Új hozzászólás Aktív témák
-
Caldera
senior tag
Sima turbós kazánunk van radiátoros fűtéssel, 60°C előremenőre van állítva 21-22°C belső hőmérséklet mellett. Napokban tesztelem azonos körülmények mellett 55°C-os előremenővel, amivel a 24 órás fogyasztás 0,3m3-rel lett több, mint 60°C-ossal. Tartósan nagyon hidegben (-10°C alatt) 65°C-ra van állítva.
-
_BoZo
csendes tag
Az is számít, hogy milyen hosszú a szűkebb keresztmetszetű szakasz.
Nem vagyok ennek a témának vérprofi szakembere, de valamicskét konytíok hozzá.
Szerintem néhány idom által okozott keresztmetszet szűkülés nem okoz semmi problémát.
Sőt, az osztó és a radiátorok között talán még 20-as cső is tökéletes lenne.
Fűtéscsövön nem kell olyan nagy sebességgel áramlani a víznek, mint ahogy vízvez. csövön áramlik, amikor teljesen nyitva van a csap. -
Úgy általánosságban megjegyzem, hogy a széles körben elterjed tévhittel szemben (legutóbb a múlt héten állította egy "szakember") amelyik szerint on/off üzemben nincs lángmoduláció, egy csomó kazán on/offban is szabályozza a lángmagasságot, mégpedig az előremenő-visszatérő víz hőmérsékletkülönbsége alapján. A gyári / okos termosztátoknál a lángmoduláció csak másodlagos hatás, mivel ő az előremenő víz hőmérsékletét akarja okosan állítani, és ehhez szabályozza a lángot.
MaCS
-
Satus
tag
Időjáráskövető szerintem sokkal jobb , mint a fix előremenő.
Nálam a beüzemelő beállított 60 fokot előremenőnek , oszt jó napot.
Múlt télen a legnagyobb előremenőm 48 fok volt ez volt kb két hajnal. Ha bejön a szezon nálam gyakorlatilag állandóan megy a kazán minimális előremenővel , 20Kw lekorlátozva 8Kw-ra. Nekem ez az ntc van bekötve a kazánba [link] , benne volt a használati utasításban az értéke, nem kellett nyomozni utána.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Légies akkut kap az iPhone 17 Air
- Formula-1 humoros
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- iPhone topik
- Politika
- Autós topik
- Lexus, Toyota topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 MAGYAR - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- HGST HUH721010AL5200 10TB 7.2k SAS HDD, DELL branded, nettó 40000Ft + ÁFA, 1 év garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G8 I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Ne hagyd ki ezt a lehetőséget: Vadiúj Ryzen 7 5800X! Kamatmentes rèszletre is!!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest