db FET van két sorban fent, arra lehet tenni vizesblokkot a gyári heathpipe cucc helyére. A foglalat másik oldalán van még felül 4, azon marad a gyári kis rézpöcök (ami épp a tápventi útjába esik, így hűlhet). Ha az ember nem nézegeti tovább, már örül is.
Viszont, ha megfordítod a lapot, akkor találsz még ott is FET-eket a felső 2 sor folytatásának megfelelő 3. sorban (tehát nem is pont alattuk, picit arrébb), persze mindenféle vékonyka hűtőborda nélkül (pedig rápattanhatna egy vékony alsó borda a felső borda felfogatására, az NB-nél is van hátulról rézborda, pedig az hűteni már nem hűt semmit, csak merevítést szolgál).
Ebben csak az a poén, hogy a 12 fázissal is tök ugyan annyit droppolt nálam a Vcore 65nm-es procival, és ugyan addig tudtam húzni is, mint a 4 fázisos P35-el, amin nincs 30 FET mindenfelé, csak 10 odafent, kétfelé szedve két bordához, nem egy nagy hűtött kupacban egy kazal, és még 3 kicsiben erre-arra.
Ilyen szempontból, ha bedöglött volna az alaplap már vissza is pártoltam volna az ASUS-hoz, mert ők x38/48-on is rendesen szét tudták osztani őket, mint a giga is tette még P35-nél. -
helkis
veterán
asszem te bele fogsz esni abba a hibába, hogy mikor kész lesz eladod és kezded a V2.0-t!
nem kevés belefeccölt idő, jó elgondolás és kivitelezés, ez a táp-radi-szívás is ötletes!
viszont nem értem, hogy a rserator tornyot miért favorizálod, nem lenne jobb, ha csak házon belül maradna a h2o?
-
Joshi
titán
Egy kis off:
Én most nézegettem tápokat és ezt találtam: FSP Everest 500W Active PFC Modu Szerintem nagyon jó árért vesztegetik, te mennyiért vetted a CM tápodat?
Én is most készülök HTPC-t építeni jó lenne ha privibe kitárgyalnánk egy-két dolgot. Előre is THX! -
-
nemethati
senior tag
szép lett,jó lett gratula hozzá, de azért még lesz dolgod bőven
Nekem megjött mindenem, holnap raknám össze....venti szabályzó pöcök letört, gyári forrasztás kalap sz@r...vezeték eltört
2 hónapja akartam összerakni normálisan, mindig közbejött valami, most ezt is forraszthatom meg... -
nemethati
senior tag
Én szilikongumi csövet vennék, az bír mindent, ami kapcsolatos a vízhűtéssel. Csak ne 8/10-est hanem 8/12-eset vegyél, merevebb és nem törik (tapasztalat), Tőlük tudsz rendelni, én 1 nap alatt elintéztem, posta hozta, csak nem 100, hogy van nekik olyan, ami neked kell
szerk. ja és ott van Tody is
Aktív témák
- LG 32GR93U-B - 32" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L380 - i5-8GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD / MT I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest