- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Home server / házi szerver építése
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Milyen asztali médialejátszót?
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Hisense LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Apple MacBook
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdezel:
1. Olvasd el ezt az összefoglalót!
2. Vedd figyelembe, hogy a fülhallgató higiéniai termék (így nem küldhető vissza webshop vásárlás esetén sem! - akadnak kivételek), így nehéz javaslatokat adni, mert nem rendelkezünk annyi releváns tapasztalattal!
3. Rengeteg a szubjektív dolog, például: egyéni a hallás, egyéni a fül kialakítása, egyéniek az igények stb.
4. Találd ki, hogy milyen kialakításút szeretnél!
5. Határozd meg, hogy milyen célra kell! (Sport, hívás, zene stb., ezekben érdemes prioritást állítani)
6. Fontos szempont, hogy milyen eszközzel fogod használni! (pl iPhone nem támogat LDAC-ot)
7. Mennyit szánnál rá?
8. Olvass tesztoldalakat, nézz teszt videókat, próbáld szűkíteni konkrét típusokra!
9. Érdemes prioritást állítani a különböző extra funkciók terén is, pl Multipoint, ANC, akku kapacitás, hangkarakter stb (ez nagyban összefügghet, hogy milyen célra használod (6. pont)).
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fall-N
veterán
-
vicze
félisten
válasz
trialboj #6947 üzenetére
"Pl most jöttem rá hogy nincs opció hogy kikapcsold, csak ha visszarakod a dobozába."
Továbbra is ennek egy TWS esetében 0 azaz 0 értelme van. Egyfüles ha kiveszed a füledből és nem tokba rakod alvó állapotba megy akár kapcsolódva akár lekapcsolódva. Buds az egyik leg energia hatékonyabb és hetekig elvan a tok nélkül jelentősebb merülés nélkül.Továbbra se 1 gomb programozható, hanem mind a két oldal külön külön. Az app indítást meg még minding nem értem. A mutatott opció csak akkor van fen ha telepítve van az adott alkalmazás jelen esetben Spotify. De alapértelmezetten minden tényleg minden BT füles az alapértelmezett music appot indítja el "play"-re. Szóval itt még a problémát se tudom értelmezni.
"Hangerőszabályzás, a hátulról pöcögtető megoldással rettentő kiszámíthatatlanul működik, persze ez még béta."
Nem béta, hanem kísérleti. Ilyen 3éve és soha nem is fog változni."Most olvastam hogy a Skullcandy fülesek a Tile rendszerével kereshetőek"
Egészen mellesleg a Tile épp úgy kizárólag csipogtatni tudja az adott eszközt és BT miatt nem tud semmilyen pontos helyet meghatározni. Egész pontosan 0 különbség van."wtf, samunak is van smarttag-je, miért nincs vele összekötve?"
Talán mert a két termék között van 1,5 év? És még sehol se léteztek az UWB rendszerek mikor a Buds+ megjelent. -
trialboj
őstag
Minél többet tudok meg erről a fülesről annál kevésbé átgondolt tervezésnek érzem.
Pl most jöttem rá hogy nincs opció hogy kikapcsold, csak ha visszarakod a dobozába.
Az app, rettentő fapad, van hogy legyen, de minimálisan enged hozzápiszkálni a dolgokhoz.Alap szint lenne, hogy ha már van app, és programozható 1 gomb, a képen látszik melyik, akkor a többi is állítható legyen. (ott van a spotify amiről beszéltem, nagy dolog lett volna megoldani hogy választható legyen milyen appot indít arra a parancsra)
Hangerőszabályzás, a hátulról pöcögtető megoldással rettentő kiszámíthatatlanul működik, persze ez még béta.
Egy olyan opció is jó lenne hogy mivel érzékeli hogy bekerült a fülbe, lehessen 5-7-10mpre inaktiválni az érzékelő gombot, hogy amíg elhelyezed hogy kényelmes legyen, ne ugorjon át a köv számra ha véletlenül hozzáérsz.Most olvastam hogy a Skullcandy fülesek a Tile rendszerével kereshetőek, ez is olyan dolog, hogy wtf, samunak is van smarttag-je, miért nincs vele összekötve?
Na a lényeg hogy én teljes áron senkinek sem ajánlom, a legtöbb marhaságot meg lehet szokni de számomra az érintő gomb túl érzékeny, és sajnos nem is kényelmes, viszont ilyen árban nehéz jobbat találni.
-
vicze
félisten
válasz
trialboj #6945 üzenetére
"Az appban nem testre szabható csak 1 db gomb, spotify alapértelmezett de YT music nincs se deezer."
Ezt hogyan érted?Ezt még értelmezni se tudom.
"A find my buds, rettentő de komolyan hihetetlenül csendes"
Folyamatosan hangosodik minél tovább van bekapcsolva, kifejezetten hangos a végére. -
trialboj
őstag
Vettem egy samsung Buds+t, de elég elkeserítő az élmény. Basszus nincs egyáltalán, persze ettől lehet technikailag jól szól, én ezt nem tudom megítélni számomra csak kevés. Eddig egy Sabbat fülesem volt, ahhoz képest semmivel nem nagyobb vagy jobb a hatótáv, számomra egyetlen előnye hogy nem sistereg ha kapcsolódott és még nem indult el a beszéd vagy zene.
- Az érintő gombok nem tetszenek, podcastnél amíg behelyezem vagy kiveszem, elnyomhatom és átugrik másra, nagyon zavaró.
- Az appban nem testre szabható csak 1 db gomb, spotify alapértelmezett de YT music nincs se deezer.
- A find my buds, rettentő de komolyan hihetetlenül csendes, ha nem a szobában keresed, hanem valahol kint ejtetted el, semmit nem segít.
- Az animáció a csatlakozásnál az tetszik
- Viszont a legnagyobb gond, az hogy kényelmetlenezt nem is értem, szinte mindenki azt írta hogy kva kényelmes órákig használja stb. Nálam sportolás közben (bringázás) és irodában meló közben sem volt tovább 2 óránál, de ott már nagyon kényelmetlen volt. Hiába raktam fel a kisebb gumi szárnyat.
Elméletileg visszaküldhetem, habár nem tudom hogy átveszik-e, mert azért csak a fülemben volt, de most teljesen meg vagyok lőve, hogy milyen más opció van, ami kényelmesebb lehet. Nagyon sajnálom hogy nem nem illeszkedik a fülem a samsung által jónak gondolt sémába
náluk többet max az apple költhet arra hogy melyik a legkényelmesebb forma, a többiek gondolom lőnek minden felé, aztán majd csak bejön valakiknek.
-
boltvarazs
csendes tag
Sziasztok,
Egy kis segítséget kérnék, ajándékba szeretnék vásárolni fülhallgatót.
A most megjelent Huawei FreeBuds 4-el kapcsolatban nem találtam túl sok infót a fórumon, ajánlott kategória (40-45 körül) vagy hasonló tudást (főleg telefonálás, online meeting, zenehallgatás, tehát kb mindenre lenne használva) van ettől jobb? Az itt olvasottak alapján kicsit elbizonytalanodtam hogy ez miért drágább mint az itt ajánlott fülesek 10-15e körüli árkategóriában. Nem a "gomb" forma hanem a hosszabb szárral rendelkező fülesek tetszenek, viszont egy tesztben azt olvastam róla, hogy bár aktív zajszűréssel rendelkezik, viszont mivel nincsenek hozzá fülpárnák (így passzívan nem szűr zajt), ennek nem sok értelme van. Igazából az nem lenne hátrány, ha lehetne váltani a "csendes szoba" és a külvilág beengedése között (pl utcán, vagy online meetingen, hogy halljuk a gyerekeket is - ha akarjuk. A Samsung/Apple termékei is hasonló formájúak
Illetve a másik gyártó amiről nem olvastam a FIXED Boom. Anno 8 ezer körül vettem egy "FIXED Sztereó Bluetooth true wireless", ritkán zenehallgatásra használom, bár össze hsonlítási alapom nincs, de szép hangzása van (szép basszus, nincs túltolva). Láttam hogy a gyártónak vannak új fülesei is, bár a különbségeket nem látom. Viszont itt a kereső sem dobott ki rá semmit és ez elbizonytalanított.
A harmadik pedig hogy Bluetooth 5.0 és 5.2 között van releváns gyakorlati különbség egy fülesnél? Érdemes inkább 5.2 füleseket keresni, vagy a fenti felhasználásra tök felesleges.
Köszönöm előre is a hozzáértők segítségét és véleményét!
-
schulc99
aktív tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni vásárlás előtt.
Használatot tekintve zene és telefonálás vegyesen lenne.Az alábbiakat néztem ki, mindegyikről találtam pozitív és negatív véleményeket is.
Ha tudtok segíteni akkor azt megköszönöm.Realme Buds Q2
Realme Buds Air 2 Neo
Oneplus Buds Z
Oppo Enco Buds
Honor Choice
Lenovo HT30
Energy Sistem EN 449774 Urban 1
Energy Sistem EN 451012 Sport 2
Energy Sistem EN 450299 Style 3
Joyroom JR-T06
Joyroom JR-TL1
Edifier X3
Taotronics TT-BH053
TaoTronics SoundLiberty 79 Smart AI
LG HBS-FN4
Xiaomi Haylou GT2s -
Catcan
csendes tag
Sziasztok!
A minap vettem hirtelen felindulásból egy Jabra 75t-t. Ennek kapcsán találtam rá a topikra. Mivel érdekel a téma, igyekszem jobban képbe kerülni. Ha valaki most gondolkodna a vásárlásán, akkor a médiában 35-ért lehet túrni a leárazott cuccok között, Győrben még volt 1 db azon kívül amit elhoztam.
Ahogy azóta használtam és olvastam a fórumot, boldogan konstatáltam, hogy nem lőttem mellé.
Annyit szeretnék a telefonálás részéhez hozzátenni, hogy autóban 60-80 körül még nagyon jó, onnantól picit romlik a minőség, de 130-nál sem panaszkodtak maguktól az emberek, csak ha direkt rákérdeztem, hogy most milyen a hang ahhoz képest, mint ami fél perce volt. Szóval eddig teljesen meg vagyok elégedve. -
belashx
senior tag
Megérkezett az Edifier NeoBuds Pro.
Eddig nem sok tapasztalatom van vele, mert tegnap bontottam ki, aztán inkább magában járattam, ma meg meló (és szintén járatás).
A basszus valóban nem kevés (fú, de finom vagyok), de ahogy ígérték van EQ, ami ráadásul elég jól testreszabható. 4 sáv van, lehet állítani, hogy melyik, mennyi Hz-nél végezze a dolgát, ill. azt is, hogy milyen széles spektrumban. Így egész jól be tudtam lőni, de mint írtam, nem sokat foglalkoztam vele.
Számomra a magas harsányság nincs meg, de nem tudom, hogy a fülemmel van baj, az ízlésem nem egyezik a tesztelő(k)ével, vagy valamit változtattak a végleges verzión.
8(vagy 7?) pár illeszték van a dobozban, így biztosan mindenki megtalálja a neki megfelelőt.
LDAC kapcsoló is benne van az appban, de egyelőre csak feldob egy szöveget, hogy ez hamarosan aktív lesz.
A többi funkcióról sem nagyon nyilatkoznék, főként összehasonlítási alap híján. (pl. zajszűrés) -
Janaboy
veterán
Sziasztok,
Jelenleg egy Edifier tws200at használok.
Alapvetően szeretem a hangját de néha rámjön a hoppáre, hogy de jó lenne egy jobb hangú fülest is hallgatni.
Alapvetően ezt half in ear verziót szeretem, agybadugost kevésbé.
De néha azért elviselnem ha cserébe sokkal szebb a hang és nem csak a basszus az érdekes.
Sonyra csúcs fülesere sajnalnam a pénzt.
Mit javasolnatok?
Picit visszaolvastva a GT6 is érdekes lehet ha tényleg annyival jobb mint az Edifier.Köszi
-
estikornel
tag
Sziasztok,
Honor Choice (10e) és LG FreeTone FN4 (15e) közül melyiket érdemesebb megvenni? Ár számít leginkább, ha nem ér 5 ezerrel többet az LG akkor nem költenék többet rá. Napi 1-1.5 órát használnám hétköznapokon (Redmi note 8t, spotify), telefonálás hagyományos módon. Zajszűrés nem lényeges, ennyiért úgyse lesz benne. Az LG sok helyen eredetileg 25 körül van, ezért tűnik jobb ajánlatnak csak, illetve a formája számomra kényelmesebbnek látszik.
Csak belföldi beszerzéssel érdekel most. Ötletek?
-
aclandiae
senior tag
Sziasztok!
Kétféle felhasználásra keresek fülhallgatót.
IEM kialakítást kerülném, nekem nem kényelmes. Earbud kialakítást nagyon kedvelem.1.) Olvasás közben, egy halk háttérzaj hallgatására. Alapvetően szeretem, ha csend van olvasás közben körülöttem, de sajnos nem lesz megoldható.
- picit off topic: aki már próbálta valamelyiket (LINK) és tényleg bevált neki, kérem írja meg!
A keret bruttó max 40e, zajszűrésnek örülnék. Ne legyen zavaró a viselete és ne kelljen babrálni különféle betétekkel, hogy kényelmes legyen. Fülre akasztható kivitel sem gond.
2.) Sportoláshoz (torna és kerékpár).
- ha felülést vagy fekvőtámaszt végzek, akkor se essen ki
- keret erre max br. 20e, de nem igazán lesz zenei élményre szükségem, egy egyszerű konstrukció is megfelel -
vicze
félisten
válasz
trialboj #6934 üzenetére
"nem tudom, hogy vajon akkor tudom-e az samsung appon keresztül állítani?"
Lényegtelen milyen Androidos telefonod van sima Store app. Sony-val használtam.- Tud mind a kettő csatlakozni PC-hez, Buds-hoz van Windows-os alkalmazás is.
- Buds+-hoz igen adnak wingtipet.
- Igen az Airpods is tud FindMy-t, de ez androidon nem elérhető legjobb tudomásom szerint, mivel a Find my networköt használ ami jelenleg iOs only. -
trialboj
őstag
Sziasztok, az érdekelne, hogy szerintetek mennyire jó ötlet egy airpods pro, droidos telefonra? Találtam egy egész korrekt árat, de nem tudom eldönteni hogy megéri-e.
A másik megoldás egy samsung buds+ lenne, ami kb fele ennyiért megvan, viszont ezzel meg az a bajom, hogy a következő telefonom nem samsung lesz, és nem tudom, hogy vajon akkor tudom-e az samsung appon keresztül állítani?Pár kérdés:
A samsung buds+ állítólag tud a PC-hez csatlakozni Bluetooth-on, az airpods is ?
A buds+ nál sokkal erőteljesebb a basszus?
Az airpods vajon jobban ül a fülben? A buds+ hoz adnak kis kitámasztót, ami mondjuk nem tudom mennyire kényelmes, de azzal gondolom lazán lehet headbangelni is
Köszönöm
szerk:
Még egy kérdés, most látom hogy a buds+ applikációjában van find my buds opció, az airpods androidon tud ilyesmit, egyáltalán van app hozzá? Mindkét fülesemet aszfalton tekerés közben vesztettem el, nagyon jó lett volna ha valahogy tudnak csipogni. -
vicze
félisten
Kérdés az mi marad még le Pro-hoz képest IPX7-en kívűl. 2 mic. 3 helyett, szólva gyengébb ANC valószínűleg. Többi eléggé ugyan az mint a Pro. Pro 50e körül mozog épp, Buds 2 drágább lesz nyitóáron, így kb. értelmetlen, sőt a folyamatos árcsökkenést figyelembe véve szinte mindig olcsóbb lesz a Pro, amíg ki nem kopik.
-
blueye
veterán
Tudom hogy sokan kedvelitek, varjatok mar?
Galaxy Buds 2 -
Outblast
tag
Sziasztok.
Érdeklődni szeretnék milyen vezeték nélküli fülhallgatót ajánlanátok 30ezer körül.
Leginkább hardstyle stílust hallgatok számít a basszus és a hangerő, de igazabol mindent meg hallgatok 🙂
Jelenleg Huawei P30 pro telo Fiio btr3 +Soundmagic E10 (anno ezt is itt ajánlották nekem) kombot használok. Sajna már kezdi le dobni a külső kábelborítást az E10 így gondoltam rá kérdezek itt is mi lenne jó helyette.
Egyenlőre ezt néztem ki JBL Tune T125TWSBLK
Esetleg erről vélemény? Vagy inkább jobban járok ha a fiio mellé veszek egy vezetékes fulest megint? 😌
Nehéz döntés, egyébként az E10 be vált és már régóta nyuzom.
Előre is köszi a választ 😉 -
blueye
veterán
Ha ez a kialakitas tetszik scarbir eppen megorul ezert:
https://www.scarbir.com/tws/haylou-gt6-review -
Ronam
addikt
Sziasztok!
Haylou fülesek közül melyiket érdemes venni? Sok helyen a GT1 Plust írják, hasonló árban van jobb választás? Előre is köszi!
-
trialboj
őstag
Én is így gondolom, mégis mindenki tapsikol az +50W os teló töltőknek, meg a szupergyors autótöltőknek, szerintem nem elkerülhető hogy az állandó gyorstöltéssel tönkre verd az akksit, valahol írja is hivatalos oldalán a samunak, hogy azt javasolják csak szükség esetén használjuk a gyorstöltés opciót, ami náluk még csak nem is olyan brutál gyors... Habár lehet ők attól félnek hogy megint kigyullad az ázsiai konstrukciójuk
-
Köszönöm mindenkinek a válaszait gamer füles ügyben!
Végülis egy alig használt, olcsóbb Airpods Pro lesz a kiszemelt füles.Lehet más márka is beválna, ami tud AAC-t, de nem akarok kísérletezgetni, ha esetemben mi van ha mégsem.
Az említett fülesről meg megkaptam a tutit, hogy szinte észrevétlenül alacsony késése van. -
dethroner
veterán
Úgy látom az előző hozzászólásomra nem jön válasz, ezért most konkrét termékről kérdeznék. Mi Airdots Basic 2 és Haylou GT3 közül melyik jobb? Illetve az ilyen olcsó fülesek alapzajtól, susogástól mentesek?
-
AddyKing
tag
Sziasztok!
A Sabbat nevű cég egy ideje Magyarországon is árusítja a portékáit. Volt köztetek olyan, aki a webáruházukból rendelte a fülesét? Nem szeretnék hamis termékbe vagy üres csomagba futni.
Előre is köszönöm a válaszokat. -
-NoVa-
addikt
válasz
trialboj #6903 üzenetére
Olyat már ne (vagy max 10k körül). Nem feltétlenül rossz, az enyém is bírja szinte újként, de az akku élettartam végén majd zuhanni fog a készenléti idő, és ez nem korfüggő. Töltőminőség, hőmérséklet, leesések, minden befolyásolja. Hangra amúgy remek kiegyensúlyozottabb, de nem mai darab. 2-3 év után minden nap ajándék egy akkus bármitől.
-
válasz
trialboj #6900 üzenetére
A 11 óra csak a max idő, amit általában úgy kell érteni, hogy alacsony hangerővel, ideális körülmények között, mindenféle extra funkciók (pl zajszűrés) nélkül hallgatod a zenét. 22 órát adnak meg a töltőtokkal együtt (ez is max). Azt kéne megkérdezni, hogy újkorában mennyi volt neki az üzemidő, mert valszeg nem volt sokkal jobb. Persze ha minden nap reggeltől estig használta a fülest, akkor igen lehet, hogy ennyire tönkrement már az akku, de ez nem reális felhasználási mód.
mod: közben látom kiderült, hogy a sima Buds
-
vicze
félisten
válasz
trialboj #6900 üzenetére
Egyrészt a 2020 februárjában bemutatott fülest nehezen használja 2019 óta.. Másrészt elég nagy mennyiségű a hamisított példány.
Buds Plus nyilván azt a 11órát csak bizonyos estekben tudta. 2020 nyara óta van meg és nem emlékszek rá, hogy valaha is lemerült volna bármelyik füles. Kb. 8hónapot használtam. Nehéz megmondani, hogy aksi bármit is vesztett volna töltéséből.Ha egy sima Buds-ról beszélünk, ami 2019-es akkor a 10h egész reális, mert 6órát bírt eredetileg +egy feltöltést a tok, így -1h 2év alatt rendben van.
Új hozzászólás Aktív témák
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Linux Mint
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Építő/felújító topik
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xbox Series X|S
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- HÁZIMOZI / HIFI / TV beárazás
- OTP Bank topic
- További aktív témák...
- Eladó Konfig I7-10700 32GB DDR4 512GB M2 SSD RTX6600 8GB!
- Sigma 60-600mm f/4.5-6.3 DG OS HSM Sports objektív ( Nikon ) -Újszerű-
- Acer Aspire 3 - Netezős laptop (i3 + 256GB SSD + Win 11 + HD)
- Eladó Apple 10.9-inch iPad Air5 Cellular 64GB - Space Grey model - 2023.09-es vásárlás
- Eladó Konfig I7-10700 32GB DDR4 512GB M2 SSD RTX5700XT 8GB K7!
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- LG 27GP850P-B - 27" NANO IPS - 2560x1440 - 180Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- Lenovo Thinkpad T14 üzleti i5-10310u 10th gen. 8-24Gb RAM 256GB-1TB SSD gar.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest