Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Házimozi belépő szinten
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)
Aktív témák
-
4Grider
félisten
A UPC nem Digi, itt a csatornák többsége kódolt. A kikódoláshoz vételi helyenként előfizetői kártya és szolgáltatói eszköz (set-top-box ami most a gagyi Horizon box, vagy médiakártya) kell. A médiakártya csak ci+-os tv-kben működik. A második(harmadik) tv-nél külön havidíja van a kikódolást végző eszközöknek.
-
Szia!
Nagyrészt egy darab koax kábelen jön be a net és a TV is, kivéve a 29-es körzetet, ahol már optika jön be az ingatlanra, és ott alakítják át koaxra. A végberendezések viszont mindenütt egyformák, van lehetőséged médiacard-ot is igényelni, ha a TV-ben van DVB-C tuner, és CI+ kártyafoglalat.
-
Dan-szan
senior tag
Igen, ott láttam. Kérdés hogy megéri e a CB és problémái+nagyobb netcsomag mint a mostani csomag+TC7200U ?
-
TBMC
addikt
Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék, hogy UPCnél hogyan érkezik a bejövő? TV előfizetés esetén.
(digital bronz + filmbox csomag lenne)szimpla koaxon keresztül (mint jelenleg a diginél)? vagy muszáj vmiféle boxot kérvényezni?
(2db TV lenne a lakásban)
-
Dan-szan
senior tag
Nemsokára lejár a hűség,nézelődtem és a Happy H csomag kisebb nettel drágább mint a mix4
? Ennyire tolni akarják a connect boxot vagy hol az átverés a dologban?
-
ztsoft
őstag
válasz
ArthurShelby #68583 üzenetére
Azért vigyázz az ilyen ajánlásokkal, mert ha véletlenül (akár szándékosan, költség megtakarítás) 16 Voltos elektrolit kondenzátorokat építettek a box-ba, akkor akár még tűz is lehet belőle.
Szép nagyot tudnak pukkanni, füstölni, volt szerencsém hozzá egy hibás táppal, csak 2 Volttal lépte túl a feszültség a kondenzátoron szereplő értéket. -
cocka
veterán
válasz
4Grider #68586 üzenetére
Én csak azt nem értem, hogy akik itt korábban meg hónapokkal/évekkel ezelőtt írták, hogy elővettek másik tápot, azoknak nem okozott problémát a foglalat?
Azért vettem univerzális tápot, mert fix feszültségű tápoknak nem szokott ilyen 4.75-ös végük lenni:
Ez pontosan beleillik. És ezt készletekbe sem szokták tenni, csak így külön kapható.
Működik a 4 × 1.7-tel is [link] de ez túl laza lesz a külső átmérő miatt.
Egy akármilyen 12 voltos tápnak meg általában a szabvány 5.5 × 2.1-es vége szokott lenni, az meg értelemszerűen túl nagy.
-
4Grider
félisten
válasz
ArthurShelby #68583 üzenetére
De nem feszültségre, hanem teljesítményre alulméretezett a gyári. Nálam most 15V-os 1.68 A-es táp viszi a 3212-est immáron vagy 4 éve...
-
4Grider
félisten
válasz
justice84 #68582 üzenetére
Akkor jó lesz neked valamelyik újabb/vacakabb modem is. Az új/olcsóbb modemek legalább szebben néznek ki, és be lehet rajtuk kapcsolni mások számára a Wi-Free-t, amivel maximum a te kapcsolatod lesz instabilabb, de az sem kizárt, hogy észre sem veszed a változást...
-
kabelmania27
félisten
válasz
Ghostman78 #68571 üzenetére
Nálunk a 128Mhz-n a Discovery kockásodik néha.
Kapcsolj alsófrekis (112,120,128Mhz) adásra és nézd meg speedtest mérés közben megáll-e teljesen.
Modem értékek rendben vannak? Mennyi az adási?
Bishi: Bekötés után 14napon belül elállási jogra hivatkozva felmondhatod a szolgáltatást.
szabogabor10: Említett 128Mhz-es frekinél akad a Discovery ha netforgalom van, speedtest mérés közben leesik a minőség és szétesik a kép, többi frekin ezt nem csinálja. Lg tévé szerint az alsófrekik gyengébben jönnek. -
4Grider
félisten
válasz
justice84 #68579 üzenetére
Ezeknek 95%-ban a tápegysége szokta magát megadni. Én vettem helyette egy másik tápegységet, mert ha beviszed, garantált, hogy sokkal gyengébb modemet/routert fognak helyette adni. Tehát ugyanilyet és hozzá való tápegységet már nem adnak, csak jóval olcsóbb eszközöket.
-
justice84
aktív tag
Sziasztok.
Ha a upc-s Cisco EPC3212 modem megadta magát, nem reagál semmire. A legegyszerűbb ha beviszem és cserélik vagy mindenkép kikell hívni a szervizest?
Köszi előre is. -
válasz
Ghostman78 #68571 üzenetére
DVB-C-nél nincs köze a terheltségnek a beszaggatáshoz. Kábelezést, osztót ellenőrizd.
-
cocka
veterán
válasz
Intruder2k5 #68576 üzenetére
Ó, akkor nyugodt vagyok. Csak értitek ki tudja mi lesz itt még jövő nyárig.
-
Amíg szerződni akarsz, addig előnyben vagy. Kötni kell az ebet a karóhoz, hogy marad a CISCO, vagy nincs új szerződés. Egyébként meg ~340Mbps-ig bírja az is.
szerk.:
Sőt, ha jól tudom automatikusan csak 500-as nethez jár a CB, illetve új előfizetőknek már 120-tól. A régi előfizetők pedig plusz pénzért (egyszeri díj) kaphatják meg 120 és 240-es csomaghoz, szóval nem hiszem, hogy a spontán csere veszélye fenyegetne. -
cocka
veterán
válasz
Intruder2k5 #68574 üzenetére
De most 120-as van és félő, hogy ha 240-esre váltanék, akkor rögvest erőltetnék a Connect boxot.
-
-
cocka
veterán
Sziasztok!
A kérdés: ha 2019-ben lejár a hűségszerződés, többek közt netre is, akkor egy esetleges hosszabbítás esetén van bármiféle mód arra, hogy a Cisco EPC3212 modemet megtartsam?
Ha a hűség lejártával szerződést bontok, akkor vissza kell adni a modemet?
-
Bishi
tag
válasz
Lacccca87 #68567 üzenetére
Köszönöm mindenkinek az értékes hozzászólását! Nem mondhatom magam átlagusernek, eléggé kihasználom a technikát, érdeklődésem és szakmám által is. Talán betudnám bizonyítani a szolgáltatás elégtelenségét, ami egy szerződés bontáshoz kell. Sajna még hatósági végzésem is van arról - igaz régről -, hogy a upc nem találta a hibát, ami megoldását telefonon látatlanban megmondtam a hiba bejelentéskor. + Fél éve belefutottam egy szolgáltató+router gyári fw hibája miatti kellemes kombóba. A hasonló tapasztalatokat kerűlném, bár azért egy felem adna egy esélyt a UPCnek, de inkább a biztonságosan működőt fogom választani.
Mégegyszer köszönöm mindenkinek az értékes véleményét!
-
Mitől lehet, hogy a kábeles UPC-n az alacsony frekis adók beszaggatnak néha ?
Le van terhelve a hálózat felénk ? -
woodworm
veterán
-
Lacccca87
addikt
válasz
woodworm #68568 üzenetére
Hmm, érdekes módon nálam még nem érte el pedig itt néha egyszerre 2 gépen is játszanak a kapcsolatról úgy hogy routerként van használva a CB. Szóval azért annyira ne ferdítsünk már. Maradjunk annyiban hogy kimérhető az anomália, de nem érzékelhető az esetek 99.9%-ban játékoknál.
-
ThodEE
őstag
-
Bishi
tag
Sziasztok!
Olvastam, hogy a Connect Box-szal voltak biztonsági, stabilitási, és lag gondok. Szeretnék érdeklődni, hogy ezek a hibák még fenn állnak?
Ha számítana további részletek:
250-es vagy 500-as csomagot szeretnék, csak az internet kéne, egyéb szolgáltatás nem. A CB semmilyen extra funkciója nem kéne, mögé tennék egy Archer C7-es routert. Stabil sebesség és stream, aktív fel/le töltés több szálon, és multiplayer stabilitás fontos lenne. Alkalmas az eszköz ezekre, vagy menjek inkább a telekomhoz, ha ezek fontosak?
A válaszokat előre is köszönöm! -
Saughassy
aktív tag
válasz
Red_Bull #68558 üzenetére
Mivel most koltoztunk, hidd el csak szandek kerdese, hogy minimalis rombolassal, de be tudj huzni egy utp kabelt. Tok jo kabelcsatornas szegelylecek vannak, de meg az sem kell, mert ha leveszed, a fal tovet egy sima furoval is vegig tudod marni annyira, hogy a szegelylec meg fedje, a kabel pedig elferjen benne. Kb fel ora melo. Csak kell hozza nemi motivacio.
-
norberto_th
aktív tag
Sziasztok! Mit jelent az ha a connect box offline van? Ergo gondolom nem kap jelet? Mert volt területi kimaradás, viszont elhárították de nálunk továbbra sincs semmi, holnap jönnek megnézni számomra viszont furcsa hogy az összes akna fel volt szedve látszik a nyoma, lehet lecsavarták a mi kábelünket?
Az szerintem létezhetetlen bár semmin sem lepődnék meg.
De ez is vicc hogy ma már nem szalad ide valaki megnézni holott nem bent nálunk van a gáz...létezik ilyen hogy itt voltak de jóó majd holnap megnézzük?! Ha péntek lenne akkor biztos csak szerdán lenne belőle valami..
-
Red_Bull
aktív tag
Üdv
Mekkora hátrány az, és milyen funkciókat nem fogok elérni a Mediaboxon ha nincs a TV környékén UTP kábel? Nemsokára fogják bekötni, minden vezeték gipszkarton falak mögött fut, a TV környékére nem lett UTP behúzva, tehát ha nem annyira fontos akkor nem vezetnék oda a szoba másik sarkából feleslegesen..
-
Laza...
addikt
Végre, így 2,5 hónappal a bekötés után rendesen megy a net, nem csak félgőzzel
Bónusz, hogy a 2. Horizon boxon még mindig full csatornák vannak, azt hiszem ez már így marad(t).
-
válasz
herdsman12 #68545 üzenetére
Normális úgy.
Alapesetben a szolgáltatótól kéri le a DNS-t, akkor kell külön beírni, ha eltérőt szeretnél használni. -
Saughassy
aktív tag
Nehezen indul nekem ez a UPC dolog.
Tegnap a HBO HD Alien Covenant akadozott, probaltam a belterit ujrainditani de nem segitett, rangattam a kabeleket, az sem. Viszont erdekes modon utana a Westworld (hala az egnek
tokeletes volt. Ez mennyire gyakori es uzemszeru?
-
Toth_Jani
őstag
válasz
herdsman12 #68545 üzenetére
Igen hiszen csak így lesz 1 hálózat.
-
herdsman12
őstag
Köszi. Csatornákkal talán nincs gond, otthon ennél sűrűbb a helyzet.
A laptopom csak 802.11g szabványt ismeri, a router beállításokban Greenfield 802.11n volt, átállítottam vegyesre.
Azt nem vágom, hogy normális, ha a router WiFi, a UPC Wi-Free és a TV WiFi egy csatornán vannak, egyforma jelerőséggel?
Router - Általános - Helyi hálózat, nincs DNS kiszolgáló beállítva, ez jó így?
Most TV-n WiFi-t kikapcsoltam, kábelen csatlakozik a routerre, eddig megy minden. -
Saughassy
aktív tag
-
Sziasztok!
Be tudtok lépni a MyUpc-be?
Nekem csak gondolkodik, aztán valami szerverhibára utaló üzenetettel megszakad.
Köszönöm a segítséget
-
válasz
herdsman12 #68537 üzenetére
Az az eszköz még nem tudja párhuzamosan a két sávot.
Ha 2.4 GHz van használva, akkor érdemes megnézni a környezethez és az eszközökhöz képest a használt csatornát és a csatorna sávszélességét. -
herdsman12
őstag
Alkalmanként megfordulok egy UPC/tecnicolor TC7200 modem/router környezetben, ahol több Apple cucc rendben működik, amíg be nem kapcsolok egy régebbi MSI (Linux) laptopot. Otthon, saját környezetben Xiaomi MiWiFi Router 3-al semmi baja a laptopnak.
Benéztem a TC7200 beállításokhoz és úgy nézem, hogy nem megy a 2,4 és 5GHz egyszerre. Ez normális?
Újabban már egy Sony TV se szeret WiFi-n csatlakozni a hálózatra.
Jöhetne valami jó ötlet, merre nézelődjek. -
gduck
addikt
válasz
Saughassy #68534 üzenetére
Ez egy érdekes történet...
5,5 éve Hollandiában debütált a Horizon box (platform). Ez egy 6 tuneres, wifis Samsung box volt, ráadásul volt egy kistestvére is. Egymással tudtak kommunikálni és streamelni is tudták a tartalmat a család egyéb eszközeire. De ez egy picit drága mulatság volt a UPC-nek így váltottak olcsóbb, de még minden több tuneres Horizon boxra. Ezek jelenleg is elérhetőek tőlünk nyugatra!
De mire ideért hozzánk (Magyarország, Szlovákia és Románia), addigra ez a Kaon lett belőle, amire ráerőszakolták a butított Horizon szoftvert. 1 tuneres, no HDD, no kábel tuner, stb. Becsületükre legyen mondva, azóta is foltozgatják és próbálnak javítani rajta.
Hogy miért adják mindenkinek? Mert ez egy SIKER SZTORI! Fogy mint a cukor!
Úgyhogy várjuk a csodát (és közbe féltve őrizgetjük a régi boxokat), ami jelenleg egy reklám szerint a Virgin TV V6 box lesz. Persze a UPC semmit nem tud a bevezetéséről...
-
Saughassy
aktív tag
Sziasztok!
Uj UPC elofizeto vagyok es mar KAON boxot kaptam. Meglepve kellett tapasztalnom, hogy a tavoli eleres, programozas, sot a taviranyito funkcio sem megy vele. Allitolag ez csak a regi boxokkal megy. Ez igaz, vagy hulye az ugyfelszolgalat. (A megteveszto reklamokat most hagyjuk is...)
Elore is koszi a segitseget.
(Lattam, hogy tema volt a sebesseg. Nekem a harmadik reklamaciom utan javult meg, addig 170mbit, azota 450-480. (Bar neha mertem alacsonyabbat is, de a nagysagrend vegre stimmel.)
-
törölt tag
válasz
kabelmania27 #68529 üzenetére
De ha lefelé ilyen jó, akkor felfelé miért nem mozdul el 51-ről?
Mindegy, holnap elvileg kijönnek, remélem megoldják. -
törölt tag
válasz
kabelmania27 #68526 üzenetére
Na most -0,7 a legrosszabb lefelé irányuló csatornán. Bár a vihar óta elég sokat hűlt az idő, gondolom most a padláson sincs szauna.
-
kabelmania27
félisten
-
törölt tag
válasz
kabelmania27 #68524 üzenetére
Tévénél amúgy csak a vételi számít?
-
törölt tag
válasz
kabelmania27 #68522 üzenetére
Én csak attól félek, hogy a fenti tévék az asszimetrikus hármas nagyobb csillapítású részein túl kevés jelet fognak kapni.
-
törölt tag
válasz
kabelmania27 #68520 üzenetére
Azok nem, továbbra is 51.
De legalább már az ügfélszolgálatos hölgy is azzal kezdi hogy igen a bejövő értékek nem megfelelőek.
-
törölt tag
Másnál jó a szolgáltatás Budaörsön? Itt el-elszáll minden, aztán fokozatosan visszajön.
Ami a legfurább, hogy a legutóbbi óta a lefelé irányuló teljesítmény -13 dBmV helyett -3
Lehet valamit szerelnek és az ügyintézők se tudnak róla?
Minden esetre holnap elvileg küldenek szerelőt, ha mást nem átrendeztetem velük az osztókat.
-
mikk2000
őstag
Köszönöm a válaszokat még egyszer!
-
válasz
mikk2000 #68515 üzenetére
Bár a leírás nem említi, a képen még pont az van.
https://www.upc.hu/mobil-oldalak/extrak/upc-tv-apps/
UPC TV Apps Cisco, Pace, Thomson, Philips mediaboxon
-
mikk2000
őstag
válasz
Intruder2k5 #68514 üzenetére
Köszönöm a választ, elég logikusan hangzik, és megerősíti amit mondtak nekem.
-
válasz
mikk2000 #68513 üzenetére
Szia!
Régebben a UPC-s TV box-okon volt egy alkalmazás, amivel lehetett nézni a YouTube oldalon lévő videókat. Bár én már nem vagyok UPC-s egy ideje, de ha jól tudom, ezt az alkalmazást már megszüntették. A Horizon előtti box-oknak saját beépített modemük volt, így ott még nem volt szükség külön UTP kábelre a Set-Top Box-hoz.
-
mikk2000
őstag
Sziasztok, egyik ismerős mondott olyat, hogy volt neki egy upc-s eszköz régen, amivel tudta nézni az adásokat, és tudott youtube-ot is nézni (magyarán volt internet is), a jel pedig koaxon jött be. Ma ügye úgy van, hogy jön be a koax, megy tovább a tv-kre, illetve a upc connect box-ba, amin a net etherneten vagy wifin vehető le.Szóval régebben működhetett neki ez a felállás, tehát hogy a koaxon a tv mellett jött a net, is amit dekódolt neki az upc-s eszköz? Ma ez már nem működhet? Köszönöm.
-
Meghivott
addikt
Üdv, a kettes elosztót kicseréltem egy hármasra, de a tvadás szakadozni kezdett.
Nyilván az új splitter a gagyi: 900-2400MHZ.
Kérdésem az, hogy milyen 3-way splittert vegyek, ami biztosan jól működik, köszi! -
Slyer
senior tag
válasz
kabelmania27 #68508 üzenetére
Hát nem tudom hogy ez magasabbnak minősül-e. Mert amúgy teljesen ugyanaz mint a mostanim, csak nem 120-as, hanem 500-as net van benne, viszont olcsóbb. Az oldalon be tudom rakni a kosárba, viszont csak 1 mediaeszközt tudok hozzáadni, csak ezért nem rendeltem még meg online.
-
Slyer
senior tag
Sziasztok!
Jelenleg egy nem mai összeállítású csomag előfizum van. Durván 11 ezer ft-ot fizetek 120-as netért, digital bronz + hd tv-ért, 2 mediaboxért, és egy hd mediacardért, meg valami alap telefonért.
A MyUPC azt írja, hogy 2018 12.06-ig van hűség az előfizetésen. A kérdésem az lenne, hogy most tudok váltani a Happy Home Mix 3-ra? Csak mert akkor 6280, + kb 3000 Ft-ért (a 2 mediabox, és a HD mediacard) lenne sokkal jobb netem.
Ez a váltás működőképes hűségidő lejárta előtt?
Köszönöm!
-
Toth_Jani
őstag
Én csak annyit fűznék hozzá letöltésnél általában az 500-as Net olyan 2-300-al megy, de.... érdekes hogy a Google driveról töltve mindig megvan a stabil 500-550 igaz csak addig az 1-2 percig, amíg lekapja azt a 4-6 Gigányi anyagot.
-
Mirman
őstag
Megosztanám veletek UPC-s történetem ha elfér itt . Évek óta UPC-nel van a net elofizetesunk és többé kevésbé elégedett is voltam vele egészen 2 hónappal ezelőttig. Ekkortájt elkezdett óránként többször ledobni a net , a hálózat viszont megmaradt és a szolgáltató állítása szerint nem látott problémát . 1 hónap alatt volt nálam 3 különböző szerelő akik kb szét tárták a kezüket és ment az ügyfélszolgálat és köztük az egymásra mutogatás (ugyanis hibátlan eszközt , modemet nem cserélhet a szerelő ) . A pont az i-re az volt amikor a UPC szerelő javasolta hogy váltsak DIGIre. Ez megtörtént , azóta elégedett vagyok
.
-
-
törölt tag
Micsoda vitát robbantottam itt
3 digitális tévé van plusz a net.
-
4Grider
félisten
válasz
Intruder2k5 #68499 üzenetére
Volt azért olyan hozzászólása is amiben rákérdez, hogy miért kérdezik az analóg végpontot. Tehát a 3 box az még nem biztos, hogy 3 tv vételezési helyet takar. És te is tudod, hogy minden osztás jelveszteséggel jár.
Aktív témák
- Casco és kötelező gépjármű felelősségbiztosítás
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Autós topik
- Anime filmek és sorozatok
- One mobilszolgáltatások
- Házimozi belépő szinten
- Trollok komolyan
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Akvarisztika
- További aktív témák...
- Samsung 32" M8 4k Smart Monitor!32"/4k/VA/Smart Remote/DEX /Airplay/Type-C/Slimfit Kamera/Beszámítá
- VW/ Skoda fejegység Android 13, 6/64gb eladó
- Lenovo Loq Gaming 15IRX9
- Dell Precision M4700- I7 4. generációs - 16Gb - Nvidia Quadro
- Panasonic Toughbook CF-MX4-1 12.5" Érintős- - Akár 8-10 órás akkuval
- Surface Laptop 7 Business edition - Intel Core ultra 5 236V energiahatékonyabb az intelnél! -olvass
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i5-8250U 12GB 512GB 14" FHD 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest