-
PROHARDVER!
A témaösszefoglalót kérésre töröltük.
Új hozzászólás Aktív témák
-
jozsikka
tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne hogy van AEG VCR-D4507 -es régebbi DVD-VIDEO combom és van egy Pinnacle PCTV 110i tv tunerem. S-video kábellel kötöttem össze a kettőt nem tudom ez így jó? Mert viszont nem látok képet a gépen, nem tudom hogy lehetne azt beállítani? Próbáltam Dscaler-el és a Chris tv-vel is. Mit kellene állítani még? Tudna ebben valaki segíteni?Köszi szépen a választ! -
Sziasztok!
Tudtok ajánlani olyan digitalizáló kártyát, mely HDMI-n keresztül is fogad jelet?
UPC-s STB-t kötném össze vele.Köszönöm!
Üdv. -
pisti
őstag
válasz
#65675776 #1294 üzenetére
Én is tervezek digitalizálni VHS-ről.
Elsőre én is úgy gondoltam, hogy elég egy TV-tuner vagy video rögzítő kártya, de most olvasom, hogy a kép-hang szinkronban maradásának megoldása külön problémakör, viszont amit eddig erről találtam, az 2005-ös írás volt.Azt szeretném megkérdezni, hogy esetleg a mai kommersz digitalizálásra alkalmas eszközök közül érdemes-e próbálkozni valamelyikkel VHS-ről digitalizálni, úgy hogy a végeredmény használható legyen?
Ha igen, akkor esetleg konkrét típust és esetleg, ha még azt is tudja valaki, vagy tudod te, akkor árat is említsetek pls.
Köszönöm. -
törölt tag
-
Amartus
senior tag
Üdv!
Szeretném a vhs kazettáimat dvd-re átírni. Arra gondoltam, hogy a grafikus kártyára(HD5770) rákötöm valahogy a videomagnót, átviszem az anyagot számítógépre, ott megszerkesztem, ha kell, és átkonvertálom dvd formátumra.
Ez így lehetséges?
Ha igen, milyen szoftvert tudnátok ajánlani? Nem szeretnék digitalizáló kártyát venni, és a lehető legegyszerűbben szeretném elvégezni az átírást. Nem az idő számít, hanem, hogy archiválni tudjam a videót. -
Pali79
aktív tag
Én ezt használom: [link]
Sztem erre a dologra nem szabad több pénzt szánni, pláne, hogy csak néhány VHS van már csak amit meg kell menteni... -
OLIWER1212
csendes tag
köszönöm
-
bdfhz
aktív tag
válasz
OLIWER1212 #1287 üzenetére
Oliwer1212!
Talán DVD-felvevővel a legegyszerűbb. Nem kerülnek már olyan sokba.
Esetleg nézd meg ezt: Pinnacle Video Transfer. Nagyon egyszerűen kezelhető, de nagyon korlátozottak a lehetőségek. Közvetlenül DVD-re valószínűleg nem tudsz venni, de a kiírás már nem egy nagy dolog. Kicsit utánanéztem, úgy tűnik, Magyarországon nem kapható. Ha jobban tetszik a DVD felvevőnél, próbáld meg használtan, vagy külföldről.
-
OLIWER1212
csendes tag
hello mindenkinek!
video kazettát szeretnék átvenni dvdre
nagyona amatőr vagyok
a legegyszerűbben legolcsobban milyen dolgokra felszerelésekre programokra lenne szükségem? -
bdfhz
aktív tag
Tényleg sok a kérdés. Csak annyit tudok segíteni, hogy leírom, én mire jutottam ezen a téren.
Vettem egy Pinnacle Studio Movieboxot. Ez tartalmaz egy digitalizáláshoz szükséges hardvert és egy videószerkesztő programot. A csomag kifejezetten amatőröknek készült, a kezelése egyszerű (minden magyar nyelvű). Szerintem amatőr célokra megfelel. Az zavar, hogy a program (legalábbis az én verzióm) valószínűleg mindig újra kódol, akkor is, ha csak le akarok csippenteni 1-2 percet egy videóállományból. De ezt meg lehet oldani ingyenes programmal (Virtualdub, Avidemux). Ezt a felvételt 1990-ben rögzítettem tévéből, és a Moviebox csomaggal digitalizáltam.
-
p_adam
addikt
válasz
izomhod #1282 üzenetére
Én is azt vettem apámnak mert a PC-s feldolgozás egyszerűen túl nehézkes lenne neki, de így ugye csak MPEG2-be lesz ami sokkal nagyobb fájlméret, a képminőség meg valószínűleg rosszabb lesz mint amit PC-vel érhetnék el az ár meg sokkal magasabb...
Egyébként ebből ahogy néztem Pioneer meg Sony amik jobbak és valószínűleg többet bír mint a garanciaidő (LG Samsung Philips ezeket eléggé nem ajánlották).
-
izomhod
őstag
de az rendesen
én úgy döntöttem, hogy veszek egy asztali dvd írót, és arra játszom át a cuccot, nem kell nekem tuner meg semmi
-
törölt tag
Ahogy nézem itt inkább csak kérdés van
-
p_adam
addikt
Kérdésem a következő: ATI TV Wonder tuner-t lehet (érdemes) digitalizálásra használni? Konkrétan a 750 USB-t néztem ki a célra, de ha van jobb megoldás, az is érdekel. Asztali gép is van, bár inkább laptophoz kéne.
Köszi.
-
tarika
tag
Sziasztok! Egyáltalán nem vagyok jártas ebben a témában,ezért egy láma kérdéssel kezdeném: szeretnék egy vhs kazettát digitalizálni. van egy 6fejes fasza vhs lejátszóm,eddig ok. van egy samsung p2370 monitorom beépített tv tunerrel a vhs lejátsza a moncsin a videót az antenna bemeneten át is.ez a monitor a szgépem monitora is. így tudom e valahogy felvenni átvenni a gépre? a monitorba a gép dvi-d csatlakozik a videó meg az antennán nincs pip a monitoron, de tudom váltogatni,hogy melyiket lássam éppen,tv,tideó,vagy szgép. vagy így esélytelen?és a gépbe kell tv tuner?
-
izomhod
őstag
Sziasztok!
vhs digizéshez nézegetek, még az elején járok a dolognak
2 kiszemeltem van eddig:
a gépen egy athlon64 x2 4400+ 2 giga rammal, ha ez számít
mit láttok előnynek és hátránynak a két cuccnál?
köszi
-
törölt tag
http://logout.hu/tema/vhs_digitalizalas_miert_kerul_2x_annyiba_a_2_helye/hsz_1-50.html
Ha erre tudnak vki tudna ebben segíteni.
-
Pali79
aktív tag
válasz
Balinov #1274 üzenetére
Szia!
Köszi a választ! A cucchoz adtak egy cd-t amin van egy UVS10 (persze serial nuku
) Nem tudom ismered-e. Elég jó kis progi azzal sikerült DVD MPEG formátumot beállítva elég jó méretet elérni (500 MB/ 10 perc) de jobb volna egy lépésben 1,3 GB/film méretben ráadásúl AVI-ba, de ez még semmivel sem sikerült. Viszont az MPEG-ben próbált anyagban 10 perc után sem csúszott a hang, aminek nagyon örülök. VDUB-al próbálkoztam, de nagy is lett az AVI meg el is csúszott a hang
Ha van még 5let az egy lépésben normális méretű AVI-hoz, szívesen venném. Addig is marad az MPEG meg a konvertálás
-
Pali79
aktív tag
Próbáltam egy USB külső egységgel vidaót digitalizálni több progival is végül sikerült jó eredményt elérnem, egyetlen gondom, hogy bármit is csinálok a méret kb 1GB/perc méretű fájl lesz a végeredmény. Tudja valaki, hogy lehet valami értlemes méretet kicsikarni ezekből? Mondjuk 1 GB/óra már jó lenne.
-
asgard15
csendes tag
Üdv. VHSt szeretnék digitalizálni. Amatőr vagyok a témában. Mit ajánlotok? Laptopom van szóval valami külső eszköz kéne és a video(a lejátszó) kb 20 éves. És ha lehet valami olcsót keresek. A válaszokat előre is köszönöm.
-
vagamo
őstag
Őt találtamhttp://www.digitall.video.hu/videodigitalizalas-prices.php digitalizálásra, ár is elfogadható:
-
vagamo
őstag
Sziasztok!
Tud valaki videokazetta DVD-re digitalizálásában??
Én Fóti vagyok, tehát valaki környékbeli kéne akinek elvinném a kazettát!
Köszi előre is!
-
törölt tag
-
Qkac79
tag
Sziasztok!
Tudom, hogy többször volt róla szó, de az én verziómra még nem láttam hozzászólásokat. Szintén szeretnék VHS kazikat digitalizálni. Van egy egész jó kis gépem hozzá Core i5 750-es procival és 4GB memóriával. Van a gépemben egy Leadtek WinFast PxDVR3200H TV tuner kártya.
Sikerült már pár próbálkozással rögzítenem videót a saját szoftverével, de van pár apróság, ami nem mködik jól. Például nem tudok hangot rögzíteni DivX, vagy MPEG kódolással. Szinte csak egyetlen beállítással hajlandó hangot is rögzíteni, de ott meg ordenáré nagy lesz a fájl méret, amit meg nem szeretnék, mert egy ezer éves, összetaposott VHS minőséghez nem kell. Bár, ha ez az egy megoldás van, akkor marad. És akkor még nem beszéltem a képarányról, mert ezt is jól elrontja némely beállításnál, így meg eléggé kötött, hogy mivel tudom rögzíteni a videót. Tudom, hogy ezt a kártyát nem erre találták ki, de érdekelne, hogy megoldható e vele. Lenne vagy 30-40 kazettám.
Az volna a kérdésem, hogy lehet e a saját programján kívül bármilyen más programot rávenni, hogy rögzítsen ezen a kártyán keresztül? Próbáltam más programokat is, de nem értek nagyon ehhez és nem tudom mit is kellene keresnem. Annyit sikerült tapasztalnom, hogy más (elvileg rögzítésre alkalmas) program nem látja a Tuner kártyát, mint rögzítő hardvert. Kell valami speciális beállítás, vagy csak a megfelelő program, vagy esetleg működhet valahogyan a saját szoftverével a rögzítés?
Köszönöm előre is!
-
GML
őstag
Üdv! a kérdésem annyi lenne, hogy van egy csomó régi felvételem és rendbe szeretném tenni a színeit/kontrasztot stb. vanvalami prg, ami automatikusan megcsinálja, vegy nekem kell vele pöcsölnöm képkockánként? ha csak egy kicsit is besegít már az is segítség tud lenni
Kösznöm a válaszokat előre is. -
manoli.94
csendes tag
Hali letezik olyan kabrl hogy USB - S-VIDEO???
Vagy lehetne csinalni???
(csak aramot kellene atvinnie) -
Robb202
tag
Hali!
Engem az érdekelne, hogy milyen célhardvert javasolnátok VHS digitalizálásra. Sok kazettáról lenne szó. Éppen ezért profi megoldásban gondolkodom. Olyan eszköz kellene amivel klasszikus értelemben véve nem kell "szopni" például azért mert rosszul rögzítette a képet, vagy a digitalizált kép ugrik, hibás etc... vagy a hang csúszik a digitalizáló képességeinek korlátja miatt. Nem utolsó sorban a digitalizált minőség is legyen jó. Gondolom van különbség digitalizáló és digitalizáló között.
A lényeg, hogy minél több időt tudjak megtakarítani, mert a digitalizált anyagot meg is kell vágni majd.Lehet külső, belső megoldás is de tényleg profi legyen. Nem baj ha 70+ az ára.
Win 7 ultimate 64bit alatt szeretnék dolgozni vele.kérlek segítsetek.
-
quby
őstag
válasz
JONAS77 #1255 üzenetére
Erre a PxDVR3200H-ra azt irják itt hogy "A készülék alkalmas a magyarországi földfelszíni szabad hozzáférésű digitális televíziós műsorszórás vételére." Ez tehát HD-t is jelent? Digitalizálásra használtad már? Elsösorban arra kellene. Érdemes megvenni. Mivel butább mint a kistesó (2200-as)?
-
printf
csendes tag
Sziasztok!
Még kezdő vok ezen a téren. A kérdésem az lenne, hogy pci-e, slot-ba és win7 x64 mellet mit ajánlotok vhs-digitalizáláshoz?
A másik kérdésem ami lehet nagy lámaság, hogy a vidkarival is lehet ilyet csinálni vagy konkrétan tv-tunner kell hozzá.
Elore is koszi.
-
válasz
JONAS77 #1257 üzenetére
Nekem is ilyen 3200H van, de a problémával még nem találkoztam. Mondjuk a XP Professional x64 Edition nem segít sokat a dolgon, de ha eddig ment, csak nem az a gond.
Driver jó PVR2 jó... fogalmam sincs, mi lehet.
"Creative X-Fi/ Xtreme Music hangkártya, amihez CD kábellel rá van kötve a hang a TV káryáról."
A hangkari driver rendben van? Kábel nélkül nem próbáltad? Úgy is kellene mennie.
-
JONAS77
aktív tag
válasz
#65675776 #1256 üzenetére
Igen a HW encoder-rel, a régi aplikációm ezt nem csinálta, hardveresen tudtam probléma nélkül rögziteni, és nem akadozott a felvételt visszanézve! Az op. rendszer frissen van fönt, a grafikus driver is a legújabb GTX260-ra, nem tudom ez számit-e? Creative X-Fi/ Xtreme Music hangkártya, amihez CD kábellel rá van kötve a hang a TV káryáról.
WinFast PVR2 2.0.3.32-es aplikáció és a driver 6.0.1012.7007-es verzió, az op rendszerem XP Professional x64 Edition. De az adatlapomban levan minden irva. Ma még próbálgatok még állitgatni, nincs más ötletem.
-
JONAS77
aktív tag
válasz
#65675776 #1254 üzenetére
Én is a PxDVR3200H-ra gondoltam, de nem ez segitett a bajomon, hogy mi a pontos megnevezés, de gondolom erre te is rájöttél, milyen TV kártyáról van szó. Tegnap letöltöttem az új drivert, de nem működik olyan jól, mint a régi! Ha hardeveresen akarok rögziteni, nem ad képet és nem is rögzit, szoftveresen viszont engedi, de ez nem olyan jó.
Visszanézve a felvételt akadozik, de mindegy, majd rájövök mi a probléma. -
andersen32
csendes tag
Üdv,
Olyan PCI-os kártyát keresek, ami
- digitális földfelszíni adásokat tudja fogni
- van rajta koax bemenet
- legyen rajta megfelelő bemenet vhs digitalizálásra
- tudjon avi-ba digizni, pal 720x576 felbontásbanÉs bele kéne férnie kb. 15 ezer forintba.
Tudtok ilyen kártyát javasolni ?
-
JONAS77
aktív tag
válasz
#65675776 #1251 üzenetére
Szia daa-raa, lehet ez a probléma, eddig nem volt vele gondom, csak egy-két hónapja kezdte ezt csinálni. Akkor felrakom az új driverét, már le is húztam a hivatalos oldalról. Neked mi a véleményed Winfast PVR H3200 tv kártyákról. Már több fórumon utánna olvastam, hogy bekavarhat egy webkamera is neki, de ezt nem hiszem! Szerinted?
Az új driver verzióról nem tudsz valamit mondani? Előre is köszönöm, ha megoldódik a problémám!!!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 11
- Minecraft
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- E-roller topik
- Oázis Computer - Prohardver nyereményjáték egy Acer gamer monitorért
- OLED TV topic
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Építő/felújító topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- További aktív témák...
- Samsung S23 128GB / normál állapotban / 12 hónap jótállásal
- ASUS 18W USB ADAPTER
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Sapphire Nitro+ RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest