Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- LG LCD és LED TV-k
- Pánik a memóriapiacon
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Philips LCD és LED TV-k
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- Az SK Hynix elárulta, hogy meddig nem lesz elég memória
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rimuru
veterán
-
-
Rimuru
veterán
Onmagaban nincs semmi kulonleges egy USB-s webcamban, ugyan ugy mukodik mint az osszes usb-s cucc.
Gentoo host - arch guest: Vbox_webcam, USB_webcam(#2209) Doky586: Ha nem adnak ki drivert hozza nem tud mit csinalni, gyarto sara. Syl meg ezert hasznal virtualis gepet ra.
-
Rimuru
veterán
válasz
csadi0011
üzenetére
Mind a ketottoknek igaza van.

PCI passthrough -
Rimuru
veterán
válasz
_Dumber_
üzenetére
Felraktam gyorsan egy winx-et en is, guest additions telepitese utan nekem megjelenitesi gondjaim vannak (az a vicces hogy vbox videofelvetelen ez nem latszik, rendes screen record), viszont a te problemad nem all fent.

-
Rimuru
veterán
-
Rimuru
veterán
válasz
DrojDtroll
üzenetére
Tehat ha elesben akarod telepiteni akkor nem tudod osszehozni a netet? -> [link]

Virtualis gepen alapertelmezetten lesz net, akkor ha a host rendszeren is van. -
Rimuru
veterán
válasz
DrojDtroll
üzenetére
Mi a baj a VBox driverevel?
-
Rimuru
veterán
válasz
zulu_mester
üzenetére
Hardveres gyorsitast kapcsold be (biosban szokott lenni).
-
Rimuru
veterán
válasz
DrojDtroll
üzenetére
Valoszinu hogy ez meg mindig konnyebb, felteve hogy bonyolult lenne a tesztkornyezetet beallitgatni.

Amugy csak neked ajanlok egy kis jatekot: linux kontener. -
Rimuru
veterán
válasz
margithid
üzenetére
Teljes klon ahogy a neveben is benne van mindent lemasol, linkelt klonnal pedig keszul egy allapotkep a virtualis rendszerrol, ez lesz az alapja a regi es az uj rendszernek is, viszont ezutan 2 kulon branch lesz eletben.
Kicsit erthetobb legyen, egy peldat mondok.
1. Fajlt (eredeti virtualis gep) - itt elkeszited a linkelt klont akkor ez nem valtozik tobbet, letrejott 2. es 3. fajl
2. az eredeti gep ebbe menti az uj valtozasokat
3. a klonozott gep ide menti az uj virtualis rendszer valtozasait.
Teljes klon pedig olyan mintha 1. fajlt teljesen lemasolnad mashova, ertelemszeruen ez tobb helyet foglal.
Ertheto lett igy?
-
-
Rimuru
veterán
válasz
margithid
üzenetére
Exportalasnal tomorit valamennyit, de azt ne vard hogy futasi idoben is akkora lesz a merete (vmware eseten se).
Ha virusos allomanyokat mozgatsz a host es guest rendszer kozott akkor terjedhet, ha teljes sandboxban futtatod akkor nem valoszinu (elmeletben barmi lehetseges).
-
Rimuru
veterán
válasz
Geller72
üzenetére
Nem errol beszelek, hanem guest additions-rol.
-
Rimuru
veterán
válasz
Geller72
üzenetére
Elvileg úgy "romolhat el" hogy frissül a vbox (host) és a guest additons marad a régi (guest).
+Aethelstone nekem még soha nem volt problémám vele, igaz általában arch alapú rendszert használok vbox alatt is, de most debian is megy, múltkor gyors megnéztem elementaryt, ott is ment (ez már ubuntu alap). -
Rimuru
veterán
válasz
heroldbalu
üzenetére
Mit szeretnél pontosan? Hogy akarsz CD-t írni író nélkül? Olyat tudsz hogy kiírod egy fájlba amit szeretnél (pl ISO-ba) ami megfelel egy CD képnek, bár ahogy látom ezt próbáltad, de ahhoz nem is kell egy kész fájl. Linux alatt ilyet nagyon könnyű csinálni, Windows esetén nem tudom hogy megy.
-
Rimuru
veterán
válasz
baandii
üzenetére
Egyszerűbb újat telepíteni. Driverekkel nem kell foglalkozni, csak a guest additions-t kell felrakni.
-
Rimuru
veterán
válasz
DrojDtroll
üzenetére
Attól függ hogy van bekötve, nekem USB-n látszik a webcam.
-
Rimuru
veterán
válasz
Wolfskin
üzenetére
A dinamikusan növekvő itt azt jelenti hogy fizikai lemezen nő a mérete dinamikusan nem foglal le egyből X blokkot. Átméretezni a következő paranccsal tudod: VBoxManage modifyhd. Viszont XP alatt valószínű nehéz lesz kiterjeszteni, de valamilyen livecd-vel megoldható.
-
Rimuru
veterán
válasz
sztubylite
üzenetére
Be van kapcsolva a hardveres virtualizáció? BIOS-ban és Virtualboxban?
-
Rimuru
veterán
válasz
DrojDtroll
üzenetére
Google első találat, remélem jó. [link]
-
Rimuru
veterán
válasz
haromegesz14
üzenetére
Próbáld meg úgy hogy kikapcsolod az automatikus billentyűzet elkapást (Preferences -> Input alatt megtalálod).
-
Rimuru
veterán
válasz
beleszólok
üzenetére
Ja hogy ez bug, azt hittem feature hogy egy külön kis Qt ablakban jelenik meg (de így akárhova el tudtam vinni [awesome wm esetén]).

-
Rimuru
veterán
válasz
beleszólok
üzenetére
Igazából még logikus is, de én se így keresném.
-
Rimuru
veterán
válasz
beleszólok
üzenetére
HDD esetén is megjelenik.
-
Rimuru
veterán
válasz
beleszólok
üzenetére
-
Rimuru
veterán
válasz
beleszólok
üzenetére
Azt be lehet állítani hogy a virtuális rendszer SSD-nek lássa, viszont hogy a háttérben hogy működik azt nem tudom.
-
Rimuru
veterán
válasz
Bjørgersson
üzenetére
4: [link]
Videó teljesítményt viszont nem Virtualboxtól kell várni.

-
Rimuru
veterán
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Inkább ide illik mint oda. Amúgy a Linux kezdőt azért mondtam mert Keeperv85 foglalkozik Androiddal.
1: Elvileg ha simán NAT-on hagyod akkor van (nem kell wifit keresni meg stb, automatán kéne csatlakoznia)
2: A mutatóeszközt állítsd át PS/2 egérre, akkor meg fog jelenni.
3: Android nyelv beállítások alatt ott kéne lennie.
4: Kernel line-t kell átírnod Grubban, ilyesmit kell hozzáadni: UVESA_MODE=1024x768
-
Rimuru
veterán
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Kérdés függő.
Amúgy most ott van Keeperv85 a Linux abszolút kezdőknek topicban, oda simán mehetsz. -
Rimuru
veterán
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Nézd meg az első választ, remélem segít neked is.
-
Rimuru
veterán
válasz
Bjørgersson
üzenetére
-
Rimuru
veterán
válasz
King Unique
üzenetére
Aki nem ért hozzá annak inkább Virtualboxot ajánlanám ha egy Linux disztribúcióval akar próbálkozni, ott kevesebb elvégzendő dolog van/lehet mint VMware esetén. Amúgy nem tudom hogy a player az mennyire van kiherélve, annál lehet hogy jobb a Virtualbox (ha a funkciókat tekintjük), egyéb esetben a VMware Workstation a nyerő (jó drága is főleg otthoni használatra
). -
Rimuru
veterán
válasz
Madara-san
üzenetére
Őszintén fogalma sincs mit tehetsz nem értek Windows lelki világához, csak támpontként írtam.
-
Rimuru
veterán
válasz
Madara-san
üzenetére
Nem lehet hogy nálad is ilyen bug jön elő?
-
Rimuru
veterán
Ha egy programot telepítünk célszerű mindig a legfrissebbet (feltéve hogy nem tudunk egy komoly bugról). Kompatibilitási mód (Videóban nem tudom mi van, Linuxon nincs silverlight).
-
Rimuru
veterán
válasz
Kezdő Balázs
üzenetére
Őszintés soha nem telepítettem OSX-et (tervben sincs), de ahogy látom itt PH-n nem nagyon sikerül az embereknek VBoxban, én is csak ilyesmit tudok mutatni, ha nem sikerülne akkor a másik topicban emlegetett VMware képet nézd meg (VMware Player ingyenes, gondolom csak használható vele) úgy még telepítened sem kell.
-
Rimuru
veterán
válasz
Kezdő Balázs
üzenetére
Virtualboxhoz nem kell külön pen-t csinálni, ott van készen az ISO csak csatolni kell a géphez.
A hibához: gondolom FAT-ba van formázva a pendrive, de a fájlrendszer az adottságai miatt nem kezel 4GB-nál nagyobb fájlokat ezért nem tudod felmásolni. Viszont ha csak simán felmásolnád nem is tudnál róla bootolni. Pendrivehoz majd adnak segítséget a másik topicban (látom már ott is kérdezed), de Virtualbox esetném ez nem kell.
A Hyper V-t nem ismerem (nincs Linux-ra), így semmit nem tudok a működéséről.cekkk: Almappákban vannak, minden verzióhoz külön gondolom ez zavart meg.
Új hozzászólás Aktív témák
- Honor 90 /12/512GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4052, 94% Akkumulátor
- Apple iPhone 13 Pro 1TB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 11 Pro 256GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3173, 100% Akkumulátor
- Apple iPhone 17 Pro Max 512GB / 36 hónap jótállással!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Helyette ott van pl Red Hat vonal
)

mount.vboxfs-t szoktam használni (ugyan az) és ott van az mnt úgyis ilyenre van.