Hirdetés
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Riasztó topik
- Házimozi belépő szinten
- Hobby elektronika
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Aktív témák
-
asturel
őstag
elso szavaidbol ugyvettem ki hogy 1 enermax clonot csinalsz
en szerintem amugy az nb-t meri.. mivel mikor en levettem a chipsetrol a bordat kapasbo 7-8 fokot ugrot.. azota igyvan
amugy 9800 refhutesnel 1 akarmien szar blokk is jobb nem ?
ya de a tapba van 1 venti ami 6Von megyledes venti raadasul
[Szerkesztve] -
Simi121
aktív tag
Úgy 20 perce lekapcsoltam a ventiket. Jelenleg az alaplap 45 a vinyo 39 fokos. Mindenki vonja le a következtetést. Én úgy gondolom igaz, hogy a proci-vga-nb a legnagyobb hőforás egy számitógépben de azért van ott még bőven hőforrás amit azért nem árt hűteni. Szerintem a legjobb megoldás a víz és a léghűtés együtes alklalmazása. Meg kell találni a megfelelő kompromiszumut, legyen megfelelőn halk és hatékony a hűtés. A lap 865-ös de nagyon frankó és megy rajata a PAT.
-
Simi121
aktív tag
-
asturel
őstag
nekem valahogy kinezetre nem jonnek be popey blokkjai bar lehet jobb minosegeuk lenenek a kepek megteccene
valami plexi lap mehetne ra meg mondjuk teglatest alaku lehetne
wnix blokkjait meg nem lattam de igeretesnek tunik a 3ds rajzok alapjan
remelem lesz rajta dizajn is
mer nem fel evre tervezem a blokkot szoval ha 1x meglesz nezzen ki valahogy
persze nincs semmi bajom popey blokkjaival grat neki hogy mer olcso is meg jo is
mod: u.e. -t szerettem volna kifejteni mint Mike_32
telleg amugy hol a legolcsobb a radiator.. csinaltatni vagy ilyesmi.. hazira is gondoltam csak nemtom mennyi m-re a 10/12-es rezcsonek.. meg az idomoknak.. persze valami occso gyari radi se lenne jo.. nem inno mer szerintem az enyhen roszul sikerult..
[Szerkesztve] -
bim
veterán
azért bátorkodtam kérdezni hogy mennyit megy pat-tal mert nálam alapon aktivizálni lehet.
simi:nem akarom eladni, hanem még egy olcso és jo kéne a másikba is.ez azt akarta jelenteni hogy ugrott a felső kategoriás karim ha gépet épitek.
az eredményeket köszi!! érthetetlenül közel vannak az én 3 gigás eredményeimhez,mindezt fele áron.na proci az bizti ilyen lesz.
[Szerkesztve] -
bim
veterán
nem az AI-7 865PE-s de van egy asus P4C800-as és az valoban 875-ös
ebbe kellene a cerka
Bővebben: link
[Szerkesztve] -
wnix
senior tag
Nem tudom, hogy más hogy van vele, de ha egy jó film (Bad Boys) megy a TV-ben akkor azt meg is nézem, így nem nagyon tudok minden témára figyelni...
Lehet hogy más arra vár, hogy eltünj, aztán már kezd is írni...
egyébként az 50C-fokot passzívan jónaktartom, de azért szerelnék a radi 1-2 ventilátort is, úgy biztos lemenne 10-15C-fokot is.
-
gery03
senior tag
Én úgy tudom, hogy nekünk desztvíz kéne, de mindenki b@szik rá (többek közt énis), hogy amit megvesz teszkóba vizet az ioncserélt, és csak arra jó, hogy nem vízkövesedik. A desztillált az nem kapható csak úgy. Valahol máshol kell szerezni, vagy tudsz csinálni magadnak. És én úgy tudom, hogy jóval drágább, mint az ioncserélt.
[Szerkesztve] -
wnix
senior tag
Egy kis vízkémia - laikusoknak: Bővebben: link
szvsz
a desztillált víz: párologtatással lehet előállítani.
az ioncserélt víz: valamilyen deionizáló gyantán keresztül folyik, ez felcseréli benne a H+ atomokat HO-ra. a szerves anyagok bent maradnak.
[Szerkesztve] -
wnix
senior tag
szvsz igen...Bővebben: link (bocsi..)
[Szerkesztve] -
LukE
veterán
Bővebben: link gyakorlatilag a referencia kapcsolast kell lekovetni.
1. oldalon lathato kapcsolasban az R2 potival tudod szabalyozni a kimeno feszultseget, de a max kimeno fesz. kb Ube-1.5V lessz, szoval ha maxon akarod jaratni, akkor kell 1 kapcsoló, amivel direktbe 12V-ot adhatsz a pumpanak. Ha kell még segítség, kérdezz nyugodtan.
ast.: lehet csak ventivel szobaho ala menni, mivel eleg nagy a parolgashoje a viznek
[Szerkesztve] -
LukE
veterán
Lehet, hogy egy nagyobb huzal poti is elbirna, de azert jo lenne valami komolyabb dolog. LM317T nagy bordaval valszeg eleg, rovid ideig kibir nagyobb aramot is, mint 1.5A (legalabbis a tapasztalat ezt mutatja
), es +1 kondival megoldhato a ''kickstart'' is (ezthogymondjakmagyarul1szoval)
o0tomy0o-> szobahomerseklet alatt mar lehet gond a kondenzacioval, de kompresszorral es megfeleo szigetelessel -100 fok alatti homerseklet sem elerhetetlen.
[Szerkesztve] -
asturel
őstag
na felvettem mikrofonnal: Bővebben: link wav de csak 400kb mpeg layer3-al tomoritve
-
Bigya
őstag
HI!
Egy honda utastéefűtő radi felfogatását megoldottam eccerűen.
Vágtam a háztetőre egy téglalap alakú nyílást, fedtem ráccsal.
A radival olyat tettem, hogy egy hoszú csavarhúzót át toltam a lamellák között óvazosan, hogy ne sértsem az üreges részeket. Egy-két összelapított lamella le van sz@rva...
Így lett két lyukam a radi két szélén. ezeken át toltam egy-egy hosszú menetes rudat (akár hoszú csavar, nem tudom neked milyen vastag a radi) és azokat anyával fogadtam a tetőn vágott két lyukba. A tetőt képező fémlap és a radiátor közé meg a széleken polifoam-ból vágott csíkokat szorítottam. Így fix lett. -
popey37
addikt
hali örülök, hogy már megkaptad, de az IS-7-hez küldtem plexit is külön mert nem fért bele. azt nem kaptad meg?
gázlámpával meg azért jobb, mert ott te irányítod a lángot és az erősségét is, mivel egy melegítéssel nem tudod mindhárom forrasztást megcsinálni. komprende?
[Szerkesztve] -
-
wnix
senior tag
Nálam itthon fut egy PentiumPro 200Mhz@266MHz-es (router-proxy) és egy Alpha 21064-es (firewall) gép (egy kis reklám: Bővebben: link
) is, amik szintén nagyon melegítenek.
Ezenkívül van egy pár ismerősőm akiknél szintén régi gépek futnak, de gondolhatsz pl: iskolákra is ahol egy rendszerben több gépet lehetne hűteni... -
popey37
addikt
Hali. bocsi de 17 óra és 03.00 között dolgozom így csak most tudok válaszolni. A blokkokat ma azaz pénteken feladom, a bartonnak vízhűtés nélkül ne adj 1,85-nél nagyobb feszt mert meghal akármilyen venti van rajta, lehet nem azonnal de záros határon belül. nem érdemes kockáztatni mert esetleg vehetsz egy másikat.
-
asturel
őstag
ezt nekem irtad?
nezd meg ezt Bővebben: link a 2. resztol erdekes
Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- Huawei P30 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 13900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 7400 - i7-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD IPS I CAM I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest