Új hozzászólás Aktív témák
-
zsiga667
addikt
válasz
Veriakilis #49 üzenetére
A linkelt oldalon van táblázat annak a gáznak az adatairól amit a srác használt, 100°C-on majdnem 40 bar...
Most hogy jobban belegondolok, működhet vízzel is, ki kell számolni hogy mennyire kell csökkenteni a nyomást hogy lemenjen a víz forráspontja kb 40-45°C-ra. (Valami vegyész/fizikus/stb. ismerős 5 perc alatt kiszámolja neked.) -
zsiga667
addikt
válasz
Veriakilis #45 üzenetére
''Elvilegmindent meg tudok oldani, mert van egy barátom, aki nekem ingyen meghegeszt bármit.
Hegesztett már nekem rezet is, ráadásul rézzel.''
Hát igen, nem éppen hátrány egy ilyen ismerős...
''A többi már csak(???) az adatokon múlik!
Mekkora cső, mennyi víz, mennyi maradjon a forralás után.''
Lehet hogy rosszul értelmezem amit írsz, de vízzel nem fog működni a dolog.
Inkább azt próbáld amit linkeltem, egyszerűen csak be kell iktatni egy hajlékonyabb darabot a cső közepébe. (Azért nézd meg, hogy kibírja-e a maximális ~40bar nyomást.) -
zsiga667
addikt
válasz
Veriakilis #39 üzenetére
Szerintem igen. Ha az a része rézből van ami a hőt felveszi meg ami átadja a radinak, akkor működhet. Bár erről inkább egy gépészmérnököt kellene megkérdezni.
-
zsiga667
addikt
Akkor szerezz ilyen rezet, és csináld meg a korábban linkelt oldal alapján.
Ha kész, akkor nyithatnál róla esetleg egy topicot, engem pl. érdekelne, nekem is jól jönne egy ilyen pipe. -
zsiga667
addikt
válasz
Veriakilis #34 üzenetére
Mindent jól mondasz, csak arról az apróságról feledkezel meg, hogy a hűtendő felület (jelen esetben a CPU magja) és a heatpipe-ban lévő gáz/folyadék között valahogy meg kell oldani a hő megfelelő áramlását.
-
zsiga667
addikt
válasz
Veriakilis #28 üzenetére
Nincs.
Hővezetési okokból csak néhány fém jöhet szóba a gyártásnál, azok pedig nem igazán hajlékonyak szobahőmérsékleten. -
zsiga667
addikt
válasz
Veriakilis #16 üzenetére
Bővebben: link
Itt egy leírás hogy hogyan lehet csinálni.
Venni nem igazán lehet, legalábbis én nem találtam sehol, pedig utánanéztem pár helyen.
Ebből az következik, hogy valószínűleg TTS se tud szerezni.
Esetleg ha dobsz egy emailt a Zalmannak, megmondják hogy ki a beszálítójuk, ott megkérdezheted hogy árulnak-e (nagyon nem valószínű...). -
zsiga667
addikt
válasz
Veriakilis #14 üzenetére
Nincs mit, örülök ha segíthettem.
-
zsiga667
addikt
válasz
Veriakilis #11 üzenetére
Bővebben: link
Itt találsz választ a heatpipe-os kérdéseidre. -
zsiga667
addikt
Egy P3/K6-3 simán elmegy egy nagyobb bordával passzívan, a korábban említett Zalman 6000-es sorozat elég a nagyobbakhoz is, persze csak ha van megfelelő légmozgás a házban. (1-2 hangtalan venti megteszi, vagy leveszed a ház oldalát, vagy 12-es táp.)
A 300-ashoz meg szinte akármilyen borda elég venti nélkül.
Új hozzászólás Aktív témák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Őszköszöntő hardverkeverék
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Horgász topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Vivo X200 FE – fenséges méret
- Milyen alaplapot vegyek?
- Pokémon-tolvajnak mondják, beperelték a fejlesztőt
- További aktív témák...
- Vanquish Gamer Számítógép ház
- BE QUIET! Shadow Rock TF2 processzor hűtő
- 4db. Noctua Redux NF-P12-1300 PWM és 1db. NF-S12B-1200PWM ventillátorok egyben eladók
- Corsair RMx Series RM1000x 1000W 80 PLUS Gold - Alza garancia
- Kolink Rocket / Rocket Heavy / Rocket Heavy Vented / Rocket Complex mini / SFF számítógép házak
- Creative Sound BlasterX G6 7.1 USB külső hangkártya
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L460 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2022 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3366
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro BONTATLAN // Számla+Garancia //
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest