Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Homer
    tag

Na most érted. Ha elolvastad, amit belinkeltél, akkor mi a kérdés? Várj, mielőtt újra felteszed a két kérdésedet, kérlek újra olvasd végig, amit belinkeltél ;]
    Na ugye, hogy ott a válasz. ;)

Gyengébbek, meg angolul nem tudók kedvéért, összefoglalom a lehetőségeidet:
    1. Visual Basic használata XNA-vel (tudnod kell, hogy az XNA a win8 megjelenésével halottnak nyilváníttatott, de ettől még használható ha nagyon akarod).
    2. VS2012 (tényleg miért éppen VS2010-et használsz) C++ projekt használata DirectX-el.

Egyébként játékot nem windows form alkalmazásban kell írni, nagyon nem.

Nyilván bele lehet kötni abba is, hogy egyáltalán miért éppen visual basic... Azért, mert ez van, és kész!
    Nem akarok sem windóz 9-et írni, sem quake 5-öt visual basic-ben. Én csak arra lennék kíváncsi, hogy hogyan lehet egy egyszerű alakot egy formon villódzásmentesen frissíteni 25 fps-el, mert ugye ez kell, hogy folyamatos legyen a mozgás. Ha ehhez dx kell, akkor gondoltam nézegetm azt is, de ha xna akkor azt. Egyelőre egyikhez sem konyítok. Amit olvastam eddig róla, angol fórumokon, hogy közvetlenül kell programozni a videokártya gpu-t melyhez különféle windóz api-k vannak (OpenGL,DX, XNA...stb). OpenGL és DX kilőve a VB2010-ben, mert csak VC++ lib-et lehet hozzáadni a Visual Studio-hoz, azt is csak körülményesen. Az XNA meg, (amennyire látom), windows phone-hoz van gyárilag, tehát ez is buhera megoldás. (Persze megint lehet, hogy tévedek. Javíts ki ha gondolod!) :)

Na mindegy! Azért természetesen köszönöm a válaszokat!

Új hozzászólás Aktív témák