- A Synology visszatáncolt a saját márkás HDD-k megköveteléséből
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Másodszor is nekifut az AI PC-k meghódításának a Qualcomm
- Milyen TV-t vegyek?
- Hisense LCD és LED TV-k
- Vezetékes FEJhallgatók
- OLED TV topic
- Keserű jövőképet ígérő lövöldével dobná meg az új GeForce eladásait az NVIDIA
- Befutottak a beágyazott rendszerekbe szánt, tempós Ryzenek
Új hozzászólás Aktív témák
-
joysefke
veterán
válasz
Tomi_78 #9342 üzenetére
programot írnék SharpDevelop környezetben
Ebben az izében? https://en.wikipedia.org/wiki/SharpDevelop#/media/File:SharpDevelop.png
Visual Studio Community ingyen van. -
Keem1
veterán
válasz
Tomi_78 #9342 üzenetére
Ahogy látom, nem csak C#, hanem úgy általában objektumorientált programozási alapok is csiszolásra szorulnak. Én nem vagyok tanár, és a topik témája is bőven kimerül a tanításban, de én a következőket javasolnám neked:
- rengeteg jó forrás van (leginkább angol nyelven), mégis egy egyszerű, könnyen tanulható és magyar nyelvű könyvet javasolnék: Sipos Marianna: Programozás élesben - C# (megadja a kezdő löketet, az abszolút alapokat)
- kezdésnek én WinForms helyett console-ban gyakorolnék, alapoznék. Ha ez flottul megy, akkor jöhet az ablakozás. Az ablakozás mindaddig várhat, míg a nyelv alapjait meg nem ismered: keywordök, objektumok, névterek, metódusok, láthatóság, öröklődés, stb.Tényleg csupa jó tanácsként szánom a fentieket, és elnézést, ha tévedtem, rosszul mértem fel, hogy nem csak C#-ban, de úgy alapból OO programozásban is abszolút kezdő vagy.
Amúgy meg a C# szerintem egy szuper nyelv: egyszerű, könnyen kezelhető, de mégis sokoldalú. Főleg a rengeteg forrásanyag, tutorial, 3rd party libraryk miatt. -
Alexios
veterán
válasz
Tomi_78 #9342 üzenetére
Szia,
Nem teljesen értem a kódodat, ezt valahonnan kimásoltad? A problémák amik előjöttek azért vannak, mert olyan változókat használsz amik nincsenek sehol deklarálva.
Pl. az srcRect és units változókat miért adtad meg a DrawImage-ben, ha nincsenek is ilyenjeid?Az egydenever változót használod minden metódusban, pedig a konstruktorban, mint lokális változó hozod létre. Ha egy metóduson belül hozol létre egy változót, akkor az csak azon a metóduson belül fog élni, máshol nem, ezt javíthatod a kódon belül pl. így:
Bitmap deneverkepe1 = new Bitmap("kepei\\kisdenever1bmp.bmp");
Bitmap deneverkepe2 = new Bitmap("kepei\\kisdenever2bmp.bmp");
Deneverek[] egydenever;
majd később már csak ehhez rendelsz értéket:
egydenever = new Deneverek[3];
int svsz;De érdemes lenne első körben a nyelv alapjait is átnézned.
Illetve miért pont SharpDevelop, ami évek óta discontinued állapotban van?
Új hozzászólás Aktív témák
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Apple iPhone 17 - 512GB - Fehér - ÚJ! Bontatlan, 3 év garanci
- X13 Gen5 13.3" FHD+ IPS Ultra 5 135U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Samsung Galaxy Z Flip 6
- LG OLED 65C1 165CM OLED CSÚCS GAMER TV. GARANCIÁLIS 2027-ig!
- Eladó használt szép állapotú ASUS TUF Gaming F15 FX506HC-HN1135W Notebook Termékcsalád Asus TUF Gam
- Részletfizetés . ASUS TUF Gaming A18 FA808UM-S8019
- AKCIÓ! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 üzleti notebook - Ultra 5 135U 16GB DDR5 512GB SSD Intel Win11
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!) (CSAK RENDELÉSRE)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3067
- Xiaomi 12T Pro 5G 256GB // Számla+Garancia//
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest