- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- GeForce RTX 5060: Ezt kapjuk 150 ezerért
- Milyen notebookot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Hisense LCD és LED TV-k
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
trisztan94
őstag
válasz
csiki_92 #5261 üzenetére
Szia,
public static void kerulet(Double sugar)
{
double kerulet = 0;
kerulet = 2 * Math.PI * sugar;
kerulet = Math.Round((decimal)kerulet, 3);
Console.WriteLine("A kör kerülete:"+ kerulet +" cm");
}Ha nem castolod decimalra, akkor lefele kerekíti, tehát pl.:
double kerulet = 1.2759;
Math.Round((decimal)kerulet, 3); // -> értéke 1.276
Math.Round(kerulet, 3); // -> értéke 1.275Ha változókkal összefűzött stringet iratsz ki, akkor használd a string.Format()-ot:
Console.WriteLine(string.Format("A kör kerülete: {0} cm", kerulet));-----
martonx
"szerinted egy RESTful API mit csinál? Valami csodát? Mert az is a kapott megfelelően felparaméterezett POST, GET, PUT, DELETE http hívások alapján Json-nal (xml-lel, odata-val, whatever) kommunikál a külvilággal."Persze, tisztában vagyok vele, hogy mi az a REST API és, hogy mit tud/mit nem tud, nem is az a baj. Egyszerűen baromi rondának tartom azt, hogy SQL stringeket kell nekem küldözgetnem egy távoli dologhoz, mikor köze nincs hozzá. Utasítást küldeni rá, oszt' majd az API megoldja ahogyan megoldja, ne nekem kelljen figyelni a query szintaktikájára, stb. Mert itt ugye nem 1-2 query-ről beszélünk, hanem több százról és ha azok közül pár hibás, nincs nagyon fogalmam, hogy melyik, mert csak egy "Query failed" választ kapok rá, és emiatt azzal fog elmenni az idő, hogy ezt keresgéljem.
Új hozzászólás Aktív témák
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Xiaomi Redmi 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell Precision 7560 Workstation i7-11850H 32GB RAM 512GB SSD Nvidia T1200 4GB 1 év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3288
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Asus ROG STRIX Z490-G Gaming WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest