- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- TCL LCD és LED TV-k
- OLED monitor topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen TV-t vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdezel:
1. Olvasd el ezt az összefoglalót!
2. Vedd figyelembe, hogy a fülhallgató higiéniai termék (így nem küldhető vissza webshop vásárlás esetén sem! - akadnak kivételek), így nehéz javaslatokat adni, mert nem rendelkezünk annyi releváns tapasztalattal!
3. Rengeteg a szubjektív dolog, például: egyéni a hallás, egyéni a fül kialakítása, egyéniek az igények stb.
4. Találd ki, hogy milyen kialakításút szeretnél!
5. Határozd meg, hogy milyen célra kell! (Sport, hívás, zene stb., ezekben érdemes prioritást állítani)
6. Fontos szempont, hogy milyen eszközzel fogod használni! (pl iPhone nem támogat LDAC-ot)
7. Mennyit szánnál rá?
8. Olvass tesztoldalakat, nézz teszt videókat, próbáld szűkíteni konkrét típusokra!
9. Érdemes prioritást állítani a különböző extra funkciók terén is, pl Multipoint, ANC, akku kapacitás, hangkarakter stb (ez nagyban összefügghet, hogy milyen célra használod (6. pont)).
Új hozzászólás Aktív témák
-
TheBomberman
tag
Sziasztok,
Garmin Vivoactive 4 futóórámhoz keresek olyan vezeték nélküli fülhallgatót, mely csatlakozás után a teljes funkcionalitását „kihasználja” az órának – gondolok itt elsősorban a számok közti léptetésre, hangerőszabályzásra.
Van egy Blitzwolf Airaux AA-UM5 fülesem, mely ugyan csatlakozik, de a hangerőszabályzás nem működik az órán (és a fülhallgatón nincs ilyen funkció), míg párom Tronsmart Onyx Ace fülese tökéletesen működik, csak például szaggat.
A kérdésem, hogy milyen specifikációk alapján tudhatom meg, hogy minden funkció működni fog kapcsolódás után, anélkül, hogy a fülhallgatót ténylegesen kipróbálnám?
Az ezzel kapcsolatos tapasztalatotokat szívesen fogadom.
Előre is köszönöm!
Gábor -
evo87
őstag
Sziasztok!
TWS fülest szeretnék a mindennapokra, ami aktívabb, izzadós ugrálós sport (futás, crossfit) közben is megállja a helyét. Eddig néztem párat, a tesztek alapján mindegyiket ajánlják, de nem könnyű a döntés:
1. Beats Powerbeats Pro - integrálódik az apple dolgokhoz, ami nekem kényelmes, vonz a nagyon stabilnak tűnő kialakítás, de elég drága. 85k
2. Beats Powerbeats 4 - a fentihez hasonló előnyök, de ott az összekötő vezeték, ami bizonyos gyakorlatok közben sérülhet, cserébe olcsóbb. 53k
3. Bose Sport - állítólag ultrakényelmes és stabil, szépen szól, de elég borsos az ára, kölün app van hozzá kb nulla állítási lehetőséggel, nincs zajszűrés. 76k
4. Sony WF-SP800N - dicsérik, 40k alatt is hozzájutni már, jó zajszűrés, jó app.Melyiket vagy esetleg ezektől eltérően mást ajánlanátok?
-
pete_21
addikt
#5553 blueye, #5555 F.B.I.:
Koszonom mindkettotoknek!Megrendeltem, meg is erkezett. Tetszik, bar neha kimozdul a fulembol, es kiesik
Illetve ahogy igazgatom, neha veletlen megnyomom a "gombot" es ha hivasban vagyok, akkor az megszakitja a hivast... Ezt meg szokni kell, gondolom nem lehet kikapcsolni az erintes vezerlest?
A leirasban latok olyat, hogy: Bluetooth pairing, es TWS pairing. Meg tudnatok mondani, hogy mi a kulonbseg koztuk?
Illetve tudom, hogy ha a toltotokba rakom a fulest, akkor kikapcsol es egyben tolti is. Van olyan megoldas, hogy csak kikapcsol, ne toltse? Esetleg ha nem rakom tokba, x perc utan kikapcsol?Koszonom a tippeket, alapvetoen tetszik a fules, meg vagyok vele elegedve.
-
-NoVa-
addikt
"végül is tök jó, csak zenehallgatásra alkalmatlan."
Nem, sőt... Bekapcsolt ANC-vel autózás, utcai mászkálás, beszélgetés, erdei séta, és máris ez a kedvenc mászkálós fülesem. Mentes minden saját zörgéstől, amit az in-ear produkál, lehúzza az átható mély búgó hangokat a városról, és teljesen jól lehet halk aláfestő zenét tenni a világra. Kicsit filmszerű élmény, nekem bejön.
-
Tav-Csoves
őstag
Sziasztok!
Egyelőre teljesen tanácstalan vagyok. Szeretnék vásárolni egy jó zajszűréssel, és vízállósággal is rendelkező ear-in avagy "agybadughatós" vezeték nélküli Bluetooth fülhallgatót.
Motorozáskor használnám bukósisak alatt, és ha már vízálló, akkor zuhanyzáskor, és úszáskor is használnám... Bár utóbbi ritkán fordulna elő.
Keresném a legjobb ár/érték arányút, tehát még olcsó is legyen. Ejj. Létezik egyáltalán ilyen?
Köszönöm szépen a válaszaitokat! Szép napot mindenkinek! -
Fall-N
veterán
Én úgy vagyok velük ahogy a telefonjaikkal. Jók de nekem nem kellenek.
Bár a Buds annyira nem szimpatikus, van tonnányi kínai alternatíva, mellesleg olcsóbban. De elismerem, hogy support terén azért más egy Samsung, mint egy random kínai márka, de azért ott is vannak pozitív példák.
-
lavassa
csendes tag
Sziasztok!
Édesanyám szeretne egy olyan vezeték nélküli fülhallgatót, amivel TV-t is tud nézni, meg a laptopról is tud filmezni. Visszaolvasva látom, nagyon ajánljátok az Edifier X3-at, illetve egy SONY WI-C310-t is ajánlottatok ilyesmi célre - megkérdezem majd, melyik tetszik neki. Ha nem bírja az agybadugóst, akkor meg talán egy Xiaomi Mi True Wireless 2 Basic-et vennék.
A TV-be meg egy ilyen transzmittert gondoltam: [link]
Mi erről a véleményetek, járható út lesz, vagy kényelmetlen átpárosítani a fülest? Vagy van valami jobb megoldás erre? Rádiós fülesem volt régen a TV-hez, de már nem is találok olyat. Köszönöm! -
vicze
félisten
"Az érintőfelület még mindig az eredeti Buds-on működik a legprecizebben"
Fú a Pro-n konkrétan hülyét kapok tőle, mikor akarom akkor nem érzékel, mikor nem akkor meg nyilván igen, szinte leheleten úgy megfogni, hogy ne vigyen be egy érintést...Arra amire neked kellett ingyen végül is tök jó, csak zenehallgatásra alkalmatlan.
-
-NoVa-
addikt
Jobb lett a Samsung beans, mint vártam.
Pár óra kellett, hogy megszokjam a formát. Érzem, hogy a fülemben van, de nem fárasztó, nem nyom több óra múlva sem. A hangja nem kiemelkedő, alapvetően durván túlemelt basszusa van, Clear EQ állásban már csak kevésbé durván, cserébe a magasa visszafogott. Ha több lenne, valószínűleg nagyon kihallatszana, szóval részemről kb jó kompromisszum ehhez a formátumhoz. Kb fél nap járatás kellett neki, hogy elégedett legyek vele, csúnyán mosottnak indult.
Az érintőfelület még mindig az eredeti Buds-on működik a legprecizebben, de legtöbbször itt is helyesen értelmezi a dupla-tripla tap-et.
Az izolációmentességét korrektül hozza, nem nyomja el a meeting a családot teljesen, halk zene mellett lehet beszélgetni, teszi a dolgát. Legjobb home office kellék, ha nem veszekszik a feleségem rajta, hogy már megint beszél hozzám, én meg nem hallom.
A mikrofonja abszolút hibátlan, eddig messze a legjobb TWS-től.
És a lényeg, az ANC... Vagy inkább ABC, mert inkább csak a basszustartományt oltja ki, de azt meglepően hatékonyan, ha pontosan áll a fülemben. Kávédaráló, centrifuga, motorhang, egyéb búgásokat egész jól letolja ingerküszöb alá, miközben még mindig lehet hozzám szólni közben, hallom, értem, stb. A többi részre számítottam, kb tudtam, mit várjak, ez viszont meglepett.
A mérete határeset, az én fülembe még jó, kisebbe már nem, a feleségemében nem áll meg. Neki a Buds is határeset volt, de az még ugrálásnál sem esett ki. Szóval ez most jónak tűnik, kb ezt vártam, aztán hosszabb távon majd megerősítem/cáfolom.
-
fericske
addikt
Ha van akit érdekelne.
"....
USD50 off for GEEKFLY GF8S TWS IEM
Coupon code : PA585858Here is the purchase link:
https://penonaudio.com/geekfly-gf8s.html
...." -
tomy86
addikt
Sziasztok! In ear tws-t tudnátok ajánlani, ha a telefonálás a cél (hagyományos bt headsetet nem akarok)? Kizárólag lakásban használnám. Árban 10 ezerig és persze külföldi rendelésre gondolok.
-
Scarabeus
aktív tag
Sziasztok! Van most valami BB flash deal Alin vagy valamelyik kínai webshopon amivel 5k környékén értelmezhető fülest lehetne venni? Bogyós kialakításúra gondolnék. Ha nincs még mindig az Edifier X3 a legjobb ár/értek arányú füles?
-
floratm
senior tag
Igen, és is használok egy 3 éves xiaomi neckbandet néha...de ha most keresnék ujat, nem vennék régi modelt, egyrészt azota volt valami fejlődés....de ha tehnológiai előrelépés nem is hiányzik......
ezek kb 3 éve gyártott modellek és valami raktárba volt letéve, az aksi pedig annyira nem szereti az idő mulását... -
Locutus
veterán
Üdv
A lányomnak eddig Tronsmart Onyx Ace volt, de sajnos utolérte a végzete, mert nem valami stabil a fülében. Hát ja, megúsztatta az egyiket.
A kérdésem, hogy ebben a kategóriában mit lenne érdemes venni helyette, ami jobban tartja magát? Akár hátsó pántos is szóbajöhet, ami sportoláskor sem hullik el.Köszi
-
mcdennis
tag
Sziasztok!
Keresek fülhallgatót főleg podcast hallgatásra és telefonálásra. (Zenét nagyon ritkán hallgatok)
Fontos lenne hogy halljanak jól ha telefonálok. Ezenkívül edzés közben is használnám szóval izzadságot el kellene viselnie az eszköznek. Hang minősége kevésbé fontos nekem mivel ahogy mondtam főleg podcast hallgatásra és telefonállásra használnám.a keret 10-12 ezer ft. Ennyiért mit javasoltok újonnan illetve mi az amit használtan ámde még élő garanciával beleférne a keretbe?
előre is köszi!
-
tomp
félisten
válasz
Litván Zongora #5568 üzenetére
Én csak a kínai Edifier oldalán találtam az X5-ről infót. Nem értem amúgy miért ennyire titkos ez a modell. Oké gondolom kína only de akkor is.
-
-
tigipuf
senior tag
válasz
Litván Zongora #5566 üzenetére
-
Az Edifier X5-ről alig találok bármiféle review-t, videót, teszet... Sőt, szorosan nézve egyet sem. Ez ennyire új cucc, vagy csak eltűnik az X3 árnyékában? Tud róla valaki valami érdemi infót?
-
vicze
félisten
válasz
mocsyvitya99 #5563 üzenetére
Én írtam baromságot, nem értettél fére semmit.
ANC amit írsz arra sajnos általánosan nem jó. Tompítja a beszédet, de megszűntetni nem fogja. ANC monoton főleg mély zajokat tud a legjobban elnyomni, a beszéd egy nagyon változó és magas hangos, így arra kevésbé alkalmas. Motorzajt nagyrészt eltűnteti.
-
mocsyvitya99
csendes tag
Ja akkor már értem a kérdést :D. Kicsit fáradt voltam már és nem tudtam értelmezni, hogy a meg nem lévő termékről, hogy tudnék nyilatkozni mi a probléma :D... Na mindegy.
Sokat utazom és azért zavar hogy körülöttem beszélnek, viszont nem akarom hangosan hallgatni a zenét e miatt, hogy elnyomja a külső hangokat. Nem volt még anc-s fülesem, nem tudom milyen élményt nyújt. -
tlala
addikt
Rendeltem egy Edifier X3-at.
Tényleg nagyon jó a hangja, de nekem kényelmetlen a kezelése, mert túl pici a kezemnek, nagyon hiányzik az a megfogható szár. Ha valakit érdekel, írjon rám. -
Fall-N
veterán
Nekem ilyet nem csinál, karácsony előtt vettem tavaly azaz megvan már több, mint két hónapja. Azért sem értem nálad miért van ez a jelenség. Szerintem hibás darabot fogtál ki.
A dual mic noise cancellation pedig már alap dolog, nem a Honor tulajdonsága. Lényege, hogy két mikrofon van benne így szoftveresen ki tudja szűrni (valamennyire) a zajokat. Ha nincs jel (hang vagy videólejátszás a forráson) vagy hívás akkor elvileg standby módban van és nem aktív a mikrofon (egyébként sem csak hívás közben). Ekkor villog a fehér LED oldalt.
Amire te gondolsz az az ambient mód lenne, de az olcsó eszközök (így a Choice sem) nem tudják.
Arra gondoltam még esetleg, hogy nem megfelelő méretű a gumiharang a fülesen és nem ül elég mélyen a füledbe, így beszűrődnek a zajok.
-
Pano
addikt
Igen, az. Ha zenét hallgatok nincs ilyen gond, de ha mondjuk egy "halkabb" podcastet , akkor hallani, hogy a külső zajokat átjátsza a mikrofon. Direkt kipróbáltam. Pl a tőlem 2 méterre lévő HDD normális kerregését olyan szinten felerősítette, hogy nem bírtam végighallgatni a podcastet, annyira idegesítő volt.
Próbáld ki hogy leállítod a zenét és matass magad előtt (pl tesztnek jó az, hogy gyűrsz valamilyen papírt), akkor halhatod, hogy olyankor bekapcsol a mikrofon és visszahallod ami kinn van. Egyelőre podcastek esetében találkoztam ezzel, mert azok ugye csak beszédek, de elég sokat hallgatok belőlük.
Amúgy a dobozán rajta van, hogy "Dual-mic Noise Cancellation". De aztán lehet keverem a szezont a fazonnal, de a jelenség az valós. -
vicze
félisten
válasz
mocsyvitya99 #5554 üzenetére
Elnézését, fordítva.
Szóval mi a probléma a Buds-szal, és kell-e a Freebuds Pro ANC-je?
Attól függően milyen profillal használod a Buds-ot sokkal erősebb V karakter a Freebuds. -
Pano
addikt
Sziasztok!
Ma vettem egy Honor Choice TWS fülest, amit szeretnék iPhone 11-el használni. Szépen párosodik meg minden, de ugye van ez a funkciója, hogy a környezeti zajokat a mikrofonnal megszólaltatja a fülesben és ezt nem lehet sehol kikapcsolni. Nagyon zavaró, mert konkrétan ha kicsit zajosabb a környezet nem lehet rendesen hallani a zenét, meg minden körülmény között zajos.
Szoftvert iOS-re nem találtam hozzá és sehol nem is találok erre hivatkozást. Próbálkoztam a Huawei AI life appal, de az meg nem látja a fülest, manuálisan se lehet hozzáadni. Más meg egyszerűen nincs, még a dobozban lévő felhasználói leírásban sincs erről semmi.
Valaki erről tud valamit? -
mocsyvitya99
csendes tag
Semmi "problémám" nincs a freebuds pro-val, csak kiváncsi lennék más véleményére is mielőtt megvenném, hiszen ki nem tudom próbálni, csak galaxy buds volt a fülemben többször is, de gondolkodom cserében és erre szavaznék. De mást is meghallgatnék erről, mit gondol erről a váltásról.
-
pete_21
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Középkategóriában is menő lesz a mini?
- Yettel topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Milyen légkondit a lakásba?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- TCL LCD és LED TV-k
- OLED monitor topik
- További aktív témák...
- Eladó: Synology DS220+ 2+8 GB
- Precision 5570 27% 15.6" 4K+ IPS érintő i7-12800H RTX A1000 32GB 1TB NVMe ujjlolv IR kam gar
- HP 15s-eq2002sf 15.6" FHD IPS Ryzen 5 5500U 16GB 256GB NVMe magyarított (lézerezett) bill gar
- Lenovo Legion 9 16IRX8 16 i9 13980HX RTX4090 2TB SSD
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
- Dell Latitude 5310, 5410, 5420, 5430, 7210 2-in-1
- Üzleti Fujitsu Lifebook u7510 15,6" FHD IPS 2021/08. havi gyártás
- AKCIÓ! DELL OptiPlex 3050 asztali számítógép - i5 7600 16GB RAM 256GB SSD GTX 1650 4GB GDDR5
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 250SSD+500HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest