Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- TCL LCD és LED TV-k
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Raspberry Pi
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- Melyik tápegységet vegyem?
Aktív témák
-
Matthew
őstag
Hi all!
Na nem semmi ami ma este történt velem. Nézem a tv-t a gépemen (tunerrel), vége a Columbonak és mit látok 55 fokos a proci!A hajam égnek állt. Na mondom ugyan mit ..sztam el. Nézem tovább, oké csökken. Gép megvizsgál és mit veszek észre? Nem megy a szivattyú!!! Elég forró volt (mellesleg azóta sem tudtam életre kelteni). Szóval a proci hőmérséklet megállt 55 fokon. Ez azért nem rossz, mi? Utána hagytam pihenni kicsit a gépet és 43 fokra beállt. Most, hogy netezek már 1 órája 53 fokos, álló szivattyúval.
Ezek szerint csak nem lett olyan rossz ez a blokk, amit csináltam -
gery03
senior tag
válasz
Aúú_ezhideg! #1398 üzenetére
Uannyi mint a pvc, asszem 200 körül a 12-es. Debrecenbe van a bolt a nyíl utcán. Nemtom pontosan mi a profilja, de árulnak csaptelepeket, meg csöveket (műanyag, fém), meg ilyen vizes kiegészítőket.
[Szerkesztve] -
t-shirt
veterán
én igyekeztem elsőre szépet készítni, rengeteget tervezgettem elötte hogy minden passzoljon, szerintem szép lett
Bővebben: link -
t-shirt
veterán
nálam a keresztmetszettel nem lesz gond, a rendszerem 8-as, ami azt jelenti hogy a réz csonk 8-as belső 10-es külsső mérettel rendelkezik, és mivel nem akartam szenvedni a csövek ráhúzásával ezért 10-es belső 13-as külső méretű csövet vettem
de ha megoldottam hogy ne törjön meg a cső akkor elvileg nem lehet gondom a pvc-vel? -
gery03
senior tag
válasz
Aúú_ezhideg! #1390 üzenetére
Na itt a gáz, hogy nekem, mikor lejön a radi csonkjáról a cső, ahelyett, hogy szépen elkanyaroda, inkább megtörik, pedig már annyiszor beállítottam a kezemmel kör alakúra, és annyiszor próbáltam már minél kisebb kanyart adni neki, de hiába. Szar és kész. Amúgy nekem 12/16-es csöveim vannak. Meg vannak 10/14-esek is, azok már jobbak sokkal. De van itthon 8/11-es is.
Na arra már azt mondom, hogy eléggé puhák, de a szilikon akkoris a király.
[Szerkesztve] -
gery03
senior tag
válasz
t-shirt #1388 üzenetére
Nekem is PVC csövem van. Praktikusban vettem. Ez az egy aminek nemnagyon néztem utána, hogy milyen kellene. De megbántam(nagyon merev, a szilikon meg olyan jó puha
, mert most találtam egy boltot tőlem 50m-re, ahol szilikoncsövet árulnak uannyiért, amennyi a pvc volt. Szal LOL, mert vehettem volna jobbat, uannyiért, közelebb.
-
Aúú_ezhideg!
tag
válasz
t-shirt #1388 üzenetére
Sztem is jó a normál PVC cső is. Csak arra kell figyelni, hogy ha viszonylag kis rádiuszra hajlítod, ne törjön meg, illetve lehetőleg tartsa a kör keresztmetszetet. Ez pedig nem annyira az anyagától, mint inkább a falvastagságtól függ. Persze a legjobb a szilikon, de a PVC sem rossz.
-
gery03
senior tag
Gondoltam megosztok veletek valamit, legalább kap up-ot a topic.
Most megint belémbújt a féreg, mert fejleszteni akarok. Átnéztem a Polírozzunk! című topic-ba, és énis meg szeretném csinálni a sajátom, mert ha jól emlékszem, akkor nem az igazi a talpa a blokkomnak. De ehhez le kéne szedni a blokkot, ami az én rendszeremnél nem kis feladat, mert le kell engedni, szét kell szedni csöveket, ki kell szedni a lapot, és leszedni a blokkot, de mindeközben figyelni kell arra, hogy le ne sarkazzam a procit a blokk megbillentésével. Tehát csak úgy nem esek neki, valami késztetés kell.
Akkor úgy gondoltam, hogy csináljunk egy spécibb lefogatót, mert a mostani eléggé ''házi''. Ha kész lenne, akkor már meglenne a késztetés a leszedésre. Ja és egyúttal újra is csövezném szilikoncsővel az egészet. Ezt is amiatt nem tettem, mert csak úgy macerás -> szét kell szedni az egészet.
Amúgy most megy a fejemben a tervezgetés, hogy rugós legyen, vagy nem, meg ilyesmi. Ha kész lesz, és újra lesz csövezve, akkor sztem úgyahogy azt fogom mondani, hogy ''kész a gépen'', bár még lenne mit csinálni rajta, de nagyrésze kész. Tehát csinálni fogok képeket mindenki örömére, legalábbis remélem.
Hú de hosszú lett, pedig nem akartam. -
t-shirt
veterán
-
bim
veterán
válasz
Aúú_ezhideg! #1384 üzenetére
bocs a cső nem lett volna olcsobb csak jobb
-
bim
veterán
válasz
Aúú_ezhideg! #1384 üzenetére
gratulálok!
a csövet sokkal olcsobban megusztad volna ha elmész a jancsár uti mg. boltba (vágohidi körforgalom)és veszel vastagfalu olasz csövet ami kevésbé törik + egyéb kiegészitők vastagrol-vékonyra stb. majd nézz be oda is ha érdekel.király hütésed lesz ezt már most mondom és halk is.ha bármi gond van irj.
[Szerkesztve] -
Aúú_ezhideg!
tag
Hali,
Szal megvan mindenem. Radi ok, blokkok az általad ajánlott Overmindtól, pumpát nem a Radnóti-téren vettem, mert mire megjött a válaszod addigra megrendeltem aquapet-től L20-at. Megérkezett postán. Ára: boltban 5726Ft. postai szállítással 6620Ft. Csövet Praktikerben vettem (8/11) ára 149Ft./m. Ez reimatic lágy PVC cső. Gyártó oldalán megnéztem az adatokat: -15°C - 60°C közt ok. Gondolom jó lesz, később lecserélem szilikonra.
Most a CPU leszorítással szenvedek, a léghűtő leszoritó módszerét próbálom kialakítani. Talán hétvégén lesz időm tesztelni és utána összerakom.
Kicsit lassú de kevés az időm is. -
tamasgal
senior tag
válasz
Proci85 #1382 üzenetére
Persze tudom., Szereztem is egy prima tartályt, tudod olyat amibe az öseink levest meg hasonlo dolgokat szoktak mélyhütteni. A fedele nagyon patentul rápattan.(amolyan tuper....micsoda). Remélem hogy az Ordasi blokkomon és a Ford füttöradiátoron áttudja hajtani a vizet
-
Proci85
senior tag
-
tamasgal
senior tag
Szerintetek vízhücsihez elég lenne ez a pumpa?
Micra
6W-os, 400L/h, emelés max 60cm. -
-
popey37
addikt
válasz
t-shirt #1369 üzenetére
totál igazad van, de a házam oldala plexivel zárt és nem látja senki,hogy mi van benne és a blokkjaim se túl csúnyák kerek két csonkkal és mattfekete, a csövek átlátszóak és UV aktív folyadék kering bennük. Szóval egyáltalán nem csúnya és kb. 20k-ba került tokkal vonóval.
-
popey37
addikt
A pumpába tök igazad van, de a többinél egy kicsit kételkedem. Miért kellene a csatiknak meg a ragasztónak elengedni, nekem fixen benn van mindem, a csövek rögzítve,nem mozog egy sem.Ha nincs jól osszerakva a gyári is elmozdulhat! A hőleadásról meg csak annyit, volt rézlamellás hűtőm, de lecseréltem egy alura mert az alu bordázata sokkal sűrűbb így sokkal magyobb a hőátadó felület, a hűtés kb. 20% jobb lett.
-
b0unCe
aktív tag
válasz
popey37 #1365 üzenetére
a meregdraga vizhutesek elonyei:
-jobb hoatadas (ha tenyleg profi a cucc) ebbol adodik hogy kevesebb radatorhutessel ugyannnyi disszipalt hot vezetsz el. Szoval halkabb.
v.
Tobb hot tudsz elvezetni ugyanannyi radiatorhutessel.
-biztonsagosabb, ha sokat cipeled a gepet akkor jol jon ha meg veletlenul sem ereszt, vagy old el vmelyik csati, enged el egy ragaszto stb.
-pumpaknal meg egyertelmu. Nem kezdenek el zorogni egy ido utan, nem csokken a teljesitmeny, nem ad le annyi hot a viznek, es nem fog ereszteni/elromlani/leallni egy ido utan.
-emelett nem kell veszodni a megepitesevel, nem kell hozza szakerteleme stb.
[Szerkesztve] -
popey37
addikt
hali, csak azt nem értem minek megvenni a méregdrága cuccokat amikor a saját készítésű rendszerrel sem megy 43 fok fölé bármit csinálok!
-
defiant9
tag
válasz
Fade_Away #1363 üzenetére
Inkább így: 27 W-ot vesz fel, abból kb. 5 kerül a levegőbe(kézrátétel alapján sacc), 22 pedig a vizet és a csöveket melegíti fel.
Az bekapcsolás első pillanatában valóban némi energia a víz mozgási energiájába kerül, ez a kikapcsolás pillanatában alakul hővé. Ha folyamatosan csak a fele energia alkulna hővé akkor egyre nagyobb mozgási energiája lenne a folyadéknak, végén meg már 1000-el pörögne. A víz szempontjából teljesen lényegtelen hogy a motor tekercse melegítette fel vagy a cső falával való súrlódás, melegebb lesz 25W-al arányos hővel.
[Szerkesztve] -
Fade_Away
őstag
válasz
defiant9 #1362 üzenetére
Megrendeléssel már megírtam mi a probléma technikai cikkeknél. Elég logikus...
27W ot vesz fel az l30 ugye. l20 l30 közöztt difi 17w. Ennek tippem szerint kb fele hővé alakul, fele forgatja a vizet. Na odatünik fele. (Persze végül általában minden hővé alakul de most nemenjünk bele a hőhalál elméletbe)
Marad 9w pure hő ezt pedig az l30 nem 100% vízbe teszi hanem a levegőbe is. Tehát érdekel mindenkit, hogy az a xWatt levegőbe megy. ígyaztan nemsok hő jut vízbe.
Nyugodtan írj nemérted!
proci W vga W adatokat lehet picit eltúloztam bár egy 3,2prescott 108w ot ad le ráadásul a közeljövőben a W értékek 99% emelkedni fognak. (aszem fx-55 123w) -
defiant9
tag
válasz
Fade_Away #1361 üzenetére
Annak nincs értelme hogy felhozol egy drága ausztrál árat, akinek kell l25 az amíg itthon nem beszerezhető nyilván 20eur-ért rendeli meg olaszból.
L25 ös terhelve kb 80% át viheti át az l30-nak cserébe kb. 15W-al kevesebb hőt tesz a vízbe (a levegő senkit nem érdekel), jóval olcsóbb a beszerzési ára (főleg ha lenne itthon, +éves szinten is könnyn 1000Ft felett van a villanyszámla megtakarítás.
L30 nak két előnye van: 25% al több vizet mozgat meg, ezzel kb. 1 fokkal csökenhet CPU mag hőmérséklete átalgos rendszernél, +lehet itthon kapni.
Ált. már egy 350-es pumpánál is olyan kicsik a hőmérsékletkülönbségek a blokk be és kimenő csonkjai között hogy ennek további extrém közelítése már nem hatékony, legelegánsabb egy jó blokkot tenni a rendszerbe, legolcsóbb meg egy nagyobb radit(bár szobahőmérséklet+pár fok felé közeledve már e méretének növelése sem hatékony)
Valóban legtöbb fórumozónak is 100W-os CPU és 100W-os VGA termel épp a gépében, hogy a chipset-et már ne is említsem
ui.: szerinted csak fele teljesítmény kerül a vízbe/levegőbe. No és a többi hova? Néha nem árt belegondolni a dolgokba...
[Szerkesztve] -
Fade_Away
őstag
válasz
defiant9 #1357 üzenetére
itt meg 10aus$ a különbség l20 25 30 között..... Bővebben: link szóval értelmetlen hasonlítgatni.....
Rendelgetésnek másik baja, hogy mire ideér majd annyi mint ha itthonvennédmeg (csomagolás, postaköltség neadjisten VAT) + garanciális problémák....
hiába tud megmozgtni egy szivatyú 5000l/h 0.1m en ha 0.4m en már 0l/h a hozama vízhűtésre semennyire sejó. (tudom sarkított direkt)
A te általad adott linkben olvasható:
''CONCLUSIONS
Waterpump ratings and H Max are important selection criteria to consider when purchasing for a watercooling system.''
Moderate Resistancen a pupák sorrendje szállított vízmennyiségre nézve:
-1-Hydor L30
-2-Beckett 150
-3-Eheim 1250
-4-Via Aqua1300
-5-Eheim 1048
-6-Hydor L20
High resistancera nézve:
High Resistance
Pump Measured gph Rated gph Percent M/R H Max ft
-1Hydor L30 34.5 320 11% 6.4
-2-Beckett 150 32.6 150 22% na
3Via Aqua 1300 31.6 343 9% 5.7
4Eheim 1250 31.1 317 10% 6.6
5Hydor L20 26.1 185 14% 4.4
6Eheim 1048 25.5 158 16% 4.9
hydror l30 27wot diszipal l20 14et mindkét esetbe sacc kb fele kerül vízbe/levegőbe
tehát a különbség: (27w-14w)/2=6.5w
6.5w szinte elhanyagolható ha proc 100wot diszipál vga szintén majd 100wot a +22-38%os flow rate viszont nem! -
defiant9
tag
Közepes ellenálás esetén az l20-as 21% át tudja a névleges vízhozamnak, az l30-as 17% -ot hiába tud nagyobb nyomást az l30 azt már keményen beszámítoták a vízhozamba is. Persze egy l30 így is többet fog átvinni, no de milyen áron (+cash, +jobban melegíti a vizet)
http://www.overclockers.com/articles723/ -
-
-
Proci85
senior tag
válasz
Fade_Away #1318 üzenetére
> lada fűtés hőleadót 2*átmostam sósavval aztán 2h bennehagytam a sósavat > aszem minden vízkövet kiszedtem belőle....
> Nemlyukadt ki szóval megvan a megoldás.
nem csuklottál?
Mivel nekem is rozsdás cuomó jött ki belőle, meg most, h üresben nyomattam egy napot a szivattyúval, váltak le darabok..mondom én is kipróbálom..
Beleöntöm a 20%-os sósavat, ugyanúy kezdett sárgásodni..majd egyre pezsegni..mondom biztos jól van ez így..30 perc múlva visszanézek, kiba*** meleg a radi, szűrke ratyi kifolyva...mint ha sár lenne...gyorsan kimostam ahogy tudtam..ilyen sár szerűséghez hasonlítható massza jött ki belőle, kimosás utánmegléesem még egy kis sósavval..azonnan rotyogni kezdett és melegedni, kiontöttem hát belőle, ismét kimosás..most vízben áll...
Tartok tőle, h forrasztást kezdte el marni....gyorsan átcsapatva rajta a vizet, nem láttam, h eresztene, de majd menet közben derül ez ki, ha jobban ki tom tisztítani mert most rá van rakódva az oldalára ez a ratyis massza..óó bazz, inkább hozzá se nyúltam volna, úgy szidom most magam -
t-shirt
veterán
egy ilyen 6800U-t kéne szerezni
Bővebben: link -
Fade_Away
őstag
Nane mind2ötöknek beszart vga?
megasuxxxx....... -
t-shirt
veterán
-
bim
veterán
na végre jo!!
a következő dolog történt a gépemmel.pénteken megérkezett a várva várt D43 2x512 ramci.viz leereszt ,gép szétszed,régi ram ki-uj ram be.de ha már szétszed akkor 2 db szárnyasanya feltesz sima anya helyett az nb.-lefogatora.gép össze,indit (persze 500-on)nem megy .indit 480-on-nem megy.na 440-en elindult az agyondicsért D43.jolvan gondoltam ez-az én formám.prime95 neki 1-2 perc kilép.najolvan alvás(péntek)
szombaton melobol haza,gép alapra helyez-prime95- pár másodperc-ujraindul.
ááá!biztos nem megy asusban hyix ram.ram ki-samu vissza.mielőtt összerak pislantás nb-re-felfogatás log,LESZAKITOTTAM AZ ALAPLAPI NB. RÖGZITŐT
sebaj,rögzitő visszaragaszt pillanatragasztóval-passziv borda visszatesz.
gép indit,majdnem semmi-ütő megált,viz kivert-bios fagyás stb. na vége a deszkának.elem ki pár percre,ujra indit végre valami indul,win feláll-két kattintás rendszer ujraindul sötét monitorral,biosig else jutok.(ideg szétvág)
na jo dobjunk fel 1 uj wint.format-telepitést kezd hibaüzenetre kilép 10-szer.acélbetkos bakello lábra huz ,gép hatosugáron bellül helyez(lüktető halánték)na jo ha nem xp, akkor millenium.5.-re fele felinstall hibaüzenetre dob(orditás,gépberugás elmarad)alvás-majd holnap.
ma reggel szolid unszolásra gép indul (3-szorra)na mindegy.format-milleneum ujra ,mert ezzel már majdnem megvolt.kicsit előrébb kilép hibaüzenettel.ujra probál az egész(hajnali 5 ,még nyugodt vagyok).4-szeri proba alatt egyszercsak -NO SIGNAL-felirat a monitoronkábel átnéz és megmozgat semmi(vérnyomás idle 200)na jolvan -átgondol az egész ,és fény gyul!kábel átdug videokari másik kimenetébe,ÉS LÁSS CSODÁT!!!MEGJAVULT UGY NÉZ KI MINDEN!!!most prime futkározik ugy 1 orája samuval(D43 majd később jön)
de jo hogy egyszerre csak ennyi dolog történt a géppel
lehet hogy egy kicsit zavaros de a lényeg hogy süt a nap -
-
Majstor
senior tag
Melyik a legolcsóbb WaterCooler case?
-
samprass
tag
off:
képek átméretezve :
http://people.inf.elte.hu/orbanv/kepek/ff
BOCS -
konrad
aktív tag
1301-re légyszi !
-
asturel
őstag
válasz
t-shirt #1319 üzenetére
evente kb 2x le aramtalanitom a gepemet
pl. mashova pakolas miatt vagy eppen aramszunet.. de nincs kedvem fojton kapcsolgatni meg aztan ha meg kulon nem akarom felkapcsolni akkor alliccsam be hogy ha aramot kap auton felkapcsoljon.. ez meg igy eccerubb lett volna.. na mind1..
szal valaki szolgalhatna hydro lm 20 kulso belso csonk atmerovel.. meg valami merettel.. -
t-shirt
veterán
-
Fade_Away
őstag
lada fűtés hőleadót 2*átmostam sósavval aztán 2h bennehagytam a sósavat aszem minden vízkövet kiszedtem belőle....
Nemlyukadt ki szóval megvan a megoldás. -
Fade_Away
őstag
hydor l 30nak belső csonkátmérőjét nemtudja vki?
-
asturel
őstag
válasz
t-shirt #1314 üzenetére
ha yollatom ez 14W-ot fogyaszt aminel meg 1 cd olvaso is tobbet zabal.. ya feltoltesi celnal lehet gaz lenne..
de nem toltenem fel en hetente..
asszem 80mm-es a csonk.. vagy 90 ? eleg nehez rolla adatot talalni deha senkise irja be akkor kenytelen vagyok keresgelni.. a 220meg azer nem szeretem mer vagy a tapot kell megbontani vagy kulsoleg .. de akkor meg kell rellé is.. vagy kapcsolo ami mar megin nemyo igymeg ha gep indulna szivattyu is menne oszt csokolom -
t-shirt
veterán
-
t-shirt
veterán
válasz
popey37 #1308 üzenetére
Bővebben: link ök árulnak, 700Ft/m
-
popey37
addikt
nálam is vehetsz küldtem e-mailt
-
popey37
addikt
sziasztok kellene nekem UV érzékeny szilikon cső 8*1 méretű, hol lehetne ilyet venni? Megköszönök minden infót.
-
asturel
őstag
hali
inno FlatFlow SL blokk mennyire yo ? gondolom jobb mint 1 hazi homemade.. ordasinal pl jobb ? vagy valakinek van vele tapasztalata ? -
konrad
aktív tag
Sziasztok!
Én is szeretnék vízhűtést barkácsolni, és az a kérdásem hogy réztömböt honnan lehet szerkózni blokknak? -
Fade_Away
őstag
Nézdmeg nincspumpa.....
Bővebben: link
ugyanígy a zalmanéba sincs pumpa nem is vizes a rendszer....
Aktív témák
Hirdetés
- EAFC 25
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Teljes stratégiaváltással megy neki az európai piacnak a BYD
- Azonnali mobilos kérdések órája
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- TCL LCD és LED TV-k
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- További aktív témák...
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- Samsung Galaxy A04 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest