- 2,5 gigabites hálózati switch jött a QNAP gondozásában
- 360 Hz-et ígérő QD-OLED monitorral rukkolt elő a ViewSonic
- Nem a vámokra fogná, de felemelné az iPhone-ok árait az Apple
- Egymásra licitálnak a kiadók, hogy kihasználják a GTA VI késését
- A GEEEK új házainak nem lesz gondja a szellőzéssel, és az áruk sem vészes
- Milyen TV-t vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen egeret válasszak?
- Fujifilm X
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Melyik tápegységet vegyem?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Hobby elektronika
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
amargo
addikt
Sejtettem, hogy wifi lesz ebből-> előre látoan oda is írtam, hogy milyen kellhet.
Bővebben: link
Remélem az ASUS is megfelel a célnak -
amargo
addikt
Hajj!
Szerintetek mennyire birja ki az utp kábel csomagolása a kinti életet?
Arra gondoltam, hogy utpvel szomszéddal áthidalnánk egy kb 20m szakaszt, mármint ennyi lenne kitéve essőnek, cugnak, viharnak-> mindennek! Szerintetek birná? a Rögzitést is max csak annyira tudnánk megoldani, hogy kicsit feszesebbre vesszük (de sajna ezt sem lehet túlzottan), a másik szomszádommal annyira jóban meg nem vegyok, hogy megkérjem, hogy az ablakuk alatt hadd vigyem el.. Vagy pedig wifi? De az már egy másik topic.
amargo -
matthews
aktív tag
Nosakkor!
Sziasztok.
Elnézést a zavarásért.
Megvan a crosslink, beleje is van dugva a hálókártyába és akkor innen hova tovább ha azt jelzi, hogy nincs egy kábel bedugva és nem akaródzik neki két gép között kapcsolatot létesíteni? Van esetleg megoldás?
Köszi előre is. -
ReJim
őstag
köszi...
a honlapot ismerem, sőt megvan a gépemen is.. letöltöttemez lett volna a második ahova nyúlok, csak nem akartam annyit keresni...
szabvány: működik az anélkül is...
a bratyó meló helyén is, meg itthon is szabvány nélkül van csinálva!
de természetessen a szin, szin-fehér szabályosan párba van.. na mind1...
iguana: köszi, ezt is lementettem...
szerk: hehe jól volt bekötve, én meg bajdnem szétszedtemm
[Szerkesztve] -
iguana
őstag
-
Flashy
veterán
1->3 2->6 tehát ami egyik végén 2-es az a szín a másik végén 6-os
nf n zf k kf z bf b
zf z nf k kf n bf b
bármilyen kábel vagy csatlakozó kell barátod a hardwarebook: Bővebben: link
ja, a színsorrend szabvány szerint nem mindegy, bár rövid távon elmegy bármilyen sorrenddel...
[Szerkesztve] -
ReJim
őstag
valaki tudna segíteni???
nem tudom kibogarászni...
szóval a crosslinkhez melyik ereket kell megfordítani???
a száma kellene.. lévén hogy a krimpelt felét nem bontom szét... ez egy 20cmes utpdarab, és egy konektor!
és mindenki azt mondja, hogy a szinsorrend mindegy....
az én kábelvégem:
1 K
2 KF
3 B
4 BF
5 N
6 NF
7 Z
8 ZF
akkor melyiket fordítom??? hármast hatossal?? -
corm
senior tag
válasz
Cyberslider #36 üzenetére
1. Erre van jónéhány topic, ahol ha nagyon akarsz sokat megtudhatsz, öszehasinlíthatod a két márkát.
2. kereszttel nemfog menni, egyenes kell... -
corm
senior tag
válasz
Cyberslider #34 üzenetére
Szerintem szinte mindenhol kapsz, és ha kéred tuti ráis nyomják, bár azért tuti felszámítanak pénzt, pedigcsak 5perces meló
-
Cyberslider
őstag
Azt szeretném kérdezni,hogy pesten hol lehet patch kábelt venni méterre, ahol esetleg meg is csinálják a két végét rányomják stb?
-
Andrej84
tag
válasz
Deathcourier #32 üzenetére
Ha ket gepet akarsz osszekotni,akkor crosslink kabel kell...Ha meg a gepet akarod egy routerrel vagy modemmel,akkor meg patch.
Szerintem, ha most fizetsz elo ADSL-re, akkor mar megemelt sebessegen kapod...Legalabbis igy lenne logikus...
Én Matáv területen vagyok és az Invitel a net szolgáltatóm,nekem semmi bajom nincs így a dologgal,Invitel körzetében állítólag sok probléma van. -
Deathcourier
aktív tag
Akkor most nem vágom.2 gép 2 hálókártya sima bekötásű Cat5 kell nem?Ha már pl Lan party switch vagy hub akkor minden hálókártyába a sima elrendezésű dugú(rj-45) a hubba meg a fordított(crosslink)elrendezésű kell?Arról mit tudtok van lehetőség arra ha most kábelnetet vagy ADSL-t kötettetek a késöbbiekben nagyobb sávszélességre való váltás?És ugyannyiba ugyanolyan sávszélű ADSL és kábelnet közül melyiket az érdemesebb választani.Kapcsolatot ne vágja le,vagy mit szoktak írni,stabil és laggmentes legyen.Mit javasoltok?
-
Divi
aktív tag
Hol lehet legolcsóbban UTP kábelt venni Budapesten?
Vagy van valakinek elfekvőben 10 méter UTPje? -
GP-Sz
senior tag
Az SMC Barricade-ek tudtommal auto MDI/MDIX portosak, úgyhogy elvileg mennie kéne a crosskábellel is, nem kell átgányolni
.
-
chicken
senior tag
Egyik ismerősöm szeretné, hogy csinálják a meglevő 4eres crosskábeléből 4eres sima UTP kábelt (router és gép közé), de a kábel 35 méteres. Szeretném tudni, milyen gond lehet ezzel (zaj, sebesség stb). Köszi előre is.
-
szesz
tag
Hi!
Ha mar elindul egy jo kis tyukbel tanfolyam, akkor megkerdeznem, hogy tudtok-e olyan osszegzo oldalt, ahol mondjuk meg az 1-2 4-5 bekotesu kereszt kabel is fel van tuntetve szepen.
Koszi,
Sz. -
Pokerle
tag
Helló!
A kérdésem az, hogy melyik vezetékeket kell kivágnom ahhoz, hogy csak 10 Megás legyen a kábel? -
CuKoR
senior tag
találtam még egy kábelt ez még bontatlan....egyenes mint a többi ...és a poén kedvéért ez se olyan mint a másik kettöböl valamelyik
Szabvány Rulez
Multkor majdnem kinyirtam egy 250k-s USB-s fényképezöt mert a gyárto a lapra nem szabvány szinsorrendben rakta az USB lábakat
Szabvány fekete piros fehér zöld
ez meg piros fehér zöld fekete nemtudom milyen alaplap de a leirásban benne volt....kár h mikorra a leirást megnéztem elsült az USB
hullajode legalább a fényképezö megmaradt meg az alaplap is 90% ban
-
Flashy
veterán
2 színkiosztás van, A és B, ha a kábel mindkét vége azonos akkor egyenes a kábel, ha különböző akkor crosslink. (a narancsok vannak a zöldekkel felcserélve amúgy) nem emlékszek, hogy van-e ajánlott egyenes kábel esetén A-A vagy B-B közül, de azt hiszem mindegy. ki melyiket szokta meg azt használja.
-
CuKoR
senior tag
Érdekes
2 gyári KTI kábel mind2 egyenesen van kötve ..de nem ugyanaz a szinsorrend
-
Flashy
veterán
jogos. pont azt nem írtam le hogy miért nem mindegy...
szóval érpáronként van csavarva a kábel, és a párok még egymással. az érpáranként árnyékolt kábelben a 4 pár van egyenként árnyékolva, és a végén az egész megint. nem mindegy, hogy melyik párokat használod a párok tagjai és az érpárok közötti áthallás és a külső zavarösszeszedés miatt. a szabványos színsorrendek ezeknek a figyelembe vételével vannak meghatározva. -
Flashy
veterán
annyit helyesbítenék, hogy ha lehet, mindig tartsuk be a szabványos színsorrendet. nem véletlenül van így. igenis fontos hogy melyik ereket kötöd az egyes csatlakozókra (jelterjedés, interferencia, adatátvitel külön tudomány). csak akkor használj a szabványtól eltérő színkiosztást ha nagyon muszáj.
persze rövid kábeleknél, zavarmentes útvonalnál még damilon is elmennede szokjuk meg a helyes sorrendet. fejből.
-
CuKoR
senior tag
egyenesnél egyenes forditottnál 1-3 2-6 csere és kész a szin nem számit ..ugyse látja a bolond elektron
-
Osiris
őstag
Hi!
Lenne nekem is egy kérdésem:
Vettem 2db fali utp csatlakozó aljzatot és most a két aljzatot szeretném összekötni Cat5-ös UTP kábellel..
Az aljzatban fel van tüntetve két lehetséges színsorrend (egyiksem olyan mint amit itt a topicban írtatok):
A: kék-fehér, kék, zöld-fehér, zöld, narancs-fehér, narancs, barna-fehér, barna
B: kék-fehér, kék, narancs-fehér, narancs, zöld-fehér, zöld, barna-fehér, barna
Most akkor melyiket válasszam? A? B? vagy ami itt a topicban szerepel?
Esetleg egyik aljzat A másik B?
???? -
kriszryan
csendes tag
crosslink kabel, ha meg nincs meg a zoldas akkor leirom legkozelebb.
csak szolj -
yankee
tag
Bővebben: link
Neked a kereszt kell, az az oldal alján található
[Szerkesztve] -
GHouL^
csendes tag
hali!
Azt szeretném megtudni hogy hogy kell a szineket kötni ha két gép közé szeretném.
Kérlek írjatok vagy linket is adhattok.
Előre is köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen TV-t vegyek?
- Windows 11
- Milyen légkondit a lakásba?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Sweet.tv - internetes TV
- Milyen egeret válasszak?
- Xbox tulajok OFF topicja
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 / 128 GB / 89% akkumulátor / 12 Hó Garancia
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i3 10105F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest