Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- TCL LCD és LED TV-k
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Raspberry Pi
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- Melyik tápegységet vegyem?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Aktív témák
-
t-shirt
veterán
javaslom elöszőr az inno leg kisebb és leg olcsóbb szetjének a tesztjét,
ez azért is jó mert egy zm 7000-el van tesztelve
Bővebben: link
és utána a komojabb inno cuccok
jó olvasást -
ronaldo
őstag
Igen, láttam, hogy szinte ugyanazok vannak mint amit külön meg lehet venni. igen a 8mm-s csatikra gondolotam. szóval összedobom, és egy idő után akkor radiátort, meg motort vehetek bele nagyonn teljesítményűt. ez is szupi(nem mondom h tul olcsó lesz
)
Tudtok erről 'megbízható' teszteket? >InnovaSET R3D< -
t-shirt
veterán
egy inno set sokmindent tartalmaz cső, adalék a dsztvízhez pluzs csatlakozók stb.., amit nem kell külön megvenned, az inno olyan mint a lego, tetszés szerint bővíthető variálható, wincsi hűtő gpu hűtő nagyobb radiátor stb
ami a setben van az mind külön darabonként is kapható az utolsó csavarig
de a settekben csak cpu blokk van nb blokkot külön venned kell még
ha jól tudom ingyé be is szerelik , de ezt velük kell egyeztetned -
ronaldo
őstag
Ha veszek egy InnovaSET-et és mondjuk egy idő után nagyon motort, vagy ilyesmit akarok bent csaerélni, akkor azt tudok? (tehát a kivezetések stb. ua. mind1ik vízhűtésre(!) készült motoron?)
-
ronaldo
őstag
Igen, ezt láttam!
Mondjuk az alakatrészes válogatásból ütközés, meg nempassz, meg ilyesmi gondok lehetnek... Azt kihagyom, mint egy másik topicban már említettem, ha majd 2,-dik, 3.-dikat összerakom, akkor majd improvizálok
De ha esteleg egy gyártó cuccai közül választhatok, stb. mintott. akkor egy Szett, vagy egy gondosan összeválogatott pakk a nyerőbb??
Egy sík hülyére utáló kérdés -> mi kell nekem ahhoz hogy egy chipsetet és egy procit vízzel hűtsek? (alkatrészek, nem ugy hogy egy szorítógyűrű, két erős kéz stb.)
-
t-shirt
veterán
nem a legolcsóbb de nagyon jó minőségű, és jó hűtőteljesítményű, vannak settek, de lehet akár alkatrészenkén is összeválogatni
[Szerkesztve] -
ronaldo
őstag
Előbb írtam de nem nagyon szaggattátok magatokat!
Szóval milyen vízhűtést ajánlotok, lényeg -> Athlon 64 nagy tuningra, és Proci, és max. chipset-re vidikari egyenlőre marad a helyén hűtésileg. Nem akarok házilag nagyon bütykölni, mert azért egy drága cuccot nem szeretnék hazavágni. Inkább beruházok 80-90~-ért rendes szettbe. Szóval segítsetek. Nem feltétlen most kell, de lesz majd 1általán Reserator 2? -
t-shirt
veterán
-
t-shirt
veterán
válasz
Kalandor #780 üzenetére
én úgy csendesítettem a wincsimet hogy átraktam nagy keretbe úgy hogy nincs fémes kapcsolat, a wincsi két abalkszigetelő gumi csíkon fekszik olyan D alakú,
ezzel a módszerrel csak azt lehet megakadájozni hogy a ház ne erősítse kel a hangot - rezonanciát, de így hűtést igényel, nekem egy 5V on járó 8cm ZM venti hűti
[Szerkesztve] -
t-shirt
veterán
válasz
Kalandor #778 üzenetére
nekem elég nagy a radim de nem próbáltam még passzívan, 6V on megy 4 db 12cm es coolink super silent vagy mi a neve, de semmi hangja, most a 420-as ct a hangadó
a radim 400X450X43
[Szerkesztve] -
defiant9
tag
válasz
Kalandor #772 üzenetére
Pedig annyi, ki lehet számolni a víz fajhőjéből, a processzor teljesítményéből és az l/h ból(független milyen blokkod van). Ekkora víztömeg 1 fokkal való emeléséhez biza sok energia kell. Mellesleg Én csak CPU csonkokról beszéltem, ha rákötsz egy 6800 ultrát meg egy vizes tápot akkor arányosan több lesz. Ha különben is nagy a különbség akkor lassú az áramlás a rendszerben(ált. vékony csövek átka).
-
-
defiant9
tag
válasz
Fade_Away #754 üzenetére
Hátrányok: Több hő kerül a vízbe. Már egy sima 700 l/h-s pumpánál sem jellemző(1 fok) a beömlő és a kimenő csonkok közti hőmérsékletkülonbség ergo jelentéktelen a sebesség miatti esetleges javulás. Nagy áramlás miatt buborékok keletkeznek az éles töréseknél ami roncsolja a struktúrát és rontja a hatásfokot+zajos. Könnyen lehet ha beteszel egy ekkora teljesítményű pumpát akkor emelkedni fog a CPU hőmérséklete! (főleg amiatt hogy a pumpával fűtöd a vízet), persze óriási radiátorokkal már kell a nagy pumpa, de 100-200W elszálításához túlzásnak érzem. Egy jobb blokk kialakítással könnyebben lehet nyerni fokokat. Már az akvárium pumpák sem _teljesen_ hangtalanok, kizártnak tartom hogy egy ekkora teljesítményű pumpa az lenne.
-
nyuzge
tag
hat holiskezdjem... szerintem elég furcsák a hőmérsékletek, de ezt majd a hozzáértők megmondják....
a radeon hátoldalára visszatérve: ez teljesen normális jelenség, minden erősebb kártya melegszik a hátoldalon, a gpu alatt mivel televan az a rész kis tranzisztorokkal vagy mikkel.....
nekem pl gef3 van és ittis melegszik a hátoldal, de ha pl szerelsz rá egy ventillátort(486) akkor elég huvoslesz és +mhz eket is nyerhetsz. -
travis
tag
Üdv mindenkinek!
Még csak néhány napja sikerült üzemkészre szerelni a vízhűtésemet (thx Overmind), de máris kérdeznék tőletek:
a videókártám hátoldala -a magnak megfelelően- kifejezetten meleg, digitális hőmérő nincs otthon, legalább 45-50 fokos.
A kártya egy radeon 9800 pro. A blokkon érződik, hogy ''teszi a dolgát''; a kimenő és bemenő cső közt is érezhető a hőmérséklet differencia; tartós terhelés mellett sem hibázik.
A blokk felszíne egyenletes, nincs kiemelkedés középen. A blokk erősen van fogatva, nem lötyög. A blokkon maradt paszta nyom szerint érintkezik a mag teljes felszínével.
A hátoldali nyák hőmérséklete körülbelül azonos a vízhűtés előtti állapottal.
Aggódni nagyon nem aggódok, de azt gondolnám volna, hogy a hátoldal hűsebb kellen, hogy legyen.
A BIOS ( Abit AN7), a MBM és az Abit Guru szerint terhelésre 36-37 fok a CPU hőmérséklete tartós terhelés esetén is alapfeszültségen kb. 20-25 fokos szobahőnél (a napokban figyeltem, légkondi nincs, a szobahőt tippelem).
Hogy is van ez? -
ronaldo
őstag
Zalman Reserator jobb, vagy a Corsair HydroCool 200? esetleg Terratec Mystify It H2O 2010?
-
Fade_Away
őstag
-
Fade_Away
őstag
lehet 1500-2000l/h keringetőszivatyút is venni nemcsak 3000-4000l/h.
-Nemveti szét a rendszert: Nyomás ügyben énis nagyon aggódtam de beszéltem kpfűtés szerelővel és szerinte akár sima locsolócsövet is használhatok. Deha kell akkor ad(veszek) fémszállal erősített csövezetet.
->ergo összeszerelése se sokkal bonyolultabb.
Mért lesz jobb rendszerem mint egy tuti innovatek?
-Halkabb lesz. (Lehet led is lesz, hogy lássam megy e szivatyú.)
-Teljesítményben jobb lesz. Tegnap probáltam számolgatni DTm tuningal nemlesz 12C felett. (Persze ez még nem tuti.) -
[w]
őstag
válasz
Fade_Away #754 üzenetére
én abból indulok ki, hogy ilyen teljesítmény - talán nem véletlenül - egy olyan rendszerhez kell, ahol van x méter szintkülönbség, meg 2 kilóméternyi csőhálózat.
és ugye ráadásul a csövek sem 1mm-es falvastagságú anyagból vannak, hanem vasból, merevek, nem törnek. magyarul semmi értelmét nem látom a 3-4000 l/h-ás teljesítménynek, ha ad 1. szétveti a rendszert, ad 2. macerás az összeszerelés és a kezelés is.
nem utolsósorban mit is szeretnél hűteni vele? egy 2600-os bartont? hát ahhoz meg pláne nem kell ekkora felhajtás -
[w]
őstag
elvileg ez a konstrukció is úgy van kitalálva, hogy ne engedje ki a csövet, tehát nyugodt lehetsz, bírni fogja!
ha mégsem érzed biztonságosnak és van még hely a csonkon egy bilincs számára, akkor tegyél rá nyugodtan, ártani tuti nem fog.
és ha végképp bizalmatlan vagy a rendszer irányába, akkor célszerű pár napos - gépen kívül összeszerelt állapotban - tesztet tartani, amivel kiszűrhető az esetleges szivárgás vagy egyéb hiba! -
L_ajos
őstag
Csak egy kérdés!
Most lett vizhűtésem és lenne egy kérdésem!
A CPU blocknál csak simén rá van szórítva a csövek! Nem fogja az elengedi a szorítás?(vagyis nincs bilincsel lefogatva csak a blockon a cső van ugy megoldva hogy ugye rászorítja a csövet) Vagyis a kérdés ha bekapcsolom és nyomás alá kerül nem fogja előbb-utóbb elengedni a szorítás? Nem kéne bilincsel leszorítani?
-
Tul
aktív tag
Sziasztok! Nem todom volt-e róla szó, de arra lennék kíváncsi, hol tudok venni 5x5x1 cm-es rézdarabot hűtőblokknak???
-
Fade_Away
őstag
válasz
arnyek1000 #739 üzenetére
Hát olyan keringetőszivatyúról amit a házak központifűtéséhez használnak.
áruk 8-9eft től indul 1500-4000l/h teljesítményüek, hangjuk nincs..... -
travis
tag
válasz
arnyek1000 #740 üzenetére
Üdv Arnyek!
Igen, ez sajna rosszul jött ki, de legalább megnéztük, kipróbáltuk...
Majd az új moboval!
Most meló előtt próbálkoztam a passzívan, terheléssel....43 fok...)
Lesz ez neked még jobb is!!! -
Fade_Away
őstag
válasz
defiant9 #730 üzenetére
Lehet énfogalmaztam pontatlanul lehet te értetted félre....
hydor-ehem szökökút pumpák egy vízhűtéses rendszerben ugy 30-max50% os hatásfokkal működnek.
Ezzel szembe keringetőszivatyú 90% osal.
A 80%ot arra írtam, hogy a 45wos keringetöszivatyú a 45w max 80%át adhatja át a víznek. De ezis túlsoknak tűnik.
Keringetőszivatyút tuti nemkell hűteni... Nálunk télen 90Cfokos vízet nyom be a rendszerbe 3baros túlnyomáson és 6éve hiba nélkül megy.
2Lada ventivel remélem menni fog passzivban a rendszer.. ha nem rakok rá ventit... -
t-shirt
veterán
válasz
arnyek1000 #735 üzenetére
a radiátor a gépben van?
nézzük,esetleg szedd le a blokkot és nézd meg a paszta nyomot rajta hogy rendessen felfeküdt-e, a radi megfelelő méretű egy aktív rendszerhez a ventik lehetnének a 2X8cm helyett 2X12cm, halkabb és nagyobb felületen dolgozna -
defiant9
tag
válasz
arnyek1000 #731 üzenetére
Ilyenkor a víz hőmérséklet árulja el mivel van a gond, ha magas akkor radiátor ha alacsony akkor a blokk a ludas. Ha túl nagy a különbség a radiátor be és kimenete között akkor pedig a pumpa. Kicsit zavaros hogy nálad mi mikorr forró. Ha megadod a CPU hőmérsékletét az utána lévő radiátor bemenő és kimenő csonkján a hőmérsékletet akkor lehet tovább agyalni. Azt is nézd meg hogy radiátor ventilláció hatására hogyan változnak ezeka hőmérsékletek. Több problémás rész is lehet, légtelenítés OK?
[Szerkesztve] -
arnyek1000
csendes tag
4 napig áztattama radit teljesen tiszta, a csovekben a víz szép átlátszó, kívül is tiszta belül is most próbálgatom az a baj , hogy ventivel is 50 fokos meg a nélkül is ventivel hideg a borda venti nélkül forró most a szobában nincs túl meleg és így 48 fokos bent a ház belselyében a másik zsenzor 43 mat mutat
-
t-shirt
veterán
válasz
a blokkot vékonyan pasztázva tetted fel?
ha a radiátor használt, esetleg szennyeződés van benne lerakódva a csővek falán és nem tudja rendessen leadni a hőt, milyen színű a víz, nem lett barnás?
a radiátor kivűl is zsíros olajos lehet, az is gátolhatja a hőleadást
csak a proc van a rendszerbe kötve? -
nyuzge
tag
válasz
mekkora a radi???
-
arnyek1000
csendes tag
Valaki esetleg tud segíteni kicsit melegnek tartom a cpu hőjét most szereltem be a vizes hűtésemet és stabilan 50 fok felet tanyázik
Zalman CPU blok 30x15x5 réz csöves alu bordás radi 8 mm belső átmérőjű csövek 800 liter/ órás pumpa, ja és ami fűti AMD 2500+ os 3000+ osra húzva játék közben felmegy 60 fokra is ja és még valami mivel nem találom a lyukakat az MSI n2 delta L-es alaplapomon ezért barkácsolt leszorítóm van de nekem elég stabilnak tűnik áll mint a cövek a blokk a helyén meg sem moccan mi lehet a baj 2 ventit is beraktam 8 cm-esek amik szívják a levegőt át a bordán a szobában max 25 fok van de van amikor anyi sem mert megy a légkondi. Valakonek valami 5 lete van e ne tartsa magában ossza + velem bátran -
defiant9
tag
válasz
Fade_Away #729 üzenetére
Előbb még 40% veszteségről írtál, most már 80%?
100%-a alakul hővé, egy része a vizet melegíti egy része meg a levegőt.
Az nem túl klassz pumpa ami 36W-al fűt. Mivel fogod a pumpát hűteni?Ált. az átfolyó víz nem hűti a motor tekercseit, de nem ismerem a Te pumpád felépítését. Nagy radi az rosszat nem tehet. Passzívban ált. nehéz az 1 fokot tartani ekkora hőtermelésnél, pörgős ventikkel persze megoldható.
[Szerkesztve] -
Fade_Away
őstag
válasz
defiant9 #725 üzenetére
-3C alapból nagyon jónak számítana.
Kemény tuning esetén(2.1-2.2V) -3C átváltozna pikk pakk -9Cre.
(Egy 1200l/h ehemhez képest.)(Nem elfeledni ezek a szivatyuk nem 50-70%os veszteséggel müködnek!)
Persze ehez a rendszerhez NAGY radiátor is kelleni fog, úgysejtem egy lada radiátor nem is lesz elég. -
defiant9
tag
válasz
Fade_Away #714 üzenetére
Légtelenítőbe szoktak 'laza' szivacs-ot tenni az tuti kiszedi az összes buborékot, de egy idő múlva minden légtelelenítőn átmenő buborék ki fog lépni a vízáramból(valószínűségszámítás). Minél több watt-ot vesz fel a pumpa annál több wattal melegíti a vizet(ugyanis a felvett villamos energia jelentős része a víz súrlódásán tűnik el), de ált igaz hogy minél gyorsabb az áramlás annál hidegebb a rendszer, de szerintem egy valós 150 l/h hoz képest egy 2000 l/h az kb. -3 fok lehet, és nagyon nem árt ha nincsenek éles sarkok a rendszerben 2000 l/h nál.
Sok verzió van légtelenítő elhelyezésére a lényeg víz be: a felső 2/3-ad körül víz ki: alul, és nem árt ha a feltöltő csonkja a rendszer legmagasabb pontja. Jellemzően a pumpa és a radiátor közé szokták tenni, de máshol sem rossz. -
engusz
veterán
válasz
Kalandor #721 üzenetére
Bővebben: link - a lap alján...
-
Fade_Away
őstag
Little River Cascade blokkja nincs valakinek véletlenül?
-
engusz
veterán
válasz
Kalandor #712 üzenetére
Van-van. Bővebben: link, Bővebben: link. 300 wattos a kicsike. Ez egy bizonyos szintig elég. Az áráról csak sejtésem van, de inkább érdeklődd meg te!
-
Fade_Away
őstag
válasz
samprass #668 üzenetére
Samprass lehet a blokod kialakítása nem tartoma legjobbnak de akkor is bakki gyönyörűséges a blokkod.
Mintha egy innovatek, zalman akarmi blokkot láttam volna.....
Grat!
.... egyébként lehet végül még nekem is ''cilinderes'' blokkom lesz de erre nálam a min 2000l/h szivatyú miatt lesz szükség.
[Szerkesztve] -
Fade_Away
őstag
Kérdések sora gyötör....:
-Minnél nagyobb a szivatyú teljesítménye, víz áramlási sebessége annál nagyobb légtelenítő kell mivel levegő gyorsan rohanó vízből nemtud eltávozni.
Ez igaz?
Másképp fogalmazva: Mekkora olyektum kell hogy kitudjuk venni a vízből az oxigént?
kérdés 2.
Az ollyektum lehet e zárt ésha igen hová szokták rakni? Melyik megoldás az elterjedtebb jobb és miért?
-1es variáns szivatyú->radiátor->légtelenítő->blokk->szivatyú....
-2es variáns légtelenítő->szivatyú->radiátor->blokk->légtelenítő....
-1es variánsnak elsőre az előnye, hogy ha jónagy a légtelenítő(annak kell lennie 2000l/hnál) akkor mint ''véghűtő'' is működhet.
-2es variánsnak előnye, hogy nyitott lehet ésígy este áztathatom a lábam a 3xC vízben.
Bevallom öszintén nemolvastam még utána a témának fogok, javaslatokat 5leteket várok.... -
skinface
csendes tag
Hi!
Egy kompatibilitási kérdésre kérnék választ, (ha tudja valaki).
Ha jól tudom, az innovatek 8 mm belső átmérőjű, 1 mm falvastagságú műanyag csöveket használ.
Ha jól láttam, (így 40 cm-re a képernyőtől) az Ordasi féle alkatrészek csonkjai 8 mm külső átmérőjűek, így ezeket lehet kutyulni az innovatek alkatrészekkel.
A HOC-os alkatrészek csonkjainak viszont nem tudom az átmérőjét, illetve azt sem, hogy lehet-e darabonként vásárolni, vagy csak készletben? -
nyuzge
tag
válasz
Kalandor #705 üzenetére
jaja. szerintem simán rendbenvan. Igaz nemmozgok olyan régóta a témában.... Mennyiböl fog megállni a rendszered?
És milyen blokkot használsz hozzá??? Vagy komplett HOC lesz az egész?
amugy a HOC rendszer nagyonjo, rengetegen dicsérik. Egyszerü külső, de mégis marhajól hűt...... -
Pari
csendes tag
Udv mindenki,
tanacsot szeretnek kerni, egy csendes,de azert meg jo gep osszerakasahoz, mer a mostaninak olyan hangja van, mint egy 20eves orosz helikopternek...
szal a mostani gep ugy nez ki,hogy egy 2000+ XP+Spire huto, Gf4Ti420+huto,+80Gb IBM vinyo+huto, egy +venti a hazon+a tap ventije+ a rohadt maxtorom a rackbe is borzalmas hangokat ad...szal ezt akarom atepiteni ugy halk legyen... szal kene vmi 5let hogy hogyan hutsek egy cpt, vgat, ket 120Gbs vinyot halkan!!!, erdekelne 5let, passziv hutes, vizhutes teruleten is, esetleg alapba halk vga+vinyo hutes, halk ventik, passziv hutes esetleg vinyora, vagy ilyesmi.
Elore is koszi -
nyuzge
tag
válasz
Kalandor #700 üzenetére
a tulnagy méreti kulönbségeken tul sokkal fontosabb hogy milyen sűrün vannak a lamellák benne meg milyen a szellőzés. persze a pumba is számit, meg sokminden.....
hát 1db 280*280*30 as is elbirná, de hogy passzivan jolenne e huzva azt nemtudom, nálam pölö ordasi radiátor (90x225x50mm) van és nagyon nemszereti ha lekapcsolom a venitiket....igaz ez sokkal kissebb méretre mint amilyent te szeretnél......1-2 alacsonfordulatu venti nemcsap olyan nagy hangzavart....
Aktív témák
Hirdetés
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- TCL LCD és LED TV-k
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Milyen NAS-t vegyek?
- További aktív témák...
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B365M i7 9700F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest