Aktív témák
-
Flashy
veterán
akkoris ha a resume on pci vagy wake on pci ki van kapcsolva?
ez mondjuk szerintem baromi szar. kikapcsolom a gépemet, gyakorlatilag a proci nem kap áramot meg a meghajtók, amúgy mindenki él és virul. gondolom sokat nem fogyasztanak, de azt is minek?? ha kikapcsolom a gépemet akkor valószínűleg azért teszem hogy ki legyen kapcsolva. oké, biztos sok helyen jó dolog, biztos én vagyok az egyedüli aki szerint nem, de sok helyen meg jobb volt a ''régi rendszer'' amikor még nem a gép mondta meg hogy mi legyen hanem a felhasználó :) -
Ha a PCI-os megoldás se működik akkor csinálok magamnak egy molex nagy tápcsatlakozó-usb átalakítót 5V-al.
-
FPéter
aktív tag
A PCI-os kártya is fesz. alatt tart mindent.
-
Én meg direkt ezért vettem egy ilyet:
[L]http://www.multimedia.hu/termek.php3?tabla=security&sor=21&a=2[/L]
pl. ha TV-zek este és távirányítóval kikapcsolom a gépet akkor ez a hangfalat+monitort meg a többit lelövi automatán. Csak a z alaplapom megszivatott mert nincs rajta usb power jumper. :( -
Flashy
veterán
amúgy én is kapcsolós 220-as elosztót használok, éjjelre minek legyen áram alatt az alaplap a hülye atx miatt. az erősítős hangfal meg búg is halkan.
-
Male
nagyúr
Nekem erre jumper van az alaplapon, amivel lehet váltani, hogy +5V vagy +5VSB legyen amit az USB kap (utóbbi esetben van csak fesz az USB-n kikapcsolt állapotban). Nézd meg, hátha nálad is van ilyen.
-
Flashy
veterán
wake on USB-t ha kikapcsolod (lehet hogy jumper is van rá az alaplapon) akkor nem kap feszt. afaik.
-
Megpróbálok egyszerűsíteni a kérdéseimen. :)
-A PCI-os USB kártya USB portján vajon van-e feszültség az ATX PC kikapcsolt állapotában?
-Van-e valakinek a Biosában olyan opció amivel ezt meg lehet valósítani?
(The USB ports have been configured in the bios to still have a power supply when the computer has been turned off.) Az alaplap neve is érdekelne. -
Pont az a lényeg hogy nekem ne kelljen ott ülnöm és kapcsolgatnom hanem automatikusan történjen a dolog.
Gyakorlatilag van egy olyan 5-ös elosztóm ami kikapcsolja az összes csatlakoztatott eszközt ha érzékeli hogy nincs fesz. az USB porton azaz a pc kikapcsolt.
A leírásában ennyit írnak:
''When the computer turned off&sockets still have a power supply -> The USB ports have been configured in the bios to still have a power supply when the computer has been turned off.->Disable this function in the computer BIOS's.''
De hol? :( -
lwolf
csendes tag
Legegyszerűbb ha veszel egy tápelosztó kábelt pl. Tescoban, amibe pl 3 dugót csatlakoztathatsz és van rajta kikapcs-bekapcs gomb, és erre kötöd a gépet, monitort, nyomtatót... (én így csinálom)
Majd leállítás után gombbal lenyomod és akkor már 100% hogy nem lesz feszültség alatt semmi. :)
Ez a legolcsóbb megoldás és garantáltan működik. ;)
Mivel az ATX alaplapok tudvalevően kikapcsolt állapotban is feszültség alatt vannak, szerintem az alaplapi integrált/kivezetett USB ''követi''.
Ami a PCI-os USB kártya megoldást illeti, ez már kártyafüggő, nemhiszem, de végülis nem teljesen kizárt, hogy találsz ilyen kártyát, bár a PCI is fesz alatt lesz... -
Hello!
Egy hálózati eszközömhöz szükségem lenne egy olyan USB portra a gépemben ami feszültség alá kerül amikor bekapcsolom a gépet, illetve nincs rajta fesz. ha a gép kikapcsolt állapotban van.
A probléma csak az hogy a Leadtek Nforce1 alaplapomnál ha kikapcsolom a gépet akkor is feszültség alatt van a 2 usb port, rámértem az alaplapi +2 usb port kivezetésre és az is fesz. alatt van a gép kikapcsolt állapotában is.
Milyen bios beállítással lehet ezt megoldani? (nem nagyon találtam ilyet)
Legolcsóbban hogy kapok egy ilyen USB portot? (PCI USB kártya? vagy valamilyen portról átalakító USB-re?)
Aktív témák
Hirdetés
- Gigabyte B550M K épített PC Ryzen 5 5600G 64GB RAM
- Eladó egy Ezüst Macbook Pro M3 8Gb/500Gb, Francia bill,20Ciklus, 1év Apple garival
- Eladó egy Ezüst Macbook Pro M3 8Gb/500Gb, Arab bill, 3Ciklus, 1év Apple garival
- Intel Core i7 6700K / GTX 1660TI / 16GB DDR4 RAM / 500 GB SSD konfig eladó
- Eladó egy Macbook Pro M3 8Gb/1TB, Német bill, 2Ciklus, 1év Apple garanciával
- Intel ES Core i5-3470 4-Core 3.2GHz LGA1155
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M2 Pro - M2 Pro 16GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- PlayStation Plus Premium előfizetések
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest