- Hisense LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- HP notebook topic
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Hardverkemping június végén
- Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- Több játékon engedélyezi az FSR 4-et az új AMD Software
Aktív témák
-
Flashy
veterán
nem azt mondom hogy nem jogos a problémád, de a mai kisker helyzetben nem csodálkoznék ha egyik reklamációs alkalommal nem jönnél ki a boltból. ha ennél komolyabb problémával megy az ember akkor is örülhet ha élve megússza, nem hogy még ki is cseréljék vagy megjavítsák a hardvert...
-
TheVeryGuest
senior tag
Hát kb hozza, mert gyorsabb, mint az USB1.
Próbáld ki, hogy csak olvasod róla az adatokat, nem pedig írod. Meg ugye másolásnál, az is számít, mi a másik eszköz, mert ugye a jó öreg 120MB-os Conneremnek 720KB/sec a sebessége, arra híába próbálnám másolni 60MB/sec-cel a cumót a 2x160GB Samsung RAID stripe-ról. Ezért jó a HDTach, olvasást mér nem írást, és nincs másik eszköz, ami belassíthatna, mert rögtön eldobja a beolvasott adatot. -
TheVeryGuest
senior tag
Ezt nem fogja tudni neked kimérni senki pontosan. Akkor inkább kérj valami más fajta rack-et a Mistálosoktól, hátha azzal rendesen megy. Nekem van egy ADS 5.25'' Dual Drive Kit-em, ami 2xkHUF volt meg ez a CP ami 1xkHUF volt, de olyan ordas nagy különbséget még nem vettem észre a kettő között. Mondjuk az ADS cucc az olyan optikai drive méretű, és van benne hűtőventi, a CP meg egy műanyag izzasztókemence. Az nem lehet, hogy a HDD-túlmelegszik és visszavesz a lemez fordulatszámából?
-
TheVeryGuest
senior tag
Szerintem jónak fogják találni. Mert ugye az adat átmegy, még ha lassan is.
Az hogy miért lassú meg rá lehet fogni a HDD-re, a vezetékre, a vezérlőkre, akármire. A 480MBps az elméleti maximum, ebből elmegy elég sok menedzsmentre meg más rendszerszintű szarságokra, ahogy már írták, a maradékon meg megosztoznak a rádugott cumók.
Olyat is láttam már, hogy egy HDD rackben egyszerűen nem volt hajlandó menni, csak gusztustalan lassan (Seagate Barracuda IV): 1.5Mb/sec, pedig mindegyikben 80 eres kábel volt. Nekem most egy jó régi WD450AA (45GB, 5400rpm, 2MB cache) van ugyanilyen rackben (vagyis a CP 3.5'' USB2/FireWire kombója), elég változatos eredményeket produkál a Total Comander-ben másoláskor. Olvasáskor 10-23Mb/sec, íráskor viszont képes 4-17Mb/sec között ingadozni. Ugyanakkor FireWire-en még nem sikerült írni rá, mert mindig beáll a TC, a dobozon meg világít a sárga led egyfolytában.
Tesztelésként ki kellene mérni HDTach-hal, meg kipróbálni több HDD-vel is.
Nálam most itt a melóhelyen a HDTach asszondja a WD450AA-ra, hogy:
Taccess[ms] Burst[Mb/sec] Average[Mb/sec] Utilcpu[%]
15,8 32,1 22,4 27 -
csapisc
csendes tag
Dtk usb 2.0 ide enclosure 5.25''
Asszem 9500 Ft-ért vettem.Usb kábel+táp+telepítő cd+egy angol használati utasítás amivel nem mentem semmire.
Adatatvitel: 20-25 MB/s átlagban, de volt 27-30 is, 10-15 is. Nekem eddig nem lehet rá panaszom.Total Commander 6.03a-val mérve.
a vinyo 30gb-s 7200rpm-s maxtor.
Haveroknál sincs vele gond suliban is nagyon gut, kóterben is, nekem nagyon jól nyugszik eddig.
[Szerkesztve] -
Flashy
veterán
ha jobban akarunk hasonlítani az usb-hez akkor ez úgy van hogy a benzinkúthoz kiraknak vastag csöveket és kiírják hogy lehetővé tesz akár 10liter/másodperces töltést is. bemész tankolni, de a legolcsóbb 95öst tankolod, ami tetülassan csordogál. szólsz, elmagyarázzák hogy a 95ös töltőfeje csak 1litert tud átnyomni, a 99es kútja tudja csak kihasználni a 10litert. nem hazudtak, mert a cső átvisz 10 litert. ez a marketing...
lemérem az usb-s rackben levő 4G-s vinyót HD Tach-kal mennyit mond:
average read: 12M, burst: 14M
[Szerkesztve] -
Flashy
veterán
szerintem kimagyaráznák. bár mondjuk én tuti nem mennék utána ilyen dolognak akkor se ha tényleg jogos lenne. megéri szerinted fenyegetőzni meg fogyasztóvédelemhez járni? a legtöbb ami történhet hogy a kiskert megbüntetik, az meg nem jó nekünk. de lehet hogy én látom sötéten a dolgokat.
-
Joooe
tag
Hűű találtam egy ilyet mi a véleményetek? Túl naív vagyok?
2.1. Felelősség a címke és a reklám tényállításaiért
Az első fontos módosítás e tekintetben, hogy a Ptk. kiterjeszti azt a követelményrendszert, amelynek a szolgáltatás (vásárlás esetén az áru) meg kell hogy feleljen ahhoz, hogy a teljesítés hibátlannak minősüljön. A Ptk. rendelkezései alapján a szolgáltatásnak a teljesítés időpontjában
a) alkalmasnak kell lennie azokra a célokra, amelyekre más, azonos fajtájú szolgáltatásokat rendszerint használnak, és
b) rendelkeznie kell azzal a minőséggel, illetve nyújtania kell azt a teljesítményt, amely azonos fajtájú szolgáltatásoknál szokásos, és amelyet a jogosult elvárhat, figyelembe véve a szolgáltatás természetét, valamint a kötelezettnek, a gyártónak, az importálónak vagy ezek képviselőjének a szolgáltatás konkrét tulajdonságaira vonatkozó különösen reklámban vagy az áru címkéjén megjelenő nyilvános kijelentését, és
c) alkalmasnak kell lennie a jogosult által meghatározott célra, ha azt a jogosult a szerződéskötés időpontjában a kötelezett tudomására hozta, és abba a kötelezett beleegyezett, valamint
d) rendelkeznie kell a kötelezett által adott leírásban szereplő, és az általa a jogosultnak mintaként bemutatott szolgáltatásban lévő tulajdonságokkal.
A felsorolásból kiemelendő, hogy a kötelezett nem csupán azokért a tulajdonságokért felel, amelyek a termék címkéjén vagy a használati útmutatóban megjelennek, hanem akár a reklámban közölt tényállítások is számon kérhetők - elsősorban - a gyártón. Mivel a fogyasztóval közvetlenül a kereskedő lép szerződéses jogviszonyba, a szavatossági jogok érvényesítésekor a kereskedőnél kell kifogásolni, hogy a termék nem felel meg a reklámban leírtaknak, és a kereskedő csak akkor mentesül a felelősség alól, ha bizonyítja, hogy
a) a nyilvános kijelentést nem ismerte, és azt nem is kellett ismernie, vagy
b) a nyilvános kijelentést a szerződéskötés időpontjáig már megfelelő módon helyesbítették, vagy
c) a nyilvános kijelentés a jogosult szerződéskötési elhatározását nem befolyásolhatta.
Fontos tehát, hogy a bizonyítási teher ez esetben a kötelezettet terheli, tehát neki kell bizonyítania azt, hogy nem ismerte a tényállítást, stb. -
Flashy
veterán
hát ilyen félrevezetések mindenhol vannak, ott van mindjárt a winchester méret, talán az az egyik legdurvább, nézd meg hányan beszívták már, tele van a fórum vele. itt meg azt mondaná a cég, hogy nem hazudtak, igenis támogatja a 480Mbites usb _átvitelt_, de a winchester illesztő része meg maga a winchester nem tudja ennyivel tolni.
-
Flashy
veterán
szerintem azt fogják mondani hogy ez ennyit tud, vegyél drágábbat hátha az majd jobb lesz. én a legolcsóbbat vettem ezt tudom, nem is viszem vissza amíg valahogy működik, úgyse tudnak mit csinálni. amikor a boltok a ''rendes'' rossz hardvert se hajlandóak kicserélni vagy segíteni akkor szerintem kiröhögnek ha odamész ezzel hogy csak 9M/sec. na nem azért hogy neked rosszat akarjak, csak szerintem.
-
-
Joooe
tag
ja még 1 pár adalék
Ha csak úgy áll magában akkor nincs gond vele, nem válik le.
Amikor másolok rá akkor a vinyó a led tanulsága szerint nem igazán szenved, csak úgy ''írogat'' néha, tehát tuti hogy a kapcsolat hibája miatt lassú. De elég fura ez a 9000kb/s tudtommal ez nagyobb mint usb1 és jóval kevesebb mint az usb2 sebessége...
A leválás elég véletlenszerű, az előbb el sem tudtam kezdeni a másolást, most meg már 70% átment egy dvd és még mindig megy, igaz lassan...
Aktív témák
Hirdetés
- Hisense LCD és LED TV-k
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Hiába az USA kritikája, az EU nem enged a technológiai törvényeiből
- Napelem
- Filmvilág
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Gitáros topic
- Google Chrome
- További aktív témák...
- AKCIÓ! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB DeepCool Tesseract SW 500W
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest