Új hozzászólás Aktív témák
-
ricsip
addikt
Teljesen jogos téma. Most h. jó idő van, dolgoznék a teraszról a céges laptoppal. A monitor fényereje olyan gyászosan kevés, h. hiába az árnyékoló alatt vagyok, nem pedig direktben a napon, akkor is alig látszik valami a képből Este meg a besötétített dolgozószobában le kell venni a fényerőt, mert olyan körülmények és fényviszonyok mellett meg túl sok.
-
-
Lokii
aktív tag
Tavaly láttam egy vicces kommentet amiben 600 nitet senki nem használnak arra higz csutka napsütésben a mezőn üljön. Valaki tudja merre van?
GTA5/Social club: Dunna8 , Need for speed world:0DARIUS0 , Battle.net: Dunna#2926 steam barát kód 112529047
-
yericho800
aktív tag
4k max fsr, dlss játszik a 85% szerintem.
Natív 4k 60fps fix nagy privilégium szerintem.
Én is cserélném a 4k 60hz vmi pörgősebb 1440pR7 3800x 4,5ghz -32gb tridentz neo 3600mhz - asrock phantom 6800xt
-
villamos
őstag
Nem kell sokkal többet fizetni hasonló 1440p -ért, de 27" -on ez a felbontás a minimum. 75- ért inkább maradnék 1080p 25" -on, némileg jobb paraméterekért cserébe, pl. fényerő vagy freki stb...
1080p 27" egyszerűen no way...[ Szerkesztve ]
Szép álmokat csillagom! És amíg te csicsikálsz, én hozok neked egy... LÁNGSZÓRÓT TAKAROGGYÁ!
-
fecke78
senior tag
Ár érték arányban rendben van , az is valami , mindent tuláraznak mostanában ....
-
Robitrix
senior tag
Én az átlagos hardver a leggyakoribb összetevők adatait tartalmazó elvi gép) adatai alapján néztem ott van megadva a FHD részesedés 58%-ra Amúgy meg akkor a FHD+QHD+4K az úgy 80%... akkor marad 20% a 1600*900, HD readyre, SVGA és egyebekre. Amúgy olcsóbb notebookok közt sok nem FHD hanem legfeljebb HD ready. Nem minden játék igényli a dedikált grafikai kártyát. Minden esetre az adat azt támasztja alá amit mondtam. nagyjából minden 26.ik PC van 4K-ba kapcsolva.... Szóval amikor azt mondja valaki, hogy jééé van a ki nem 4K-ban játszik.... nagyjából 26 emberből 25 nem... így sokkal logikusabb kérdés volna a jééé van aki 4K-ban játszik???
[ Szerkesztve ]
-
Robitrix
senior tag
válasz Iván Gábor #5 üzenetére
Amúgy az emberek többsége ma se 4K-ban játszik. A Steam készít havonta statisztikát az oda fellépő gépek hardvereiről. Mivel jellemzően játékot szokás onnan letölteni így az oda belépők relatíve jól reprezentálják a játékosok hardvereinek jellemzőit. A múlt havi adatok szerint a Steamre fellépők gépeinek grafikai felbontása 58,08%-ban FHD-re volt kapcsolva. Hogy mennyi esik a FHD alatti felbontásra(mondjuk HD ready). QHD-ra és 4K-ra nem tudni. De a döntő többség FHD. Lehet, hogy meglepő de a játékosok döntő része nem Richie Rich a Beverly Hillsről..... a legáltalánosabb PC grafika a rtx 3060 6,01%.os részesedéssel. a gépek 47%-ban van 16 GB RAM, És a 33%-ban van 6 magos CPU(nem tesznek különbséget a 6 mag és a 6 mag 12 szál közt. A tipikus számítógépekre úgy 1000-1200 dollár körüli összeget szánnak. A második legnépszerübb grafikai kártya a GT 1650..... a harmadik 3060 TI a negyedik még mindig az ősöreg rtx 2060. az első komolyabb grfikai kártya a RTX 4070(bár az is csak középszint inkább) csak a 12. használati arány rangsorban. rtx 4090-es a gépek 1%-ban van. 3090 0,59% vagyis átlagosan minden 180-adik gépben van olyan. Szóval nem eszik olyan forrón azért azt a 4K felbontást. És a steam okán ezek kifejezetten játékra használt gépek jellemzően a világ PC-nek nagy részén nem is igazán játszanak, mert másra használják. Jó ha a világ PC-nek 10-15%-n játszanak néha. És itt nincsen különbség egy passziánsz és valami komoly teljesítményű dedikált grafikát igénylő játék közt. Szóval inkább úgy tedd fel ki az az elényésző kisebbség, akik 4K-ban játsznak????????
-
Robitrix
senior tag
a haverom most vett egy kb. 1 milliós számítógépet, de bár agyalt a 4K monitor mellett, de végül egy 180 Hz-es 27 hüvelykes QHD lett belőle. Nem bánta meg. Amúgy ki van vezetve a számítógép képe egy 500 ezeres 4K-s 120 Hzes Samsung TV-re is. De sokszor odaül az iróasztalhoz és ott játszik a monitoron..... egyáltalán nem rosszabb a játék élmény közelről egy 27 hüvelykes QHD monitoron.... és valóban meg van az, ha messzebb ül az ember a nagyobb 4K TV-től akkor sok minden nagyon apró lesz, feliratok és egyebek. Ha kötzelebb ül, hogy olvashatóak legyenek az apróbb feliratok is, akkor meg kezd a képernyő széle kicsúszni a látótérből. Ami nem mindig optimális egy belső nézetes pörgös lövöldözös játéknál, mert lassabban veszi észre az ember a képernyő szélén feltűnő ellenséget, mert a figyelem zöme a középső részre koncentrálodik. És ahol gyakran pár tized milisecen múlik, hogy ki lővi le a másikat, nos. .... nem véletlen, hogy a profi játékosok is inkább FHD.ban játszanak és nem lóbaszott kijelzőkön olyan játékokat, mint mondjuk egy CS:GO....olyan játékokban, ahol nem század másodpercek alatt keell reagálni mondjuk egy autóverseny király a nagy kijelző. Nekem is rá van kötve a számítógép nagyobb TV képernyőre, de nem minden játékot szeretek nagyban játszani.
-
Robitrix
senior tag
Mi a francot akarsz 75 ezerért?????? így se rossz a 27 hüvelyk és a 180 Hz ennyiért... Nekem hasonló áru monitorom van de csak 24 hüvelykes és csak 144 Hz-es. az is úgy 76 ezer körül volt kb. 4 éve. Azt nem is nézem, hogy mennyivel kevesebbet ér ma 75 ezer az inflációk tükrében. Ha rávetitem az inflációt a 4 évvel ezlötti árra akkor a 100-105 ezer volna pariban. Így a 180 Hz és a 27 hüvelykkel igen is jó ár a 75 ezer... még a FHD mellett is...
-
Robitrix
senior tag
számtalan ember nem 4K-ban játszik. azért ahhoz nem csak monitor kell, hanem olyan hardver is, ami kéoes normálisan kihajtani 4K-ban a képet... Azért a belépő szintúű és közép szint alsó fele teljesítményű grafika világa nem a 4K. Maximum ha megengedi a játék teljesítménye akkor befigyelhet a QHD felbontés. Nem mindenkinek van egy millió forintos hardvere játszani.....
-
D013
aktív tag
Azt az utat választottam, hogy 2 monitorom van. A fő monitorom 27 col 1440p, 75hz, melóra és single player játékokra. Illetve egy másodlagos 24 colos 1080p, 240hz, pörgősebb, multi játékokra.
Amúgy, igen 27-en már nem szép a 1080p. Illetve a max fényerő mindig kb az első 3 tulajdonsàg között van amit megnézek. 300 nit alatt felejtős. Ezen a szinten inkább 350-400 kell. -
Franklin
addikt
Jelen!
Kétezres években 640-ben nyomtam a CS-t, Quake-et, jelenleg full HD-ben tolom, 200+ fps-sel, hasonló 27 colos monitoron (165 Hz).
4K-n majd akkor játszok, ha ott is meglesz a 200+ fps.
Olyan ez, mint az autózás, valaki X6-os BMW-vel nyomja, valaki Hacsival
-
csul1
tag
Az a 4k konzolokon szinte soha nincs meg. Volt PS5-ön pár játék amin majdnem behánytam annyira visszavette a felbontást, hogy meglegyen a 30 FPS silányabb garfikai beállításokkal. Inkább legyen 1440p legalább 60fps-el szép grafikai beállításokkal. A 27" pont tökéletes 1440p-re.
-
aktív tag
Én a high refresh rate-re (meg a VRR-re) esküszöm, a pixelorgia nem fogott meg, pár hónap után váltottam 4K-ról FHD 144Hz-re. De én az a fajta vagyok, akinek megfájdul a szeme már attól is, ha átviszi az egeret a másik, 60Hz-es monitorra
-
PTM
aktív tag
Sokszor nem natív 4K az, csak a tévét nézős betekintési szögekkel ez különösebben nem számít. A másik része, a HDR sokkal érdekesebb egy jó tévén. Van aki monitoron konzolozik, azon nem csodálkozom, ha nem olyan jó.
Ettől függetlenül nyilván PC-n sem játszik mindenki 4K-ban. A 81 PPI azért tényleg kevés, de ránézésre legalább olcsó ez a montor. (Nem tudom, hogy ennyiért vannak-e jobbak.)
[ Szerkesztve ]
-
1440p-ben játszom 27"-en. Próbáltam 4K 32"-t de túl kicsi volt, és semmi pluszt nem adott játék közben a 4K felbontás.
-
Iván Gábor
csendes tag
Van, aki nem 4K-ban játszik? De most tök komolyan kérdem. Mindenki nyomja, mennyire hiperszuper a PC-je, és milyen gagyik a konzolok a gépéhez képest, közben egy sima, mezei Xbox Series X natív 4K HDR-ben zümmög. Akkor azok az állítólagos PC-k is, nem? Vagy mégse olyan jók azok a PC-k? Ha meg olyan jók, akkor ki az, aki még mindig full HD-ban, vagy akár 1440p-ben játszik?
Megfizethető 4K gaming monitorokról szeretnék már látni cikket, nem ezekről, amiknél lassan már az okoshűtők ajtó panelja is jobb képet ad... -
Sirus86
tag
Nagyon jo lenne, ha lenne teszt kisebb monitorokrol is! Amugy koszi a tesztet.
És mondá az Úr: És legyen immáron a kocka, tetraéder!
-
villamos
őstag
"Kipróbáltuk a Full HD felbontású..."
Idáig olvastam el
Szép álmokat csillagom! És amíg te csicsikálsz, én hozok neked egy... LÁNGSZÓRÓT TAKAROGGYÁ!
-
MongolZ
addikt
27" és csak fullHD? Ez azért elég kevés...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra - más dimenzió
- Windows 10
- Háztartási gépek
- PlayStation 3
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Csocsó - minden, ami az üveg alatt van
- Interactive Brokers társalgó
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- Elég korrekt áron, Samsung Odyssey G7 240Hz/32'/2K ÍVELT Garanciális szinte új!
- Dell Alienware AW2518HF
- SAMSUNG (LC34J791WTRXEN ) 34" THUNDERBOLT WQHD ÍVELT MONITOR! AKCIÓ+
- LG 34UM88C-P UW-QHD 21-9 GAMER MONITOR ! AKCIÓ!
- LG Ultragear 27GN950-B - 27" UHD 4K 3840x2160 / NANO IPS 1MS /144Hz (OC 160Hz) / G-Sync - 1 ÉV Gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest