Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Riasztó topik
- Házimozi belépő szinten
- Hobby elektronika
Aktív témák
-
popey37
addikt
hali örülök, hogy már megkaptad, de az IS-7-hez küldtem plexit is külön mert nem fért bele. azt nem kaptad meg?
gázlámpával meg azért jobb, mert ott te irányítod a lángot és az erősségét is, mivel egy melegítéssel nem tudod mindhárom forrasztást megcsinálni. komprende?
[Szerkesztve] -
[w]
őstag
én speciel IE-vel néztem meg és csak a szöveg jött le, az sem teljesen.
valószínűleg csak kompatibilitási hiba lehet, mivel nem kézzel írtad, hanem vmi sitebuilderrel. mondjuk ha oldalt gyárt az ember előtte érdemes megnézni/-nézetni a többi böngészővel is vagy univerzális kódot alkalmazni.
egy letisztult html-kód mindenesetre sokkal jobban nézne ki -
Bigya
őstag
HI!
hö... aham, a progi amivel csnáltam írta, hogy vannak hibák, melyek főleg netscape-el jelentenek gondot.
De Sajna nem értek én a lapgyártáshoz, szóval nem tudom kijavítani őket, mert nemtom mire kéne....(még)(azt sem mind értem amit Te írtál...)
Elő sem jön az oldal?, mert nekem Operával tök jó minden. (ami kész van)
Kösz az észrevételt. -
Router
őstag
popey37!
Megvannak a blokkok kössz szépen és majd csinálok hozzá plexis lefogatást is!!! -
t-shirt
veterán
3 különböző méretet adnak hozzá: 8X10mm, 8X11mm, 10X13mm
Bővebben: link -
Finwe
őstag
Hi, ugye a zalman cpu blokk csatiai 8/1mm-es csövekhez vannak méretezve?
-
Router
őstag
Én sem értem minek gázlámpázni!
Tűzhelyen símán fel lehetne hevíteni de szerintem a réz nem izzik vörösen csak a vas! -
wnix
senior tag
A honlapom (lásd belinkelt címeket) készítése már folyamatban van, csak sajnos sok a melóm, így az ídőm rá elég kevés (sajnos aludni is kell néha...). Miközben ide a forumba írogatok is többnyire dolgozom - céges hálózatokon keresek/írtok új vírusokat<-jól meg lehet élni belőle, főleg az utóbbi időben - , talán innen ered a kitartás. A víz-, gáz-, peltier-hűtés csak egy hobby számomra, amivel talán másoknak is tudok segíteni.
[extém off] és mégis a te neved alatt áll, hogy ''fanatikus tag''[/extrém off]
majd elfelejtettem...
nem vagyok sértődős típus, van annyi önbizalmam, hogy sértésekre ne reagáljak, vagy ha jogosak akkor elviseljem. (nem hiszem, hogy belehalnék)ez most nagyon off-ra sikerült, bocsi mindenkitől akit meghatottam.
[Szerkesztve] -
Router
őstag
Hahó még mindíg kéne kép a Lada vagy valami autóhűtő elhelyezés/felfogatásról!
-
Bigya
őstag
HI!
Én pofátlan módon csak egy linket adok.
Bővebben: link
Ha van kérdés, kritika, hozzászólás, megjegyzés, akkor azt várom! IDE!
Nem erőgép. de amire használom tökéletes, és csendes is.
Üdv! -
wnix
senior tag
a hátlapot azért említettem, mert a tervezés során az is felvetődött, hogy ha az egész blokkot beburkolnám (műanyag köpeny, belül hőszigetelés, kb úgy nézne ki mint a S939-esnél, csak hőszigetelve), akkor a peltier-víz- vagy később gáz-hűtés irányába is lehetne fejleszteni. Ezért szeretném a blokkok talpát úgy kialakítani, hogy gyakorlatilag minden Socket-re felmegy és csak a leszorítást/fedélt kelljen változtatni (de ezen még sokat kell fejlesztenem...)
A tervrajzokat mindig ugyanúgy megcsinálom, ahogy a gyártók (Intel/AMD) azt kiadják, mert így sokkal egyszerűbb a változtatás/határméretek meghatározása (az S462-es blokkot egy rugós leszorítóval fel lehet eröltetni az S7, S370-es socket-re, de egy letörött fület nehéz megjavítani - tapasztalat)
Attól, hogy a tervrajzok (gyártói-adatok szerinti) megvannak, még nem biztos, hogy úgy is lesz legyártva ! -
popey37
addikt
ha azzal te felmelegítesz egy 3-5 mm vastag rézlemezt ami 40*40mm, rajta egy 35*25 kupakkal úgy hogy a folyatószer rendesen átalakuljon fémmé/ mivelhogy 60% fémtartalmú, ez helyettesíti a sósavat + bevonatot képez a felületen mintegy előkezeli/ azt szivesen megnézném közelebbről is. Az én 800 w-os pákám elégett mint a pinty/pedig Weller volt a drága/.
A fűtésszerelő sem pákával csinálja hanem gázlámpával, egy kötés kb. két perc, erre találták ki -
wnix
senior tag
válasz
popey37 #2174 üzenetére
az a hőcserélő direkt peltierhez lett készítve, (a víznyomást nagyon lecsökkenti, és kb 2,5kg) a mérete nem jó a winchesterekhez.(ahhoz át kellene alakítani a furatok pozicióját)
a képen nem látható oldalán vagy egy kiemelkedés a peltier számára, így a winchesternél biztos, hogy zárlatot okozna...
eddig csak egy készült belüle, de az is be van építve egy kapcsolószekrénybe. -
Finwe
őstag
Na nem teljesen idevág de már nagyon idegesít!
Próbáltam még így levegővel állítgatni az órajelet de nem reagál rá, az az a biosban minden szép és jó de bent már csak a gyári értéket tudja mérni a sandra.
Hogyan lehet rávenni a tényleges órajel változtatásra?
Elnézést ezért de egy picit azérk kapcs ide.
Köszönöm a segítséget! -
aurum
senior tag
válasz
popey37 #2173 üzenetére
ha nincs 200W-os pakad, akkor a tuzhelyen is jol fel lehet melegiteni az onet egy kis talban es bele lehetmartani a blokkot. de nem ar valami folyasztoszerrel pl sosav lemosni, mert ha zsiros nem tampad a cin.
egyebkent 150..300W-os pakakat a kinai piacokon fillerekert lehet venni. -
aurum
senior tag
/*
ha a házi cpu blokk + pumpa+ radi árát le lehetne szoritani 10 ropi környékére akkor komoly vetélytársa lenne a léghütőknek
*/
le lehet. a cpu blokk, pumpa, csovek, radiator olyan9k-ban volt ha a mukat nem szamolom a gpu huto lefogatoval postaval 5k. a psu hutes is kifog joni egy ezresbol. -
aurum
senior tag
válasz
Fade_Away #2145 üzenetére
azt tervezem, hogy bennehagyom a ventit es egy lm75-el vezerlem. ezeket be lehet allitani, hogy a kimenetukon adjanak riaszto jelet ha egy adott homerseklet fele megy a cucc. igy meg lesz oldva a tapborda homerseklet merese es a vesz ventillator is. leven az lm75 i2c buszos igy rakotheto az alaplap smb buszara.
-
popey37
addikt
válasz
asturel #2140 üzenetére
gyantás cinnel ne is próbálkozz, mert pákával a büdös életbe nem melegíted át az egészet. Amit én használok azt használják a fűtésszerelők is és ott sincs korrózió meg csöpögés.
A tápról annyit, hogy most vettem 360w dual venti autó ford.szab. terhelésfüggő, és tök halk a vinyó hangosabb. -
-
wnix
senior tag
Ha a lefogatót így Bővebben: link vagy igy Bővebben: link akarod csinálni, akkor ok. (rugozik)
Socket hossza:
S7 61.7mm
S462 62.41mm
S370 63.24mm
igaz, hogy majdnem ugyan az a hosszúk, de a socket körüli méretek is változóak (nálam a socket 7-re még a rugós felfogatású bordát is nehéz felrakni, mert a kondenzátorok nagyon közel vannak a socket-hez.). előszőr én ist azt gondoltam, hogy a ezen socket-ek méretei kompatibilisek egymással, de sajna a blokk ami a gépemben van, nem fér fel az S7-es lapomra.
a rugós (mint fent) megoldáshoz a réz meg eléggé határeset, mert nehéz, desktop-házban talán jó, de torony-házban nem valami stabil.
az S754/939/940-esekhez a komplett burkolást (úgy, ahogy AMD rajzai vannak - csak vízes blokkal - a ''AMD Athlon64 and AMD Opteron Processors Thermal Design Guide'' című pdf-ben) is szeretném megvalósítani. (hátlap kialakítása más).
AMD komplett dokumentációja megvan 2004 szeptemberig
Ha ezt fordítva próbálod, akkor már nem fog minden S7-es lapra a S462-es borda rámenni. Nálam pont ez a helyzet. -
HERR Z
veterán
Lehet hülyeség amit írok de nézz meg egy régi hűtőt:
S462/S370/Socket 7 Compatible MIVEL MIND UGYANAKKORA
Ha ezen múlik akkor adok neked S462-es pdf-et.....tehát kb az az eset mint a S754/939/940 esetében...
Nekem volt Socket7-es gépem s azon lévő FOP32 ráment a későbbi Duronomra is -
-
asturel
őstag
a gpu merete sacc/kb 40x40-es.. ahol van az a feher vonal akkora helyet foglala sik huto az agp csati mellett balra az a negyzet akarmi az mar tul kiall meg a kondik is nagyon kiallnak felul a 3 pines csatiig kiir a mostani huto
ilyen: http://www.ixbt.com/video2/images/sapphire-7/sapphire-9800pro256-scan-front-with-cooler.jpg
ha tucc valamit kezdeni lemerem a mereteket de csak csutortok reggel vagy szerda este mer holnap megyek lanparty -
wnix
senior tag
Nálam itthon fut egy PentiumPro 200Mhz@266MHz-es (router-proxy) és egy Alpha 21064-es (firewall) gép (egy kis reklám: Bővebben: link
) is, amik szintén nagyon melegítenek.
Ezenkívül van egy pár ismerősőm akiknél szintén régi gépek futnak, de gondolhatsz pl: iskolákra is ahol egy rendszerben több gépet lehetne hűteni... -
Router
őstag
Socket 7-hez minek vízhűtés?
Szerintem ezen nem kéne törnöd magad mert akkor ennyi erővel hangkártyára is csinálhatnál blokkot!
Én a helyedben nem foglakoznék 7-800MHz-alatt semmivel nincs értelme mert senki nem fog komplett rendszert kiépíteni egy P2-es gépben mert az többe kerülne mint a fél gép! -
Router
őstag
És ha kell még valakinek akkor tudok szerezni!
-
Finwe
őstag
Ja látom. Mennyire figyelek!
-
Finwe
őstag
a második 462 az valójában 478as?
-
asturel
őstag
Router: meg van pumpad? asszem kene..
wnix: ennyit talaltam Bővebben: link erre nemjo ha odairogatom hany mekkorak a tavolsagok? csak meg assetom hogy irjam oda.. kartyat nem szeretnem rajzolgatni -
wnix
senior tag
A blokkok ''állapota'' a következő CPU socket-hez:
Socket 462 4 furatos kész
Socket 462 CNC-program hiányzik
Socket 754 tervrajz készülőben
Socket 939 tervrajz készülőben
Socket 7 CNC-program hiányzik
Socket 8 CNC-program hiányzik
Socket 370 CNC-program hiányzik
Socket 478 tervrajz készülőben
Socket 775 tervrajz hiányzik
Alpha 21064 tervrajz készülőben
Grafikkártyákhoz/NorthBridge-hez eddig semmiféle tervrajzot találtam a neten...
Az adataimnál levő konfig. le lett mérve, de így is néhány db rossz lett (pl. feszült a leszorításnál, nem fért el más kártyák/kondenzátorok miatt, stb...) -
wnix
senior tag
válasz
asturel #2148 üzenetére
ha a méreteket (pl ilyesformában jó lenne: Bővebben: link <- PDF) küldöd, akkor megcsináltathatom...
a várakozási idő kb. 2 hét (a marógépeken sorozatgyártás folyik, én is várok egy fedélre) -
Finwe
őstag
Én is prcenként nézegetem fájó szívvel mert még mindig nem tidtam eldönteni milyen blokkot és pumpát szeressek, pedig már nagyon bemutatnám mit sikerült összadobni.
-
HERR Z
veterán
K8-ra blokkot csinálsz??????????
Ebben mindent megtalálsz ami a lefogatóhoz kell:
Illetve érdekelne hogy RAM hűtést nem akarnál-e csinálni??
A rossz link javítva
[Szerkesztve] -
Router
őstag
ja ja így tovább!
-
bim
veterán
remélem beindul a nagyüzemi blokkgyártás és ha már olcso és jo is könyebben gyarapodik a vizhütösök tábora
ha a házi cpu blokk + pumpa+ radi árát le lehetne szoritani 10 ropi környékére akkor komoly vetélytársa lenne a léghütőknek
[Szerkesztve]
(nem tudom figyelitek-e hogy a topic látogatottsága megközelitette a NAGY IC-7 topic látogatotságát ami szerintem elég jo eredmény)
[Szerkesztve] -
wnix
senior tag
válasz
asturel #2146 üzenetére
Még nem,
a GPU-blokk nem hiszem, hogy nálad jó lenne (ha az adataidnál lévő ''Sapphire ATi Radeon 9800 PRO''-ra akarod), mert eddig csak a GF4MX440-es kártyákra van megcsinálva, (mint korábban írtam, csak azokra kártyákra/socketre vannak készen amelyeknek a pontos méreteit is tudom) a lefogatás méreteivel már szívtam egy párszor (vannak lefogatóim amiket sehol nem tudok felhasználni, csak mert rossz/nem elég pontos méreteket kaptam), ezért ilyeneket egyenlőre még nem vállalok.
Ugyanígy állok az NB-blokkal is, mert sajnos a gyártók sem hajlandóak egymással kompatibilis lefogatási lehetőségeket biztósítani (az én alaplapomon van NB-lefogató furat, az ismerősőmnél ugyanaz a lap - naja, más revizió - meg nincs furat, csak két kampó)
De szerintem ezt itt mindenki ismeri aki vízhűtéssel próbálkozott. (Új alaplap/grafikkártya = új blokkok)
ha tud valaki ez ügyben is pontos méreteket (+-0.1mm, de jobb ha kisebb) a lefogató furatokról, akkor örülnék ha dobna mailt-t.
Ha remélem jővőre beindul a legyártás, akkor GPU/NB-blokkra csatlakozokkal maximál 3500Ft (bruttó) kellene áldozni a vevőnek. -
Router
őstag
popey37 tényleg, feladtad a blokkokat?
-
Router
őstag
tényleg valaki tudna linkelni egy képet hogy a lada vagy más autóhütőt hogy rakott fel a házra!
érdekelne! -
asturel
őstag
felig off..
honnet lehet olcsoert szerezni 1 kis vorosrez tombot? mivel ebbe a varosba nincs.. tudom hogy nem olcso, de megis honnet lehet szerezni ilyet? -
asturel
őstag
válasz
popey37 #2139 üzenetére
hat nekem az 1db 8cm-es fanos csiftek 360asom valami rohadt hangos..
2200rpm
ya en is a ladaradimat foraszottam mivel furesszel faszan vagtam a tetejen vegig 1 jo kis csikot amit csak 1 masik rezlappal tudtam befoldozni.. meg a sarkat is kilyukasztotatm sikeresen.. amugy letezik gyantas cin is
[Szerkesztve] -
popey37
addikt
Hali Elmész egy vízszerelvény boltba é kérszegy doboz folyatószert és forrasztóónt. a folyatószer azért kell, hogy az ón megtapadjon a felületen. A forrasztandó felületet a mellékelt ecsettel bekened közepesen vastagon majd gázlámpával vagy gáztüzhelyen melegíted, egy idő után megolvad és olyan felületet ad mintha ónóztad volna. Ekor rá a másik felét amit elötte ugyanezzel az eljárással már előkészítettél, a két fél szépen összeolvad+ rásegítesz egy kis ónnal. ezután hagyod kihűlni, magától nem vízzel/ha vízzel fennáll a veszélye,hogy a hirtelen hőelvonástól szétpattan a forrasztás/úgy nagyjából ennyi.
először felesleges anyaggal bróbálkozz mert elsőre nem biztos hogy sikerül. -
wnix
senior tag
válasz
popey37 #2119 üzenetére
azt hittem eddig (javítson ki valaki ha tévedek), hogy a rezet ón-ezüst alapú pálcával kell/lehet csak forrasztani, mert akkor a korrozió előbb-utóbb jelentkezni fog. Tudom, hogy a réz és az ezüst eléggé nemes fémek, de két különböző fémnél mindig lesz korrozió.(van alufedelem is amit a réz lassan de biztossan ''megevett'')
a blokkjaimat szeretném plexis fedővel is megcsinálni, mert vannak ismerőseim akik a design-ra is figyelnek és mégis sokalják a gyári árakat.
(egyébként érdekel a forrasztás leírása, ha elküldenéd, megköszönném) -
t-shirt
veterán
én is gonodolkodom a táp vízhütésén, csak én azért meghagynék egy 8cm-est 5V-on, sokminden van még ott ami melegszik, a hő nagy részét kivinni a vízzel a maradékot meg elintézné a 8cm-es
-
Router
őstag
Én a táphűtésben csak azt furcsállom hogy a trafók nincsenek hűtve.
Szerintem így hamar szétgnek! Ezzel kéne még valamit kezdeni! -
aurum
senior tag
válasz
Fade_Away #2130 üzenetére
mert mar csak a psu ventilatora zug a gepemben. es nemreg ment tonkre egy tapom amiben a hallhatosag hatarara lasitottam a ventilatort. szoval muszaj bizzel huteni ha nem akarok zajt.
az oldal amit kuldtel kb azt valositja meg amit en is elgondoltam, a heten meg is csinalom. majd teszek fel kepeket. -
Fade_Away
őstag
Elég sokan pl: Bővebben: link
Miérdekelne? -
aurum
senior tag
válasz
popey37 #2125 üzenetére
igy nez ki: Bővebben: link
en persze nem akarom kiforrasztani a feteket. inkabb ket kisebb furt hutot csinalnek.
vagy lehet, hogy eleg lenne lapitott rezcsore folyekony femmel felragasztani a fetek hutolapjat? -
aurum
senior tag
psu vizhutes csinalt mar valaki?
-
popey37
addikt
egy csomó dologban igazad van, de és it jön a DE, én sem tudtam forrasztani gázlámpával, megtanultam és most levágom,reszelem, csiszolom,forrasztom,polírozom, reklámozom és eladom. mindezt tök egyedül, és ez az igazi, mert ez tényleg az én munkám, nem egy nagy design, de szerintem ha valaki vízhűtésen töri a fejét, ha teljesítmény kell akkor tök mindegy, hogy hogyan néz ki a blokk, ha meg az is számít akkor az ár nem, és itt lép be a gyári cucc.
különben meg azért mondtam a forrasztást mert két vörösréz lapnál nincs korrózió még késöbb sem, a te blokkodat meg akár a gáztüzhelyen is meg lehetne forrasztani, ha érdekel szívesen leírom hogyan. -
wnix
senior tag
válasz
popey37 #2117 üzenetére
Forrasztás az azt jelentené, hogy a marós ÉS a forrasztóst is ki kell fizetnem. ( forrasztani rezet nem tudok ).
A másik ok a korrozió (ezüst-réz-víz, de van még itthon aluminium fedő is, amit a réz-víz ''elfogyasztott'').
A céggel szerintem is mázlim volt/van, de szvsz ha valaki egy céghez odamegy, és azt akarja, hogy készítsen neki egy blokkot akkor a lehető legjobban kell ''eladni magát''.
Én is több cégnél (telefonkönyvből) érdeklődtem, hogy mennyiért csinálnának meg ilyet és ezért én is tudom, hogy nem mindegyik cég (sőt...) foglalkozik szívesen egyedi darabokkal
Az egyedi marások valóban drágák, de szvsz ha te vállalod a tőled telhetőt - ide tartoznak a szabványos tervrajzok, CNC-program vagy minden ami megkönnyíti a marós/cég dolgát -, akkor lesz olyan cég is amelyik fantáziát lát az ötletedben és olcsón megcsinálja.
Ha egy cég azt nem látja, azzal csak ők járnak rosszul (kiváncsi lennék mit csinál egy cég vezetője, ha kiderül, hogy egy srác CPU-blokkok gyártásával és eladásával milliókat keres, amiben részesedhettek volna, ha nem mondtak volna évekkel korábban nem röhögték volna ki amikor náluk érdeklődőtt)
Csak kitartás és ídő kell hozzá.....
Én az egészet azért csinálom, mert ÉRDEKEL a téma és mert jó érzés tudni, hogy ez az ÉN blokkom, ÉN terveztem, ÉN őrűltem majdnem bele......de mégis én csináltam meg.
-
popey37
addikt
Hali csak egy kérdésem van: HA csöpög akkor miért nem forrasztasz??
Én úgy csinálom a blokkokat és még eggyet sem hoztak vissza, hogy csöpög. /az ára amúgy 3200 ft./
A marásról meg csak annyit, hogy neked ismerősöd nekem nem . Próbálj odamenni egy ismeretlenhez vagy elküld ****ba, vagy 10k fölötti árat mond, ott meg már kapsz gyárit.
[Szerkesztve] -
wnix
senior tag
válasz
t-shirt #2114 üzenetére
ami most (néha órénként cserélgetem) a gépemben van annak az árai:
1 db CPU-blokk 2000Ft
1 db GPU-blokk 2000Ft
1 db NB-blokk 2000Ft
1 db Radiátor 250x160x45mm Opel-rekord 2000Ft
1 db Műanyag tartály 2l-es 500Ft
1 db TIP500-as pumpa 2500Ft
3 m cső 8/6-os 1000Ft
8 db Festo 8mm x G1/4'' csatlakozó 2400Ft
Nagyjából tudom, hogy mennyi ideig tart és kb mennyibe kerül egy ilyen CPU-blokk készítése (gépi forgácsoló szakmám is van) és a réz ára sem túl magas. (CPU-blokkom mindig 450gramm alá van tervezve)
A legtöbb gyártóknál a CPU/GPU/NB-blokkok ára szerintem is el van túlozva (legalábbis a magyar keresetekhez viszonyitva) és engem teljesítmény terén sem nagyon győznek meg.
(CPU-hőmérséklet a blokkommal nálam még nem volt melegebb mint szobahőmérséklet + 20C fok) -
wnix
senior tag
A cég ahol marták réz és aluminium marással foglalkozik, ha lett volna szerszámtörés akkor az nekem is drága lett volna.
Ennél a cégnél is szükség lenne a vízhűtésre (AMD XP-s gépek), mert az ő számitógépes-rendszerükön tervezés is folyik (AutoCAD), ami nyáron gyakran túlmelegíti a gépeket.
ezeket a tervrajzokat (van beméretezéssel is, összesen 543MB tömörítve) kb 3-4 éve kezdtem készíteni (akkor még peltier-víz hűtésre), és azóta már több mint 50 féle verzióban vannak meg.
Rengeteg volt javítás, mert pl a képen látható CPU-blokk elődjének (ahol a széleket még nem lépcsősre csináltam) talpa és fedele között kb 2-3 havonta el kezdett csöpögni (szigetelés ellenére is).
Most éppen egy újabb fajta CPU-blokk fedelére várok amit még nagy nyomáson is lehet használni (tervszerint nagyobb 10 bar-nál). Ezért nálam most még a régebbi blokk van beépítve (a talp ugyanaz, csak a fedélbe még nincs meg egy szigetelőcsatorna)
Ez alatt a 3 év alatt több mint 500 000 Ft-ot költöttem a gépem hűtésére (peltierek vásárlása, blokkok gyártása, víz okozta kár - VGA, CPU csere, stb...), amibe a ráfordított ídő nincs bent. -
t-shirt
veterán
sok próbálkozás volt már a gyártsunk blokkot olcsón - sokat dologra, és hát vagy nem lett belőle semmi vagy nem lett olcsó, egyszerűen nem lehet ennyiből kihozni, a réz ára + csatlakozó + polir + marás + szaladgálás a dolgokért
ne érts félre nem azért írtam ezt, hogy leszóljam a dolgot, én lennék a legboldogabb ha jó blokkokat lehetne kapni 2000Ft-ért -
wnix
senior tag
válasz
asturel #2112 üzenetére
a gyártást remélem év elején elkezdjük (pénzkérdés), de még nagyon sok hiányzik, mert pl a lefogatás csak 4 lyukú AMD-Socket A-s alaplapra jó, P4-hez még hiányzik pár méret, stb....
Az egész rendszer kezdettől fogva 1/4''-os csatlakozokhoz lett tervezve, de én Festo csavarszorítósat használok (próbáltam a gyorscsatist is) és ez cső anyagától/keménységétől függ.
én az Internet/Postázás kombinációt tartom a legegyszerűbb terjesztési módnak....
hdd- és táp-hűtő még tervezve sincs (egy pár ötlet már van, de gyűjtőm továbbra is az ötleteket).
az ötleteket innen is várom !!!!!!!! -
wnix
senior tag
A marós egy jó ismerősöm cégében dolgozik (nem sok választása volt
), és mint valamelyik előző hsz-ban írtam tervezzük a nagyobb tételben való legyártást.
a csatornákat úgy terveztem, hogy a lehető legnagyobb víztérfogat mellet a lehető leghosszabb ideig és minnél nagyobb felületen legyen a hőcsere. (víz-réz).
gondolkodtan mikrocsatornákban is de ahhoz a pumpa már túl drága lenne.
MOD: a csatornákat készíteni nem olyan nehéz mint ahogy kinéz, a program beírása ehhez a legbonyolultabb, de ehhez is voltak adataim amit a marósnak csak be kellet írnia.(csak X,Y koordináták kellenek)
[Szerkesztve] -
OC
őstag
Szívesen megismerkednék ezzel a maróssal. Jók az árak + egcsinálja ezeket a össze-vissza blokkokat (értsd: összetett járatrendszerű). Én itt vagyok pl egy réztömbbel, amit senki ne marna ki nekem a környéken..
Ide még beszúrhatnám Luke hsz-ének szerkesztett részét is. Dettó ez a helyzet.
[Szerkesztve] -
LukE
veterán
egyreszt azt nem ertem, hogy egyaltalan hogy vallalta el a maros, masreszt meg hogy minek ennyi csatorna ilyen alakban...
szerk: most lattam a peltier blokkot... A maros az apad, vagy megmentetted az eletet, vagy mi a trukkod? Ennel sokkal egyszerubb blokkokkal is elhajtottak mar embereket, vagy 10k folotti arat kertek.
[Szerkesztve] -
wnix
senior tag
válasz
t-shirt #2106 üzenetére
Ez egy peltier-radiátor (4000Ft):
Bővebben: link,
amivel a vízet hűtőttem, de most nincs a gépemben...(most nem számítógépet hűt)
Az árakat én még sokallom is kissé, mert a CPU (60x50x20mm), GPU és NB (40x50x20mm) blokk darabonként 10-15 perc munka, a peltier-hőcserélőm (120x140x20mm) meg 30 perc alatt legyártható.
A mostani blokkok a gépemhez lettek méretezve - felfogatás, socket A - ezért folyamatban van az áttervezés a többi CPU-ra (most éppen a socket 478-assal foglalkozom) és keresem a GPU-felfogatáshoz a méreteket. Azt szeretném elérni, hogy a blokkok alját lehetőleg az összes CPU-hoz fel lehessen használni.
ha lesznek képek fellinkelem. -
wnix
senior tag
válasz
asturel #2104 üzenetére
GPU,NB blokk is megvan...
ez is 2000Ft-ból megvolt.... -
-
wnix
senior tag
képek még nincsenek, ha lesznek belinkelem
25C-fokos szobában a CPU-hőmérséklet egy open-rekord radiátorral (2db 12cm venti 5V-on)
AMD XP2000+ palomino (12.5x133 ~1667MHz):
idle: 34C
seti: 39C
AMD XP2000+ palomino (11.5x166 ~1910MHz):
idle: 34C
seti: 41C
A csatornák 3mm szélesek, a CNC-marás nem nehéz. Van egy másik blokkom is, ami 1.5mm-es csatornákkal készült, de nem olyan jó a hőcsere. A blokkon cserélhetők a csőcsatlakozók (nálam 8mm-es Festo van rajt). Az egész rendszerem 8/6-os csővekkel van megcsinálva. A mostani pumpám egy TIP500-as (~300l/h). -
asturel
őstag
ha a latvanytol nem hal meg a maros, akkor en halok meg az aratol..
amugy a zalmanra mar 4 hete varok jovo heten aztmonta trebron hogy lesz.. es elkuldi xal legkesobb 2 het mulva raulhet a gepemreya az ara 8k (trebronnal a boltba kb 12-13k)
a hunfrost 9k talan meg popeytol vehetne blokkot
Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Programozás topic
- Eredeti játékok OFF topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Május 5-én csörög utoljára a Skype
- Fotók, videók mobillal
- Kerékpárosok, bringások ide!
- SörcsaPH!
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire NITRO+ RX 5700 XT 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! XFX Quicksilver Magnetic Air RX 9070 XT 16GB GDDR6 Videokártya!
- BESZÁMÍTÁS! ZOTAC TRINITY OC RTX 3090 24GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest