Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Peter Kiss #2731 üzenetére
Az if szerintem nem a legjobb TryParse mellé. így nincs hibakezelés.
Egy lehetséges refaktorálás: linkKérdés, hogy kell-e üríteni a listát minden gombnyomáskor. Illetve én a randomnak egy saját metódust csinálnék, úgy még szebb.
core2:
Nem igazán értem ezt a karakteres dolgot. Mit kellene ott csinálni? De amúgy a program célját se értem. Mi a feladat?Másfelől 1-2 tanács:
- alulvonás helyett inkább egybe írd a neveket és CamelCasing-et használj.
- olyan nevet ne használj, hogy "textBox1_adatbe". Ha a kontrol nevét is bele akarod írni, akkor inkább inputText vagy bevitelTextBox vagy ilyenek.
- "namespace _1_vektor" - n ilyet biztosan ne használj. Nagyon csúnya. a Namespace legyen konkrét és globális - valami jól eltalált név.
- "int[] egesz = new int[] { 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 };" - ez felesleges, az egész számokat a rendszer ismeri és a 10 az nem két karakter, hanem egy szám. hol a 9?
- ha már nagyon a tömbök felé mész, akkor az a sok tömb kipakolható a metódusból egy-egy field-be is:
private int[] _egesz = new int[] { 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 };, de kár vesződni vele, mert ez úgy, ahogy van felesleges. Van egy mindig 9 elemű tömböd és annak veszed a hosszát... -
válasz
Peter Kiss #2731 üzenetére
Az ok, ez így működik is, csak éppen a tömbös problémát kerüli meg...
Nekem a tömb nem kell másra, minthogy van egy textboxom (egyik kommentemben benne van a kép) abba beleírók egy X elemszámot (pl. 10) és kiírja a listboxba az X elemszámnyi véletlenszámot/karaktert.
Ez ezzel a kóddal működik is / tömb nélkül nem.
Karakterre sajnos nem megy.Üdv. core2
Új hozzászólás Aktív témák
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Asus ROG Phone 9 Pro 16GB/512GB - 3 ÉV GARANCIA - MAKULÁTLAN!
- Thrustmaster TS -Pc bázis
- Eladó egy Asus g751j Dobozzal gyári tőltővel
- HP 13"FullHD IPS,i5 8265u(8x3,9Ghz)Villágító billentyűzet,8GB Ram,256-512SSD,jó akku,Szép állapot
- Újszerű Asus,játékra is,17,3"FullHD,i7 8550(8X4Ghz)GT920mx 2/4GB DDR5 VGA16GB RAM,SSD+HDD,
- Gamer laptop felvásárlás Magas áron, gyorsan és egyszerűen!
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! HP ZBook 15 G6 munkaállomás - i7 9850H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Quadro T2000 4GB WIN10
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged