Új hozzászólás Aktív témák
-
jokerone
tag
Sziasztok!
Sajnos nem nagyon értek a vakukhoz, így a segítségeteket kérném: Nikon D60-hoz keresnék páromnak külső vakut. Jelenleg esküvő fotózáshoz szeretné majd használni, de leginkább portrézik. Mit javasolnátok? Sajnos az erre felhasználható keret elég szűkös, így első körben használtakat néztem:
Yongnuo 468II Nikon I-TTL 24.800 Ft
Yongnuo 568EX 29.900 Ft
Nikon Speedlight SB-24 20.000 FtEsetleg ezek közül valami?
Köszi szépen a válaszokat előre is!
-
jokerone
tag
Szia!
Köszönöm szépen a tippet!! A kioktatáson kívül, amihez pár gondolat:
- azt aláírom, hogy fontos ismerni a technikai dolgokat is, de hogy tud-e fotózni, vagy sem, azt így látatlanban mégis honnan tudod?
- az a pár aki Őt választotta, pontosan tudja, hogy milyen fotós. Hidd el, nem szeretnénk mi sem tönkretenni senki nagy napját.
- igen, sajnos a D60 nem egy mai darab és sajnos nem egy profi váz, de valahonnan el kell indulni. Ha nem kap az ember a kezébe 500 ezres gépet, attól még lehetnek jó fotóiA fenti mondatokat kérlek ne vedd sértésnek, tényleg nagyra értékelem a segítséged!
Üdv:
Laci -
jokerone
tag
Ezzel egyetértek, a vakuzást tényleg külön el kell sajátítani. Valóban nem használt eddig vakut (a beépítetten kívül), csak állandó fényt, fényterelőt. A felsorolt vakukat azért írtam, mert ezek lennének jelenleg elérhető áron, és ha később vázat cserélnénk, a tudásuk is kihasználható lenne teljes mértékben. Egyébként most tényleg nem néztem utána mit jelentenek a rövidítések és mire figyeljek vaku vásárlásnál, de kicsit szorít az idő. Ezért gondoltam, hogy itt hamarabb választ kapok a kérdéseimre.
Tisztában vagyunk az egy vázas veszéllyel is, de ezt tudja a pár is (ettől függetlenül mi lennénk a legnyugodtabbak, ha 2 vázzal mehetnénk). Köszönöm szépen még egyszer a tanácsokat és a tippeket!matyi012345: köszi szépen a tanácsokat Neked is, ezekből pár dolog már használatban van, a többi sajnos ismét csak pénz kérdése.
Üdv:
Laci -
jokerone
tag
Sziasztok!
Nikon sb 600 leesett, és azóta nem kapcsol be nikon márkaszervíz, vagy van más lehetőség? Mik a tapasztalatok, kell-e másikat keresgélnem, vagy rendben van a márkaszervíz is?
Előre is köszönet!
Üdv:
Laci -
jokerone
tag
Sziasztok!
D750-hez keresek vakut főként rendezvényfotózáshoz. Jelenleg egy SB-600 van használatban, de jó lenne egy másik vaku is, ráadásul ez már korosodik azért rendesen.
TTL-re és HSS-re szükség lenne természetesen.
3rd party vakukat munkára nem ajánljátok érthető módon, viszont ha Nikon vonalon maradok, akkor a 900, 910 melegszik, az 5000 pedig elég drága.. marad a 800 és a 700, amik szintén nem mai darabok már, de talán még ezeket látom legjobb megoldásnak.Van esetleg más lehetőségem? Saját tapasztalatok alapján Ti mit vennétek most (használtan, akár külföldről, lehetőleg 50-60e alatt maradva)?
Köszönöm előre is a válaszokat!
Üdv:
Laci -
jokerone
tag
válasz mikrofon #8626 üzenetére
Módosítanék az eredeti kérdésemen, hátha úgy előbb kapok választ..
Nikon, vagy 3rd party vakuk közül saját tapasztalatok alapján mik lennének ajánlottak D750-re rendezvényfotózáshoz? (3rd party vs saját márka dolgot kisakkozom magamnak )
Köszi a válaszokat előre is!
Üdv:
Laci -
jokerone
tag
Sziasztok!
Én is Eneloopokhoz keresek töltőt, mert a hozzá adott (BQ-CC51 talán) egyrészt lassan tölt, másrészt nem látom hol tart a töltés, továbbá kicsit utánaolvasva most látom, hogy nem is a legjobb töltő az akksiknak.
Voltcraftokat nézem, de egyelőre még nem tiszta, hogy megéri-e az IPC-1L a BC-300hoz képest a +5e Ft-ot.
Van esetleg olyan ajánlott töltő, amiben 4nél több akksit is lehet tölteni egyszerre? Ebből a legolcsóbbat 32 ezerért látom talán.Köszönöm előre is a válaszokat.
Üdv:
Laci -
jokerone
tag
Ha jól sejtem Ropi ilyesmire gondol, és ez 5in1: [link]
(bár ez csak 80 cm-es, a 110-es 16e-ért van, de én régebben tuti 6-8e körüli összegért vettem 110-est, amiben van ilyen zebra) -
jokerone
tag
Sziasztok!
Tudom, hogy a ledes fény elsősorban videózásra van, de tudnátok olyan vakupapucsra szerelhető led fényt ajánlani ami meg tudna világítani pár méterre álló embert? Fényformáló gondolom ezekre a kicsikre nincs, vagy pedig nagyon sok fényt elvesz.
Köszi előre is.
Üdv:
Laci
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest