Hirdetés
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Raspberry Pi
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- Melyik tápegységet vegyem?
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Aktív témák
-
bim
veterán
elsősorban nem csak nagyobb teljesitményü ,hanem gyárilag külsős nem pedig meritős mint ordasié amit ugy tett vizhatlanná hogy megragasztott.ha megnézed a legtöbb gyári vizhütéshez eihem pumpát adnak (talán nem véletlenül)
de t-shirt bővebben tud informálni erröl mert neki eihem pumpája van.
(ugy is régen irt már)
-
Router
őstag
válasz
Simi121 #2379 üzenetére
hali simi!
Na itt már nem hiányolhatsz mert egész nap iit vagyok és kössz a tanácsot most fogok beszerezni 2db 8cm-es ventit de azért csak 8cm-eset mert csak ilyenben van világítós! Hogy a legjobb ha egyik szív másik fúj vagy ha mindekettő szív/fúj??
ja és 8Volton akarom tolni neki mert itt azért már elég halk és a légszállítás is elég jó!
[Szerkesztve] -
bim
veterán
-
Viewsonic
aktív tag
Szeretnék venni normális radit holnap ötleteket várom,hogy milyet pls !
-
popey37
addikt
válasz
Simi121 #2388 üzenetére
csinálj neki közdarabot és akkor a venti csak a radin kersztül tudja csak szívni a levegőt, tehát ne rakd rá közvetlenül a radira, hanem legyen pár centis hézag a venti és a radi között, ekkor aránylag egyenletesen oszlik szét a légáram mindenhol. én úgy csináltam meg, hogy a radit beraktam egy dobozba: egyik oldalon a venti másik oldalon pár lyuk és kész.
-
popey37
addikt
-
Simi121
aktív tag
válasz
popey37 #2381 üzenetére
Az az igazság, hogy régebben a radiátor benne volt a ház tetejen és aluról fújta egy 12 centis felüröl pedig 2 db 8 centis, persze mind alacsony fordulaton. Most nincs bent a házba így lehet tényleg elég egy, viszont majd szeretném újra berakni ha sikerül egyet lekicsinyiteni és gondoltam akkor már kellene a 2db 12 centis.
-
-
asturel
őstag
válasz
popey37 #2378 üzenetére
nemtom hogy nekem lejebb van-e engem ugy informaltak hogy par szazad mm-el lejjebb van... plexire enis gondoltam.. hany mm-es plexivel csinaltad?
nekem 47 fokos volt ladaradival passivan a gep2500+ barton 2 gigan 1.5V-on
passiv nelkul meg 40fokos.. sajnos proci blokkom bronzbol van
igy a viz szinte hideg mikor a proci 42-43 fokos
[Szerkesztve] -
Simi121
aktív tag
Szia Bim! Rég találkoztunk. Nézz át ide Bővebben: link. Nekem is celeron D- van ami 2.53@3.8-on megy.
Elötte egy 2.6@3.25 P4 volt. Én nem bántam meg a cserét főleg, hogy maradt rajta 6 pénzem.
Router-nek üzenem, hogy mindenképpen rakjon rá ventilátort. Az én radiátorom 18x24 centis és paszívan 50 fok felett volt pár perc alatt. Most van rajta 2 db 8 centis venti egymás melett és szívnak,7 volton mennek. Igy 3 óra Prime95 után 44 fokos volt. Most keresek rá 12centis ventit, hogy az egyik szívjon a másik fújon. -
popey37
addikt
válasz
asturel #2377 üzenetére
hali látom kész a hűtésed.
a GPU-ra plexiből csináltam merevítőt, először nem raktam rá és karikába hajtotta a karit. Arra figyelj, hogy amikor felteszed a merevítőt a procimagnál támszd meg,az oldalamon van kép arról hogyan gondolom. nekem igy van megcsinálva és nem hajlik a karim.
a gpu mag síkban van a kerettel, a keret egy támaszték a hűtésnek, ha neked lejjebb van az gáz
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
asturel
őstag
-
Gh0sT
addikt
Na akkor még egy kérdés!
Gondolom ez az Eheim pumpa nagyobb teljesítményű, mint az Ordasi féle. Ebből adódóan több vizet forgat meg óránkét. Namost ugye a gyorsabban forgó víz kevesebb időt tölt a radiátorban, aminek következtében kevésbé hül le. Ergo magasabb lesz a víz hőmérséklete, így kevésbé hatásos a hűtés.
Ebből arra következtetek, hogy minél nagyobb teljesítményű egy pumpa, annál nagyobb radiátor kell mellé...
Helyesen gondolkodtam? -
Gh0sT
addikt
Némi segítségre lenne szükségem:
Bocs, hogy nem olvasok vissza több mint 2000 hszt-t, csak egy tippre lenne szükségem.
Adott egy ordasi féle rendszer, amiben behalt a pumpa. Jó döntés szerintetek ezt kiváltani egy Eheim 1048-assal? -
Router
őstag
Ehole a képek az everest szerint mért eredményekről 3GHz-n:
[Szerkesztve] -
uszobajnok
csendes tag
Jó reggelt!
Lehet itthon kapni vízhűtéses tápot elfogadható áron? Csak azért, mert nem szeretnék elkezdeni barkácsolni, mert abból jó nem sülne ki.Meg ha tönkremenne a Zalman tápom, az drága mulatság lenne.
Dani
ui: Láttam a neten Lics tápot kb 110 euroért + posta, de ez egy picit sok. -
Router
őstag
Jóvanna nem kell megsértődni!
Hol megy a Bad Boys II.??? HBO? én már láttam télleg jó film!
akkor dobok majd rá még 2db 8cm-es ventit 5V-on! -
wnix
senior tag
Nem tudom, hogy más hogy van vele, de ha egy jó film (Bad Boys) megy a TV-ben akkor azt meg is nézem, így nem nagyon tudok minden témára figyelni...
Lehet hogy más arra vár, hogy eltünj, aztán már kezd is írni...
egyébként az 50C-fokot passzívan jónaktartom, de azért szerelnék a radi 1-2 ventilátort is, úgy biztos lemenne 10-15C-fokot is.
-
Router
őstag
Rájöttem hogy nyomjátok:
Amikor ittvagyok akkor kussoltok amikor meg elmegyek akkor a hátam mögött mindenki írogat lelkesen és én már csak azt veszem észre hogy megint lett egy új oldalnyi hozzászólás! -
Router
őstag
na emberek kész a vízhűtésem BÉTA verziója mert hétfőn megyek a MÉH-re Plexit túrni a gép oldalára arra lesz rárakva a radi.
Mindenkinek kössz a segítséget eddíg!
Nincs itthon minden az rpm szabályzóhoz de hétfőn veszek és akkor megcsinálom! ja és az normális ha egy kb. 20*15radi paszívba 50*C-on tart egy 2,66@3,4GHz Celeron D prescottot? -
wnix
senior tag
A 200W-ost csak alacsony hatásfok (átvitt W/befektetett W) mellett tudod alkalmazni egy cpu-hűtésére (100W).. Ehelyett jobb, ha nagyobb teljesítményűvel tervezed.
Magyaroszágon még nem találtam 229W-nál nagyobb teljesítményű. peltier-t.
2003. elején vettem pár 126W-ost azok 10000Ft/db körül voltak. -
LukE
veterán
ja, procooling egy jo hely, ha valakit erdekel a vizhutes.
Bővebben: link evaporative cooling a lap kozepen. Es google a ''bong'' es watercooling szavakra. -
-
LukE
veterán
futas olvasni:Bővebben: link
Re#2341-> V.: parologtatas.
Router: ja, jonak tunik a rajz, nem is nagyon lehet elrontani... -
aurum
senior tag
forditott ozmozissal is lehet. de egyebketn az amolyan reztuske az zenehalgato asztalaka alatt. urban legend.
a deszt viz addig deszt viz ami bele nem toltod a hutobe. aztan szepen kiold magaba annyi rezet meg koszt, hogy utana mar rohogve vezet. a vizkolerakodas miatt szoktak haszalni ezert jo a forralt vagy az ioncserelt viz is. -
wnix
senior tag
II. Egy német árlistáról néhány peltier-ár:
TEC2S-30-30-51/74 30mmx30mm 51W 15.30EUR
TEC2S-40-40-100/74 40mmx40mm 100W 20.00EUR
TEC2S-40-40-155/68 40mmx40mm 155W 31.00EUR
TEC2H-50-50-207/68 50mmx50mm 207W 41.40EUR
TEC2H-50-50-274/62 50mmx50mm 274W 54.80EUR
TEC2H-62-62-339/77 62mmx62mm 339W 67.80EUR
TEC2H-62-62-437/75 62mmx62mm 437W 87.40EUR -
Finwe
őstag
Hah, ideértem.Látom nem unalmas itt sem az élet!
Több goldolkoztam a tuti hűtést illetően:
I. Megláttam a Mach 2 GT-t majd a Vapochill Lightspeed-et, ezek rendes hűtőszekrények szekrény nélkül. Bővebben: link
Az a gond vele, hogy drága! és csak netről rendelni tudjuk mi magyarok mert nálunk nem forgalmazzák.
Megpróbáltam házilag csinálni, hát nem megoldható. (legalábbis piszkosul nagy macera)
II. Peltier elemmel a vizet hűttyük, így lesz kondez víz de létezik rá szigetelés.
Nem tudom, bazze öcsém hazavágta a spacest nem lehet így.......
hogy mennyibe kerül egy peltier (100-300W-os szórásban ha vki tudja?) de ez süti és sztem egy bolti vízhűtés árából extrém hűtést lehet elérni.
III. Peltieres blokkokat használok és a másik felét hűtöm vízzel:
-> nincs kondenz probléma
-> sok elemet kell venni ez tényleg drága lehet (cpu, gpu, stb)
IV. Ez a tetszik nekem a legjobban (sima vízhűtés): kifúrom a falat, ki rakom a radiátort a foldbe. Hogy pontosan hogyan is? Leások 1 méterre, itt nem fagy meg a föld. Nme radit hanem rézcsöveket vezetek a földben, majd vissza a házba és tökéletesen 0 plussz E-val kb 4-10 C-os vizet kapok.
Igen ezzel is az a gond, hogy szigetelni kell a vezetékeket, + sajnos nem mindenkinél kivitelezhető.
Nekem nem engedik kifúrni a falat, pedig áldoztam volna a szigetelésre.
Hú de sok lett.
[Szerkesztve] -
Router
őstag
na megyek kifúrom a lefogatómat aztán összedobom a cuccot!
-
Router
őstag
Ja én nem sz*rakszom ragasztgatással hanem elmentem egy autósboltba és vettem egy fékolajtartóhoz hasonló cuccot kis bödönt kb:1,5dl azt meg egy T-csatlakozóval bele a rendszerbe!
[Szerkesztve] -
Router
őstag
Na hali itt vagyok!
Voltam a Twescóban oszt ott télleg csak ioncserélt víz van!
Elmentem egy kozeli benzinkútra és ott találtam ioncserél vizet és ioncserélt lágyvizet oszt vettem 5 liter ioncserélt lágyvizet!
Tök jó rá van rajzolva egy akvárium benne halakkal és aláírva a felhasználási módokhoz hogy akvarisztika ebben már csak azt nem értem hogy ki az az állat aki az akváriumba is ioncserélt vizet önt miért jó ez a halaknak?
Az én halaim mikor volt akváriumom akkor sima csapvízben úszkáltak...
Dehát a halak biztos jobban érzik magukat az 400-forintos vízben! -
-
asturel
őstag
yo, de ezek nem merulo szivattyuk..
ez ipari gyogyszertari 2x desztilalt viz..
[Szerkesztve] -
wnix
senior tag
válasz
asturel #2313 üzenetére
nálam egy 3l-es ''uborkásüveg'' van - benne a pumpával - bilincsekkel a házamba szerelve.
nekem csak a radiátort kellett forgatnom/ráznom, amíg a levegő teljesen ki nem jött belőle. Azóta mindig van benne víz, így elég jól légtelenítve van...
MOD: Én ugy tudom, hogy a desztvíz ellenálása 10MOhm/cm felett van (amit használok az 18MOhm/cm-es ipari demineralizált desztvíz), de olyanról is hallottam, aminek több 100MOhm/mm-es ellenállása volt. (egyébként szerintem is inkább szigetelő mint vezető...)
[Szerkesztve] -
Proci85
senior tag
válasz
asturel #2313 üzenetére
Egy 5letet épp tudok adni, saját kis ''igénység ne hagyj el'' féle kókálmányommal..talán majd újra ragasztom a fedelét + kap egy szivacsot az alja, hátha jobban fog kinézni, bár légmentesen zár és frankón működik...hírtelenjében ez volt a lényeg
http://proci.myip.hu/site/vizhutes/PA010657.html
http://proci.myip.hu/site/vizhutes/PA010658.html
http://proci.myip.hu/site/vizhutes/PA010670.html -
-
wnix
senior tag
válasz
Proci85 #2311 üzenetére
sajnos nem túl jó a desztvizet egyedül használni (algásodás), ha meg mással kevered, akkor meg elég jó vezetővé is válhat...
ha tiszta (100%-os) desztviz lett volna annak a ''csákó''-nak, akkor nem lett volna semmi problémája a gfx-kártyájával se. (''mákosodott'', ''zavarta a képet'')
közel 100%-tisztaságú desztviz tudtommal csak laborban létezik (nagyon jól oldja a levegőben lévő CO2-t) -
asturel
őstag
ti hogy oldottatok meg a feltoltest, es a legtelenitest? tartajt valahogy nincs kedvem csinalni.. most ugyvan hogy egy T elag van cso benne vege letomitve.. 1 gyorscsatival amibe 1 csavar van belehatjva tomitessel.. de ezzel elegge unalmas feltoltogetni.. kene valami rezdobozka feleseg.. de nincs semmi 5letem.. talan 1 plexi doboz
ami mind2 cso bemegy es tetejen feltoltheto
sajnos FBS nincs itthon.. es azer nem veszek hogy osszeragasszak egy 4x4-es plexidobozt.. valami mas kene de nem tok mast..
[Szerkesztve] -
Proci85
senior tag
Kémiai tanulmányaim szerint a deszt.vízben egy deka ásvány, fém, semmi nincs ami vezetné az áramot, szal vízhűtéshez használva szinte 100%-os biztonságot ad. Vhol olvastam /talán épp itt/ volt egy csákó, akinek mákosodni kezdett a képernyője, szakaszosan, utóbb kiderült a vga kártyára csöpögött a víz, és az zavarta be a képet. Hibát elhárítva, vizet felitatva probléma nélkül használta a gépet
Tudtommal az ioncserélt vízzel ez nem játszható meg, de javítsatok ki ha tévedek... -
SzaChe
tag
Thx Gery mindent... Bár a felét nem értem, ez ne legyen hátráltató erő
-
gery03
senior tag
Én úgy tudom, hogy nekünk desztvíz kéne, de mindenki b@szik rá (többek közt énis), hogy amit megvesz teszkóba vizet az ioncserélt, és csak arra jó, hogy nem vízkövesedik. A desztillált az nem kapható csak úgy. Valahol máshol kell szerezni, vagy tudsz csinálni magadnak. És én úgy tudom, hogy jóval drágább, mint az ioncserélt.
[Szerkesztve] -
Router
őstag
vagy csak a desztvíz a jó?
-
Router
őstag
De akkor nem tök mindegy hogy desztvizet vagy ioncserélt vizet tolok a rendszerbe???
-
wnix
senior tag
Egy kis vízkémia - laikusoknak: Bővebben: link
szvsz
a desztillált víz: párologtatással lehet előállítani.
az ioncserélt víz: valamilyen deionizáló gyantán keresztül folyik, ez felcseréli benne a H+ atomokat HO-ra. a szerves anyagok bent maradnak.
[Szerkesztve] -
Router
őstag
na mivan alszotok?
-
Router
őstag
Mi a külömbség a desztilált víz és az ioncserélt víz között?
Most megyek a Twesco-ba vízért veszek egy 5literes kannával majd hétfőn meg veszek hozzá alkoholt csak ma nincs nyitva a gyógyszertár! -
Router
őstag
Na hali vettem IC-t a fordulatszámszabályozónak már csak össze kell kapirgálnom a többi cuccot mert szerintem minden van itthon!
Aktív témák
Hirdetés
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Milyen NAS-t vegyek?
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Raspberry Pi
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Xbox tulajok OFF topicja
- Formula-1
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Samsung Galaxy S24 Ultra 5G! 12+256GB Szürke
- AKCIÓ! Gigabyte B450M R7 2700 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 CM MasterBox 5 Lite 600W
- Samsung Galaxy A23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest