- Milyen videókártyát?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Hobby elektronika
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Apple MacBook
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen asztali médialejátszót?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdezel:
1. Olvasd el ezt az összefoglalót!
2. Vedd figyelembe, hogy a fülhallgató higiéniai termék (így nem küldhető vissza webshop vásárlás esetén sem! - akadnak kivételek), így nehéz javaslatokat adni, mert nem rendelkezünk annyi releváns tapasztalattal!
3. Rengeteg a szubjektív dolog, például: egyéni a hallás, egyéni a fül kialakítása, egyéniek az igények stb.
4. Találd ki, hogy milyen kialakításút szeretnél!
5. Határozd meg, hogy milyen célra kell! (Sport, hívás, zene stb., ezekben érdemes prioritást állítani)
6. Fontos szempont, hogy milyen eszközzel fogod használni! (pl iPhone nem támogat LDAC-ot)
7. Mennyit szánnál rá?
8. Olvass tesztoldalakat, nézz teszt videókat, próbáld szűkíteni konkrét típusokra!
9. Érdemes prioritást állítani a különböző extra funkciók terén is, pl Multipoint, ANC, akku kapacitás, hangkarakter stb (ez nagyban összefügghet, hogy milyen célra használod (6. pont)).
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
FoLey-v
addikt
-
Mauzes
addikt
válasz
Archttila #6446 üzenetére
Hasonló minőség, a JAbra is már régóta ajánlott márka ebben a szegmensben. Én a Jabra 75t és a Buds+ között vaciláltam a múlt héten. Néhány dologban a Jabra jobb, néhányban a Samsung, de összességében és a legtöbb dologban a Jabra tűnt jobbnak és ezért azt választottam.
-
FoLey-v
addikt
válasz
Criminal017 #6437 üzenetére
Köszi bár személyes tapasztalat alapján jo ban érdekelt volna.
-
válasz
SingleFrench #6431 üzenetére
Tetszik ez a Jabra!
Minőségben hol vannak ezek a fülesek mondjuk a 30-35 ezres Samsung Buds-okhoz képest?
Tavaly kaptam az OLED mellé ajándékba egy LG Tone free FN6-os jószágot, [link] és bár a hangjával nem volt különösebben bajom, egyik napról a másikra fogta magát és kettévált az illesztésnél, szóval most keresnem kellene valami épkézláb darabot, aminek nem gond a napi 2x25 perc bringa. -
<Adamsky>
nagyúr
Igen a 40% tényleg sok. Közben találtam egy jónak tűnő cikket a témában.
-
vicze
félisten
válasz
<Adamsky> #6442 üzenetére
Tök hiába likelgeted a QC TrueWireles Stero Plus-t, mert gyakorlatban 2hétig létezett egy marketing anyagban, csak a valóságban soha.
A vége a "Qualcomm TrueWireless Mirroring" lett ami gyakorlatban nem sokkal nyújt többet mint a bármi más, és semmilyen formában nem ad magyarázatot az adott esetben különbségere ott még jó pár más ok. -
tomp
félisten
-
<Adamsky>
nagyúr
"Megérkezett az Edifier X5-höz a bika kábel ... " - a micsoda?
" ... és máris bekapcsol a füles." - csak van (lenne) némi létjogosultsága a rendes ki- / bekapcsoló gombnak.
" ... a jobb oldalit is és abban még volt 40%!" - ez van, amikor a fülesek master / slave módban dolgoznak, és nem külön-külön kapcsolódnak a telefonhoz. -
okezsoke
tag
Sziasztok!
Megjött a T1 Lite. Letöltöttem a Fiil+-t, de úgy látom nem támogatja.
Van itt valami trükk, vagy ez van, a Lite az ahogy kiveszed a dobozból úgy használandó? -
tomp
félisten
Megérkezett az Edifier X5-höz a bika kábel így ha lemerül a tok, a füles akkor is használható lesz még. Egy pillanatra rádugom a telefonra és máris bekapcsol a füles.
Tegnap végre sikerült lemerítenem a fülest. Default a bal kapcsolat így a bal oldal adja át a jelet a jobb oldalinak is. Mikor a bal lemerült, párosítottam a jobb oldalit is és abban még volt 40%!
Azaz a bal oldalinak nem semmi a fogyasztása! -
<Adamsky>
nagyúr
Hát, jó lenne kipróbálni, hogy ugyanaz a "setup" az én esetemben (testem esetén) hogyan viselkedik. A 7T ugye egy (jóval) újabb telefon, mint az én P10-em, szóval abban bízom, hogy esetleg - ha majd cserélek, - akkor az új már bt. 5.x-el rendelkező telefonnal talán jobban fog muzsikálni az Earfun fülesem. Persze a történet másik fele, hogy az ugyancsak 5-ös bt-vel rendelkező másik fülesem ugyanezzel a telefonnal tökéletes. Szóval tuti, hogy míg az Earfun a határon mozog (vagy még éppen jó, vagy már nem), addig egy komolyabb gyártó terméke esetén nincs így "ki-grammolva" a dolog.
Egyébként Stauffenberg-nek épp egy OnePlus 5-el és Edifier X3-al akadt gondja ... -
Criminal017
őstag
-
Helsing
aktív tag
Nekem elsősorban telefonáláshoz kellene egy fülhallgató. Olyan amivel zajos környezetben is jól tudok telefonálni. A mostani (Xiaomi Basic) sajnos eléggé gyengén teljesít ilyen téren. Ha csönd van akkor használható, de erősebb szélben már kiabálnom kell, hogy a vonal túlfelén értsék amit mondok.
Eddig ezeket néztem ki:
- Samsung Galaxy Buds+
- Samsung Galaxy Buds Live
A kettő közül melyik biztosít jobb hangminőséget a vonal túloldalán lévőnek?
Illetve van még ebben az árban (30-35e Ft) olyan füles ami jobb vétel lenne mint ezek? -
FoLey-v
addikt
Samsung Buds és Buds+ között hangzásban milyen? Csak kíváncsi vagyok.
-
gyapo11
őstag
Úgy emlékszem a kábeleseken többnyire láttam bumszlit, akku, gombok vannak benne/rajta. Nekem jön ilyen, akasztós+kábel, marhára nem szeretném, ha egy rázós szakaszon kiesne a tws a fülemből és a mögöttem jövő teherautó rögtön el is taposná.
A wingtipes ötletet megjegyzem, meglátjuk mennyire válik be ami most jön, aztán ha kell akkor majd emlékezni fogok rá. -
cellpeti
nagyúr
Sziasztok!
Speedshop által forgalmazott és agyon reklámozott Defunc vezetéknélküli füllhallgatóról mi a vélemény?
-
Pug
veterán
válasz
gyapo11 #6427 üzenetére
En is az osszekoto kabelre ertettem, Skullcandy-bol probalkoztam eggyel, futasnal nalam nem palya. Mondjuk ott a kabelen volt egy bumszli is, lehet csak kabel eseten turhetobb, de en mar biztos maradok a valodi TWS-nel.
A Buds+ hoz van 3 kulonbozo wingtip szett (az egyik lenyegeben 0 wingtip).
-
gyapo11
őstag
Az ugye a kis szárnnyal betámasztja a hallójáratba. Ott meg attól tartanék, hogy nem pontosan az én fülembe készült és nyomni fog.
A kábeles meg úgy értendő, hogy a két fülhallgatót köti össze rövid kábel. A telóba kábeles már nem kellene, beakad, kitépem, kirántom a telót stb.
Kipróbáltam egy olyan formájú fülhallgatót, mint az earpods. Baromi halk volt és semmi mély, aztán mikor kézzel kicsit belenyomtam a hallójáratba, na akkor megjött a hangerő is meg a mélyek is. Hogy tudják ezt emberek használni, nem értem. Vagy fölnyomják a hangerőt és lemondanak a mélyekről. -
Csápájev
őstag
Mégiscsak van mikrofon a Huawei CM70-ben
Valamiért a hangrögzítőmnél nem működik,ez tévesztett meg,de kipróbáltam élesben is hívásokkal és van benne mikrofon,sőt,azt mondják egészen jó a hangja.
Úgyhogy akkor marad telefonálásra.
Moderátor a 6415-öt, 6417-et és 6421-et törölheti,ha gondolja,nehogy megtévesszen valakit a hlyeségemSorry
-
Csápájev
őstag
válasz
pulutodurumo #6422 üzenetére
Jé,tényleg... Hm...
Sőt, a dobozára is rá van írva, hogy "szélzajcsökkentés hívás közben."
-
Csápájev
őstag
válasz
RedCactus #6420 üzenetére
A marketing képeken valóban van telefon,ez is altatott el
, DE az csak azért kerül a képbe,mert olyan usb c csatlakozója van,amivel rátudod dugni a telefonra és tölti a teló a fülhallgatót
A mediamarkt oldalán valóban írnak mikrofont egyébként, az extrémdigi sehol.
A hivatalos oldalon sem írnak mikrofonról: HUAWEI FreeLace
A hangzás nagyon szubjektív. Én elég audiofil vagyok, a magas hangok iszonyatosan idegesítenek, emiatt adtam már el nem egy fülesem.
Egyáltalán nem tragikus, simán elhiszem,hogy ez sokaknak bejön, nekem nem. -
Csápájev
őstag
Beruháztam egy Huawei CM70-C-re.
Hát nem tetszik. Sok a magas,kevés a mély, a konstrukció se az igazi,kicsit nehéz, mikrofon nincs benne. Erre nem is figyeltem,bevallom azt hittem ez alap,hogy mindben van.
Céges vásárlás volt,nem is tudom ilyenkor visszaveszik-e. -
gyapo11
őstag
válasz
Csápájev #6406 üzenetére
Sportoláshoz nem jobb lenne a fülkagylóra akaszthatós? Attól még persze össze lehetnek kötve dróttal, ha esetleg mégis kiesne valamelyik, bár fülre akasztva már aligha tud leesni.
-
<Adamsky>
nagyúr
"Járás közben a kezeddel letakarod, amit a lábaddal nem sikerült ... "
Igen, tisztában vagyok az okokkal, ill. ezzel is, amit írtál (pont így "teszteltem"). Most perpillanat van egy olyan fülesem, ami ilyenkor szinte teljesen (na, jó, hosszú másodpercekre) elnémul, és van egy ami köszöni szépen, de szól tovább. Szóval meg lehet oldani a megoldhatatlant.
Ja, egyik sem Scalable (SBC és aptX) mert nincs Samu telefonom (és a fülesek sem azok). -
Csápájev
őstag
válasz
Csápájev #6406 üzenetére
Vagy esetleg ez?
Sennheiser CX 150 BT
-
-NoVa-
addikt
válasz
<Adamsky> #6405 üzenetére
Járás közben a kezeddel letakarod, amit a lábaddal nem sikerült, és kész is. Persze, vannak szenecsésebb pillanatok, vagy alkatfüggő is, de ez ilyen. Aztán vagy a protokollal lehet trükközni, mint a Scalable, ahol egészen komoly veszteségnél sem szakad, max pillanatnyi minőségcsökkenést okoz, vagy a bufferméretet tolják ki a világból, és lehet panaszkodni, hogy csúszik a hang. Kompromisszumos dolog a wireless.
-
Csápájev
őstag
Bringázáshoz kéne nekem egy bluetooth füles, ahol a két fülbogyó össze van kötve zsinórral.
Ez jó választás lehet? Huawei CM61 -
ribizly
veterán
Sziasztok!
Él még ez a topic?
Szeretnék egy olyan fülest, ami audio-ban már elfogadható hangminőséget képvisel, külön-külön is működnek a bal-jobb oldali elemei, tud zajszűrést/"áteresztést" és jó a mikrofonja (ez utóbb főleg fontos).
Mit ajánlanátok?
Új hozzászólás Aktív témák
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest