- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Computex 2025: új VGA-k és CPU-k az AMD előadásán
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- Egér probléma
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- TCL LCD és LED TV-k
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Analóg fényképezés
Új hozzászólás Aktív témák
-
MPowerPH
félisten
válasz
VIPowER #20149 üzenetére
16A -es. Persze, folyamat errol az elosztorol megy.
Most meg ra sem volt dugva a gep, csak a 2db D5 es az Aquaero ment. Ugye a 24 pin -be bele volt dugva jump start connector. Elso bekapcsra meg jo volt, utana megallitottam utantolteni a tartalyokat. Aztan mikor ujra ranyomtam az on -ra, azonnal pukkant. -
VIPowER
őstag
válasz
MPowerPH #20146 üzenetére
Értem. Végül is elképzelhető hogy papír nélkül is működhet a gari, nem egy filléres tápról van szó. Ha mégis javíttatnod kell, és szerencséd van, megúszod egy graetz híd cserével, ha nem, akkor meg... (bár azt nem értem a belső biztosíték miért nem oldott le) PH-n is volt valaki aki tápjavítással foglalkozik, de sajnos nem jut eszembe ki volt az.
-
MPowerPH
félisten
-
MPowerPH
félisten
Hali! Akadt egy nem is olyan kicsi gondom a Corsair AX860i tapommal. Bedugtam, inditottam, pukkant egyet. Automata is levagta.... Azota ahogy aram ala helyezem, azonnal levagja a biztositekot.
Lehet ezzel kezdeni valamit?Ugye 7 ev gari van rajta, de nincs rola papirom, hogy mikor vettem, kitol vettem.
-
zgospel
őstag
Sziasztok, azt hiszem egy eszméletlen amatőr kérdéssel fordulok hozzátok, amit okosabb lett volna vásárlás előtt feltennem, de fel sem merült bennem, nem is gondoltam rá hogy ez lesz...
Vettem egy MSI MAG Z390 TOMAHAWK alaplapot és egy FSP Raider II 550W tápot. Az alaplapon van a szokásos 8 (4+4) pines CPU csatlakozó, meg közvetlenül mellete még egy 4 pines CPU csatlakozó. A tápon viszont csak a 4+4 található meg, nincsen harmadik 4-es.Ilyenkor mi van?
Redditen azt olvastam hogy nincs gond, elfut a 8 pinessel, a +4est meg hagyjam üresen, csak a tuningot nem fogja bírni. Ez igaz? Egy i5-9600K-t vettem a lapba és bár nem terveztem feltuningolni a plafonig, de egy enyhe húzásban azért gondolkoztam.
Se az alaplap se a táp manualja nem ír semmit ezzel kapcsolatban
Előre is köszönöm, és bocs a balfasz kérdésem miatt
-
Exodion
senior tag
válasz
donmackó #20138 üzenetére
Hát számomra is elég egyértelmű csak azt nem értem hogy hogy nem sikerült ezt a mélyen tisztelt (nem szarkazmus komolyan mondom) szervíznek előcsalogatni. Bedugom a tápot bárhol és ennyi, 10mp alatt megmutatom hogy barátom ez biztos hogy nem oke.
Ő a ludas koponens amúgy, de nem birom ilyen kis lyukon kilesni hogy konkretan ez most egy dióda, egy biztosíték vagy mi a szösz. Mindenesetre szikrákat hány tökmindegy mi mert biztos hogy nem oké.Mindenesetre van egy Hydro G 650W -os tápom -100W de abban még véletlenül sem csinál hasonlót
-
Exodion
senior tag
Sziasztok,
Van nekem egy FSP Hydro G 750W -os tápom ami elég furcsán viselkedik... VIDEÓ
A bolt szervize szerint a terméknek semmi baja és a sercegő hang teljesen normális.
Számomra ez egy jó kis zárlatnak tünik 55sec -nél hallható a relé lekapcsolása tehát ki is kapcsolt a táp. Utánna nem is sikerült egyszerűen visszakapcsolni. Vélemény?
Számomra ez egyet jelent, nem csak hogy gépbe nem raknám a tápot mert bármikor bármit tönkretehet bár lehet csak 2év múlva, de ilyen szikrákkal még személyi sérülést sem tudok 100% biztonsággal kizárni...A szikrákat akkor dobja ha a bekapcsológombot mozgatom, ezt fontosnak tartom. Bekapcsolom a tápot és 1-2mm -t maximum mozdítok a bekapcsológombon. Szervízbe azzal küldtem, hogy a gép alkalmanként nem kapcsolt be tápot ki be kellett kapcsolgatni és ugye a zizgő hang.
-
PitLee
őstag
Azt nem tudom ez eredeti -e, de ha ez így megtörtént akkor a best of táp bemutató videó
coub link -
Mark21
tag
Sziasztok, kis segítséget kérnék táp hiba kiszuresben.
A konfigom kb. 6,5 éves és van benne egy chieftec ctg 500 80p táp.
A múlt héten fektettem be egy rx 470 vga-ba és nagyon néha, naponta egyszer játék vagy benchmark közben instant rebootol.
A kártyát kizártam, mert egy kopp ugyanilyen kártyával is elojott a hiba, és az a kártya jó a mai napig más gépben.
Vga driver előtt kapott egy BIOS frissítést és clean win10 installt.A konfigom:
Gigabyte b75 d3h
I5 2320 proci
2x 4GB 1333 MHz ddr3 ram
Rx470 4 giga
2 db 1 tb 7200 RPM hdd
1 db 120 GB ssdUpgrade előtt egy gtx560 szolgált 6.5 évig hiba nélkül, állítólag nagyobb a tdp je mint az rx470, de majdnem 7 év után doglodo ventikkel nem evett annyit már szerintem.
Mivel ilyen sokáig hiba nélkül duruzsolt és most kapott egy izmosabb vgat ami a procit már megtudja izzasztani, úgy érzem elfogyott a kraft a tápbol 7 év intenzív használat és degradacio után.
Amúgy kernel 41 a hiba amit könyvel a gép(bármi lehet...) , és melegedés nincs, ezekre figyeltem.
Jól gondolom? 😁
Köszönöm! -
tixem
addikt
Üdv!
Erre a jelenségre lenne valakinek valami tippje?
-
B.Laboncz
újonc
válasz
syberia #20120 üzenetére
Először is köszönöm a választ, igen, ha elindul kikapcsolásig probléma nélkül fut. Van egy kölcsön tapegysegem, de ennek nincs elég csatlakozója a videókártya számára, valamint 430 W-os ha jól tudom, ennek elméletileg nem kene komoly problémát okoznia de nem vagyok benne biztos. A processzornak 1x8 pin van, a kártyán 1x8 és 1x6. Viszont ha veszek egy új tápot és nem az a hibás akkor azzal nem járok jól, sajnos nem tudok jobb tápot kölcsönkérni.
-
syberia
veterán
válasz
B.Laboncz #20119 üzenetére
Kölcsön tápegységet ha tudnál szerezni, az nagyban megkönnyítené a hibaforrás beazonosítását. A leírtak alapján valószínűleg a tápegységed készenléti köre gyengélkedik, ami megmagyarázná a géped nehézkes indíthatóságát.
Ha jól értem a sikeres indulást követően stabil működést tapasztalsz, nincs teljesítményvesztés vagy újraindulás játék közben sem?
-
B.Laboncz
újonc
Sziasztok!
Van egy kis probléma a gépemmel, én a tápra gyanakszom, de egyáltalán nem biztos.
A helyzet a következő: amikor bekapcsolom a gépet minden venti szépen elindul, viszont semmi nem jelenik meg, világít (az alaplapon a logót kivéve), viszont semmi nem jelenik meg a képernyőn. Az alaplapon van 4 kis LED ( CPU, VGA, boot, dram), itt a cpu LED világít és ennyi. Valamennyi ideig ha áramtalanítva van a gép akkor bekapcsol, de ez pár óra és 2-3 nap között is változik. Ha egyszer bekapcsol, akkor ha nem kapcsolom ki akkor felébred, újraindítással sincs baja, csak a kikapcsolással. Ismerősöm azt mondta neki volt hasonló probléma, nála a táp okozta ezért írtam ide, nem akarok semmi hülyeséget csinálni. A tápot használtan vettem, majdnem egy évig gond nélkül ment.
Specs:
Mobo: gigabyte aorus b450 elite
Cpu: ryzen 5 2600
Ram: 1x16 gb 3200mhz g.skill ripjaw(tudom hogy jobb a 2x8 de használtan vettem ezt is és jobban megérte)
Vga: gigabyte gtx 970
Psu: corsair cx600m
Hdd: wd blue 1tbHa valakinek bármi tippje van azt előre is köszönöm ha megosztja velem, legyen szép napotok
-
evko
aktív tag
válasz
syberia #20117 üzenetére
Nem vágja tönkre...
X4 950-es proci, fejből erre emlékszem...
A gép kb semmit nem fogyaszt...
Egy gtx 1060-as kártyával is simán elmenne...
Sőt, szerintem még egy 1070-el is...
Az igaz, hogy nem mai táp, de megy...Bár, mit ajánlanál helyette? Max 500W-os tápot? Ami nem 10 ezer ft?
Amúgy ha kondi csere után sem kapcsol azonnal, akkor persze, hogy cserélni fogom, nem szórakozok vele.
-
evko
aktív tag
Coolink AP-350X.
Tudom, régi, egyszer már cseréltem kondikat, most megint kell..
Nekem jó lenne ez a táp... még egy darabig.Nos, 2200uF-os kondi van benne 5db. Ebből 4db 10V-os, 1db 16V-os..
Sajnos én mindet kivettem, majd utólag megállapítottam, hogy nem tudom, melyik volt 16V-os.
Esetleg valaki kapcsolási rajzot? Vagy egy fotót, ahol látszik a 16V-os magasabb kondi?Végül arra jutottam, ha holnap délutánig nem lesz meg, melyik a 16V-os kondi, az összeset 16V-os kondira cserélem,
De azért, ha valaki tud, legyen szíves segíteni.
Megköszönném.
-
nesquikkkk
csendes tag
-
F4ther
tag
válasz
#96851200 #20108 üzenetére
Biztos hogy nem. A házon kívül is produkálja, és egyértelműen a tápegység ventilátorának irányából érkezik a kattogás (És a kattogás frekvenciája függ a venti fordulatszámától is, ha kikapcsolom akkor meg nem kattog). De érdekes, csak akkor jelentkezik a probléma, ha a ventilátor felfele van. (A gépházba így van beépítve). kb 15-20 fokos döntéstől nagyobb szögben már nem észlelhető, és ventilátorral lefelé sem. Tehát a kattogó tápot megdöntve, abbamarad a zaj. Igaz, nem futtattam sokat egyéb pozíciókban. De akkor sem tartom normálisank. Sajnos problémás a garanciáztatása, mert nincs "tartalék" meg külföldön vagyok gépestül.
-
törölt tag
válasz
nesquikkkk #20110 üzenetére
Esetleg a gépház rezonál? 10k alatti gépházak borzalmasan rezonáltak nálam.
-
syberia
veterán
válasz
nesquikkkk #20110 üzenetére
Nem ér bele a ventilátor lapátja a hűtőrácsba?
-
nesquikkkk
csendes tag
Sziasztok,
van egy 3 éves FSP Hexa+ 400W-om, ami az utóbbi időben néha olyat produkál, hogy bekapcsoláskor elképesztően hangos a ventillátora (eddig azt hittem a ház egyik ventije szórakozik de most meghallgattam közelről és sajnos a tápé). Ilyenkor egy kikapcs, bekapcs megoldja a problémát, utána nem hangos egyáltalán. Mit lehet ezzel csinálni? Venticsere? Egész táp csere? -
mg36
tag
Sziasztok!
Egy FSP Hyper M 500W táppal kapcsolatban szeretnék tanácsot kérni. Nagyon hangosan búg mintha fel akarna robbanni és rezonál tőle az egész gépház. Véletlenszerűen kezd rá, van amikor bekapcsolás után 10 perccel, van amikor 2-3 óra használat után, de általában teljesen csendes.
Két hónapja szereltettem gépbe, még bőven garanciális. Viszont ha felküldöm javíttatni, egy-két hétig nem tudom a gépet használni és ha nem találnak hibát, még a kivizsgálási díjat is fizethetem.
Szerintetek érdemes helyi PC szervizekben próbálkozni, hátha csak megigazítani/kenni kell a ventilátort?Köszönettel: mg36
-
F4ther
tag
válasz
#96851200 #20105 üzenetére
Február 6.-án vettem, szerintem nincs elállási garanciám már. Sajnos külföldön tartózkodok, mikor haza mentem érte, ellenőriztem mindent, és akkor még nem jelentkezett a probléma. Még az első összeszereléskor sem. Mikor a helyére raktam a gépet, akkor kezdett el rosszalkodni... Nem egyszerű minden tartozékot visszarakni. Pl a gyorskötözőket felhasználtam. Vajon akkor már nem jár a garancia?
A műanyag tasakokat is kidobtam, amiben csavar vagy a gyorskötöző volt. Szóval kicsit lehetetlen mindent "eredeti" állapotban visszajuttatni. Attól is tartok, hogy kifizetem a posta díjat, kifizetem a vizsgálati díjat, és mondjuk náluk nem jelentkezik a probléma éppen, majd visszaküldik, hogy nincs semmi baja. Mivel nálam sem jelentkezik állandóan, csak néha, van hogy órákig semmi, van hogy órákig csak kattog..
-
F4ther
tag
Sziasztok,
Nem rég vettem egy TT toughpower iRGB plus 850w platinum tápegységet. Beszerelés után észrevettem, hogy néha kattog. De csak akkor ha bekapcsolom a ventit, és akkor is bizonyos szögben. Sajnos ez a szög, pont a gépházban beépített állása. Nem mindig kattog, pl ha felveszem a venti sebességét, akkor abba hagyja. Inkább alacsony / közepes fordulatszámon jön elő de akkor sem mindig. Kicsit gyanús, mint ha belelógna valami a ventibe. Próbáltam a rácson benézni, de nem igazán látok semmit.
Jeleztem az eladónak, hogy tudnak e segíteni, vagy garanciáztatás, de nem túl segítőkész sablon szöveget írt vissza, röviden annyit, hogy minden egyes alkatrésszel, papírfecnivel, eredeti csomagolással juttassam vissza, és a bevizsgálás költségeit még rám is terhelnék. Ez normális? Teljesen szét kéne szednem az egész gépet szinte.
Megbontani nem bonthatom, mert az meg garancia veszítéssel járna.
Mit tudnék tenni?
-
Genji
őstag
Sziasztok! Tudtok valakit aki tudna segíteni egy nem induló táp javításában? Debrecen-Nyíregyháza-BP-Tatabánya vonalon mozgok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iKing.Hu - Samsung S25 Ultra - Használt, karcmentes
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i5-8GEN I 8GB I 256GB I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! HP ZBook Firefly 14 G9 üzleti notebook- i7 1255U 32GB RAM 512GB SSD nVidia T550 4GB Win11
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest