Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Stauffenberg

nagyúr

Canon 5D Mark II: Lab Test Retrospective - Gerald Undone

Hát ez nagyon nosztalgikus volt! :D Itt kezdődött az én videós pályafutásom is, az egyetemi laborból rendszeresen ki tudtam hozni egy Sony EX1-et, ami egy rettenetesen drága (kb. 6900 USD) kütyü volt, de az is csak ilyen kispöcs 3x1/2" CMOS szenzoros kamera volt.

Mi csóró egyetemistaként meg sima kis kézi camcorderre akartunk "DOF adaptert" építeni (nem tudom ki emlékszik még erre, de egy mattüvegre vetíti az objektív a képet és azt rögzíted a kamerával, egy időben a kamerák már tudták a kép oldalhelyes tükrözését is liveview módban), hogy legyen "mozis" háttérmosásunk, amikor az egyik haverom hozta a hírt, hogy erre már semmi szükség, megjelent az öddémákettő! Persze az is drága volt, de sokkal olcsóbb az EX1-nél és nem szuperdrága SxS kártyára rögzített, na meg egy minőségi DOF adapter + jobbféle kézi camcorder kombó is már bőven 1000 dollár feletti beleinvesztálást kért.

Az igazi áttörést nekünk viszont az 550D és a 60D megjelenése hozta, azt már meg is tudtuk venni. Persze teljesen hülyék voltunk még a videózáshoz, funkcióban is szegényes volt, nem volt focus peaking, zebra, Log, csak szaros 8 bit, de így is a seggünket a földhöz vertük. :D

Új hozzászólás Aktív témák