- Gépösszerakó topik kezdőknek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Szomorú jövőt vetít előre a dedikált GPU-knak a Jon Peddie Research
- Programajánló: közeleg az idei Bacsis-tuning Retró Számítógép kiállítás
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Új, Prime szériás ház jelent meg az ASUS kínálatában
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Házimozi belépő szinten
- OLED monitor topik
-
PROHARDVER!
A témaösszefoglalót kérésre töröltük.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kovy79
őstag
válasz
TBGetto #2797 üzenetére
Az összes hasonló, 10-20.000.- Forintos usb-s egykutya.
Különbség sokszor csak a mellékelt szoftverben van, de azok meg sokszor amúgy is feleslegesek.
Na, megtaláltam, nekem ez (vagy ez) van a fiókban és teljesen használható, amire kell (az értékelések is mutatják). Pár hónapja volt egy videó(magnó) nálam, ami csak ezzel volt "kompatibilis" (mindenen remegett a kép, ezzel viszont nem) és tökéletes lett a felvétel (már a vhs-hez viszonyítva). -
TBGetto
csendes tag
A kina Easycap től csak jobb. Vagy csak ámítás???
-
TBGetto
csendes tag
Jaj!!! Csok most értem milyen HD ról beszéltek. Azzal tisztába vagyok, hogy csak 640 szer akárhányas felbontás lessz usb. Jó az!!! Csak mint eszköz való valamire. Vagy ennél is komojabb kell.
-
cocka
veterán
Bizonyára így van, csak nekem nem volt kedvem a fél országon át utaztatni DVD felvevőt, helyben meg csak ez volt. Egyébként egyértelműen a DVD felvevő cseszi el a képet, hiába megy ki komponensen, HDMI-n, tök mindegy. Még azt is megkockáztatom, hogy a videómagnó képét rontja, mivel a SCART-HDMI konverterrel sokkal szebb a kép. A DVD felvevő komponensének közbeiktatásával meg úgy rebeg a kép, mint az állat. De különben a SCART kimenetén is ugyanazt a szart nyomja ki. Szóval eleve valami butított minőséget kaphat a SCART bemenetén. LOL
Nem tudom hova a túróba lehetne elpasszolni egy ilyen LG DVD felvevőt, ami max. analóg adások vételére meg felvételére jó, másra nem. DVD-t nem olvas, nem ír. Kinek kell egy ilyen szarfos? LOL
-
kovy79
őstag
válasz
TBGetto #2793 üzenetére
Laikusoknak tökéletesen elég, amit írtál.
Mondjuk az nem világos, hogy az általad linkelt cucc mitől HD, ha csak analóg bemenete van...
Nálam van egy hasonló olcsó stick eltéve és VHS-ről digizni nyugodtan lehet vele. -
TBGetto
csendes tag
Hát ez elég zavaros. Még több a kérdés. Milyen több eszköz. 1. VHS vidó, 2. Digitalizáló eszköz, 3. PC. Van Pinnacle Studio 20 hivatalos. Mi kell még?
-
cocka
veterán
válasz
TBGetto #2788 üzenetére
Nálam az utolsó kör következik, ha kipróbáltam, majd megírom, hogy érdemes-e.
Videómagnó SCART-on kivezetve a DVD felvevő SCART bemenetére, aztán annak a komponens kimenete átvezetve egy komponens-HDMI átalakítón, a HDMI meg egy capture cuccba. Az érdekel majd, hogy elmúlik-e tőle a képrebegés, mert ha nem, akkor adtam a szarnak egy pofont, akkor még esetleg más DVD felvevőt ki lehetne próbálni, de nálam lassan a kör bezárul. Ez lesz a 4. digitalizáló köröm. LOL
-
TBGetto
csendes tag
ÜDV MINDENKINEK. Tanácsra lenne szükségem. Régi VHS kazikat szeretnék lementeni. E-hez való eszközt a Dazzle DVD Recorder HD találtam, de tényleg jó is? Gondolom az AliExpress -en vehető Easycap tól csak jobb! Ha valakinek van jobb tanácsa vagy jobb ötlete szívesen fogadom, illetve ha van valakinek eladó hasonló eszköze. MINDENKINEK ELŐRE IS KÖSZI.
-
kovy79
őstag
Na, pont ez az.
Azonos minőség mellett nem mindegy, hogy 6Mbps, vagy 3Mbps a bitráta, tekintettel a kapott fájl méretére.
Egyébként ugyanoda lyukadtunk ki, mint eddig: sehová...
Te tényleg azt hitted, hogy én arra gondoltam, hogy pl. 10Mbps h264 és 10Mbps h265 között van méretbeli különbség?? Nyilván arra gondoltam, amit más is említett: nem mindegy, hogy azonos minőséget 6, vagy 3Mbps bitrátával kapunk meg...
A hosszú kommentedre nem igazán van kedvem válaszolni, amíg olyanokon rugózol, hogy apósom USB-n kapja meg a kimenetet (mint példaként írtam), vagy HDD-n, SSD-n, HHD-n, stb.
A kérdéshez teljesen irreleváns!
Az eddigi segítségeket köszi.#2784 azbest:
-
_GT_
csendes tag
Sziasztok!
UPC SD box-ról szeretném digitalizálni a felvett anyagokat, de az eredeti azaz 16:9 képaránnyal. A Box-on csak SCAR van. A sorrend a következő lenne: UPC box -> SCART/RCA átalakító -> USB-s digitalizáló kártya -> laptop.
A gondom, hogy eddig csak az Elgato eszközénél láttam nevesítve a 16:9 támogatást, azonban, ha nem muszáj nem adnék 40e HUF-t egy ilyen kütyüért.
Kérdésem, hogy tudtok ajánlani olcsóbban olyan eszközt ami tud 16:9-et? Illetve az is lehet egy opció, hogy 4:3-ban történik a digitalizálás, csak az ne az eredeti 16:9 levágásával történjen, hanem plusz fekete csík hozzáadásával, hogy kijöjjön a 16:9-ből a 4:3. Így a plusz fekete csíkot már utólag le tudom vágni. Bocs a fogalmazásért, de nem tudom jobban ezt leírni.
Segítségeteket előre is köszönöm!
-
azbest
félisten
Szerintem, amikor egy szénné tömörített digitális adás kitömörítése után újra betömörítésről van szó, akkor túl sokat nem számít az elmélkedés, hogy eredetivel merre jól egyező lesz a h264 vs h265
Annak csak akkor van értelme, amikor tömörítetlen forrásból készül valami.
kovy79: ok, így világos. Azért kérdeztem rá, mert a fórumon 10 emberből 9 nem szokta tudni, hogy valójában mik a lehetőségek a szolgáltatásánál. Az a biztos, amikor valaki egyértelműen leírja, hogy mire fizetett elő, s nem csak kardoskodik amellett, hogy jobban tudja
Felesleges köröket meg senki sem szeret futni segítség közben sem.
-
-
cocka
veterán
ez tökéletesen hangzik.
Csak pont az hiányzik belőle szerintem, amire az EPG-vel segített felvevőrendszer képes lenne. Hogy mondjuk több adást állítasz be egymás után. Vagy egy bizonyos adást állítasz be, ami mondjuk naponta van ugyan, de mittomén műsorszervezési okokból (mittomén olimpia, rendkívüli hírek stb..) vagy későbbi időpontokra rakják vagy elmarad.
Ez az egész, amit mondtam nagyon fapad, mert vagy egyszerit állítasz be x időponttól kezdve y időtartamra vagy ugyanezt több napra, arról mondjuk nem szól a fáma, hogy hány napra, szerintem az végtelen, amíg ki nem kapcsolod az időzítőt vagy az eszközt. Annyi, hogy az időtartam minium 1 perc kell legyen és legfeljebb 14 óra. Mondjuk nem tudom, nekem egy 256-os SSD van benne, kb. sose telt be, mert át is másolom utána pendrive-ra. Ezt alapból tudja amúgy, hogy a belső HDD-ről/SSD-ről át tudsz másolni az usb-n csatlakoztatott eszközre.
Ja amúgy lehet szerkeszteni elvileg a videót az eszközön is, de első blikkre: rohadt nagy macera a köbön. Szóval inkább nem.
Leül, időzíti a beltérit -> másnap megint leül, elindítja a beltérin a lejátszást, a rögzítőn a felvételt -> a végén kihúzza a pendrive-ot a kész felvétellel.
Hát én sosem pendrive-ra rögzítek, mint írtam ssd vagy hdd mindig jobb megoldás, mivel van belső sata portja. Aztán mivel rohadt egyszerűen ki-be helyezhető, ha sok az anyag és mondjuk 4 gigánál nagyobbak a fájlok (mert mondjuk másfélórás egy adás és a FAT32 miatt nem ír nagyobb fájlt a penre), akkor magát az ssdt szoktam usb-n a géphez csatlakoztatni, nem pendrive-ot hurcolászok. Kétségtelen, hogy kényelmes, de lassú.
mind a rögzítőt egy hétre előre
Na erről beszéltem. Ezt nem lehet. Naptár sincs. A dátum is csak azért állítható az eszközön, hogy a fájlneveket az alapján tudja beállítani. Még ha szarabb is a Digi tervezője, ott be tudsz állítani összetettebb felvételi módokat, amit ez a capture eszköz nem tud. (egyszeri van meg napi, ahogy írtam, azt kész, lehet a 310 ebből a szempontból okosabb)
Ha meg olyan móka is van a Diginél, hogy bizonyos adások felvételét szoftveresen tiltja, akkor pláne csak ez az egy lehetőséged marad."Pontosabban használhatsz, csak az rohadt drága. Na az tényleg nem éri meg."
Ezt arra írtam, hogy HA nem műholdasról lett volna szó, hanem sima kábeles/földfelszíni beltériről, ami UPC-t is meg Digit is visz CI+ modullal, akkor erre vannak megoldások. Az olcsóbbik eszköz kb. 55 ezer, a drágábbik meg valami 125k.
Azért a h265 és h164 közötti 20-50% különbség elég markáns..
Ez kb. az a költői kérdés, hogy melyik a nagyobb fájl a H265-ös kódolású 10 megabit/sec bitrátájú vagy a H264-es kódolású 10 megabit/sec bitrátájú.
Várjál írok még ilyen kérdéseket:
Melyiknek nagyobb a tömege, 1 kg vas vagy 1 kg toll?
Melyiknek nagyobb a térfogata 1 kg vas vagy 1 kg toll?
Bónusz kérdés:
Melyiknek nagyobb a tömege 1 m^3 vas vagy 1 m^3 toll? -
kovy79
őstag
Az időzítés megnézéséért köszi, ez tökéletesen hangzik.
Igen, meg akarják őrizni 1-2-5 évig (tökmindegy) az adott műsort.
Így szeretnék csinálni, mert nem akarnak:
Leül, időzíti a beltérit -> másnap megint leül, elindítja a beltérin a lejátszást, a rögzítőn a felvételt -> a végén kihúzza a pendrive-ot a kész felvétellel.
Ehelyett:
Leül, beprogramozza mind a beltérit, mind a rögzítőt egy hétre előre -> egy hét múlva ott a pendrive-on az összes videó, ami a pc-nek/nas-nak is emészthető formátumú...
Ha lenne egy beltéri, ami mindezen funkciókat egyben tudná, jó lenne. De nincs.Én a kezdet kezdete óta hangsúlyoztam, hogy nem lehet másik beltérit használni a kártya párosítása miatt. Irreleváns, hogy milyen szolgáltatás (egyébként igen, műholdas Digi), ha kifejezetten leírtam a feltételeket, igényeket, kritériumokat.
Scart-HDMI téma:
Én írtam:
"Digi már nem ad, sajátot meg nem használhatsz..."
#2747-ben írtad:
"Pontosabban használhatsz, csak az rohadt drága. Na az tényleg nem éri meg."
Erre írtad a Scart-HDMI választ, ami totál nem passzol a kérdésemhez.Azért a h265 és h164 közötti 20-50% különbség elég markáns... [link] [link]
#2778 azbest, mint írtam, igen, de teljességgel irreleváns. Megkérdeztem hogy a krumplistésztához milyen lábas kellene, erre beszélgetünk az almalevesről...
Kódolásról szó sem esett eddig, mint kérdés.
HDMI input rögzítés a kérdés, lehetőleg időzítési funkcióval, távirányítóval, kicsi és pc számára is emészthető formátumban.#2779 cocka, ha nekem írtad:
Én kérdeztem, hogy milyen lehetőség van adott hardverre, te mondtál valamit, ami NEM felel meg. Ez miért "durci"??? Ha fejen állsz, akkor is kell távirányító, időzítés! Pont! Nem durci, csak kritérium.
Nem szidtam a te eszközödet, csak leírtam, hogy adott feltételekhez jó lenne még h265 + meg egy jól kezelhető időzítő funkció (ezt ugye meg is válaszoltuk). -
cocka
veterán
Szóval csak hogy más szemszögből is lásd a helyzetet. Nálam pl. az volt, hogy ha kábeles upc boxról akarok venni kódolt csatornát, akkor bukta van, mert a boxszal nem lehet felvenni. (A médiakárd nem opció.) Nemhogy felvételt időzíteni. Ezért örültem ennek az eszköznek és nem vágtam be a durcit, hogy hát mi az, hogy még időzíteni se tudom a felvételt meg mi az, hogy nem tudok egyszerre adást nézni és venni vagy két adást egyszerre venni stb..
-
cocka
veterán
Apósék nem akarnak többször leülni, ide-oda másolgatni!
De kódolatlanul meg akarják őrizni hosszú távra, ha jól értettem. Azt én értem, hogy a 80-as évektől 2006-ig időzítve felvehettél kazettára, de az akkor volt, most másképp van a digitális műsorrögzítés.
A digis beltérinél ez az egyetlen, könnyen járható (és nekik a könnyen betanulható) út: kétszer beállítják az időzítést, a műsor után kihúzzák a pendrive-ot és ott van a felvétel mp4-ben.
Na tehát: Ezt már így csinálják vagy csak így szeretnék csinálni?
Szerinted miről beszélek? Olvass utána!
Nincs tapasztalatom ilyen műholdas pláne digis huncutságokkal, viszont én is azt hittem, hogy kábelről van szó.
A Scart-HDMI átalakítással mégis hogy váltsam ki a beltérit???
Hol írtam én olyat, hogy azzal kiválthatod a beltérit?
Amúgy meg te is olvass utána:
De idézem is neked a lényeget:
A Telekom és a Digi műholdas szolgáltatása kizárólag az általuk adott készülékekkel működnek, mert az előfizetői kártyát párosítják a műholdvevővel.
De mivel van HDMI kimenete, leírtam, hogy én hogyan venném fel.
Aztán ajánlottam egy módszert, ami nem tetszett, mert ők nem akarnak vele foglalkozni.
Egyébként ha H265-ös tömörítés lenne, sokkal az sem csökkentené a fájlméretet mivel nem azért nagy mert "csak H264", hanem azért, mert magas a bitráta. Tehát ha támogatna H265-öt, annál is magas lenne.
Na megnéztem az időzítést.
Van egy gyakoriság menüpont: egyszer vagy naponta.Start időpontja: óra percben, hossz: óra percben.
És nyilván értelemszerűen mivel képernyőképet vesz, ha átkapcsolod közben a csatornát, az is a felvételbe kerül.
-
kovy79
őstag
Ne haragudj, de kellene egy funkció, erre te mindenképpen le akarsz beszélni...
Kell az időzítés, amit a 30 éves Funai videómagnónk is tudott. Pont.
Nem érdekel az EPG! Pont!
A felvételek + - 30percre vannak állítva. A VirtualDub-bal kb. 20 másodperc levágni a nem kellő részt.
Ha a kérdést sem érted, akkor inkább hagyjuk!
Apósék nem akarnak többször leülni, ide-oda másolgatni!
A digis beltérinél ez az egyetlen, könnyen járható (és nekik a könnyen betanulható) út: kétszer beállítják az időzítést, a műsor után kihúzzák a pendrive-ot és ott van a felvétel mp4-ben. Pont!Nem, NEM ADNAK! Szerinted miről beszélek? Olvass utána!
A Scart-HDMI átalakítással mégis hogy váltsam ki a beltérit???
A kérdés az volt, hogy a Digi beltérit kiváltani lehet e valamivel (irreleváns, hogy legális/illegális, drága/nem drága), amibe belemegy a szolgáltatói kártya és működik is?! -
cocka
veterán
3 hónap után nem tudod lejátszani a felvett videókat.
Hát pont ezért írtam, hogy rádugod a capture eszközt és 3 hónap csak elég ahhoz, hogy a felvett videókat lejátszd a capture eszköznek, hogy azzal is felvehesd.
Na most azzal meg igazából nem lehet mit kezdeni hogy a Digi EPG-je összeomlik. Eddig is az EPG-t használtátok felvételhez nem? Vagy mit csináltál akkor, ha a műsor papíron 18:00-kor kezdődik, de mondjuk vmiért csúsztak 10 percet és a tényleges kezdet 18:10? A vége meg emiatt lemarad?
Diginél nem használhatsz saját beltéri, csak amit ők adnak (a kártya párosítva van a beltérivel)!
De tévéhez való kártyát tuti adnak, ott meg a modul össze van párosítva a kártyával, de a modult elvileg bármibe teheted, ami támogatja az általuk biztosítottat.
Tényleg, cocka, korábban írtad, hogy erre is van valami megoldás (igaz, hogy drága). Mi lenne az?
Leírtuk már vagy ötször. Szerintem most írom harmadszor legalább: SCART-HDMI átalakító, aminek van HDMI bemenete is. Vagy az itt ajánlott HDMI splitterek, de elég egy 2 portos, ha amúgy is csak erre lenne használva.
-
kovy79
őstag
Egyszerűbb egyszer időzíteni mindkét cuccot, mint utólag még ide-oda "másolgatni".
Ráadásul a Digi beltérinek van egy olyan tulajdonsága (biztosan másnak is a jogvédett tartalmak miatt), hogy 3 hónap után nem tudod lejátszani a felvett videókat.
Meg amúgy is, az időzítés bármikor jól jöhet, ha az ember kiad 40-80e Forintot, tudja már ezt is.#2768 djnice, az a gond, hogy Diginél nem használhatsz saját beltéri, csak amit ők adnak (a kártya párosítva van a beltérivel)!
Tényleg, cocka, korábban írtad, hogy erre is van valami megoldás (igaz, hogy drága). Mi lenne az?
-
cocka
veterán
OK majd nappal.
De amúgy nem aszontad, hogy a Digi beltéri tud felvenni? Akkor felveszed a műsorokat vele úgy, ahogy akarod, aztán a felvett anyagokat felveszed a capture cuccal. És akkor ki van exportálva, nem kell az időzítéssel hülyéskedni.
Jobb STB támogatás amúgy is csak az EzRecorder 310-en van.
-
cocka
veterán
Megcsináltam a Horváth Rozi tesztvideó 3. verzióját. Az út a következő volt:
VCR-ról SCART-on keresztül a DVD felvevőre, a DVD felvevőről SCART-on keresztül a SCART-HDMI konverterre. Az eredmény kevésbé rebegős kép, viszont sokkal életlenebb, mint a VCR-ről közvetlenül a konverterre kivezetett kép.
Nem töltöttem fel, mert elfogyott a tárhely, de a 3 közül ez lett a legcsúnyább.
-
azbest
félisten
Ha már esetleg hdmi -ről rögzítés pécén, akkor a közelmúltban felkapott lett youtube beszámolókban egy filléres hdmi camlink dongle. 9 dolcsi körül fullhd-ban tud rögzíteni, a programok szerint lehet 60fps mellett is, mjpeg a natív formátuma. Csak futólag nyomkondam webcamoid-dal linux alól, egészen jó a képe. Például nekem innen van, direkt az usb2-eset választottam, mert gyanús, hogy ugyanazt tudja az usb3-as is, de arról nem nagyon volt beszámoló [link]
Kíváncsiságból mindig tv prime set top boxot és pécét dugtam így a gépre, hogy ablakban nézzem. Csak digitális hang bemenetnél alapból nem szól a hang, csak rögzíti, szóval valami loopback varázslat is kellhet, vagy olyan program, ami aktívan játsza a hangot is előnézetben.
-
kovy79
őstag
A fájlméret miatt,. Hogy ne 4-8GB/óra legyen a rögzített adat.
Ha JóskaPista ezt egy egyszerű pc-vel meg tudja tenni (aminek az ára 80-100e Forint), akkor egy céleszköz (ami ráadásul akkora, mint egy szelet pizza) is képes lehetne erre...Az időzített felvétellel (megfelelő ráhagyással) még nem volt gond, ellenben EPG alapján rögzítéskor maradt le pár mp "elől, hátul" is, amitől agyf@szt kapok.
Arról nem beszélve (ez a fő indok), hogy a Digi beltérim az EPG-vel hadilábon áll. Néha van, néha nincs...Após felvenne szarabb minőséget is (720p), de nincs, vagy alig van megfelelő eszköz (ami megfelel a kritériumoknak, amik azért nem nagy extrák -> távir + időzítés).
Azért az akkori megjelenítőkhöz képest nem volt kimondottan szar a felvett minőség.
A fájlméret is kifejezetten baráti volt, pedig a mai hardverekhez képest kifejezetten őskövületek voltak azok a felvevők... -
cocka
veterán
És a H265 miért olyan lényeges?
soha nem EPG alapján rögzítünk,
OK, nem veszed figyelembe az EPG-t, és mi van ha később kezdődik az adás a valóságban, a hazudott időpontnál? Akkor ugyanúgy figyelni kell, hogy na mégis mikor kezdődik.
A DVD korszakban dögivel voltak az akkori viszonyokhoz képest "bika" cuccok, horror áron
Szerintem akkoriban azért szarták le, mert úgy is csak SCART-on tudtál felvenni szarabb minőséget. Meg az átlag írható DVD úgy is csak 4.37-es volt, arra meg a szokásos szabvány MPEG2-ben alig fért rá valami.
Itt a topicban meg azt az infót kaptam, hogy a DVD felvevők HDD-iről nem lehet kinyerni az anyagot anélkül, hogy ki ne írnád DVD-re. Szóval szerintem amíg nem volt elterjedve a HDMI meg a netes streamek, addig vélhetően nem érezték annyira veszélyben a jogvédett anyagokat. Bár ez csak szimpla találgatás.
-
kovy79
őstag
Mindkettőtöknek:
apósnak kell, úgyhogy Digi boxról pcre realtime rögzíteni, majd konvertálni, meg Digi Online, meg hasonló időzabáló mókolások felejtősek!
Neki egy "offline" (pc nélküli) HDMI asztali rögzítő kellene, időzítő és h265 funkcióval.
Meg is fizetné.
A DVD korszakban dögivel voltak az akkori viszonyokhoz képest "bika" cuccok, horror áron, ma meg (mikor 8 magos android boxot már utánad hajítanak pár ezresért) egyszerűen NINCS. Ami volt, azt is pár hónap után elkaszálták...Mod: a manuális időzítés funkció azért fontos, mert én (+após) soha nem EPG alapján rögzítünk, hanem szépen beállítjuk az órát a rögzítés indításához és leállításához.
Negatív tapasztalat volt anno, ez az órás dolog meg még sosem hagyott cserben.
-
válasz
impmammuth #2751 üzenetére
csomó asztali író hdd-jét isobusterrel el lehet érni közvetlenül, az megoldás lehet
vagy egy régi analóg bemenetes dv kamera jó lehet, de ahhoz kell egy firewire port. -
a splitter ilyenkor a küldő oldal felé megjelenítőnek mutatja magát, majd a képet már hdcp nélkül adja tovább a négy (vagy kettő, de akár egy) kimenetnek. a 4to1 csak egy buta átkapcsoló, a hdcp-t nem szedi le.
Már szerencsére egyre ritkább, hogy nem teszik be a fekete sávot két oldalra, ha 4:3-as képarányú egy műsor.
szerencsére egyre ritkábban használnak fekete csíkot. semmi értelme egy 720 pixel széles képből elveszíteni 180 pixelt, majd a maradékot szétnyújtani 768-ra.
-
cocka
veterán
Olvasgatom ott a 310 adatlapján a véleményeket németektől. Hát a legtöbben azt kifogásolták, hogy nem lehet kedvenc műsort felvenni, akkor sem, ha saját cucc. Hát persze, mert a HDCP nem válogat, az csak kompletten tiltja a portot, ezért kell átvezetni pl. egy SCART-HDMI átalakítón, aminek mellesleg van HDMI bemenete is. Hogy igazából ON is legyen a topic végre, én amúgy is a videókazetták digitalizálásához vettem.
De ha jól értem fel tudsz venni a Digi settopboxszal is, csak nem tudod kinyerni a felvételt. Hát azt utólag is megteheted. Az igaz, hogy kétszer annyi idő, de legalább meglesznek a felvételeid később is, így lényegében okafogyott forszírozni, hogy mi van az időzítéssel. Van ilyen funkció, de nekem valamiért ki volt szürkítve, mondjuk nem is volt netre dugva.
Ja tényleg az viszont biztos, hogy a videókat utólag lehet az eszközön vagdosni.
-
cocka
veterán
HDPC nem lehet akadály.
Látom az egyik véleményíró írta, hogy megy a bypass, de ennek sok értelmét nem látom. Csak azért venni egy négyfelé osztó 4K splittert, hogy megkerülhesd a HDCP-t. Ez egy HDMI forrást oszt legfeljebb 4 megjelenítőre. Hát ez cégeknek biztos jól jön, mondjuk mittomén kocsmákba, ahol több helyiségben van kivetítő, tévé stb.. és mindenhol ugyanazt nézik. De otthonra általában ennek pont a fordítottja szokott kelleni. Több értelme van egy 3-4 bemenetes HDMI cuccnak, aminek csak 1 kimenete van. Azt használhatod különböző forráseszközökkel és mindnek a képét ugyanazon az egy tévén vagy monitoron jelenítheted meg.
az SD felvétel lehetősége.
SD-ben csak komponens kábelen keresztül tudsz vele venni. Úgy tűnik a felbontás fix: 720×576 50 fps.
De ha az SD adásra gondolsz, az simán mehet HDMI-n 720p-ben, mert a képarány jó. Már szerencsére egyre ritkább, hogy nem teszik be a fekete sávot két oldalra, ha 4:3-as képarányú egy műsor.
-
kovy79
őstag
Köszi a kimerítő válaszokat!
Oké, akkor a C285-ről tudok mindent, ami kellhet.
HDPC nem lehet akadály. [link]
Egyedül az időzítés kérdéses az esetében, valamint az SD felvétel lehetősége.
Ránéznél esetleg az időzítésre (hány időpont adható hozzá)?Igen, így belefolyva a témába, meglepő, hogy milyen kevés ilyen asztali HDMI rögzítő van.
PC kártya, usb-s cucc ellenben dögivel...Milyen CF modul, vagy pc kártya, amit lehet a Digihez "mókolni"??
Van Digi Online elérés, de mire apósomnak elmagyaráznám, szerintem ötször kapnék agyvérzést. Arról nem beszélve, hogy az időzítés ugrott. Ugye a Digi beltérit be lehet állítani rengeteg időpontra, különböző csatornákra, így a csatornaváltás megoldható, utána meg "csak" a HDMI rögzítőt kell időzíteni a HDMI Input felvételére. Lehet kicsit nyakartekertnek hangzik, de nálam ez már évek óta megy pc-vel.
Ahogy írod, a DVB-C box mindenképpen kizárva.
Jelen állás szerint ezek maradtak akkor fent a rostán:
ClonerAlliance UHD Pro Mindenben megfelelt volna, de nem kapható.
AVerMedia EZRecorder 310 Nem lett volna rossz, de nem kapható.
HDML-Cloner Box Pro Nincs sok infó a tudásáról.
auvisio Game Capture V4 Nincs sok infó a tudásáról.
auvisio Game Capture V3 Nincs sok infó a tudásáról.
ClearClick HD Capture Box Platinum Nincs sok infó a tudásáról, ráadásul nem egy olcsó modell...
auvisio Game Capture V4 Nincs sok infó a tudásáról, de eddig ez tűnik befutónak (esetleg a C285). -
impmammuth
csendes tag
Van egy Panasonic NV-HV51 meg egy Sony ccd-tvr218e-m mindegyiket dugtam mindenhova. Kábelcsere stb. Nem volt kép. Visszavittem. Garanciába visszaküldik. Pár hét és kiderül. Mostanában olvastam erről a vacakról és kb. olyan 50%-ban megy vagy nem....csodás. Valakinek valami ötlet, hogy mivel váltsam ki. (Asztali hdd-s íróm van...csak pont a kiírást+gépre másolást+konvertálást akartam megspórolni)
-
cocka
veterán
Ha van androidos boxod, felrakod rá a Digi Online-t (feltehetően működik vele, bár korántsem biztos), aztán felveszed pl. az ajánlott capture cuccok egyikével.
És akkor jó esetben nem kell a HDCP-vel szerencsétlenkedni. De ha meg a Digi box amúgy se használ HDCP-t, akkor meg tök mindegy. Mondjuk feltehetően van HDCP, ha ennyire védve van: modul + kártya
-
cocka
veterán
de minden ki van zárva, ami "gamer".
Először én is azt hittem a meglehetősen megtévesztő kommunikációjuk miatt, hogy ez semmi másra nem alkalmas, csak hogy konzolból vegyen vagy esetleg számítógépről. Mondom de ha számítógépről, akkor ezernyi videokártya van, hogyan állapítaná meg, hogy mi videokártya, mi konzol és mi mondjuk settopbox?
És akkor a gyakorlati tapasztalat megadta rá a választ: az eszköz nem képes felismerni, hogy miről vesz fel. HDMI vagy komponens legyen, a többi lényegtelen.
Digi beltéri esetében, felvétel visszajátszásakor is "bekavar" a HDCP?
Nem tudom, mert nincs Digi beltérim. A capture cucc által rögzített felvételt visszajátszhatod a capture eszközről is. Mint említettem, az általad kinézett EzRecorder 310 esetén kifejezetten az a duma, hogy "your digital VCR". Még a használati útmutatójukban is alig van különbség. Mindkettő standalone, ezért jobb, mint az átlag capture eszközök, mert mostanában már Avermédiáék is csak capture card (értsd: videókártya) és USB-s capture cuccokat gyártanak, ezekhez meg mindhez számítógép kell.
Másrészt ha arra kérdezel, hogy esetleg a felvenni képes Digi beltérin lejátszott felvétel kijátszható-e és felvehető-e a capture eszközre, akkor azt nem tudom. Attól függ, hogy a Digi beltéri HDCP kompatibilis-e.
Neked egyébként ez a C285 van?
Igen. Ezért írtam, hogy szó szerint minden bizonnyal ugyanazok a dolgok működnek ennél is, ami a 310-nél.
amik legtöbb esetben lehúzások
Azért kell használtan venni.
Digi már nem ad, sajátot meg nem használhatsz...
Pontosabban használhatsz, csak az rohadt drága. Na az tényleg nem éri meg.
Azt még nem derítettem ki, hogy 480 vagy 576p-t hajlandó-e HDMI-n keresztül venni.
Na erről annyit, hogy a 480p-re sikerült átállítanom a monitort, valahogy az 576p-re is, holott papíron ezt nem is támogatja, de amikor rádugom a felvevőt a boxra, akkor visszaugrik 1080p-re a felbontás. Tehát ezek szerint HDMI-n nem hajlandó SD felbontásokat venni. Esetleg egy HDMI to komponens konverterrel lehetne megnézni, hogy mit kezd egy lebutított képpel.
-
kovy79
őstag
Most nézem, tegnap még kapható volt (csak az Amazonon) az Avermedia 310, ma már sehol nincs felénk (Németország).
Kb. mint az egyetlen alternatíva, ami mindenben megfelelt volna, de már szintén nem lehet kapni: ClonerAlliance UHD Pro. -
kovy79
őstag
Köszi a válaszokat.
Ezt a C285-öt még nem láttam, de minden ki van zárva, ami "gamer".
Elvből sem érdekelnek az ilyen termékek, amik legtöbb esetben lehúzások + általában gusztustalan kinézet...
Igen, a felbontás csökkentése az egyik járható út, szerintem még az SD is beleférhet, de azért jó lenne a h265-ös felvétel (a jövőre gondolván).
Digi beltéri esetében, felvétel visszajátszásakor is "bekavar" a HDCP?
Van olyan megoldás, ami segíthet (priviben/mail-ben is jöhet)?
Neked egyébként ez a C285 van?A digitalizálás címszó alá nálam minden befér, ami egy bármilyen jelforrásból bármilyen formátumba rögzítés. Mondjuk belegondolva azért pl. vinyl-ről mágnesszalagra érdekesen hangzik.
#2740 qnadam, mert a digis Kaon (pontos típusszám fejből nem megy) beltérin csak HDMI kimenet van, a fájlrendszere meg emészthetetlen a pc-nek.
Meg ha már az ember áldoz rá, akkor j dolog, ha mindenféle bemeneti forrás adva van a rögzítéshez.
Egy csak analóg, jobb rögzítő sem számottevően olcsóbb, viszont a jövőbeni HDMI rögzítés ugye kizárva.mod: A témaösszefoglaló miért lett törölve?
-
cocka
veterán
Az viszont egy érdekes kérdés, hogy mi fér bele ebbe a topicba, mert ha jól értem a video digitalizálás szigorúan az analóg videojelek digitális videojelekké alakításáról szólna. Ugyanakkor mivel ez a folyamat rögzítéssel is jár, ilyen értelemben "video digitalizálás" alatt akár felvételrögzítést is érhetünk, aminek a forrása lehet adott esetben digitális is.
Vagy ez utóbbi offtopic?
-
cocka
veterán
Nem látok érdemi különbséget az EzRecorder 310 és a C285 között. Talán annyi, hogy a 310-en nincs fejhallgató kimenet, meg mikrofon bemenet elöl. A C285-ön meg nincs IR blaster port vagy mi.
De felvételi formátumokat tekintve tök ugyanaz.
-időzíthető
Hát ez érdekes kérés. Elvileg van időzítés, de soha nem használom, mert asszem a netről kérdezi le a pontos időt, de csak fix időpontok állíthatók be, aminek legfeljebb élő adásoknál van jelentősége.
A méretet úgy tudod csökkenteni, ha 720p-ben veszel. 1080p-t úgy is csak 25-30 fpsben tud venni.
Plusz beállítod a max. hosszt (minőségnél a leggagyibb) és akkor 720p-t 60 fps-ben kb. 10 megabit/seckel vesz. Szóval 1 óra kb. 4 giga lenne, de ennél kevesebb szokott lenni, vagy ha 50 fps-re állítod a forrást, akkor még kevesebb.
Azt még nem derítettem ki, hogy 480 vagy 576p-t hajlandó-e HDMI-n keresztül venni.
Ja és a HDCP-t támogatja, szóval ha pl. valami tévéadást akarsz venni, akkor plusz mókolás kell a HDCP megkerüléséhez. Újabban már a HDMI elosztók/egyesítők is HDCP kompatibilisek, szóval ezek sem jelentenek kerülőutat.
Ja és amúgy SSD-t is tehetsz bele, nem muszáj HDD-t. Nekem általában mindig óbégat bekapcsolásnál, hogy rossz a fájlrendszer, de ha rányomok a javításra, akkor "megjavul".
-
kovy79
őstag
Üdv!
Tudtok ajánlani olyan HDMI rögzítőt, ami:
-időzíthető
-távirányítós
-pc nem kell hozzá
-jó lenne 70-80.000.- forint alatt
-lehetőleg ne 6-8GB/óra legyen a felvétel tárhelyigénye.Az utóbbi kritériumot kihagyva az Avermedia EzRecorder 310 és Auvisio V4 és V5 is megfelelne, de jó lenne, ha nem kellene apóséknál állandóan konertálgatni a főzőműsorokat...
-
de csak a DVD felvevőn lévő SCART jelet tudta komponens RCA-ra alakítani.
NINCS. OLYAN. HOGY. SCART. JEL.
Na ez az, amit írtam, hogy DVD felvevőn be se kellett állítani semmit, a SCART-komponens RCA kábel miatt egyértelmű, hogy milyen jel megy ki rajta, de VCR-nél ez nem megy. Gondolom nemcsak az én VCR-emnél, hanem semmilyennél.nézd meg a scart lábkiosztását (többször linkeltem, wikin is fent van), abból rögtön látszik, hogy mi egyértelmű és mi nem. mivel a kiosztáson az s-video fényessége és a kompozit ugyanazt az eret használja, ezért ha van s-video kijárat, akkor már kapcsolni kell, hogy melyik legyen.
Volt olyan VHS-DVD kombó, ami DVD-re felvenni is tudott?
szinte csak olyan volt, egy dvd lejátszó összekombinálva egy vhs-sel legfeljebb annyi előnnyel jár, hogy egy dobozban van a kettő.
-
cocka
veterán
más kérdés, hogy ilyen átalakítót valószínűleg nem tartanak minden sarki media marktban.
Igen Conradban kapható ilyen kábel, de csak a DVD felvevőn lévő SCART jelet tudta komponens RCA-ra alakítani. A VCR SCART-jából ezek szerint nem jött se RGB, se komponens jel, mert nem volt se kép, se hang.
de attól még nincs meg a plusz jelfeldolgozás stb.
Ja értem, tehát kimenetre nem küldi.
rgb-t nem nagyon láttam rca csatlakozókon, ettől persze még előfordulhat.
Világosodik lassacskán az elmém.
beállítod a küldő eszközön, hogy a kimenet komponens (yprprb) legyen
Na ez az, amit írtam, hogy DVD felvevőn be se kellett állítani semmit, a SCART-komponens RCA kábel miatt egyértelmű, hogy milyen jel megy ki rajta, de VCR-nél ez nem megy. Gondolom nemcsak az én VCR-emnél, hanem semmilyennél.
vhs-dvd kombók nagy részében egy alap vhs van összedrótozva kompoziton egy dvd felvevővel
Volt olyan VHS-DVD kombó, ami DVD-re felvenni is tudott? Anno csak a kombó optikai meghajtókból kiindulva, amik DVD-CD kombó néven futottak, azok általában csak olvasni tudták a DVD-ket, a CD-ket meg írni is. Ami meg már írni is tudott DVD-t is, azt meg nem hívták kombónak.
-
RGB: Na itt vagyok meglőve, SCART meg RGB RCA?
Komponens: RGB RCA vagy SCART?mi a kérdés? igen, scarton lehet rgb meg komponens jelet is vinni. ha a jel megvan, akár rca-ra is lehet alakítani, ez csak formai dolog. más kérdés, hogy ilyen átalakítót valószínűleg nem tartanak minden sarki media marktban.
Fura szerzet ez a SV-DVD50. Az SV az S-VHS-re utal elvileg. De azt írja az S-video mini din csatlakozónál, hogy csak a DVD-t hajlandó így lejátszani, a VHS-t nem.
miért utalna? csomó samsung vhs típusjele kezdődik s-sel.
Valami változik is amúgy, mert ha sima VHS-nél bekapcsolom ezt az opciót, akkor fehéres villámszerű cikázások indulnak a képen, fekete háttérnyomokkal. Ha kikapcsolom, megint jó a kép. Csak azt nem értem, ha S-VHS képes, miért nincs VCR-hez is használható S-video outputja?
a késői vhs-ek között vannak olyanok, amik tudnak s-vhs-t lejátszani (úgy ahogy, az s-vhs plusz felbontását nem fogod látni), de attól még nincs meg a plusz jelfeldolgozás stb.
Az RGB meg a komponens jel közt mi a különbség? Van az az YPbPr-nek meg RGB-nek is mondott háromszínű piros-kék-zöld kábel, azon mindkét jel megy egyszerre vagy miért ilyen zavaros ez?
miért lenne zavaros? az egyiknél a három színinformáció utazik külön, a másiknál meg a wikit idézném: Y carries luma (brightness or luminance) and synchronization (sync) information. [...] PB carries the difference between blue and luma (B − Y). PR carries the difference between red and luma (R − Y).
a kábel nem rgb vagy komponens, neki teljesen mindegy, hogy mit viszel rajta.Az RGB jel csak SCART-on meg ezen a piros-kék-zöld RCA-n mehet?
rgb-t nem nagyon láttam rca csatlakozókon, ettől persze még előfordulhat.
Komponens jelet hogy küldesz át SCART-on?
beállítod a küldő eszközön, hogy a kimenet komponens (yprprb) legyen, aztán reménykedsz, hogy a fogadó eszköz ugyanazt a kiosztást használja, mint a küldő.
Szóval ha jól értem VHS-nél nincs semmilyen RGB vagy komponens support. Az s-video meg nagyon esetleges, ha van mini din, akkor se biztos, hogy a VCR részt támogatja, a scartról meg valószínű többnyire csak konverteren keresztül nyerhető ki s-video jel. Vagy a videómagnók többsége támogat SCART-on keresztül s-video jelkimenetet?
a videók többségén csak kompozit és rf kijárat van, akár scarton, akár bárhogy. a vhs-dvd kombók nagy részében egy alap vhs van összedrótozva kompoziton egy dvd felvevővel, van némi közös vezérlésük meg ki- és bemeneteik... és ennyi az egész.
a pio felvevőm speciel pont ki tudja küldeni akár rgb-n is a bemenő kompozit jelet (vagy akár hdmi-n is), de sok értelme a plusz konverziónak nincs, legfeljebb akkor, ha pl a tévén amin nézed, a dvd konverterével szebb képet kapsz, mint a tévé sajátjával. -
cocka
veterán
Nyilván nem várok el maximális precizitást.
Ha valami esetleg behatóbban érdekel, úgy is megkérdezem. Kaptam már tőletek, a két topikgazdától (még ha formálisan nem is vagytok azok, de mégiscsak ti ketten viszitek a prímet) annyi segítséget, hogy nekem nem kell bizonygatni, hogy márpedig te ezt tudnád profibban is.
Akkor a hozzávetőleges megfeleltetés talán ez (kihagytam a BNC-t, ha már úgy is csak profi, otthoni környezetben nem feltétlen találkozik vele az ember amúgy se) lenne:
kompozit: Mehet RCA-ról és SCART-ról
s-video: Mini dinről vagy SCART-ról
RGB: Na itt vagyok meglőve, SCART meg RGB RCA?
Komponens: RGB RCA vagy SCART?
s-video kimenet viszont általában csak az s-vhs gépeken van
Fura szerzet ez a SV-DVD50. Az SV az S-VHS-re utal elvileg. De azt írja az S-video mini din csatlakozónál, hogy csak a DVD-t hajlandó így lejátszani, a VHS-t nem.
És csak a DVD-s menüben vannak ilyen opciók:
Select “DVD Output”
Highlight “DVD Output,” then press the ❿ or ENTER buttons to
select one of the following options:
• RGB – Sends RGB signal to the AV JACK (SCART terminal).
• Video – Sends COMPOSITE VIDEO signal to the AV JACK
(SCART terminal).
• S-Video – Sends S-VIDEO signal to the S-JACK.Ezek persze változtatják az OSD megjelenítési módját is. Pl. ha ennek a VCR-nek a kimenetét SCART-on keresztül összekötöm a DVD felvevő SCART bemenetével aztán átváltok a SCART bemenetre és elő akarom varázsolni a VCR menüjét, amíg RGB-ben van, megjelenik és rögvest eltűnik, míg a másik kettő opció választásánál nincs ilyen eltűnés probléma.
Specifikációknál ez van:
S-VHS képes úgy mond:
Felvenni nem tud rájuk, csak lejátszani tudja őket:
The DVD-VCR allows you to playback high quality S-VHS tapes.
Valami változik is amúgy, mert ha sima VHS-nél bekapcsolom ezt az opciót, akkor fehéres villámszerű cikázások indulnak a képen, fekete háttérnyomokkal. Ha kikapcsolom, megint jó a kép. Csak azt nem értem, ha S-VHS képes, miért nincs VCR-hez is használható S-video outputja?
Az RGB meg a komponens jel közt mi a különbség? Van az az YPbPr-nek meg RGB-nek is mondott háromszínű piros-kék-zöld kábel, azon mindkét jel megy egyszerre vagy miért ilyen zavaros ez?
Az RGB jel csak SCART-on meg ezen a piros-kék-zöld RCA-n mehet? Komponens jelet hogy küldesz át SCART-on?
mehet rajta kompozit is, s-video is, rgb is, komponens is, hang is, kifelé meg befelé is. gyakran kapcsolóval vagy menüből lehet kiválasztani, hogy milyen jelet küldjön/fogadjon scarton.
Igen van az a kapcsolós konverter, amin max. kompozit, s-video szokott lenni, meg nyilván persze hang is ki-be, de RGB/komponens jelet tudtommal azok nem továbbítanak.
Szóval ha jól értem VHS-nél nincs semmilyen RGB vagy komponens support. Az s-video meg nagyon esetleges, ha van mini din, akkor se biztos, hogy a VCR részt támogatja, a scartról meg valószínű többnyire csak konverteren keresztül nyerhető ki s-video jel. Vagy a videómagnók többsége támogat SCART-on keresztül s-video jelkimenetet?
-
válasz
impmammuth #2732 üzenetére
mi történik, ha mást dugsz rá? vagy ha a kamerát másra?
-
impmammuth
csendes tag
Sziasztok!
Vettem egy ilyen csodát:
Gembird uvg-002
Rádugtam a kamerát de semmi kép.
Több programmal is próbáltam. Van valami trükkje? -
kevered a videójeleket és a csatlakozóformákat.
!!nagyon pongyola megfogalmazások következnek!! szóval ha valaki érzi magában a csít, megfogalmazhatja szebben is
analóg jelből alapvetően ezek vannak:
- rf: az analóg tévéadás így jött le az antennáról, úgy készül, hogy a videó a kompozit jelet felkeveri sokkal nagyobb frekvenciára. ilyet csak akkor érdemes használni, ha a tévén nincs más bemenet. ilyenkor a tévé gyakorlagilag úgy kezeli a videót, mintha egy tévéadó lenne.
- kompozit (kínaiak szeretik cvbs néven emlegetni): itt az egész kép egybekombinálva utazik
- s-video: itt a fényesség és a szín utazik külön. a vhs alapvetően a fényességet és a színt tárolja külön, s-video kimenet viszont általában csak az s-vhs gépeken van (ezért szokták tévesen s-vhs jelnek/csatlakozónak is nevezni). vhs-ről ez a legkevesebb átalakítással járó kimenet.
- rgb: három vezetéken a három szín. egyébként a vga gyakorlatilag ugyanez, csak ott külön megy a vízszintes és függőleges szinkronjel. megfelelő képfrissítést és felbontást beállítva vga kimenetről rgb bemenetes tévét is lehet hajtani akár.
- komponens: fényesség és két színkülönbségi jel külön. a dvd-ről natívan ilyen jel jön le (az mpeg így tárolja a képet).ezek minőség szerint vannak sorbarakva, de mindig célszerű azt használni, ami a legközelebb áll az eredeti tárolási formához, tehát hiába alakítod a vhs jelét rgb-re, jobb minősége nem lesz tőle, viszont plusz egy felesleges konverzió.
és akkor jöjjenek a csatlakozók:
rca: egy jel + föld megy rajta. így a kompozitnak elég 1 rca, a komponensnek három (vagy öt) kell.
mini din: ezt s-videohoz használják.
bnc: profi (vagy régebbi) eszközökön rca helyett szokták használni, negyedfordulattal zárható csatlakozó. profi cuccokon az is előfordul, hogy az s-video két bnc-n megy.
scart: ez egy univerzális megoldás, amerikai gépeken nagyon ritka. 21 érintkezője van, mehet rajta kompozit is, s-video is, rgb is, komponens is, hang is, kifelé meg befelé is. gyakran kapcsolóval vagy menüből lehet kiválasztani, hogy milyen jelet küldjön/fogadjon scarton.persze előfordulnak egyéb vintage, profi meg egzotikus megoldások is, de azokba itt felesleges belemenni.
-
cocka
veterán
Ezzel kapcsolatban kérdezném, hogy max. milyen kijáratok lehetnek? CVBS, SCART és S-video? (ami kombó eszközöknél többségében csak a DVD-re jó?)
És DVD felvevőn milyen opciók vannak? Komponens kimenet, SCART kimenet és még?
és ha elfogadható minőségben le tudod játszani a kazettáidat, akkor boldogság.
Az hogyan derülhet ki valaki számára, hogy elfogadható, ha még vagy már nincs viszonyítási alapja?
Jól tudom, hogy az RF out - RF in közti összeköttetés rosszabb minőségű, mint pl. SCART-on?
(pl. VCR képét átvezetni DVD felvevőre) -
válasz
kromatika #2728 üzenetére
helló,
a kábelezés leginkább attól függ, hogy milyen kijáratok vannak a videódon. ha a dvd megfelel neked mint végeredmény, akkor vedd meg akár az lg-t, akár másvalami szimpatikust, összekötözöd, és ha elfogadható minőségben le tudod játszani a kazettáidat, akkor boldogság.
ha nem, akkor kezdődik a mókaszerk: vagy ha jó az mpeg2, akkor az isobuster csomó dvd-felvevő merevlemezét tudja kezelni, és akkor némi szerelésért cserébe nem leszel a dvd méretére korlátozva. viszont lg pont nincs a listában.
-
kromatika
veterán
Sziasztok.Előre is elnézést ,de nagyon nem vagyok képben a témával kapcsolatban. Szeretném az itthoni VHS videó kazettákat,digitalizálni. Két féle lehetőség lenne. Van itthon videó lejátszóm asztali PC-is amin Win 10 fut. Ha a PC be akarom be vinni így a VHS anyagot,milyen eszközt kellene vennem hozzá?/használt is jó,mert olcsón kellene/ A gép 5 gen,I5,16 GB ram,1 TB HDD,alap lap tipusa Asrock Z97 Pro 4 [link] ,és milyen program kelle hozzá? Illetve ha egyszerűbb,akkor asztali DVD írót is szívesen vennék,mert úgy halottam úgy egyszerűbb az egész folyamat.Ha igen akkor milyet vegyek,és milyen kábelell kell össze kötni a Videó lejátszót,és a DVD felvevőt?PL ez az író meg felelne a célnak? [link]
-
lehetséges, hogy a karib tenger kalózait macrovision nélkül adták ki vhs-en? kerítettem egy ilyen kazettát tesztelni, és semmi jelét nem látom.
-
úgy rosszabb
de ez egy elég romos állapotú szalag, még a legjobb eredményt úgy tudtam elérni, hogy egy pár perccel későbbi ponton beálltam manuális trackingre, és így húztam be az elejétől.
viszont úgy tűnik, hogy nekünk családilag másokéhoz képest jobb videóink és kevésbé rongyos szalagjaink voltak, mert egy saját kazettáról ezt sikerült digitalizálni (kb másfél gb), pedig ez is a kilencvenes évek elejéről származik, és ez is secam, rádasásul valami noname szutyok kazettán.
-
szóval ilyen (~1 gb). érdekes, hogy a stáblista, a whiskas reklám meg a gumimaci főcím első fele egész korrektül néz ki, aztán valami szétesik, és onnantól végig ilyen. a reklámok pedig meglepően sötétek, de el tudom képzelni, hogy már így adták le.
-
kalandazélet rovat:
megjött a vaterán 5e forintért lőtt pioneer dvd felvevőm. ha másra nem, két dologra biztosan jó: a mesecam kazettáról jövő képet már palként ereszti ki magából, és a legdurvább tracking problémák idején se lesz framedrop.
mínuszpont: úgy tűnik, hogy secamot elég csúnyán konvertál, szép színes zajjal (majd mutatok mintát), a jvc gyengébb jelnél néha ugráló képét nem javítja meg, és nem látok érdemi változást, ha a képfeldolgozást állítgatom (luma és chroma zajszűrés, élesítés stb). de vettem egy sony broadcast monitort is, holnap megnézem azzal, hogy mit tud
ja meg a hdmi kimenet nem működik, ha a felvevőnek hdd-baja van, márpedig ez hisztizik, hogy valami cprm id nincs megadva hozzá. szervizleírás már megvan, csak a szerviztávirányító valamiért nem megy telefonról (eredetim meg nyilván nincs). -
cocka
veterán
válasz
garga01 #2718 üzenetére
Hát az érdekesség az, hogy a VCR-DVD kombón a menü alapbeállításnál RGB-n megy ki, de van egy olyan beállítás a DVD résznél, hogy output és ott három opció van: video, s-video és RGB. Na most ez nemcsak a DVD megjelenítését befolyásolja, de a menüjét is. Ugyanis amikor átvezetem a DVD felvevőre, akkor ha RGB-n van és megpróbálom megjeleníteni a menüt, egy pillanatra felugrik és azon nyomban el is tűnik. De ha simán videon vagy s-videon van, akkor nem tűnik el. Szóval még az is lehet, hogy nincs felkészítve a DVD felvevő SCART bemenete az RGB jelekre. Azt még nem próbáltam, hogy mi van, ha DVD-t próbálok meg lejátszani és annak a jelét vezetem át a DVD felvevőre.
-
garga01
őstag
"DVD lejátszó része meg a DVD felvevő is RGB-n nyomja ki az OSD képét "
Ez nem feltélen igaz. Nem ismerem a tiédet, de pl. a Panasonicnál állítható, hogy milyen jel kimentet szeretnél, kompozit + rgb, vagy csak egyik/másik.
Alapból a legtöbb DVD amúgy is kompozit jelet ad ki, hiszen régebben nem tudott minden CRT tv RGB-t fogadni. Vagy legalábbis a kompozit jel mindig ottvan, RGB meg nem feltétlen. -
cocka
veterán
Mert más meg nincs. Elég sokat nyomoztam hasonló eszközöket és egyiknél sem volt olyan opció, hogy csak átengedi magán és ugyanazt a felbontást meg fpst kapod, mint amit a forrás garantál.
De ez még jó is volt, mert volt olyan, hogy CVBS to HDMI, na az kuka, mert csak 60 fpst támogat.
-
cocka
veterán
Aha, köszi.
Az közvetlenül videómagnóról ment az átalakítóra, onnan meg vettem fel a felvevőbe bemenő HDMI jelet.
Na és találtam arról az ominózus SCART-HDMI átalakítóról egy érdekes véleményvideót a youtube-on. Meg is találtam ez az:
https://www.youtube.com/watch?v=ZUrqWN4AcJc
Valójában itt ugye a csávó játékkonzolok képét akarja HDMI-re kivezetni és azt mondja, hogy erre a cucc teljesen alkalmatlan. Merthogy állítólag nem tovább SCART RGB jelet. Ez meg tuti nem igaz, mert a DVD lejátszó része meg a DVD felvevő is RGB-n nyomja ki az OSD képét pl. Tehát biztosan támogatja. Ilyenek szoktak megjelenni: SCART AV, SCART SV, SCART RGB, formátumnál meg PAL és MESECAM. Majd hozzáteszi, hogy ezt inkább VCR-hoz, DVD-hez, kamerához és társaihoz találták ki. De ha így van, akkor miért nem támogat 576i/p-t? Pont azt nem, de az érdekes az egészben az, hogy nem támogat 480i/p-t sem!
alacsonyabb felbontásokból csak ezeket: 1024×768, 1280×1024, 800×600 (másik vicc, hogy mindhármat csak 60 fpsben) Tehát a PAL máris bukta.
Mondjuk az hogy a kép jobb még nem jelenti azt, hogy a hang-kép szinkron rendben van. Sajnos.
-
imangasta
csendes újonc
Sony RDR AT200-as DVD felvevő/lejátszó-nál be lehet állítani hogy az 1-es régió kódu ntsc dvd-ket is lejátsza?
A 0-ás ntsc régió kódúakat lejátsza. -
cocka
veterán
Még esetleg azt megpróbálom majd, hogy mi van akkor, ha a DVD felvevő scartjáról továbbítom a SCART-HDMI cuccba. Akkor elvileg legalább a szinkron rendben lesz. És mivel az kevésbé vibrál, meg a képarány is elintézhető egy átállítással a tévén, így talán még az lehet valami értelmesebb eredmény.
-
cocka
veterán
És erről is tudnál véleményt írni? (ez készült a SCART-HDMI-vel) Szerintem ez kevésbé vibrál, de a színek fakóbbak meg picit kevésbé kontrasztos a kép. Tehát lehet, hogy összességében nem annyira szemrontó.
djnice már megtette, csak a tiédre is kíváncsi vagyok.
ebből egy jó lejátszóval sokkal többet ki lehet hozni.
Ami nyilván nem terem minden bokorban.
tömörítéskor ha beállítod, hogy lejátszáskor húzza szét a képet 768 pixelre, akkor nem lesz torz a kép.
De hol állítom be? A három közül melyik eszközön? Ami tömörít az a capture HD, de csak azt lehet beállítani, hogy milyen bitrátát használjon: 3, 5 vagy 7.5 megabit/sec legyen. De csak mp4-be tud rögzíteni és komponensről ezek szerint csak 576p-ben 50 fpssel. A felbontás meg fix 720×576.
A dolog szívás része, hogy HDMI-n keresztül nem hajlandó 576p-ben rögzíteni, csak a szokásos 720p-ben és 1080p-ben. -
chroma noise, alul-felül tearing, vibrál az egész... különösen a végén látszik az állóképeknél. ebből egy jó lejátszóval sokkal többet ki lehet hozni.
tömörítéskér ha beállítod, hogy lejátszáskor húzza szét a képet 768 pixelre, akkor nem lesz torz a kép. a tömörítés minősége sem túl jó, de annak nincs könnyű dolga a zaj miatt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8500 16GB DDR4 960GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
- TP-Link Archer C1200 Router eladó (1200 Mb/s Wi-Fi)
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- BESZÁMÍTÁS! CSAK KIPRÓBÁLT! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest