- Számítási kapacitásban és hardverben gazdag 2025-öt kíván a PROHARDVER!
- A Moore Threads egy profiknak készült grafikus kártyával bővítette kínálatát
- Szó szerint táptitán az FSP legfrissebb üdvöskéje
- Egyedi Ryzent kér a Lenovo a készülő olcsó kézikonzoljába?
- Scuf Reflex Pro kontroller és egyéb Black Ops 6 érdekességek
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Apple asztali gépek
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Dell notebook topic
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
magicbox
senior tag
válasz zazenke #5187 üzenetére
Unalmukban. Úgy mint az összes többi bt adó vagy vevő eszközhöz, hogy mit támogat. Tudnám, hogy a telefonokban is miért kell hozzá megfelelő Qualcomm soc, amikor a Linux alapú android simán tolhatná alapból. A Sony által fejlesztett LDAC-hoz is kell oda-vissza megfelelő hardver.
iPhone 15 Pro Max, iPad Pro 11" M4 (2024), Apple Watch 9 GPS+Cellular, Apple TV 4K (2022), Philips 55OLED806, HTPC, Plex
-
magicbox
senior tag
válasz zazenke #5184 üzenetére
Természetesen van normális adapterem a füleshez. Az Asus-t csak példa kedvéért írtam, hogy az nem aptX és nem is jó erre a célra (iszonyat gyenge hangminőség), mivel van egy olyanom is. Pont az a lényeg, hogy ő szerinte mindegy, hogy milyen az adapter, csak a rácsatlakozott eszköznek kell aptX szabványúnak lennie, és elég ha csak win 10 vagy linux van a gépen. "Ez hardveres és nem szoftveres megoldás" igen ezt magyaráztam én is
iPhone 15 Pro Max, iPad Pro 11" M4 (2024), Apple Watch 9 GPS+Cellular, Apple TV 4K (2022), Philips 55OLED806, HTPC, Plex
-
csemiubi
tag
válasz zazenke #5121 üzenetére
Ma vettem meg az eszközöket. Nem szakadozik az antennás, viszont egyszerre a két füles nem megy. Vagy az egyik, vagy a másik szól. A plusz párosítás a B csatornára nem jön össze. (Bár az elsővel is szenvedtem, pedig faék egyszerű a leírás szerint) Tipp?
Pap leszek az kurvaisten!
-
-
bmakszim
senior tag
válasz zazenke #5095 üzenetére
Azt eszembe se jutott meghallgatni. Anno a Momentum 2 sem tetszett, mikor a QC35-öt vettem. Nekem is a túl sok mély rémlik.
Úgy általában a Sennheiser-ekkel nincsenek jó tapasztalataim. Szerintem csak a felső kategóriás fejhallgatói jók, a többit indokolatlanul drágának gondolom. -
-
st6969
őstag
válasz zazenke #5053 üzenetére
Lényegében nem, de azért előfordult 1-2 esetben.
Egyszer használhatatlanul szakadozott, nem csak rövid időre, hanem folyamatosan. Ez valószínűleg amiatt lehetett, hogy közel volt a mobil, amihez szintén csatlakozott, és a lányom játszott rajta. Amint kikapcsoltam, ez megszűnt.
Viszont minden bekapcsoláskor olyan fél-1 percig 1-2x erősen szakadozik, de aztán "beáll". Ezt betudom annak, hogy "boot-ol"
És még olyan volt, a napokban (bár ez a transmittert nem érinti, csak a fejhallgatót), amikor mobilon néztem Netflixet, ott többször szakadozott egy óra alatt. Nem jöttem rá, hogy ez mi miatt lehetett, semmi nem zavarhatta, egyedül voltam a szobában, és egyébként is késő éjjel volt (városi kertes ház, szóval panel szomszéd sincs). -
st6969
őstag
válasz zazenke #5015 üzenetére
"pici pattogások hallatszódak bele "
Tegnap én is ezt tapasztaltam XBOX-ozás közben. Egy Ugreen aptX LL-t tudó transmitter "lóg" a tv optikai kimenetén, és egy Avantree Aria Pro fejhallgatóval csatlakozok. Eddig semmi gond nem volt, tök jó, nem veszek észre csúszást. Tegnap viszont folyamatosan "pattogott", akadozott, olyat produkált, mint amikor kezdesz kisétálni a hatótávból. Borzasztó volt. Kicsit megijedtem, újraindítottam a fejest is és a transmittert is számtalanszor, de semmi változás. Akkor jutott eszembe, hogy itt mellettem a kanapén játszik a lányom a telefonommal. Ehhez szintén szoktam a fejhallgatót csatlakoztatni, és talán valamilyen okból zavarhatja. Kikapcsoltam rajta a BT-t és megszűnt a probléma (bár az XBOX-ot nem kapcsoltam vissza, de a tv-t nézve nem hallottam pattogásokat, folyamatos volt a hang). Olyan, mintha két felől is aktív lenne a kapcsolat, de csak egy irányból veszi a hangot, onnan is rosszul...Ez mitől lehet?
-
válasz zazenke #5008 üzenetére
Van AV szinkron már a legtöbb tévén, illetve a számítógépes lejátszókon is. aptX LL-t gyakorlatilag semmi mással nem lehet kihasználni, csak transzmitterekkel.
WH-1000XM4 fejhallgató nem támogat semmilyen aptX-et, az SBC-n kívül AAC és LDAC van.Ki állította meg az órát? Néha az az érzésem, hogy Magyarországot is Kínában gyártották.
-
David75
őstag
válasz zazenke #5008 üzenetére
Mégiscsak sikerült tanulni valamit.
Igazából nekem csak otthonra kéne, de otthon is jó ha vezetékmentes mert akkor tudom használni főzés közben pl. Viszont azok alapján amiket elmondtál lehet hogy inkább meg kéne békülnöm a vezetékkel és elmenni Sennheiser HD600 vagy AKG712pro irányba.
iPhone 14 pro | Cube Acid 2020
-
-
válasz zazenke #4977 üzenetére
Mindenképpen célszerű felpróbálni néhányat, mielőtt ilyen árkategóriából rendelsz. Lehet, hogy egy Sennheiser HD 450BT [link] is megfelelne, ha felpróbálod és kényelmes.
Vagy esetleg, ha nagyon akciós valahol, akkor egy PXC 550-II [link], bár az tényleg inkább utazáshoz van, és alapból nem sokkal olcsóbb a Momentum 3-nál.Ki állította meg az órát? Néha az az érzésem, hogy Magyarországot is Kínában gyártották.
-
válasz zazenke #4975 üzenetére
A legtöbb MindigTV csatornán 96kbps az audió (de van Dolby AC-3 384 kbps is), ezt csak annak érzékeltetésére említem, hogy nagyjából ez határozza meg a lánc végén elérhető legjobb hangminőséget. Tehát az SBC codec a maximum 345 kbps bitrátával elég [link] a legtöbb esetben egy tévéhez. Illetve egy jó fejhallgató is elég rosszul fog szólni a digitális tévéadásnál a hang nagy tömörítése miatt.
Nem biztos, hogy kell ANC, te tudod, hogy mennyire zajos a környezet, amiben a filmet nézed.
A Momentum 3-at csúcskategóriás androidos telefon mellé ajánlanám olyannak, aki sokat utazik, dolgozik zajos környezetben és közben zenét hallgat.Ki állította meg az órát? Néha az az érzésem, hogy Magyarországot is Kínában gyártották.
-
válasz zazenke #4971 üzenetére
Mit értesz azon, hogy számít a késés? Játékhoz gamer vezetéknélküli ajánlott, nem szabvány bluetooth.
Hivatalosan az aptX LL már elavult, helyette az aptX adaptive van [link] [link] . Windows-on soha nem volt rá hivatalos támogatás, Androiddal pedig elég összetett a helyzet [link], a TV-kben is aptX vagy csak SBC az általános . Leginkább az aptX LL-t támogató BT transmitterek alkalmasak az aptX LL codec kihasználására fejhallgatókhoz, de az ezekhez megadott műszaki paramétereket nem árt némi fenntartással kezelni.
A különböző codec-ek késleltetéséről eléggé szórnak a mérések, és a telefon típusától is erősen függenek: [link] [link] [link]
Röviden, az aptX Adaptive támogatásának terjedésével, illetve valamikor majd [link] a Bluetooth 5.2 Audio-t kiegészítő új profilokkal lesz javulás ezen a téren, de jelenleg ha fontos a késleltetés, akkor nem célszerű (szabvány) Bluetooth fejhallgatót használni.
A médialejátszásnál általában már van lehetőség az AV szinkronizálásra, nem kritikus tényező a késleltetés.Ki állította meg az órát? Néha az az érzésem, hogy Magyarországot is Kínában gyártották.
-
Core2duo6600
veterán
válasz zazenke #4957 üzenetére
Akár ez is lehet a mi tv énnek nem tudok hang kimenetrről lehet idős hozzá.
De ott nekem nem is lényeges pillanatnyulag.
Én majd akkor fogok cserélni ha bedöglik a mostani.
A laptopomban nincs BT, így ide is transzmitter kellene.
Az útközbeni zenehallgatásról meg le tudok mondani.
Csak a fejhallgató jöhetne szóba, mert az agybadugost utálom.Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
st6969
őstag
válasz zazenke #4960 üzenetére
Az enyém (Avantree Aria Pro) nincs a teszteltek között. Lehet, hogy túlságosan no name... Bár vannak Bluedio tesztek is, amik jóval olcsóbbak, Aliexpressről beszerezhetők.
A Xiaomi Mi8 telefon ki is írja csatlakozáskor, hogy az aptx codec-et használja, ennek ellenére nagyobb a lag, mint a Bluedio-val -
Core2duo6600
veterán
válasz zazenke #4955 üzenetére
Azt hiszem a linken be lehet szűrésre állítani az LL válozatot.
Ami a PC éss használatnál még akadály, hogy nem egyértelmű az LL támogatás Windows tól.
Ahogy olvastam, egy logout cikkben, külön adó kell, ami ritka mint a fehér hollóGigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
Core2duo6600
veterán
válasz zazenke #4947 üzenetére
Én egy Sony RF et használok már vagy 7 éves.
FM rendszerű a kapcsolat, analóg átvitel, így nincs késleltetés semmi.
Hátrány, hogy a digitális kapcsolatok zavarják a vételt, vagy zavarhatják, pl, ha az adó közelében van egy wifit használó eszköz.
A laptophoz használom msst, itt van az adó melettem a laptop tápjától men nessze, + egy okos konnektor is vsn a közelben, így végülis nem csoda hogy nem ideálisak a körülmények.
Nincs más fejhallgatóm.Létezik belőle olyan is, aminek digitális a kapcsolata az adó és a vevő közt, azoknál, nincs ez a zavar téma, de ezekkel nincs tapasztalatom.
Ezek drágábbak is.Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
-
Orc
senior tag
-
zazenke
őstag
válasz zazenke #4933 üzenetére
amúgy a második jbl-t megragasztottam és már 1 éve bírja nem reped tovább azonban van egy mégidegesítőbb problémája mégpedig a rendkívül gyenge vétel. 3.5 méterről nézem vele a tv-t . és ha nem úgy tartom a fejem vagy bármi a légvonalába kerül pl fekve tévézek és közbe magam elé tartom a telefont valamit megnézni. Na már ez is elég hogy elkezdjen szakadozni. Hihetelen gagyi bluetooth kapcsolatot épít fel. Pozitívum hogy szerintem nagyon szépen szól jó magas jó mély és a közepek is megvannak benne . A mély nem nyom el minden mást. és csak sbc-t tud de relatív alacsonyak a késleltetési értékei és ezt nem is veszem észre filmeknél.
[ Szerkesztve ]
-
gulyasa
őstag
válasz zazenke #2738 üzenetére
Szerintem ez nem az adapter hibája, hanem a Windows szegénységi bizonyítványa.
Egyes dolgokat egyből felismer, másokat meg még driverrel sem...Amúgy meg miért baj az, hogy drivert kell hozzá letölteni/telepíteni?
[ Szerkesztve ]
Samsung S23+ 512GB, LG OLED 48" C1, Zidoo Z9X, OCTAGON SF8008 4K UHD E2, Sony WH-1000XM3, LG HBS-FN6, JBL REFLECT AERO, Lenovo Tab M10 2nd Gen
-
tranceplanet
addikt
válasz zazenke #1793 üzenetére
Nekem kb. egy éves, eddig nincs probléma, remélem a jövőben sem lesz nálam ilyen gond. Én eddig nagyon elégedett vagyok a márkával, többféle cuccom is van tőlük, részemről ajánlott. Azt azért hozzátenném, hogy nyomott áron veszem a cuccokat, mert az eredeti ár elég húzós!
" Könnyű döntések-->Nehéz élet ; Nehéz döntések-->Könnyű élet " - Válassz!
-
Muerte68
addikt
válasz zazenke #1231 üzenetére
Köszönöm gondoltam hogy lehet,de nem akartam kisérletezni látatlanba
Akkor gyakorlatilag a lapos vagy akár egy powerbank is ugyanolyan(lassan)tölti .Láttam egy fickót a kávézóban. Se mobil, se laptop. Csak ült ott és itta a kávéját. Mint egy pszichopata.... https://www.flickr.com/photos/128638150@N03/
-
Digidroid
aktív tag
válasz zazenke #1182 üzenetére
Igazad van, valóban gyengébb, de csak minimálisan, a galocza által linkelt táblázat szerint:
Sony WH-1000XM2: 8,7 pont
Bose QuietComfort 35: 8,5 pont
JBL Everest Elite 700: 7,2 pont
Viszont az alapzaj a Bose-nél aktív zajszűrés mellett gyakorlatilag nulla. Mivel én zárt helységben, gyakorlatilag irodai körülmények között fogom használni, ezért azzal a 0,2 pont mínusszal gyengébb zajszűréssel remélem elleszek.
Egy elkülönített hi-fi szobában a kintről beszűrődő zene basszusát legalábbis nem hallottam vele, és nincs a zene hallgatása közben is hallható sistergő zaj. -
Digidroid
aktív tag
válasz zazenke #1154 üzenetére
Inkább arra lennék kíváncsi, hogy ha a zajszűrést low-ra állítom otthoni környezetben akkor a susogás is csökkenni fog? Mert sajnos a Sony alkalmazásában nincs lehetőség a zajszint szűrés mértékének beállítására a JBL-nél viszont igen..
Így tudnám szabályozni a beszűrődő külső zaj mértékének megfelelően a zajszűrés mértékét. Persze ennek csak akkor van értelme, ha alacsonyabb szűrés mellett a a zúgás ereje is csökkenne
Sajnos nekem itthonra kell, az állandó lakásfelújítások, és az este 11:30-kor takarító, éjjel zenét bőgető, hangosan házimozizó, hülye szomszédok miatt.Ui: Másrészről a jobboldali hangszóróból halk, ilyen sziszegő-ciripelő hangot hallok néha, és a gesztus vezérlés meg egy nagy rakás kaki, legalább is ami a hangerő növelés/csökkentést illeti.
-
Digidroid
aktív tag
válasz zazenke #1149 üzenetére
Valószínűleg a csúszás függ a zajszűrés mértékétől és minőségétől.
Illetve a sony-nál van egy ilyen beállítás
sound quality mode:
piority of sound quality mode, vagy piority of stable connection
elképzelhető ez is befolyásoltatja a latency-t, de függhet egyéni tényezőktől is, adótól való távolság, valamint mennyire vagy érzékeny rá..
A tesztekben az Evereszt értéke lényegesen jobb, de a zajszűrése már a boltban is feltűnt, hogy legalább ennyire gyengébb
JBL Everest Elite 700
Base Latency: 133 ms
Sony WH-1000XM2
Base Latency: 210 ms
aptX Latency: 187 ms (de még ez is rengeteg)
A sony-nál gyakorlatilag majdnem a dupplája.
Úgy tűnik a sony-nál, hogy jobban összpontosítanak a hangminőségre mint az alacsony késleltetésre, remélem ha az alacsonyabb hangminőséget és a stabilabb kapcsolatot választom azért javulni fog a helyzet.
Számomra a zajszűrés mértéke a legfontosabb, ebben sajnos nem tudok kompromisszumot kötni.Ui1:A bose-nál is rohadt magas:
Base Latency: 189 ms
Ui2: Most megyek a Sony WH-1000XM2-ért majd holnap letesztelem.[ Szerkesztve ]
-
Ochocinco46
aktív tag
Rendeltem egy hete ilyet, de gondolom még pár hét mire megjön és már nagyon unok kábellel játszani a bt fülesemmel
Mindenki aki bt fülessel játszik!
Milyen eszközt érdemes venni, amivel nem csúszik a hang játékban sem, illetve itthon is kapható az esetleges 14 napos elállás miatt? Egy JBL Everest 700-am van, de a hozzá rendelt usb-s bluetooth stick-el a filmeknél és böngészőben nem, de minden játékban csúszik a hang.
Akár drágább (6-8(10)k-s) megoldás is érdekel, legyen az jack dugós transmitter vagy bármi, amivel működik.+1 kérdés: A fejhallgatóban van beépített mikrofon. Azt valahogy működésre lehet bírni a pc-vel, hogy ne kelljen egy plusz mikrofont használnom?
Köszönöm
[ Szerkesztve ]
-
Yany
addikt
Én ezt a TaoTronics-ot néztem ki. Mindenféle csati van rajta, alig van latency-je (aptx LL) és ezzel az egyik legelégedettebbek a userek.
[ Szerkesztve ]
Építs kötélhidat - https://u3d.as/3078
-
Ochocinco46
aktív tag
köszönöm szépen a tippet, ezt felraktam és kipróbáltam, de rosszabb mint volt. Simán filmeknél vagy yt-n is lassú a hang és csúszik folyamatosan.
Holnap kipróbálom majd egy másik gépen is a sticket, hogy azzal is akad-e, ha igen akkor veszek egy másikat. Ha nem, akkor a gépemen nem tudom mit tudnék cserélni, a hangkártya drivert fel sem raktam még direkt a win újrahúzás után, mert múltkor az is bekavart. -
Ochocinco46
aktív tag
ujra raktam a gepet egy masik winnel, parositottam, a zenek es videoknal tovabbra is tokeletes, de jatekoknal ugyanugy csuszik a hang. egy ilyen adaptert vettem hozza: [link]
volt ehhez egy cd, de mivel nincs olvasom, azt nem hasznaltam. siman bedugtam a gepbe es a winben a bt eszkozoknel parositottam. Honlapjan drivert nem is talaltam, ezert gondoltam, hogy nem szukseges.
valakinek valami otlet? -
Ochocinco46
aktív tag
Ha a füleshez kapott jack kábelt használom, és átállítom a lejátszóeszközöknél, akkor játékok alatt sem csúszik, de olyankor az alaplapi hangkártyáról megy a hang gondolom.(?)
A beépített mikrofont is látnia kéne, ha a bt kapcsolat létrejött? Mert egyelőre azt se látja.
Nem olyan rég volt újrarakva, de akkor lehet megpróbálom.[ Szerkesztve ]
-
Yany
addikt
Ez nem ilyen egyszerű: az, hogy egy hangeszköz (direkt nem fejhallgatót írok) aptX-es, az még aluldefiniált. A kérdés az, hogy a codec mely képességeit implementálták. Az aptX LL például a LowLatency-t, vagyis az alacsony késleltetést jelöli, míg az aptX HD a hangminőségre ad jelzést. De persze nem csak ezeken múlik, hiszen ami nagyon fontos: a bluetooth kapcsolat minden elemének támogatnia kell az adott képességet. Hiába aptX HD egy receiver, ha a transmitter "csak" aptX, akkor sima aptX minőségben utaznak a hangadatok (ami még mindig a standard bluetooth minőségen túlmutató lehet a CD közeli 16 bites mélységével). De ettől még fontos maga a driver és a többi komponens, hiszen a blueooth-ig át is kell alakítani az analóg jelet digitálissá (mic), vagy fordítva (driver), és a legtöbb természetesen még mindig ezeken múlik. Az aptX nem azért felel, hogy valami jobb minőségű legyen, hanem hogy ne (vagy alig) legyen rosszabb.
A fentiek a Low Latency-re is igazak. Semmit nem ér egy LL füles, ha a transmitter csak sima aptX (pl. Samsung S7).
Viszont sokaknak igenis nagyon számít a 2-300ms-os latency-hez képesti max. 40ms. A TV-kkel nincs gond, ott még külön állítani is tudod a késleltetést már évek óta, főleg, hogy ott leginkább a kép szokott késni. HC gamerek (akik szívesebben ki is fizetik az ilyen nyalánkságokat) és pl. a hangszeren játszók számára kritikus. Mindegyiknek viszonylag nagy és a drótmentes jeltovábbítás általános terjedésével párhuzamosan egyre nagyobb a közönsége, amely vásárlóbázis ráadásul hajlamos is fizetni az ilyen részletekért.
[ Szerkesztve ]
Építs kötélhidat - https://u3d.as/3078
-
Biga123
addikt
Szerintem nem lenne javulás tekintve h most is digitális jelet küldessz a fülesre.
KB ugyanazt a jelet kapnád meg optikán.
Esetleg az APTX dobhat de nem tudom hogy mennyire lenne hallható a különbség.[ Szerkesztve ]
---- Elméletileg, az elmélet és a gyakorlat egy és ugyanaz. Gyakorlatilag nem.----
-
sg22
senior tag
kenyelmesebb, tovabb birja az akksija, van benne ANC ami jol megdobja az arat, viszont a hangminoseg is jobb lesz, van benne trunote calibration, meg ugy altalaban a hangja is popecebb. nem vagyok hangmernok de sokkal tobb hangot tud felvonultatni. de az e50bt is nagyon jo fejhallgato, igen
what should I do about this?!
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest