Új hozzászólás Aktív témák
-
zoli03
őstag
válasz Real_Necro #2275 üzenetére
Igen, villanybojler volt. De egy 120 literes gázbojler is csak 50 kg mondjuk, azt két férfinek röhögve el kell bírnia, csak a kiterjedése miatt nem elég egy.
[ Szerkesztve ]
-
zoli03
őstag
válasz z0d1@Ku$ #2289 üzenetére
465e Ft ez a kazán neten rákeresve, hogy lesz ebből 700e Ft? Ez már itt lehúzásnak tűnik.
700e Ft-ért biztos nem vennék kondenzációs kazánt, kb 250e Ft-tól indulnak a kondenzációs gázkazánok, 350e-ért azért már elég nagy a választék. Inkább vennék ennyiért és a maradékot félreraknám, aztán röhögve kifizetek belőle bármilyen javítást később, vagy akár úgy új kazánt..
Tudtommal idén már nem vezetheted ki oldalfalon a kéményt (ha csak kazáncsere van, az gondolom más történet, de ha más helyre teszed a kazánt, akkor nem engedélyezik).
Gázterv nálam 65e Ft volt. Nem tudom, mi van a 950e Ft-ban, de az nagyon sok (főleg, hogy a szerelvények sincsenek benne az árban). -
zoli03
őstag
válasz z0d1@Ku$ #2293 üzenetére
Most akkor annyi történne, hogy kicserélik a kazánt, meg bekötik a hmv tárolót? Mennyi csövet kell bontani és építeni? Mik azok a szerelvények?
De én ilyen árak mellett keresnék másik embert, nem is kérdeznék mást tőle.
Eleve ha ugyanoda megy a kazán, a gázcső nincs átalakítva és megfelelsz pár feltételnek, akkor nem is kell új gázterv. -
zoli03
őstag
válasz z0d1@Ku$ #2300 üzenetére
Én 945e Ft-ot fizettem vidéken, de ebben benne volt a kazán (kb 250e), hozzá a kémény (oldalfali kivezetés), hőcserélő, keringető szivattyú, összes szerelvény, összes cső, gázcsövek áthelyezése, hegesztése, kazán felszerelése. Plusz ő intézett mindent az eonnál (engem csak hívtak, hogy visszaraknák a gázórát), a tervezővel is elintézett mindent
Szóval a te árad a szerelésre nagyon túl van árazva. Eleve hogy jön ide a gépész? Neki fizeted a gázszerelő munkadíját is? Egy gázszerelő meg egy tervező kell neked első kőrben (aztán villanyszerelő meg aki beüzemeli a kazánt). -
zoli03
őstag
válasz GLSmith86 #2356 üzenetére
Nem kérdés, hogy legalább 20-ast vinnék gerincnek. 16-osnál ha elindul a mosógép szivattyúja és kezet mosol, simán észreveszed, hogy kevesebb víz jön a csapból (és ez még csak két hely volt).
Kulcsos idomot nem raknék falba, főleg melegvízhez. Ha jól csinálod, valószínűleg nem fog szivárogni, de mi van pár év múlva mégis kilazul? Falon kívül/pincében simán használom én is, de falban sosem. -
zoli03
őstag
Ezen ne gondolkodj, nem te fogod bekötni a termosztátot. Az a kocka a rádiós termosztát vevője, oda rakja a kazán mellé a falra a szerelő vagy ahova mondod, aztán vezetékkel lesz bekötve a kazánba, azt viszont majd a Bosch szerelője fogja bekötni valószínűleg (Saunier Duval-nál így volt).
-
zoli03
őstag
A kazánt nem a sima szerelő szokta beüzemelni, ő csak felszereli, beköti a csöveket/szerelvényeket. Aztán kijön a gyártó szerelője, ő meg üzembe helyezi, aztán így lesz garanciád (be is szabályozzák/ellenőrzik).
Egy sima főzőlapra sincs garancia, ha nem szerelő köti be a gázcsövet, szerinted egy 10x annyiba kerülő kazánnál lesz, ha egy mezei szerelő köti be? -
zoli03
őstag
Nem tudom, hogy nálad milyen módosítások lesznek, de nálam villanyszerelő (kellet jegyzőkönyv) rakta fel a termosztátot, a vezeték lógott, és a márkaszerviz kötötte be a termosztátot. Villanyszerelő mondta, hogy Ő nem köti be a garancia miatt.
Amúgy pont ezért szokták mondani, hogy olyan kazánok közül kell választani, amelyik márkáknak jó a szervizhálózata a környéken. Bármelyik elromolhat télen, de nem mindegy, 2-3 nap alatt van hozzá alkatrész és meg is csinálják, vagy egy hétig leszel fűtés nélkül.
-
zoli03
őstag
válasz -Tsaba- #2450 üzenetére
Real_Necro jól írja. De azt is számold bele, ha beadod az igényt, nem másnap fogják levenni. Vagyis össze kell szervezned a munkát, ha majd 1-2 hét múlva leveszik az gázórát, akkor egyből jöhessen a felülvizsgálat. Ha az rendben volt, akkor utána lehet kérni, hogy visszarakják a gázórát, ami megint csak nem másnap fog megtörténni.
-
zoli03
őstag
válasz szabonagyur #2603 üzenetére
Nem lehet túlhúzni, simán ki lehet nyitni kézzel. Úgy nyitod, mint egy csapot, szemből nézve balra kell tekerned. Érdekesen nyílik, mintha ugrana egyet megnyitáskor.
-
zoli03
őstag
válasz Real_Necro #2620 üzenetére
Kondenzációs kazánhoz minek CO érzékelő?
-
zoli03
őstag
válasz Real_Necro #2622 üzenetére
Milyen szifont?
-
zoli03
őstag
válasz gzbotii #3416 üzenetére
Rezsicsökkentés van, magánemberként ugyanannyiért kapod az áramot már évek óta. Jó neked, ha 4 köbméter fát 30e Ft-ért kapsz, de ez nagyon nem átlagos.
Klímával olcsóbb lenne fűteni, mint fával, főleg, ha H tarifát is igényelsz. Plusz hűteni is tud nyáron, ami ma már kezd egyre fontosabb tényező lenni.
Új építésű házban én biztos nem fűtenék fával, iszonyat nagy munkával jár. Ahova költöztünk, ott vegyestüzelésű kazán volt, pár hónapig használtuk, amíg nem lett felrakva a gázkazán. Persze ha beraksz egy nagy puffertartályt, akkor komfortosabb lesz.[ Szerkesztve ]
-
zoli03
őstag
válasz dellfanboy #3672 üzenetére
Ha a vízóránál el tudod, zárni, akkor minek plusz csapot berakni? Csak nem cserélsz minden hónapban csaptelepet.
A csaptelepekhez 3/8"-os flexibilis cső szokott menni. Vagy veszel 3/8" KK gömcsapot, azt egyből be be tudod rakni, vagy egy ha csak BB-s van a boltban, akkor kell még egy közcsavar (egy már van a rendszeredben). De így meg a flexibilis cső fogja tartani a gömbcsapot.
Én biztos, hogy kivenném a sarokszelepet, ha beletörik, akkor is ki lehet tekerni. -
zoli03
őstag
Acélcsöves vízvezeték hálózatban mennyire problémás a bojlernél két darab réz idom? Az elektrokémiai korrózió miatt elvileg nem lehetne réz után acél, de ez a valóságban mennyire problémás?
-
zoli03
őstag
Ötrétegű csőből mekkorát használnátok a kádhoz és a mosdóhoz? 20-as gerincről állnék fel, egy felállás kb 1 méter lenne, én 16-os csővel gondoltam. Viszont sok helyen azt láttam, hogy a kádhoz meg a mosdóhoz is 20-as csővel állnak ki.
-
zoli03
őstag
GEBO-nak van olyan idomja, amit tudsz használni menet nélküli acélcsövön: [link]
Nem olcsó, de ha csak 1-2 idom kell, akkor nem érdemes menetvágót venned. Onnan tovább tudsz menni ötrétegű csővel és kulcsos idomokkal (csővágó és kalibráló kell, bár valahol azt is lehet bérelni). Menetvágót olcsón lehet bérelni, szerintem kevesebb lenne, mint két GEBO idom. -
zoli03
őstag
Száraz fának lesz ilyen fűtőértéke. Nedves fánál ezt a számot eloszthatod kettővel, és akkor még nem számoltál a vegyestüzelésű kazán hatásfokával, ami optimális esetben mondjuk 80%. Plusz a hatósági áras tűzifát nem hozzák házhoz, fel kell vágnod és fűrészelned is kell, ami megint jelentős költség. Az általad megadott összeget a végére felszorozhatod 3-mal is nyugodtan.
[ Szerkesztve ]
-
zoli03
őstag
válasz SzBrigitta01 #4432 üzenetére
Ahogy már írták, a hőmérőnek szobahőmérsékletet kéne mutatni, ha már kihűlt a víz a rendszerben.
1,9 bar hidegen az sok, a használatija 0,5-1 bart ír.
Van benne biztonsági szelep, ha a meleg miatt nem bírná el a rendszer a tágulást, akkor azon leengedi a felesleges vizet. Maximum rakj alá egy vödröt, ha kényes dologra folyhat a víz.
A szerelőt hívd vissza, túltöltötte a rendszert és a hőmérséklet mérőd sem jó. Ja nem ő rakta fel a kazánt, akkor inkább mást hívj, jobban jársz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest