Hirdetés
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Riasztó topik
- Házimozi belépő szinten
- Hobby elektronika
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- OLED monitor topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
heliosis
csendes tag
Vegyük át mégegyszer, mert nekem zavaros volt.
A telefonban egy olyan adó van amelyik 10m-es körben a szabvány szerinti jelszintet produkálja ugye? 10m-en túl is produkál, de egyre gyengébb jelet.
Tehát akkor a másik készülék ha 10m-en kívül van, jól fel kell hogy tudja erősíteni a gyenge bejövő jelet.
A másik oldalról nézve:
Az, hogy mondjuk egy vevő 100m-es körzetben vesz, azt követeli, hogy a tőle 100m-re lévő jelforrás jele itt helyben megüti megintcsak a szabvány szerinti jelszintet.
Mondjuk egy másik 100m-es körben adó készülék ilyen, de egy tőlünk 100m-re lévő 10m-es adósugarú egység (telefon) az nem.
Én eddíg jutottam, innentől kérem a felvilágosítást az elvem hibájával kapcsolatban.
(bevallom abból indultam ki, hogy a szomszéddal ha egymást locsoljuk nyáron, akkor ő benne van az én 2 lépcsős szivattyúm hatósugarában, én viszont semmit sem kapok az ő kis búvárszivattyúja vizéből, hiába van belül az én nagy hatósugaramban.) -
(jan)
őstag
mivel hogy rojatul unatkozok Very Happy
öszefoglalnám eddig mire jutottam :
elöször is azt gondoltam induktivan lehet antenát csatolni de kiderült hogy nem mert ez csak pmr rádioknál mükiszk mert azoknak az antenácsa 1 tekercs és ha ráhuzol 1 az antenára 1 tekercset akkor az ugy fog müködni mint 1 trafó ugyh bukta Sad
aztán a másik kézenfekvö megoldás : szedjük szét és foraszuk be az antennát . hát itt több probléma is fölmerül elöször is ha szétszeded ugrik a gari meg 1 nagyobb antenna szétbasza a fégfokot ráadásul nem elég beforasztani hanem csatolni kel mer ugyszintén ugrik a fégfok ugyh ez is bukta (habár a kisérletezök elött nyitott a lehetöség de senkinek nem ajánlom)
ugyhogy ami müködhet az ez:
http://www.xyborx.dk/pictures/computers/cantenna.jpg
http://www.rahul.net/dold/clarence/usb-can/im000742-800x600.jpg
nem vicc tuti bejöhet föleg ha ezt még berakod 1 parabola vagy fokuszába Smile
ja ha valaki megszeretné csinálni az szojon mert ki kel számitani a méreteket kalkurátor van a neten csak elfelejtettem hogy hol de gugli: cantenna
igaz hogy ezek wlanhoz vanak de a freki ugyanaz 1 gond itt is felmerül hogy ez nem körsugárzás ez van Sad
ami az én szeméjes kevencem az ez http://www.huwico.hu/node/363
és sztem ez a legértelmeseb mert erösit és a szorása is nagy nem ugy minta a conzervdoboznak (miniparabola Very Happy)
igen emlétetem még 1 erösitö kapcsolást ami veszi a kékfog jelét és felerösitve szétszorja sajna nincs meg de dolgozok rajta és közéteszem mihejst megvan
hát enyi lenne aszem ebbe minden bennevan amit eddig tudok és használható (vagynem) ha valakinek kérdése ohaja sohaja VAGY VALAMI HASZNÁLHATÓ INFÓJA van irjon fojamatosan figyelem a forumot de ha mégse válaszolnékakkor öö irjon 1 ímélt
tovébi szép napot és kellemes böngészédt!
üdv:jann -
Noxy
veterán
Az első vizsgálódás alkalmával máris kiderült, hogy adóteljesítménytől függően különböző típusú egységek léteznek. Ezeket ún. class-besorolással különböztetik meg. A class 3-as adapterek a leggyengébbek, ezek maximálisan pár méteren belül képesek csak kommunikációra (1mW-os adóvevő). A class 2 adapterek 10 (1-2.5mW), a class 1-esek pedig akár 100 méteres távolságon belül (100mW) is képesek észlelni egymást! Ezek persze viszonylagos adatok. Egy class 1 adapter szabad térben akár 200 méterre is képes adni, de ugyan ezt az adaptert társától vasbeton szerkezettel elválasztva lehet, hogy 5 méteren belül sem veszik észre egymást. Minden esetre érdemes class 1-es adaptert venni, nehogy éppen emiatt kerüljön adótávon kívül a számítógépünk! Az USB adó-vevőnk teljesítményét egyszerűen tudjuk növelni, ha hosszabbítókábel segítségével olyan helyre helyezzük el, ahol nem közvetlenül fal/padló mellé kerül, ezek ugyanis drasztikusan csökkentik az elérhetőségét.
Forrás: Bővebben: link -
(jan)
őstag
UP!
-
(jan)
őstag
én is ezt hitem de felhomájositotak hogy nem igy van mert az igaz hogy a telo 10 et küld de ha aza a tiz beleér a bt hatótávájba akkor megy ez igy van mert a bt már veszi a jelet nem kel a telonak 100 métert átlönie
de még mindigs emmi konkrétat hogyan tudnám megnövelni
kérlek segicsetek !!
[Szerkesztve] -
FPéter
aktív tag
Én sem értem...
1. Meg akarod növelni a gépedre csatlakoztatott BT adapter hatótávolságát, hogy az egész házat lefedje..10 méterről x méterre
DE
2. Hogyan oldod meg, hogy a telefonodban lévő, szintén 10 méteres hatótávolságó Bluetooth adapter hatótávolsága is megnövekedjen?
Mivel attól, hogy a PC tud adatot küldeni a telefonhoz, a telefon még nem tud neki válaszolni. A megnövekedett hatótávolságú PC-s Bluetooth adapter nem fogja behúzgálni 100 méterről a telefonról jövő adatokat -
(jan)
őstag
sztem te probáld ki
mert ez igy van wlan on már tapasztaltam
de PLS valaki segicsen -
(jan)
őstag
nah kifejtem böveben:
adott a számítógép 1 surecom ep-9201-r bt adapterel és 1 nokia 3650 éés azért szeretném megnövelni a hatótávot mert a telorol tudom vezérelni a gépet pl egérmozgatás és a progi még képet is küld a szgépröl ugyanazt látni mint a monitoron csak a telo kijelzöjén. van zoom is amikor az egér környezetére közelit rá akár anyira hogy olvasni is lehesen a telon a szgépes dolgokat
remélem igy érthetö -
Flashy
veterán
gondolom mobiltel vagy pda segítségével.
-
(jan)
őstag
UP!
pls fontos lenne -
(jan)
őstag
hello!
abban kérném a segitségeteket hogy : meg szeretném toldani a bt-m hatótávját mert eza 10 méter kevés, keresgéltem de semmi értelmeset nem találtam
[link] <- valahogyan igy kéne antenát csatolni de sajnos lövésem sincs a tekercs adatokrol
antenát az 1cerü csinálni 2.4 ghz antennak kel ugyebár ezen a frekin ketyeg a wlan 1ik fajtája is amirölantenatervekel meg teli van a net már én is készitettem 1 párat és müködtek
kérlek segicsetek !
(a hejesirási hibákért elnézést kérek )
üdv: (jan)
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Kingston KC2000 500GB M.2 PCIe (SKC2000M8/500G)
- Nagyon különleges Lenovo laptop!! (i7, HD4600 + Nvidia GT755M + GT755M, SSD, cserélhető VGA, SLI!!)
- Videokártya Hűtés Segéd 92 - 120 mm Ventikhez / 3070 3080 3090 4070 4080 4090 Ti Super / AMD-hez is!
- 9700x februári vásárlás,foxpost az árban
- Gran Turismo 7 - PS4
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Fotó állvány eladó
- iPhone 15 Pro 128GB, Szép állapot, Független, 100%, Garanciával!
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
- Samsung Galaxy A32 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest