Aktív témák
-
Gregorius
őstag
válasz
-=Ghost=- #25 üzenetére
Nem, sajna a ''megint programot csináltak nekem péntek délután, eltartott szombat estig és ezért úgy szeretem őket'' eset következett be.
Lehet, hogy az lesz, hogy az egészből kiműtöm az elektronikát (csak két csavar tartja a helyén, a csatlakozók, ledek, etc is könnyen kivehetők), aztán kap az egész egy új dobozt. Csak kérdés, hogy honnan lehetne alapanyagot beszerezni, esetleg méretre vágni? (ugyanez a rézlap-berakás megoldásra is)
DTK már megfordult nálam, pár helyen bizonytalan volt a cucc (alaplapi vezérlőben és bővítőkártyában egyaránt), gondolom nem egészen ''szabvány'' az USB vezérlője. Különben azt vettem volna.
[Szerkesztve] -
zeg
őstag
Add el ezt a műanyag rekket, vagy rakj bele egy néhány gigás ezeréves kevésbé melegedő vinyót, és vegyél helyette egy DTK 5.25-ös külső keretet. Brutto 12xxx az ára, aluminium, nem karcolódik, tehetsz bele dvd pörkölőt is. Nagy(5.25), nehezebb mint műanyag társai, de nagyon stapabíró, csempét törhetsz vele, parkettába csinálhatsz vele mélyedéseket, de akár diót is törhetsz rajta:). Ha vinyót raksz bele akkor marad hely ventinek(de neked kell kivágni a házat), vagy fúrsz az oldalába néhány lyukat, és beleraksz egy kétventis mobilrekket, nem törik/reped mint a műanyag vackok. Én is szemeztem a CP cuccal, a misztrálban brutto 9 ezer körul van, de inkább rádobtam még egy kis pénzt.
[Szerkesztve] -
-=Ghost=-
őstag
úgylátom marad az ''ígyhagyom és sz@rok bele'' módszer mert gndolom moddolni nem akarod...
egyébként egy kérdés: minek használsz ilyen szemetet? -
Dufresne
addikt
Eladod a vinyát, veszel helyette olyat, ami laptopba való és akkor marad hely a házikóban a hőleadó cuccoknak, vagy eladod az usb racket és veszel helyette 1 másikat. Vagy marad, hogy darabokra moddolod a racket, így a hűtés megoldható, csak nem marad szép a tok. Nagyon más megoldás nincs, ha tényleg nem fér el semmi belül...
-
BlackWoOd
aktív tag
Jah, ha csak 1-2 mm a vinyó és a doboz fala között a különbség, akkor volna egy tippem (modd3r-rel folytatott eszmecseréd alapján) és még a gar is megmarad...
Csíkokra vágott réz (alu) darabok a megfelelő vastagságban?
Akkorákat vágsz, ami pont akkora mint a műanyag hézagok közötti terület olyan vastag anyagból, ami pont befeszül a vinyó + külső burok közé...
(Ez persze akkor lehet jó, ha a leírás alapján jól gondolom a dolog felépítését :F )
A műanyag bordák között ugye az alu borítás látszik belülről?
Ennél jobbat nem tudok sajna... Én valószínüleg ilyesmit tennék vele...
(Amúgy a probléma nemsokára engem is érinteni fog, igaz én 5.25''-ös külső házban töröm a fejem, amibe belemegy egy rack-keret...) -
Gregorius
őstag
válasz
-=Ghost=- #20 üzenetére
Persze, de inkább egy nehéz, ellenben jól működő vinyót szeretek cipelni, mint egy könnyű döglöttet. A súly egyelőre sokadrangú szempont.
nem férne el benne pl. valami kisebb venti hűtésnek
Az egész cucc 3 centi magas, úgyhogy a vinyón kívül keresztmetszetben csak 1-1mm műanyag és alu van a tetején meg az alján. Hosszirányban is hasonlóan zsúfolt, van pár szép nagy kondenzátor az elektronikán, úgyhogy belülre gyakorlatilag nem fér el semmi, még légmozgás sem. :( -
BlackWoOd
aktív tag
Esetleg javasolhatnék egy másik irányt?
A képen ugyan nem látszik, mert zárt állapotban van a doboz, de nem férne el benne pl. valami kisebb venti hűtésnek (pl. 4x4-es, 1 col magas, vagy ilyesmi)? :F
Persze ebben az esetben furkálni kellene a csini dobozkát (pedig jól néz ki). -
Gregorius
őstag
Létezik valami olyasmi hővezető anyag, ami rugalmasabb? A merev lapon már gondolkodtam, de azt elég nehéz méretre bekalibrálni, hogy pont a vinyóig ''tartson''. Valami tömítőanyag-szerű cucc kellene, ami nem folyik úgy szét, mint a hővezető paszta
a cucc vagy 2 kilóval nekezebb lesz
Nem focizni akarok vele, úgyhogy ez másodlagos szempont
[Szerkesztve] -
WuDu
tag
Nálam is megfordult ez a doboz, de azonnal le is passzoltam, mert nagyon melegedett benne a winyo :(
Haverral azt okoskodtuk ki, hogy akkor lehet megoldani a hőleadást, ha kivágod a tetejét-alját és beraksz egy kissebbfata bordát, magára vinyóra, de ez már erős modding lenne rajta :D -
-
Gregorius
őstag
Nem vártam meg, hogy fagyjon, de ha usb-n van, akkor úgyis csak egy szabálytalan leválasztás lesz belőle, nem fagyás.
Nekem nem tök mindegy, mert vinyóelektronikát már sikerült megsütnöm így (igaz, két hónapig tartott), ráadásul pont egy ugyanolyan Seagate Barracudán, ami majd bele fog kerülni. Nem tesz jót az élettartamnak. Irigylem a kötélidegeid.
[Szerkesztve] -
Gregorius
őstag
Onnan, hogy járattam egy ideig, aztán villámkikapcs, szétszed, kézrátét.
Ha megnézed a képet, a tok úgy néz ki, hogy van egy alja meg van egy teteje, a látható élnél nyílik szét pont a vízszintes tengely mentén. A két oldalsó részén lévő műanyag van az alu alatt is, és 1-2 centi széles sávokban ki van vágva (a rövidebb oldallal párhuzamosan). Erre az egészre van ráhúzva az alu úgy ''díszítésnek'', mert látszólag másra nem jó.
[Szerkesztve] -
-
-=Ghost=-
őstag
valamit kéne csinálni a belső müa bordázattal :F monnyuk kiszedni?
-
Gregorius
őstag
Van egy ilyenem:
[L]http://www.cornerproducts.com/cgi/pimg.php?im=74[/L]
(egyébként mobil rack usb-s csatival)
Az vele a probléma, hogy a belseje műanyaggal bordázott (méghozzá elég alaposan), úgyhogy a vinyó nem nagyon akaródzik hozzáérni a külső alumíniumhoz. Éles üzemben a vinyó felforr, miközben a külső alumínium még kézmelegségig sem megy el. Hogyan lehetne a hővezetőképességet javítani?
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- eBay
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Nagyrobogósok baráti topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen TV-t vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Mr. Y: Motoros sztorik #06
- Gyúrósok ide!
- E-book olvasók
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest