- iPad topik
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Bluetooth hangszórók
- Melyik tápegységet vegyem?
- Házimozi haladó szinten
- Pokoli lövölde pörgetné meg a GeForce-ok eladását
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
PROHARDVER!
Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)
Aktív témák
-
-
NoOne1976
őstag
-
-
Akkár hogy mérem: gigabites lan, 5 ghz wifi közvetelenül a eouter mellett nem több mint 290 megabit. Az előfizetés 500-as . Felhívtam isméta hiba bejelentőt, aki közölte vel, hogy a 3000 megabit teljesen rendben van. Az 500 az csak idealis mqximum. 300 amit igazaból tud coaxon. Rakérdeztem mennyi lenne ha gigabitesre váltanék, az 700 lenne....
Kicsit átverésnek tűnik az egész...Persze meg lehet lenni 300 megabittel, 2-en használják, de akkor is jó nagy átverés az 500 megabit... -
Puro
aktív tag
Nálam
Hardver verzió:4.01
Szoftver verzió:CH7465LG-NCIP-6.12.18.25-2p6-NOSH
UPC logót mutatja.
Vodásban van valami extra állítgatni való vagy ua. mindegyik? -
XFreedy
tag
Nálam hardver verzió: 5.11
CH7465VF-NCIP-6.15.20.2-1-NOSH -
cocka
veterán
válasz
ledgeri #117891 üzenetére
Nincs ezeknek valami felügyeleti szerve, ahova fordulni lehet, hogyha basznak a számlákat hozzáférhetővé tenni?
Amúgy csop. beszedés volt állítva díjneten keresztül, nem léptünk semmit, simán átírták a számlázási módot erre: eSzámla - email
Email persze nem jött. Számlák letölthetetlenek. 1-2 nap múlva marhaságra hivatkozva.
-
ledgeri
nagyúr
válasz
Toth_Jani #117443 üzenetére
"felesleges SMS"
Ma beléptem csak úgy megnézni valamit: nini új számla pont mai dátummal. na mondom, ha már ott 2-3 nappal hamarabb, akkor töltsük le. Újfent megkaptam, hogy "1-2 nap". szóval:
Korábbiak, még djnetes korszakból: másfél hónapja folyamatosan 1-2 nap..
1. mailes-sms-s megoldásos: tölthető ma, tölthető volt, ami után megjott a mail és sms
2. elméletileg már fent simán elérhető: 1-2 nap...Eddigi microbloggolt tapasztalataim alapján még mindig nem tűnik annyira feleslegesnek az az SMS....
-
XFreedy
tag
Sziasztok ! Nektek is frissült a firmware a cbn szolgáltatós eszközön? Elérhető esetleg valahol changelog, hogy mi változott a vodafone-os kinézeten kívül?
-
woodworm
veterán
-
pinnacle
nagyúr
válasz
kabelmania27 #117879 üzenetére
Köaszi! Előtte már átettem a 44-re, megjavult, de utána elromlott. Talán végre már jó lesz.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
pinnacle #117660 üzenetére
Eljöttem az ismerősömhöz. Most megint jó volt pedig semmit sem változtattam. Windows nem talált frissebb wifi drivert, Snappy Driver viszont igen. Ez nem tudom, hogy lehet. Intelnél is olyan drivert talált, ami újabb, Intel saját keresője nem tud róla, sőt a korábbit akarja visszaállítani. Persze most is a parancssoros mérés hozza a legjobb eredményt, remélhetőleg nem lesz több gond.
-
villifog
tag
válasz
Dzsekó #117875 üzenetére
Nincs olyan, hogy aszimmetrikus kettes osztó (azt nem úgy nevezik), azt iránycsatolós leágazónak hívják. Amelynek van egy főkimenete, és egy iránycsatolt kimenete is.
Három kimenetes elosztóból létezik szimmetrikus, és aszimmetrikus változat is.Amennyiben a meglévő modem és a TV egy szimmetrikus kettesosztóról kap jelet, én a harmadik TV-nek a toldás helyére egy 6dB-s iránycsatolt leágazót javasolnék, tennék.
-
AndrewTdi
addikt
válasz
kabelmania27 #117869 üzenetére
Szia!
Köszönöm a tanácsot!
Holnap tudom csak megirni az értékeket! -
AndrewTdi
addikt
Sziasztok!
Adott egy Vodafone tv internet szolgáltatás. A bejövő coax 2 részre van osztva egy elosztoval, egy szál megy a tv-be, egy a modembe.
Viszont még az osztó előtt szeretnék csinálni megegy osztást egy másik tévének.
Lehetséges e illetve fog e továbbra is működni? Milyen megoldást illetve osztót ajanlanatok a második képen lévő csatlakozásnál való leagazashoz?
(Csatoltam 2 képet is)
[kép]
[kép] -
ElEvEn11
senior tag
válasz
blakey #117802 üzenetére
Hó vége tehát most 31 volt. Nem történt semmi. Azért vártam még egy pár napot hátha, de ez nem ment magától. Pedig ők agitáltak, hogy akkor használjam az appot, de az meg lókakit se csinál a vezetékes előfizetéseddel. A banknál természetesen engedélyezve van a csoportos és már az összeghatárt is a duplájára emeltem két hónapja. Szóval elmennek a búsba...
-
MadMancs
veterán
válasz
Mosqu!to #117863 üzenetére
Félre értettelek elnézést.
De az akkor is rengeteg idő. Persze valamennyi idő kell a kikódolásnak. De azért messze se annyi mint amit írtál.
Philips 49PUS7503/12, ~1mp a csatornaváltás, 2-3mp más forrásból TV re váltás.
Nálatok inkább a TV(k) lassú(ak), ára ide vagy oda. Lehet a képe szép, de a szoftvere nincs a helyzet magaslatán.
Egyébként Anyum LG TV-je (WebOS) is lassabb ilyen téren enyémnél. -
Mosqu!to
addikt
válasz
MadMancs #117856 üzenetére
Arra gondolok, amikor a YT után átkapcsolok a tv csatornákra, ilyenkor olyan, mintha a kártya miatt sokat (mondjuk 5 mp) gondolkodna, mire authentikál először. Amikor már betöltött, akkor gyorsan vált.
Összehasonlításnak a DIGI kártya és box nélkül érkező jelén nem tapasztalható ilyen gond nagyon hasonló tévénél (LG BX vs CX). -
kabelmania27
félisten
válasz
Barto #117815 üzenetére
Ez egy jófajta osztó.
Ellenőrizd, hogy a bejövő kábel az osztó in bemenetére van-e kötve.
Nézd meg, hogy az osztónál és a modemnél lévő F csatlakozók nem lazultak-e ki.
Valószínű nincs nálad csillapító mert rendelkezel tv előfizetéssel.
1270-es számon internethiba menüpontban kitudod kapcsoltatni az ipv6-ot. -
gahen
tag
válasz
kabelmania27 #117858 üzenetére
Azt már megnéztem, rendben volt.
Köszönöm. -
gahen
tag
-
cocka
veterán
válasz
havri1 #117848 üzenetére
Elvileg lehet a my vodafone profilodban, ha belépsz. Papíron mutatja az eszközök listáját, de egy ideje nekem ott már nem mutat semmit, hiába jelentkezek be más böngészőkből is.
Vagy a vodaboxban a Selfcare appba lépve lehet törölni az eszközöket. De sokszor a box is bugos, mert simán kiírja, hogy szerinte már a 3. eszközön akarsz egyszerre lejátszani, ami nyilvánvaló bug.
-
cocka
veterán
válasz
Toth_Jani #117845 üzenetére
Vagy egy CI+-os box, ott is van saját csatornamemória és akkor úgy számozol, ahogy akarsz.
az interaktívkodást' meg a KODI megoldja.
Azt erősen kétlem, mert KODI nem fog hozzáférni a vodafon szervereihez, hogy valami KODI pluginnal hozzáférj a visszanézhető és/vagy "felvehető" anyagokhoz.
-
Mosqu!to
addikt
Sziasztok!
Nemsokára költözöm, és sajnos a DIGI tv szolgáltatása helyett Vodára fogok váltani, mert csak ez elérhető.
A DIGI-nél simán a tv kapta a jelet, nem kellett hozzá STB vagy kártya, de a Vodánál ez ugyebár nem így megy.Kérdés: barátnőmnél a VODA CI kártyás megoldása elég lassúcska, sokat gondolkodik a tv bekapcsolásakor és netflix - tv adás vagy youtube - tv adás váltásakor is, pedig LG OLED BX tv-ről van szó, szóval elvileg gyorsnak kéne lennie.
Ez standard vagy nála van valami gebasz?
Esetleg van bármi egyéb hátránya annak, ha a settopboxot nem kérem? Visszatekerés-felvétel annyira nem érint, de szeretnék gördülékeny használatot és nem örülök annak, hogy kell +1 konnektor, +1 hdmi kábel, +1 távirányító... -
Puro
aktív tag
válasz
Livius #117851 üzenetére
500/22-nek 75/4 a garantáltja a táblázatuk szerint, de az ügyfélszolgálatos meg 100-at mondott lefelé garantáltra, amikor balhéztam velük a gyenge sebesség miatt. Kijött a technikus, akkor éppen 380 volt lefelé. Fogta magát aztán elhúzott, hozzátette, reméljük így is marad.
Errefelé eszement módon túlterhelt nappal valamiért, pedig csak egy 2000 fős falu... Volt amikor 20-30mbittel jött az 500-as net, akkor kezdett elegem lenni belőle. -
Livius
őstag
Mennyi mostanában az ÁSZF szerinti garantált? Azért azt minden körülmények között kell tudnia. Szóval ha van időszak amikor nem tudja, és szerzel egy NMHH mérődobozt erre, akkor elég keményen fel lehet ez ellen lépni, hogy kezdjenek valami komolyabb hibaelhárítást vagy fejlesztést. Gyakorlatilag kötbérre lennél jogosult folyamatos jelleggel, ami nem kevés veszteségpénz lenne a Vodafonenak feléd kifizetve, ha csak egy nap is pár percre nincs meg a garantált minimum.
-
Puro
aktív tag
válasz
rekurzio #117839 üzenetére
Technikust idézem: Ez ennyit tud, nekem is ez a szutyok van, ha nappal 380 fölé megy az már bőven jó.
Éjfél után valószínűleg hozza az elvártat, nálam legalábbis így működik a dolog mióta megszűnt a UPC. Hétvégén van amikor 30 sincs meg és minden kábelezést patikára csináltam -
havri1
félisten
Nálam használhatatlan..folyamatosan akadozik...UPC felülete éveken ét használható volt, imádtam, de ez egy fos.. 5ghz wifin vagyok, 238Mbitet tud valósan, ez nem elég a streamnek?
Mondom váltok böngészőt. Belépésnél hiba, elértem a maximális készülékszámot. Töröljem. Ja, hol? Vicc az egész. -
HellGreg
őstag
Sziasztok. Vodafone TV-t PC-re lehet valahogy varázsolni? Böngésző vagy app? Nekem nem megy egyikben sem.
-
cocka
veterán
válasz
mad823 #117842 üzenetére
Leszögezném: tudtommal
A vodkaboxnak nincs csatornalista-memóriája, tehát nem lehet normálisan sorba rendezni a csatornákat, csak kvázi permutálni. Ez egyben azt is jelenti, hogy szvsz csak az előre meghatározott csatornasorszámok helyére lehet tetszőleges csatornát áttenni. Ebből következik, hogy szegény előfizető csak az átrendezést tudja kellően nagy macerával megoldani. A sorszámok viszont maradnak.
-
mad823
őstag
Sziasztok! VodafoneTV boxon a csatornák sorrendjét meg tudom változtatni, ami jó, viszont az 1-es csatornahelyre nem tudok semmit tenni. Olyan, mintha a kettes lenne az első. Van erre megoldás?
-
rekurzio
kezdő
Most lett bekötve hozzám egy Vodafone 500-as Balatonfüred körzetben és hát nem igazán vagyok megelégedve. A sebesség először felmegy 450-re speedtest.net-et majd learaszol 50 mbps környékére. A szerelő kicsit flegma volt azt mondta, hogy ennyit ígérnek, ezért nem foglalkoznak a problémámmal, pedig szerintem ez nem normális. A lakás előző tulaja hagyta itt a koax kábeleket a szerelő meg se nézett semmit, csak rádugta az egyikre a modemet.
Én nem értek ezekhez az értékekhez. Valaki tudna segíteni abban, hogy ezekkel a jelerősségekkel lehet a gond?
Köszönöm a segítséget!
-
válasz
kabelmania27 #117837 üzenetére
Köszönöm a válaszolat, de minden gigabites, asus router és switch is. Említettem utpn és gigabites powerline-on smértük. És a korábbi szolgaltatóig rendben volt a sebesség. Powerline azért van mert a szobanak abba részébe nincs utp kihúzva. Holnap a nagyfiam megnézi közvetlenül a routeren mérve LAN kapcsolattal.
-
kabelmania27
félisten
válasz
kenand #117833 üzenetére
Modem (bridge) üzemmódban a modem router funkciója kikapcsol és mindent átenged.
Vezetékes kapcsolattal érdemes mérni mert a szolgáltató a vezeték nélküli és powerline kapcsolatot nem garantálja. Ha 80Mbit a max akkor esélyes, hogy a saját eszközök közül valamelyik csak 100Mbitet tud átvinni. -
Gyuri27
félisten
válasz
kenand #117833 üzenetére
A koax mint kábeltipus kb semmit nem jelent. Kb mint az utp kábel. Ott is van egy pár szabvány 6-ig.
Én első körben azt gyanitom a tv-nek való (megfelelő koax került beépitésre). Ha kicsit utána keresel akkor láthatod, hogy nethez a jobb (3-4x-es szigetelésű) kábel javallott. Ilyen szempontból ez se lóg ki a sorból hdmi, dp, utp stb-stb. Anno médiába vettem, de gondolom több helyen kapni. Azzal érdemes egy próbát tenni. Ha gond van nem koax gond.
Persze lehet 20 másik helyen is. -
válasz
golfvariant #117834 üzenetére
Pendola. 2 éve amikor megvettük a lakást, megkötöttem a UPC-vel a szerződést, de a szerelőt nem engedték a ház TV elosztójához. Szomszédnak UPC volt, de nekunk nem engedték, fel kellett mondanom, és Pendolával szerződnöm, 300 megabit áron, 150-et kaptam.......de sz legalább, ment 150-nel, de most 500 helyett, 80, raadásul nem engedtek on-line szerződni ePack kedvezmény is kevesebb...
Feljutok letesztelem részletesen ha csak ennyi nem hagyom annyiban... -
Eddig (VIII ker) - mutiyban - a ház szolgáltatta az internetet az újabb beköltözőknek és UTP kábelen jött. Most mindenkinek Vodafone-val kellett szerződni és a lakásba coaxon kábel TV-n jön be a jel. (Akkor úgy indokolták a házzal kötelező szerződést, hogy rossz minőségű a kábel TV hálózat......TV előfizetés soha sem volt, így nem tudom valóban gyatra-e)
Compal CH765CF kábelmodem/router eszközt hoztak. Át van kapcsolva bridge módba. Mögé- mint eddig- egy ASUS AC1200-van telepítve padavan fw-vel. Gondom az, hogy nagyon lassú. 500 megabit helyett kb. 80 megabit a max. Távdiagnosztikával szerintünk minden rendben van, a jel erősséggel. A modemet- routert a Vodas szerelők rakták össze, mivel most nem tudtam felmenni a fiam lakásába és először egyáltalán nem volt jel a coax kábelen, ezért kihívtam őket. (első körben csak letették az asztalra oldjuk meg felszólítással) Természetesen sebesség tesztet nem csináltak
Sebességet próbáltam nézetni a fiammal 5 Ghz-s Wifin, UTP kábelen (kb 5-8m) és egy gigas powerline adapteren keresztül is, de mind lassú.
Sajna legalább egy hét mire felérek, akkor megpróbálnám egy 1m-es UTP kábellel közvetlenül az ASUS router LAN portjába dugva sebességet mérni .
Rezeteljem a vodas eszközt és mérjek azon közvetlenül sebességet? Az ASUS router is gigas LAN-nal rendelkezik, ennyire nem eshet a sebesség miatta...(azon már minden be volt állítva fix ip-k NAS-nak, port forwarding emiatt is szeretném megtartani)
Ha a Vodas eszköz brifdge módban van, akkor tűzfel nem megy rajta? Átengedi a portokat? -
parkr
őstag
-
kezo0
addikt
válasz
kezo0 #117586 üzenetére
Na, eltelt egy újabb hét, és ugyanaz a helyzet: felvéve a sorozatrögzítésre beállított sorozat újabb epizódja, de megint nem lehet lejátszani sem a VTV boxon, sem a webes felületen – és ahogy ígértem, ezúttal megnéztem azt is, mi a helyzet az Androidos appban:
Szóval ott sem nézhető meg a felvett epizód!Viszont az iPadOS appban megint elindítható volt a lejátszás, és működött a TV-re átküldés lehetősége is – gyanítom, hogy akkor ez egy bug, aminek a „kijavításán” lehet, hogy már gőzerővel dolgoznak.
Mert ugye nehogy már bármilyen módon is visszanézhetőek legyenek egy sorozat epizódjai, amelyeknek előre beállítható a rögzítése.
Update: a droidos mobilon és az iPaden is bezárva a Vodafone TV appot, újbóli megnyitás után mindkét appból szőröstül-bőröstül eltűnt a tegnap rögzített epizód…
Kis színes, bár nem közvetlenül Vodafone-os téma: feltűnt valakinek, hogy a Paramount Network ápr. 1. reggel 6h-tól egy teljes napon át, tehát egészen ápr. 2. reggel 6h-ig semmi mást nem adott, csak végtelenítve a Palm Springs c. (egyébként egész jó kis) vígjátékot? Két óránként, újra és újra. Egész pontosan 12-szer ment le a film egymás után. Pontosabban e pillanatig, amikor ezt írom, 11-szer, mert az utolsó lejátszás épp most kezdődik.
-
makos0078
tag
válasz
[CS]Blade2 #117821 üzenetére
Nekem is ugyanezek a beállítások a fiókomban.
03.10-én váltottam csomagot, és ugyanúgy a banki utalás lett beállítva a telefonos szerződéskötésnél.
Korábban sárga csekkes voltam, jött is mindig az email, hogy "számládat hamarosan postára adjuk", vagy vmi hasonló.
Most meg ott a számla a MyVoda fiókomban kb. 4 napja (letölteni persze nem lehet, majd "1-2 nap múlva"), de emailt nem kaptam. Ez még az előző előfizu utolsó tört hónapja egyébként. Kíváncsi leszek, az új csomag első teljes hónapjánál fogok-e mailt kapni... -
cocka
veterán
válasz
[CS]Blade2 #117821 üzenetére
Szeretnél csak az e-mailen és internetes ügyfélkiszolgáló rendszeren keresztül történő megkeresésekről leiratkozni?
Hülyeség, annyira nem is egyértelmű a kérdés. Másrészt olyan miért nincs, hogy szeretnél csak a telefonos megkeresésekről leiratkozni? Erre szívesebben mondanám, hogy igen, még ha emailben tovább csesztetnek akkor is.
A poén: nekünk 3 email cím van megadva, kb. minden családtagnak, de van amit csak anyám kap meg. Úgy látszik ilyen nehéz még két másolatot küldeni.
-
cocka
veterán
válasz
Csabesz666 #117812 üzenetére
Hmm.. ilyet nekem utoljára akkor írt, amikor nem UPC-s netet adtam neki.
-
balazs1956
senior tag
válasz
balazs1956 #117665 üzenetére
A megoldás!
Sziasztok!
Mindent is kipróbáltam amit itt ajánlottatok, de a sebesség nem nőtt egyszer sem .
Végül elővettem egy aránylag éppen hogy belakott friss win10-es ssdt, és láss csodát:
Az 500-as neten Edge: 515 Mbit/sec, Chrome 513 Mbit/sec, Firefox, 380 Mbit /sec.
Tehát a hiba nem a hardverben/kábelen, routerben/szolgáltatásban volt, hanem a saját teleszemetelt windows-ban. -
salem007
tag
Nógrád megye most mértem 1.8Mb./22.8Mb.
A feltöltés itt is meg van, egyébként 500-as net lenne. -
[CS]Blade2
addikt
válasz
Adams84 #117526 üzenetére
Nekem nem jön értesítő a számláról. Tegnap hívtam őket díjcsomag miatt, és mondom már megkérdezem, de nem tudott rá válaszolni, hogy mit kellene tennem, hogy kapjak.
Díjnet-es volt a cucc, a mostani számla már az átállított my vodafone-os téma alatt jött, és aszem az előző is már, de én nem kapok sem sms-t, sem e-mail-t, sem jelszót.
Annyit tudok csinálni, hogy pár naponta belépek és megnézem, hogy van-e már számla.Egy e-mail jó lenne, ha jönne róla. Annyi elég, hogy ..... a ......be, kész a számlád.
Ráadásul tegnapig még hűség nélkül nyomtam, így kénytelen voltam mindig megnézni a számlát, hogy nincs-e kis apróbetűs üzenet, hogy épp mennyivel fog emelkedni az ár, ami dijneten nem is volt gond, katt-katt és ott volt a PDF,
most viszont pár nap mire megtalálom, hogy kész a számla, majd a letöltés gombra kiírja, hogy 1-2 napon belül készül el csak a PDF és le tudom tölteni.Beállított számlázási mód: Elektronikus - My Vodafone
Fizetési mód: Banki átutalásLehet, hogy ezek közül csinálja valamelyik, hogy nem küld e-mail-t a számláról:
Hozzájárulok, hogy a Vodafone Magyarország Zrt. a személyes (azonosító, forgalmi, díjfizetési és számlázási) adataimat közvetlen üzletszerzés, személyre szabott ajánlatok nyújtása és piackutatás céljából telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren és internetes ügyfélkiszolgáló rendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, mely hozzájárulásom kiterjed a Vodafone kapcsolt vállalkozásai és szerződéses partnerei ajánlatainak közvetítésére.
Nem
Szeretnél csak az e-mailen és internetes ügyfélkiszolgáló rendszeren keresztül történő megkeresésekről leiratkozni? Így lehetőséged marad személyre szabott és aktuális ajánlatokról tájékoztatást kapni (más csatornákon keresztül).
Itt két üres karika van az Igen és Nem-nél.
E-mail címem megadásával hozzájárulásomat adtam ahhoz, hogy a Vodafone részemre elektronikus értesítést (elektronikus dokumentumot vagy az elektronikus levélben foglalt értesítést) küldjön.
Igen
Hozzájárulok forgalmi adatokon kívüli helymeghatározó adatok nyújtásához.
Igen
? -
bon
őstag
Cegléden kábel tv nincs már 40-50 perce.
-
ztsoft
őstag
Akkor nagyobb lehet a baj, mint gondoltam. Elég nagy a távolság közöttünk, hogy kiderüljön, nagyobb területet érint, Nógrád megye, Mátraszőlős
-
gahen
tag
Sziasztok!
Másfél hete az internet bővítve lett 300-as csomagról 500-asra, de a letöltés sebességén ez nem látszódik. A letöltés 150-180Mb/s körül van, míg a feltöltés jön 20Mb/s helyett 22-vel.
CB modem módban ipv4-en, azután ac66u b1 router van.
Most már a routert kihúztam a modemből és közvetlen a pc van rádugva és akkor is ezeket az értékeket hozza.
Tegnap már felhívtam az ügyfélszolgálatot, náluk természetesen minden rendben. Kábel cserét javasolt és a router konfigurálását. Mondtam neki, h a pc közvetlenül a modemre kötve is csak ezeket az értékeket hozza.
Mit tudok most kezdeni? -
Barto
aktív tag
válasz
kabelmania27 #117807 üzenetére
Hol tudom kikapcsolni IPv6-t? Nem találom. A DHCP-n belül ott a 4-es és 6-os. De ott csak annyi van, állapotmentes, vagy állapotmegőrző.
Most már a sebesség is gatya, 20/20. Pedig 500-as van elvileg.
-
Csabesz666
aktív tag
Sziasztok4 Eddig minden működött, a vodabocal, most meg a tv sarkában HDCP hibára hivatkozva nem ad tv műsort..... a multhéten is volt ez a hiba, kb 2 órán keresztül, aztán elindult.... Mi lehet a gond? A segítséget előre is köszönöm! A boxba, csak lan kábel megy, optikai internet van.
-
pjen
félisten
Szevasztok, ha valakinek sikerült már összehangolni a voda box távot az ajándék hitachi Tv vel amit a voda adott az irja már le hogy kell mert ami a leírásban van, nekem legalábbis nem müxik.
-
Barto
aktív tag
válasz
kabelmania27 #117807 üzenetére
Antronix CMC2002 HR 2 way splitter. 5-1006 MHz [link]
Kifelé -3.5 dB van írva rá.
Csillapítót nem tudok, hogy lenne. Bekötéskor itt voltam, de csak ez rémlik. Hol keressem?
Nagyon köszönöm, hogy foglalkozol vele.Szerk.: Sokáig telenor otthoni netem volt. Lett telekom optika, költözés után lett ez. A sebességre nincs panasz.
De időnként szakad. Most is ezt a hsz 4. alkalomra ment el, szerver nincs kapcsolat, bitdefender stb. üzenetet kaptam telón.
Ami furcsa nekem, hogy 6 hónapig minden kerek volt. -
villifog
tag
válasz
kabelmania27 #117808 üzenetére
A szolgáltatói álláspont egy dolog, de a gyakorlati tapasztalat nem mindig van egyenes arányban a szolgáltatói állásponttal. Ami azt jelenti, hogy ugyan úgy nem jó (nem ideális) az 50 körüli, feletti feltöltés sem, mint a viszonylag alacsony feltöltési jelszint sem. Nem véletlenül van úgy méretezve a hálózat, hogy 6-8 dB-es csillapítással kell bekötni lakáson belül a modemet.
Nyilván elfogadhatóbb a 38 dB feltöltés, mint az 50 dB körüli, feletti, de szerintem nem optimális, itt azért az is közrejátszik, hogy egy viszonylag probléma mentesebb alépítményes, vagy egy oszlopos hálózatról beszélünk, aminél szelesebb időben nagyobb hibalehetőségek fordulhatnak elő.
-
kabelmania27
félisten
Ezek az értékek rendben vannak.
-
blakey
titán
Aktív témák
Hirdetés
- Apple Watch Nike S6 44mm Space Gray LTE, ajándék új szíjakkal, üvegfóliával és ütésálló tokkal!
- BenQ MW523 3D DLP Projektor, 3000 ANSI lumen, 143 óra üzemidő + 2db 3D szemüveg + Ingyen posta
- 16" macbook pro m1pro.
- (új, bontatlan) Kingston 8GB DDR4 3200Mhz CL22 (Foxpost:+1400Ft)
- Új állapotú ASUS TUF Gaming A15 FA507NU - Ryzen 5 7535HS, 15.6FULL HD 144Hz, 1TB SSD, 32GB
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Xbox Ultimate előfizetések
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB,Újszerű,Dobozával,12 honap garanciával
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest