- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Mini-ITX
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen egeret válasszak?
- Hobby elektronika
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Gaming notebook topik
- Milyen monitort vegyek?
-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdezel:
1. Olvasd el ezt az összefoglalót!
2. Vedd figyelembe, hogy a fülhallgató higiéniai termék (így nem küldhető vissza webshop vásárlás esetén sem! - akadnak kivételek), így nehéz javaslatokat adni, mert nem rendelkezünk annyi releváns tapasztalattal!
3. Rengeteg a szubjektív dolog, például: egyéni a hallás, egyéni a fül kialakítása, egyéniek az igények stb.
4. Találd ki, hogy milyen kialakításút szeretnél!
5. Határozd meg, hogy milyen célra kell! (Sport, hívás, zene stb., ezekben érdemes prioritást állítani)
6. Fontos szempont, hogy milyen eszközzel fogod használni! (pl iPhone nem támogat LDAC-ot)
7. Mennyit szánnál rá?
8. Olvass tesztoldalakat, nézz teszt videókat, próbáld szűkíteni konkrét típusokra!
9. Érdemes prioritást állítani a különböző extra funkciók terén is, pl Multipoint, ANC, akku kapacitás, hangkarakter stb (ez nagyban összefügghet, hogy milyen célra használod (6. pont)).
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyapo11
őstag
Keresem a legjobb aktív zajszűrésű TWS fülhallgatót? Van egy fejhallgatóm, 15 cm-ről pattintgatva a körmömet nem hallok semmit. Ilyet szeretnék agybadugósból is. Transparency mód kell, ne kelljen kikapkodni ha valaki szól hozzám.
Hihető-e a megadott decibel érték, 30-38-42? Jobb-e az ANC+ENC mint ami csak ANC?menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet
-
gyapo11
őstag
Vettem egy BT adóvevőt a tv hangját hallgatni. Tud Aptx LL-t is. Egy olyan fejhallgatóval teszteltem, amiről fogalmam sincs hogy milyen protokollt ismer. Hogyan lehetne megtudni, hogy a párosított eszközzel milyen protokollal kommunikál? Egy nagyon kis késleltetést érzek, de magyar bemondó szájmozgásán is alig látni a késést, biztosan nem a 40 ms-os aptx volt, inkább 100-200 ms környéke. Az adó papírjában nem említenek protokoll kijelzést, a fejhallgató sem jelez erről semmit.
menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet
-
gyapo11
őstag
válasz RedCactus #6142 üzenetére
Aha, akkor van olyan adó is, ami mutatja. Ha lesz aptx képes hallgató eszközöm, akkor majd kiderül, ha észre tudom venni a különbséget a mostani késleltetéshez képest.
menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet
-
gyapo11
őstag
És mi csinálhatja azt, hogy ha éppen csend van a filmen, akkor teljes a csend, ha megjelenik valami nagyon halk, akkor még mindig csend vagy váltogat a hang és a csend között (ez a legzavaróbb), ha ennél a kis hangerőnél erősebb a hang, akkor már folyamatos a hang , viszont jön vele valami halk zúgás. Mintha valami zajhatár be lenne állítva, és ott váltogat a némítás és a hang között. Ha telefonról hallgatok valamit, akkor nem tapasztalok ilyet, a BT transmitterrel meg igen. Hallgassak bele a tv kimenetébe vezetékkel, hátha az? Vagy biztos a transmitter csinálja? És ha a transmitter, akkor lehet összefüggés az átvitel kódolásával? De még az aktív zajszűrés is gyanús a fejhallgatóban, meghallgatom kikapcsolt zajszűrővel, hátha az okozza.
-
gyapo11
őstag
Írtam korábban a halk hangok eltűnéséről BT adóval nézett tv-nél. Kipróbáltam két másik eszközzel, egy tws fülhallgatóval és egy fejhallgatóval. Egyik se aktív zajszűrős. A fülhallgató masszív késleltetést ad, akár 300-400 ms-nak is becsülném, a fejhallgató jobb, kb. mint az aktív zajszűrős első próbánál, éppen észrevehető de nem zavaró.
Viszont mindkettőnél megvolt a csendes részek elnémulása, így már három különböző eszköznél is ugyanúgy működik, szóval ezt a BT adó csinálhatja. Közel jó megoldás, hogy a tv hangját föl kell nyomni maxra, mivel a tv fejhallgató kimenetéről megy a BT adó, tehát a hangerő a kimeneten változik, és vagy a hallgató eszközön vagy a BT adón a hangerőt visszavenni a kívánt szintre, így már alig venni észre a jelenséget, 1-2 órát néztem a tv-n különböző csatornákat és nem volt zavaró.menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet
-
gyapo11
őstag
válasz <Adamsky> #6276 üzenetére
Sajna ezt is csak úgy lehet ki-be kapcsolni, ha az ember tokba teszi (vagy veszi ki), de úgy látom ma már ez a "trend(i)" (és ilyen szempontból inkább a 1More fülesem lóg ki a tömegből)
Mikor lenne arra szükség, hogy kikapcsoljam de ne tegyem be a tokba?
[ Szerkesztve ]
-
gyapo11
őstag
válasz <Adamsky> #6278 üzenetére
Annyira nem hülyeség, olvastam olyat, hogy nem szereti az akku az állandó tele töltöttséget. Sőt, egyes töltőkön van olyan mód, hogy tárolási töltés, amikor félig tölti az akkut, mert így a legjobb tárolni.
Viszont használati szempontból meg az a jó, hogy bármikor kiveszem a tokból 100 %-kal indul, tehát 4-5 vagy amennyit tud órán át használhatom.menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet
-
gyapo11
őstag
-
gyapo11
őstag
Van egy olyan fejhallgatóm, ami hosszú gombnyomásra kapcsol be és ki. Viszont bekapcsolás után nem lehet párosítani, hanem a kikapcsolás hosszú nyomásakor először ad egy hangot, ha akkor elengedem a gombot, akkor lehet párosítani. Ha tovább nyomom fölengedés nélkül, akkor kikapcsol. Nézz utána a leírásban, hátha nálad is ilyen trükk van. Én már nem emlékszem, hogy a régi telóval hogy volt, de az új telóval nem használtam pár hónapig, azt hittem, hogy nem tudnak együttműködni, és véletlenül sikerült fölfedezni ezt a tulajdonságát.
YENKEE GROOVE YHP 15BT a fejhallgató.menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet
-
gyapo11
őstag
Az ANC fölveszi a külső zajokat és invertálva küldi a füledbe, tehát a füledbe jutó külső zajok mértékét csökkenti. A hívásban a túloldalon levő ember csak a mikrofon által felvett hangokat hallja, abból nem lehet ilyen módon kiszűrni. Azt lehet csinálni, hogy a mikrofon érzékenysége nagyot változzon a különböző erősségű hangokra, így a közel levő szádból érkező hanghoz képest sokkal kisebb erővel vegye föl a külső távolabbi zajokat.
Podcasterektől hallottam, hogy a kondenzátor mikrofon mindent fölvesz jól hallhatóan a szoba túlsó sarkából is, a dinamikus meg nem. Így ha közel van a szádhoz, akkor a szobában levő zajokat a túloldalon nem hallják.
Hogy a fülhallgatókban milyen mikrofon van, azt nem tudom.menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet
-
gyapo11
őstag
Nissan autónál láttam ilyet, hogy az ülés alatt egy hangszóró és gondolom a mikrofon meg a fej közelében, és addig variálja a hangszóró által kibocsátott hangot, amíg a legkevesebb zaj marad az ember fejénél. De ezt folyamatosan korrigálta, hullámról hullámra állította elő az inverzet.
Ha a fülhallgatóba tennének két mikrofont, az egyik a beszédet veszi a másik meg egy irányított a külső zajokat, akkor már lehetne operálni a két különböző hangforrással, mert a beszéd mikrofon jeléből ki lehetne vonni a külső zajokat. Csak nagyon kicsi a méret egy fülhallgatónál, nehéz hangszigetelni egymástól a két mikrofont. Egy mikrofonból meg nem lehet tudni, hogy honnan jött a hang. És ha mellettem 1 m-re beszél valaki, akkor már bármilyen processzor sem tudja kiszűrni, mert az is beszéd. Gégemikrofon segíthetne, nem véletlenül használják a seregben zajos környezetben.menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet
-
gyapo11
őstag
válasz <Adamsky> #6367 üzenetére
Mikor megjött a BT adó, akkor csináltam egy tesztet. Telefon a szobában, kimentem a konyhába, pár m, 2 fal, könyvek egyéb limlomon át már szakadozott. Ugyanez a fejhallgató a papíron 80 m hatótávú két antennás adóval ugyanazon a távon vígan, tökéletesen folyamatos. Szóval valóban az emberi test elég problémás, nem csak hogy víz, hanem vezetőképes víz az oldott sók miatt, telefonoknál a jó antenna hiánya és talán a teljesítmény visszafogása miatt írnak 10 m-t, gondolom a BT adó meg nem sajnálja az energiát, plusz a két kihangolt antenna is sokat tud dobni. És amikor lecseréltem a telefont, akkor is hirtelen javult ez a séta közben szakadozás, pontosabban eltűnt, bármelyik fejhallgatóval stabil, pedig egy alap olcsó modell az új teló is (Doogee Y8 Plus). Fülhallgatót csak itthon használok, de amikor fekszek és mellettem az ágyon a telefon, az elég hasonló az utcai pozícióhoz, csak 90 fokkal elforgatva.
-
gyapo11
őstag
válasz <Adamsky> #6373 üzenetére
Az adó az mellékszál, csak példa volt, hogy nem a fülhallgató a ludas a szakadozásban. Másik telefonnal is megszűnt a szakadozás a zseb-fej távon, tehát simán lehet, hogy épp egy gyengébb BT-os telefonnal tapasztalta aki ide megírta. De ez az erősebb BT kapcsolat is szakadozik a szoba-konyha távon.
-
gyapo11
őstag
válasz Csápájev #6406 üzenetére
Sportoláshoz nem jobb lenne a fülkagylóra akaszthatós? Attól még persze össze lehetnek kötve dróttal, ha esetleg mégis kiesne valamelyik, bár fülre akasztva már aligha tud leesni.
-
gyapo11
őstag
Az ugye a kis szárnnyal betámasztja a hallójáratba. Ott meg attól tartanék, hogy nem pontosan az én fülembe készült és nyomni fog.
A kábeles meg úgy értendő, hogy a két fülhallgatót köti össze rövid kábel. A telóba kábeles már nem kellene, beakad, kitépem, kirántom a telót stb.
Kipróbáltam egy olyan formájú fülhallgatót, mint az earpods. Baromi halk volt és semmi mély, aztán mikor kézzel kicsit belenyomtam a hallójáratba, na akkor megjött a hangerő is meg a mélyek is. Hogy tudják ezt emberek használni, nem értem. Vagy fölnyomják a hangerőt és lemondanak a mélyekről.menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet
-
gyapo11
őstag
Úgy emlékszem a kábeleseken többnyire láttam bumszlit, akku, gombok vannak benne/rajta. Nekem jön ilyen, akasztós+kábel, marhára nem szeretném, ha egy rázós szakaszon kiesne a tws a fülemből és a mögöttem jövő teherautó rögtön el is taposná.
A wingtipes ötletet megjegyzem, meglátjuk mennyire válik be ami most jön, aztán ha kell akkor majd emlékezni fogok rá.menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet
-
gyapo11
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Milyen légkondit a lakásba?
- EAFC 25
- Robotporszívók
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- SkyShowtime
- Ukrajnai háború
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Annak, aki NAGYban gondolkodik: Jonsbo N3 ház (8+1 lemez), NAS alaplap Intel 8505 processzorral
- GAMER PC: Új i5-10400F/11400F -RTX 3080 GDDR6X -512GB-4TB NVMe SSD -Új 16/32GB DDR4 - GAR/SZÁMLA!!!
- Eladó ASUS ROG Strix G15 (G513RW-HQ035) - Erős hardver, hibátlan állapot, MacBook váltás miatt!
- Új Sony Alpha 7 IV BONTATLAN GARANCIÁS
- Új Sony Alpha 7 IV + FE 28-70 mm F3.5-5.6 OSS objektív BONTATLAN GARANCIÁS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest